Teljes verzió megtekintése : Spam harc

Bagi Zoltán
2007-04-29, 18:58
Minden fórum örök kűzdelmet vív a spammerek ellen és úgy gondolom előreláthatólag velünk sem lesz ez másképp.

Nem indulunk felkészületlenül a csatába, de minden kedves tag segítségére szükségünk van, a szemetelők távoltartására.

Amennyiben idióta, önreklámozó hozzászólást találsz azt kérlek jelentsd a hozzászólások jobb felső sarkában található háromszögre kattintva, ezzel is segítve munkánkat.

Köszönettel:

A fórum alkalmazottai

huncyrus
2007-04-30, 13:03
asszem ezen oldalhoz is el fog kelni a SpamTrap :D az egy jopofa kis spam servear gyilkoló gép :d:D:D:D

Bagi Zoltán
2007-04-30, 13:10
Azok még hatásosak Cyrus?

huncyrus
2007-04-30, 13:34
persze :D, a spam botok kicsit resetelnek tőlük... főként amikor az ezredik mailt kapja vissza... akinél van a zombi stuff az laggol aztán kifagy :D deh kapják be :D mér nem használnak egy nyamvadt antivirust meg tüzfalat normálisan konfigurálva .D

Harder
2007-05-05, 20:51
Ha adhatok egy tanácsot, ne a tünetet kezeljétek, inkább előzzétek meg a spam-ek elszaporodását a fórumon. :)
Nálam elég jól bevált az a módszer (nem sok munkával jár), hogy a regisztráció nem automatikus, az admin (én) aktiválja az accountokat. Mivel a rendszer mailt küldd az újonnan regisztráltakról, így különösebb odafigyelést sem igényel. A módszernek megvan az az előnye, hogy nem csak a spamerreket lehet vele megfogni, hanem az átmenetileg vagy teljesen kitiltott userek újraregisztrálását és anyázását is.

huncyrus
2007-05-15, 22:58
teljesen igazad van abban hogy ez a 100-as moccer mostanság - sajnos - csak akkor van gáz amikor mondjuk 23 féle oldalt managelsz... akkor validálni mindenütt mindenkit? elég macera... de tény h sajnos a egyre ügyesebb botok és spammerek ellenében ma már ez müxik a leginkább...

Forex
2007-05-17, 15:00
Minden fórum örök kűzdelmet vív a spammerek ellen és úgy gondolom előreláthatólag velünk sem lesz ez másképp.

Nem indulunk felkészületlenül a csatába, de minden kedves tag segítségére szükségünk van, a szemetelők távoltartására.

Amennyiben idióta, önreklámozó hozzászólást találsz azt kérlek jelentsd a hozzászólások jobb felső sarkában található háromszögre kattintva, ezzel is segítve munkánkat.

Köszönettel:

A fórum alkalmazottai

Kicsit elgondolkodtatott az amit írtál. Ezek szerin az önreklám az egyenlő a spam-el? Én a spam foglama alatt eddig mást értettem. Úgy gondoltam minden SPAM, amit valami automatika visz be egy form-on keresztül. Legyen az akár egyszerű weboldal, vagy egy ilyen komplex fórum mint ez. Én úgy gondolom elég sok limitet bevittél a rendszerbe, tehát igazi spammer (BOT)
nem hiszem, hogy ide be tud hatolni. Önreklám meg valamilyen szinten mindenképpen jelen lesz, ha más nem akkor az aláírásokban (50 hozzászólás utániaknál), vagy pl. reklámnak fogható fel a nick mögötti logo is ha olyan infókat visznek fel rá. Az igazi spam-eket én is utálom, azonban fórumon keresztül mások weboldalát szívesen megismerem.

Bagi Zoltán
2007-05-17, 16:29
A spam az nem feltétlenül kötődik robothoz, sokkal inkább szándékhoz. Az önreklámmal nincsen gond, amíg azt úgy csinálja valaki, hogy ne szúrjon szemet. Indulj ki abból, hogy én egy rosszindulatú paranoiás adminisztrátor vagyok, aki nem bízik azokban a tagokban, akik nem mutatkoznak be, amíg nem tudnak linkelni. Majd a honlap hirdetése szekcióban három linket szórnak a lapukra. Szerinted mit kellene gondolnom?
Azoknál a tagoknál, akikben nem bízunk meg, vagy úgy érezzük, hogy nem érdemli meg, az 50 hozzászólás sem fog semmit garantálni.

g-easy
2007-05-17, 17:29
Nem tom, szerintem aki tisztában van azzal, hogy annál erősebb a lapja, minél több link mutat rá, azzal is tisztában van, hogy annál gyengébb, minél több link mutat kifelé.. Spammer (mindegy, hogy robot vagy sem) célja, hogy egyoldalúan szerezzen más lapokról linket, és véletlen sem tenne a saját lapjára.. Egy bizalmatlanságot tök egyszerűen megszüntet, ha kölcsönös a "linkcsere" .. Máris új fényben tünteti fel az egészet.. Még jó, hogy kitalálta a google a nofollow (http://seo.forum.hu/seo/t-nofollow-85.seo#post1122)-ot. :D

Forex
2007-05-18, 13:53
Nem tom, szerintem aki tisztában van azzal, hogy annál erősebb a lapja, minél több link mutat rá, azzal is tisztában van, hogy annál gyengébb, minél több link mutat kifelé.. Spammer (mindegy, hogy robot vagy sem) célja, hogy egyoldalúan szerezzen más lapokról linket, és véletlen sem tenne a saját lapjára.. Egy bizalmatlanságot tök egyszerűen megszüntet, ha kölcsönös a "linkcsere" .. Máris új fényben tünteti fel az egészet.. Még jó, hogy kitalálta a google a nofollow (http://seo.forum.hu/seo/t-nofollow-85.seo#post1122)-ot. :D

Igen a nofollow -ot kitalta a Google de az csak a PR hányadot nem viszi át, ugyanakkor ha kikerülsz egy oldalra, és ott nofollow -al belinkeltek, akkor az még keresőmarketing szempontjából hasznos lehet, mert növeli az adott kulcsszóra való előrejutásod. Amúgy meg az önzetlen linkek szerzése nem feltétlen spammelő tevékenység. Nagyon sok cég, de szerintem biztos tudod Te is, olyan hozzáállással él, hogy minél több link mutasson feléjük önzetlenül.
Ez különösen igaz pl. az online hotel foglaló rendszerekre (azaz a turizmusra)
és be is jött a számításuk alkalmazzák az önzetlen linkek szerzését rendesen.
Ettől még nem spammer -ek. Én úgy vagyok vele, csak a robotokat utálom mert az már tényleg egy iszonyatosan nagy szemétség.

Forex
2007-05-18, 13:56
A spam az nem feltétlenül kötődik robothoz, sokkal inkább szándékhoz. Az önreklámmal nincsen gond, amíg azt úgy csinálja valaki, hogy ne szúrjon szemet. Indulj ki abból, hogy én egy rosszindulatú paranoiás adminisztrátor vagyok, aki nem bízik azokban a tagokban, akik nem mutatkoznak be, amíg nem tudnak linkelni. Majd a honlap hirdetése szekcióban három linket szórnak a lapukra. Szerinted mit kellene gondolnom?
Azoknál a tagoknál, akikben nem bízunk meg, vagy úgy érezzük, hogy nem érdemli meg, az 50 hozzászólás sem fog semmit garantálni.

Valahogy éreztem, valami ilyesmit fogsz beírni. Tényleg paranoiás vagy, hogy rosszindulatú e vagy sem nem tudom :) Szerintem belül aranyos és jó fej vagy,
csak kifelé mutizod a morci fejed :) De viccet félre téve a paranóia egy betegség, mint ahogy a pesszimizmus is. Halott vagy vagy optimista.

Bagi Zoltán
2007-05-18, 14:05
Valahogy éreztem, valami ilyesmit fogsz beírni. Tényleg paranoiás vagy, hogy rosszindulatú e vagy sem nem tudom :) Szerintem belül aranyos és jó fej vagy,
csak kifelé mutizod a morci fejed :) De viccet félre téve a paranóia egy betegség, mint ahogy a pesszimizmus is. Halott vagy vagy optimista.

Nem vagyok se rosszindulatú sem paranoiás, ha nem provokálnak. Ennyi, amit neked mondhatotok mindenféle személyeskedés nélkül.

Merras
2007-05-23, 18:32
Spam szégyenfalra való, amit most kaptam:

Az Internetes Aranybánya
Segít Önnek, hogy előre léphessen.
Segít Önnek normális pénzt keresni végre.

Hogyan keressük meg első millióinkat úgy, hogy nem rendelkezünk sem nagy tőkével, sem a megfelelő kapcsolatokkal?

Azt mindenki tudja, hogy mibe invesztáljon ha lennének milliói, de csak kevesen tudják, hogy miképpen is szerezzék meg ezeket a legfontosabb első milliókat! Az egyik legjobb, és könnyen megvalósítható megoldást Az Internetes Aranybánya című e-könyvvel szeretném most megosztani Önnel!

Egy félreértés, ami miatt teljesen rossz irányból nézzük az Internetet és lehetőségeit. Ez a félreértés az, ami Önt és még sok embert megakadályoz abban, hogy pénzt kereshessenek az Interneten. Amint rájöttem, hogy mi a félreértés alapja, azonnal megnyílt előttem az Internetes pénzkeresés ideális módja! Egy félreértés, ami miatt teljesen rossz irányból nézzük az Internetet és lehetőségeit. Ez a félreértés az, ami Önt és még sok embert megakadályoz abban, hogy pénzt kereshessenek az Interneten. Amint rájöttem, hogy mi a félreértés alapja, azonnal megnyílt előttem az Internetes pénzkeresés ideális módja! SZEREZD MEG MOST

E-mailben jött, spammel ezerrel. (A linket természetesen kivettem.)

dassad
2007-07-19, 14:23
Netán erre a spam csapdára gondoltatok ?

http://hungarian-96396552314.spampoison.com/

Merras
2007-07-19, 18:29
Azt tudjuk, hogy a hazai törvények büntetik az e-mail spamet... de vajon a jog utolérte-e már a komment / fórum spameket?

Konkrétan most egy magyar(nak tűnő) oldal próbált meg spamkommentet benyomni az egyik blogomba:

hxxp://www.budapest-hotel-reservation.hu/

Én meg úgy vagyok vele, hogy pusztuljanak a spammerek. :)

Zoziboy
2007-07-19, 23:54
Előre mondom, hogy nem üzemeltetek fórumot tehát bocs ha ostobaság.
Nem lehet úgy kiszűrni a spammeket, hogy túl gyors az adott hozzászólás? Legalábbis a robotokat.

Merras
2007-07-20, 00:14
Ez is egy módszer, igen. A spam végülis nem jutott ki a blogomra, nem ez a gond. Csak az jutott eszembe, hogy a kommentspammelőket is ugyanúgy kéne büntetni, mint az e-mail spammereket...

tuby smith
2007-07-24, 09:15
Előre mondom, hogy nem üzemeltetek fórumot tehát bocs ha ostobaság.
Nem lehet úgy kiszűrni a spammeket, hogy túl gyors az adott hozzászólás? Legalábbis a robotokat.

Néhány robotot ki lehet szűrni vele, de amelyik más session-on, esetleg más (több) IP-n jön, vagy olyan ami egy host-ra egy próba után megy tovább, s sikeresség után tér vissza. :confused:
Múltkor 48db spamot töröltem hír kommentek közül. :(
Valahol láttam olyat, ahol nem a szokásos "képen látható betűk" hókuszkókusz volt a anti-droid-trap :), hanem megkérdezte, mi magyarország fővárosa, vagy mi a válasz, az élet a mindenség, meg minden-re.
Természetesen lehet a kérdés-válasz párt variálni izlés szerint adatbázisból. Lehet hogy neki is ugrok egy post-check patch-nek :rolleyes:

izb
2007-07-24, 09:34
Néhány robotot ki lehet szűrni vele, de amelyik más session-on, esetleg más (több) IP-n jön, vagy olyan ami egy host-ra egy próba után megy tovább, s sikeresség után tér vissza. :confused:
Múltkor 48db spamot töröltem hír kommentek közül. :(
Valahol láttam olyat, ahol nem a szokásos "képen látható betűk" hókuszkókusz volt a anti-droid-trap :), hanem megkérdezte, mi magyarország fővárosa, vagy mi a válasz, az élet a mindenség, meg minden-re.
Természetesen lehet a kérdés-válasz párt variálni izlés szerint adatbázisból. Lehet hogy neki is ugrok egy post-check patch-nek :rolleyes:

Könnyű kérdés válasz legyen, ugyanis ebben az a baj, hogy vannak olyanok, akiknek ez is nehéz kérdés....

ChrIsDrY
2007-08-13, 13:25
üdv.

Előre mondom, hogy nem vagyok spam-szekértő (se'), de csak kérdezem, hogy több nagy mogul megjósolta hogy 2010-5 felé annyi spam lesz, hogy nem lehet rendesen e-mailezni!? Sok tévhit és teória persze megdőlt az utóbbi időkben, csak mint laikus megkérezem Tőletek, hogy erről hogyan vélekedtek?

Off: Tudom, hogy nem a spam-védelemről szól a topic, csak megjegyzem, hogy nekem nincs a spam-ekkel dolgom a TheBat! Bayes filter pulug-in-om 98%-osan működik mind a 16 postafiókomat nézi (6648 levél esetében januártól (akkor nulláztam), talán 4 naponta kell betanítani hogy 1-1 levél fekete s amaz fehérlistás...

Bagi Zoltán
2007-08-13, 14:17
Te igen szerencsés vagy spam ügyileg. Nekem ez napi probléma. Email spam nélkül még a szemem sem nyílik ki és két három ban mentes nap után már nagyon viszket a tenyerem. (csak poénnak szántam):)

ChrIsDrY
2007-08-13, 14:37
-nem reklámként, csak nekem bevált. Nem túl szép -csilli-villi- progi, de jól funkcionál: The Bat! (és hozzá a Bayer filter plugin jól dolgozik).

Papp Máté
2007-08-13, 17:10
Egyedül a Viharmadár (Thunderbird) levelezőt használtam, de nekem azon nem jött sok spam. Na jó azért 1-2 vagy 3 volt, de nem vészes :D

Az E-mail dolgot majd akkor meglátjuk ;) csak még várni kell egy picit :D

Harder
2007-08-14, 11:07
A kliens oldali védelem sem rossz (anno használtam a Spamihilator nevezetű progit, érdemes megnézni, freeware), de ezt szerintem már szerverszinten kell megfogni, különben iszonyatos forgalmat tud generálni a spamáradat.

2010-re meg max úgy levelezek, hogy csak onnan fogadok el el mailt, amely forrás benne van a whitelist-emben. :)

AlBrown
2007-08-14, 11:16
mostanában próbáltam ki, azóta megtartottam a szokást, az összes (kb 15) e-mail címememet a gmail ba irányítottam, és onnan pop3 al töltöm le. Úgy tűnik a gmail a legjobb spamszűrő :) napi kb 250 spamet kapok.

Tibi
2007-08-14, 11:28
Nekem a Gmail jött be eddig a legjobban, minden téren !

ChrIsDrY
2007-08-14, 11:38
Tibi: A gtalk-szolgáltatása gmail-ről nekem is szimpatikus... -igaz, hogy így sem győzöm a többin az ismerősöket. A mail.yahoo is jól szűr különben (lesz pár szolgáltatása, ha a MS netán megveszi...

dassad
2007-08-31, 07:59
Na me..........
Ekkora BlackHat-et sem láttam még.
A lap 99 százaléka. Istenem mire nem képesek az emberek azért, hogy elkerüljék a munkát...
informatii-web.home.ro

Ezt érdemes megnézni.

dassad
2007-09-22, 06:36
Egy érdekes cikk...
Érdemes elolvasni:
hxxp://it.news.hu/c.php?mod=20&id=1735

ChrIsDrY
2007-11-03, 13:34
ezt is: fn.hu/kulfold/0711/ket_ev_borton_spamekert_175338.php

g-easy
2007-12-31, 17:09
rendkívül édekes lapot találtam..
users.cwi.hu/eladok/apro-g-easy-hu.html
és a bal oldali "menü" folyamatosan változik.. néztem, hogy mi lehet a cél, de a 3 állandó linken kívül mást nem látok.. jó kis linkfarmnak indult pedig..
meg akkor ez most jó vagy nem? mármint, hogy az én webcímemre akarja optimalizálni a saját lapját.. gondolom nem sok látogató ment neki rá.. de hát ő tudja..

kgc
2008-01-11, 23:37
most néztem meg, de amit bemásoltál az már nem létezik.
Ellenben a fájlnév nélkül érdemes megnézni, mert elég érdekes dolgok vannak ott.

Ricardo
2008-04-17, 22:57
Kicsit elgondolkodtatott az amit írtál. Ezek szerin az önreklám az egyenlő a spam-el? Én a spam foglama alatt eddig mást értettem. Úgy gondoltam minden SPAM, amit valami automatika visz be egy form-on keresztül. Legyen az akár egyszerű weboldal, vagy egy ilyen komplex fórum mint ez. Én úgy gondolom elég sok limitet bevittél a rendszerbe, tehát igazi spammer (BOT)
nem hiszem, hogy ide be tud hatolni. Önreklám meg valamilyen szinten mindenképpen jelen lesz, ha más nem akkor az aláírásokban (50 hozzászólás utániaknál), vagy pl. reklámnak fogható fel a nick mögötti logo is ha olyan infókat visznek fel rá. Az igazi spam-eket én is utálom, azonban fórumon keresztül mások weboldalát szívesen megismerem.

Sziasztok!
Ezek szerint az én értelmezésemmel lehet a baj. SPAM alatt azt értem, hogy minden ami tartalmilag nem ad újat és kéretlenül jön.
Egy jópofa szolgáltatás, vagy egy hasznos infó nem spam még akkor se, ha automatizálva van a szétszórása és nem jön ezerszer.
Pl alapvető dolog: (médiatörvény) ha postai úton feladok 1 millió levelet egy üzleti ajánlattal cégeknek, az legális, ha ugyan ezt teszem emailben, az illegális és ugye SPAM-nek számít. Pedig ugyan az az üzleti ajánlat és ugyan azoknak a cégeknek küldve.
Egy kérdés, hogy futtatok fel úgy egy vállalkozást, hogy nem reklámozom?

FeN
2008-04-18, 00:49
Reklámozhat, a megfelelő felületeken. Szóval a reklám koránt sem egyelő azzal, hogy boldog boldogtalanak kiküldjünk a levelünket...akár milyen célt is szolgál. Bár a levelező listáknak mostanság nagy "értéke" lett: )

Ricardo
2008-04-18, 00:58
Igen igazad lehet :)
De így ördögi kör...
Mert ugye egy önmagát reklámozó szolgáltatásról van szó, ha beindul, méghozzá olyanoknak reklám akik érdeklődnek is iránta (webmesterek) viszont, hogy szerezzen tudomást Kiss Pista nevű webmester aki már utána a marketing része is, hogy beindítsa a szolgáltatás reklámját, hogy ő is jól járjon, ha nem tud a dologról, mert ugye nem küldött neki senki értesítőt...
Azt pedig ritkán lehet tudni egy email címről, hogy valóban webmester-e az illető...
Ja igen, majd elfelejtettem :)
Levlista: ha nem tudnak a szolgáltatásról, nem tudnak felíratkozni, ha meg oda jut valaki, hogy felíratkozik, akkor már a szolgáltatást is látta :) sőt boldog használója és az ő weblapja is egyre több és több látogatót fogad....
Na szól ezért van az, hogy megoldást keresek arra, hogy mindenkihez eljuttassam az üzleti ajánlatomat.
És köszönöm, hogy a hozzászólásod alatti SPAM-mal felhívtad a figyelmemet a linkgyűjteményedre :D

FeN
2008-04-18, 01:07
Hozzászólási Spam....hehe Nos, itt minden fórumozó elfogadta a "szabályzatot" mikor regisztrált, így ez nem minősül spamnek.
Másik... nem mindenki látja a tartalmat csak aki kiváncsi és/vagy érdekli, szóval így meg végképp nem spam. Mármint az én értelmezésem szerint, nem ez lesz az első tévedésem: )

Az a baj, hogy extra, fw, uw, atw és stb. oldalakat, nem veszek fel. Ennek több oka is van. Egy másik posztban írtam, hogy érdemes lenne free oldalról elmenni, mert az oldalad és tartalma (üzenete), számomra rendben van.
De megértem az okokat melyeket írtál.

Ricardo
2008-04-18, 01:14
értem, köszönöm.
Amúgy tényleg azon vagyok, hogy más forrásokból szerezzek annyi alaptőkét amivel normális alapokra teszem a cuccot...
Meg persze normálisan kidolgozott felülettel, de ez hirtelen kellett és így jött :)
A másik témában adtál egy emlékeztetőt egy fontos eljárásra... ami kimaradt...
Ezek szerint marad az, meg a hirdetés felvevő portálok, már amik nem ennyire igényesek a domainra, és ha sikerül kilépnem a fent említett visszafogó tényezők köréből megkereslek megint :)

FeN
2008-04-18, 01:19
Nézd, mivel szimpatikus a hozzállásod, és meg értem az anyagi helyzeteted.
Linket nem:) De Hirdetésbe felteszlek ha gondolod, Ingyen 3 hónapig, banner formájában. Ha érdekel írj emailt!

Én most lépek, Jó éjt neked , meg aki még fennt van!

Üdv.:
FeN

Ricardo
2008-04-18, 01:37
Nagyon szépen köszönöm az ajánlatodat!
Az email-t még ma elküldöm, és jó éjszakát.
Lenne egy feltételem: :) "ingyen" semmit nem szeretnék elfogadni, és remélem nem bánod, hogy a segítségedért cserébe én is kérek tőled egy bannert amit kitennék az oldalra (részemről örökre) mint szponzort.
A részleteket akkor emailben megbeszéljük.

zsolti
2008-04-18, 07:04
Ricardo hu.wikipedia.org/wiki/Spam sztem olvasd át ezt az oldalt. meg a spamwikit is ajánlott. Sztem kapsz 1-2 új infot :)

ízelítőnek:
A spam a fogadó által nem kért, elektronikusan, pl. e-mailen keresztül tömegesen küldött hirdetés, felhívás.

Ricardo
2008-04-18, 12:37
Zsolti köszönöm, meg fogom tenni, egyre jobban érdekel ez a téma :)

FeN
2008-04-18, 22:40
Küldtem emailt, mármint válaszoltam: )

Ricardo
2008-04-18, 23:18
Egyet megkaptam még nap közben arra válaszoltam is és köszönöm, bár időzavarban vagyok, de az elmult 1 órában nem jött válasz. :)

Konténeres
2008-05-09, 17:37
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, de spec. én még nem láttam jelét ezen a fórumon semmilyen spam tevékenységnek.

Bagi Zoltán
2008-05-09, 18:05
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, de spec. én még nem láttam jelét ezen a fórumon semmilyen spam tevékenységnek.

Nekünk van a legjobb takaritó brigádunk. Magdi anyus hozzánk képest lelkes amatőr:thumbup:

vidaagi
2008-05-29, 01:46
Azt tudjuk, hogy a hazai törvények büntetik az e-mail spamet... de vajon a jog utolérte-e már a komment / fórum spameket?

Konkrétan most egy magyar(nak tűnő) oldal próbált meg spamkommentet benyomni az egyik blogomba:

hxxp://www.budapest-hotel-reservation.hu/

Én meg úgy vagyok vele, hogy pusztuljanak a spammerek. :)

nekem egy webshop próbált folyton spammelni, napi 10-20 blogbejegyzésbe tették be a linkjüket, csak a moderáción fennakadt a dolog. egyszercsak meguntam és írtam nekik egy mélt, hogy feleslegesen törik magukat. kibukott, hogy zavarja őket, hogy minden kulcsszavukra előttük van az oldalam :) most épp azért kuncsorognak, hogy akkor pénzért hirdethessenek azokon az oldakon, ami nekik releváns :)

Stefan Weinenberger
2008-05-29, 01:54
Ebből még jól is jöhetsz ki:) Pénzt is keresel, és nem is kerülnek előbbre...baba cucc:)

stefan

LIFE
2008-06-04, 10:25
Találtam egy plugint CMS rendszerek alá. (Netquery) Napokig bombázták a chatboxot, a commenteket, többször próbálták törni az oldalt. Mióta telepítettem, egyetlen spam comment sem jött...

A lenti szöveg a mai napi termés...

Spambot blocker has denied 18 access attempts

Innen lehet letölteni:

hxxp://virtech.org/tools/

A beállításaiban nem értek egy halom dolgot, így alapértelmezésen hagytam, de szívesen venném, ha valaki, aki ért is hozzá, megnézné és ...

Dunaszegi Tamás
2008-07-09, 08:23
Nem tom, szerintem aki tisztában van azzal, hogy annál erősebb a lapja, minél több link mutat rá, azzal is tisztában van, hogy annál gyengébb, minél több link mutat kifelé..

A kifelé link gyöngít? Óóóóóó, ezt nem gondoltam. Van erről valami a fórumon? Vagy cikk amit elolvashatnék?

FeN
2008-07-09, 10:09
PR szempontjából gyengít, azaz az oldaladon lévő linkek nem csak a hivatkozást viszik magukkal, hanem az oldalad PR értékét vagy sulyozott átlágát: ) Mármint ha nem nofollowos, vagy átírányított a technikai megoldása.

Magyarul, minnél több linked van egy oldalon amely más oldalakra mutat, azokat az oldalakat "erősíted". Minden link egy szavazatt a Google Pr szempontjából.

Ricardo
2008-07-09, 12:13
Sziasztok

Látom ez még mindig téma pedig annak idején Stephannal elég jól elbeszélgettünk erről...

Belinkeltem a képletet...
Azon látszik, hogy csak a "továbbadandó" érték csökken a kifele mutató linkek mennyiségének függvényében

hxxp://en.wikipedia.org/wiki/PageRank

cheers

Stiff
2008-10-08, 22:36
Sziasztok!

Szeretnék az általam is támogatott webáruházba integrálni a jövőben egy fórumot. Mikre kellene már tervezésnél figyelnem, ha nem akarok belesétálni jó pár pofonba. SPAM-eket egy darabot nem szeretnék látni, így ez is sarkallatos pontja a kérdésemnek. Hogyan lehet a legkevesebb, vagy spamnélküli rendszert kialakítani? Nyílván itt gondolok az oldal PR értékének megtartásán ill. annak feljebb tornázásán. Akkor hogy a legokosabb, és leghatékonyabb hozzákezdeni?

g-easy
2008-10-08, 22:51
először is..
milyen motor?

minden motorhoz más spamvédelmi megoldások és más fórum integrálható..

sbs
2008-10-08, 22:53
Sziasztok!

Szeretnék az általam is támogatott webáruházba integrálni a jövőben egy fórumot. Mikre kellene már tervezésnél figyelnem, ha nem akarok belesétálni jó pár pofonba. SPAM-eket egy darabot nem szeretnék látni, így ez is sarkallatos pontja a kérdésemnek. Hogyan lehet a legkevesebb, vagy spamnélküli rendszert kialakítani? Nyílván itt gondolok az oldal PR értékének megtartásán ill. annak feljebb tornázásán. Akkor hogy a legokosabb, és leghatékonyabb hozzákezdeni?

1. csak az szólhat hozzá aki regisztrál
2. csak az regisztrálhat, akit TE engedélyezel
3. Ha SPAM-et látsz törlöd.

Szerintem ezek alapelvek ,bár én sem mindíg tartom be csak az elsőt, viszont olyan témákban vannak fórumaim, ahol szerencsére kultúrált és intelligens emberek járnak.

Stiff
2008-10-08, 23:15
Pontosítok akkor! A weboldalnak vannak hivatásos üzemeltetői, nyilván van hozzáférésem, de én csak használó vagyok. A fejlesztésről, nyilván ők gondoskodnak, én csak a biztosra szeretnék menni, és látni szeretném, hogy a pénzemért mit nyújtanak majd. Nyilván már az első kérdésednél elvéreztem, de megtudakolom, és jelezni fogom. Képben szeretnék lenni a lehetőségeimnek. A kérdések mindig tovább juttatnak egy-egy probléma megoldásában. THX!

Stiff
2008-10-08, 23:20
sbs írta:

1. csak az szólhat hozzá aki regisztrál
2. csak az regisztrálhat, akit TE engedélyezel
3. Ha SPAM-et látsz törlöd.

Szerintem ezek alapelvek ,bár én sem mindíg tartom be csak az elsőt, viszont olyan témákban vannak fórumaim, ahol szerencsére kultúrált és intelligens emberek járnak.

Köszönöm! Az alapelveket megfontolom, és ezek fényében görgetem tovább a terveket.Logikus amit mondasz, de vannak esetek mikor...tudod vannak a kivételek. Nem is tudom hol lehet meghúzni azt a határt amit még enged az ember a fejlődés érdekében, és mi az amit már moderál ill. töröl. Ezzel vigyáznék mert máshonnan visszaköszönhet, ha esetleg 'bölcs******gel' van dolga az embernek. Szeretnék tehát tudatos, határozott, de egyben megfontolt is lenni. Van arany középút?

sbs
2008-10-08, 23:36
Igen: Bagi Z. és Harder... törlik amit kell és *****-nak ahol kell.:thumbup:
Csak figyeld a munkásságuk és menni fog neked is....

Zool
2008-12-03, 10:52
Már kétszer is jött, ráadásul citromail-es címre, amiből kötve hiszem, hogy nevem@citrom-ból következtetni lehetne bármiféle kapcsolatomra a médiához. :(

Tisztelt Hölgyem, Kedves Uram! Engedje meg, hogy kéréssel forduljak Önhöz. Alapítványunk 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy az alapvetõen pesszimista beállítottságú magyar lakosság gondolkodásmódján pozitív irányba változtasson. Ennek érdekében rengeteg kezdeményezést (Optimista Könyvtár, Optimista Klub, Derûs e-adományozás, Optimista Újságíró Díj, Anonim pszichológia tanácsadás,.stb) hoztunk létre, hogy minden kevésbé optimista ember meglássa az alagút végén a fényt, a lehetõséget, van miért másképp látni Önmagát, és ezen keresztül közvetlen környezetét. Ezen kezdeményezéseket kizárólag aktivisták, ingyenesen végzik több éve. Szervezetünk nem szed tagdíjat, 1%-ból, pályázatból és egyéb "barter" lehetõségekbõl éri el célját, a magyar lakosság mentális fejlõdését. Kérem, vizsgálja meg annak a lehetõségét, hogy az Önök mozijában, filmklubjában, lehetõségünk lenne-e a 30 mp-es kisfilmünk adó 1+1%-os idõszakában (2009. január - május) történõ ingyenes, avagy TCR/KK kedvezményes levetítésére. Kérem segítsen,hogy tovább segíthessünk. Legyen szép és derûs a napja!

Mondjuk kedvesen van leiratkozó gomb, csak az a kérdés, mikor iratkoztam fel? :)

vidaagi
2009-01-10, 08:06
ezt most kaptam, nagyon durva:

"Nagy István vagyok, 25 éve mosogépszerelő. A vízkő mindig tönkreteszi a mosógépet. De engem ez már nem érdekel.

Próbáld ki, és a hatás nem marad el, legyél a legjobb, élvezd te a legjobban az életet.

Minőségi gyógyszertári termékek, garantált hatással!

Akciósan most csak.
Vi4gra - 777 ft
Ci4lis - 777 ft
70 %-os engedménnyel.

Vedd a minőséget." :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

cubafiesta
2009-01-31, 09:59
Már kétszer is jött, ráadásul citromail-es címre, amiből kötve hiszem, hogy nevem@citrom-ból következtetni lehetne bármiféle kapcsolatomra a médiához. :(

Tisztelt Hölgyem, Kedves Uram! Engedje meg, hogy kéréssel forduljak Önhöz. Alapítványunk 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy az alapvetõen pesszimista beállítottságú magyar lakosság gondolkodásmódján pozitív irányba változtasson. Ennek érdekében rengeteg kezdeményezést (Optimista Könyvtár, Optimista Klub, Derûs e-adományozás, Optimista Újságíró Díj, Anonim pszichológia tanácsadás,.stb) hoztunk létre, hogy minden kevésbé optimista ember meglássa az alagút végén a fényt, a lehetõséget, van miért másképp látni Önmagát, és ezen keresztül közvetlen környezetét. Ezen kezdeményezéseket kizárólag aktivisták, ingyenesen végzik több éve. Szervezetünk nem szed tagdíjat, 1%-ból, pályázatból és egyéb "barter" lehetõségekbõl éri el célját, a magyar lakosság mentális fejlõdését. Kérem, vizsgálja meg annak a lehetõségét, hogy az Önök mozijában, filmklubjában, lehetõségünk lenne-e a 30 mp-es kisfilmünk adó 1+1%-os idõszakában (2009. január - május) történõ ingyenes, avagy TCR/KK kedvezményes levetítésére. Kérem segítsen,hogy tovább segíthessünk. Legyen szép és derûs a napja!

Mondjuk kedvesen van leiratkozó gomb, csak az a kérdés, mikor iratkoztam fel? :)

ááááhhh nagyon kemény :) pesszimista magyarorzság :)

egyébként a citromfiók maga a spamgyár meglátásom szerint. már a reg után kapsz 3 "tuti" ajánlatot.

baloghl
2009-02-03, 23:47
Van egy postafiókom, amit csak és kizárólag a közműszolgáltatóknak tartok fenn (gáz és villany, a vizesek papíron sem tudnak írni). Tehát csak a két közműszolgáltató regisztrációs oldalán adtam meg. úgy kezdődik, hogy kozmu@, tehát még véletlenül sem info, office vagy egyéb kitalálható.
Honnan a fenéből jön rá spam? Tárgy: discount for kozmu@...
Melyik adta el a címemet? A gázos, vagy a villanyszámlás?

Bagi Zoltán
2009-02-04, 06:56
Nem hiszem, hogy bárki kiadta volna az email címedet. Szerintem véletlen generátorral próbálkoznak egyes levél spam szkriptek.

Geri
2009-02-04, 20:00
Zolinal a pont. nem bonyolult egy ilyen scriptet megirni :)

baloghl
2009-02-04, 22:54
Nem hinném, mert akkor a mindentfogadó fiókomban lenne a többi. Nem szándékos kiadásra gondolok, hanem az élösködők által összeszedegetett postafióktartalmakra.

FeN
2009-02-04, 23:01
Nah, én nem rég költözködtem, mirre minden átírás végére értem, azt hittem megőszülök ( bankszámlák, lakcím kártya, stb stb ), no nem is ez az érdekes, hanem az, hogy kaptam egy levelet, a bejelentkezésem után pár nappal: )
Van egy cég nem írom le, melyik, a lényeg hogy kiválaszottak a végtelenből van benne általában egy kulcs autókulcsz: ) Kicsit ideges lettem, honnan a rákból tudják ezek az ÚJ lakcímem... mivel névre szóló a levél...és utána néztem a dolgoknak... A BM-nél lekell tiltani az adataid, különben ha nem, akkor olyan mintha lemondanál róla, mármint cégek megkaphatják: )
Undorító, de ez van...ilyenkor hol vannak a Jogvédők...

baloghl
2009-02-04, 23:11
A BM-nél lekell tiltani az adataid, különben ha nem, akkor olyan mintha lemondanál róla, mármint cégek megkaphatják: )

Ez kemény, ezt nem is tudtam, hogy magánszemélyek adatait is kiadják. Azt tudtam, hogy a szerveimet meg a véremet eladják ha nem nyilatkozok, hogy ne tegyék. Akkor úgy tűnik, hogy a spammelés is állami monopólium :)

yatoo
2009-03-03, 15:33

Köszönettel:

A fórum alkalmazottai

Nem kötekedni akarok, csak én most jöttem és még egyébként sem rakhatok ki linket, meg nem is szeretek írni, de az nem a bal alsó sarok?
Üdv:
yatoo

Bagi Zoltán
2009-03-03, 15:45
Amikor ez a hozzászólás íródott, még ott volt az ikon a jobb felső sarokban. Azóta másfajta megjelenítési beállításokat alkalmazunk.:001_smile:

yatoo
2009-03-03, 15:53
Gondoltam, csak tudod írnom kell, meg ismerkednem, és most van egy szabad órám :D

tappancs
2009-03-05, 04:24
Van egy nagyon fiatal linktáram, ahová regisztrálni kell a linkbeküldés előtt.
Az alap Captcha volt csak bekapcsolva a regisztrációkor, és elöntöttek a spamek. Tiltogattam ki az IP címeket, de jöttek mindig újak.
Pár hete bekapcsoltam a reCaptchat, és azóta nincs spamreg.

oszti
2009-05-04, 19:40
Úgy látom hamarosan ismét megindulnak a Győri kekszes SPAM-ek. :)
http://homar.blog.hu/2009/05/04/botrany_belgiumban_keszul_a_gyori_keksz
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

loph
2009-05-15, 12:21
Úgy látom hamarosan ismét megindulnak a Győri kekszes SPAM-ek. :)
http://homar.blog.hu/2009/05/04/botrany_belgiumban_keszul_a_gyori_keksz
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

meg akartam volna nézni a linked de nem megy. Vagy nálam van a baj? mert kíváncsi lettem volna a kekszes Spamra :D

sbs
2009-05-15, 23:27
Most nagyon megy egy Viagrás egyen grafikával..... mindenhonnan ez folyik....

Szilveszter
2009-05-18, 10:53
No még 4 -et kell hozzászólnom ahhoz, hogy jó legyek a szeren! :) Hogy ez miért van, az majd most fog kiderülni. :)

ducard
2009-05-18, 10:54
No még 4 -et kell hozzászólnom ahhoz, hogy jó legyek a szeren! :) Hogy ez miért van, az majd most fog kiderülni. :)

Stílszerűen választottad meg a topicot ezen hozzászólásod számára.

loph
2009-06-02, 10:44
Spamot a spam elleni topicban :D :D az hatalmas. Ügyes vagy Szilveszter.

Geri
2009-06-09, 11:59
Paypal email. link meg egy .ru domain-re mutat.nem lehet ezeket valahol feljelenteni?

paypal Logo<https://www.paypal.com/en_US/i/logo/paypal_logo.gif>

Regarding your Paypal Account

During our regular update and scheduled maintenance of Paypal Online Services, we could not verify your current information. Either your information has been changed, incomplete or erroneous data was submitted while signing up. As a result of this, your access to use our online services has been limited. You are herby advised to immediately update your information.
To Fully restore your paypal online access, kindly update your information. You can update your details by following the link below and signing in.

Click here to Sign in and update your account! <hxxp://update.paypal.com.webid95697.pochtamt.ru/secure_Paypal_email_id43432gjg98982beh32kJJKR9839M QAI9O39878e%20.htm?securelogin=yes>

Thank you for being a valued PayPal customer.

Sincerely.
Account Review Department
Paypal

N.B You are required to commence the account update procedure immediately!

seobazis
2009-06-17, 16:38
Sajna, az oroszokat elég nehéz utol érni, szinte elfecsérelt idő lenne.

Tyborrex
2009-06-17, 17:29
Napi 10-20 a seedszerveres gmail ládámbam megszaporodott a csicsás "html spam"!

Ashtor
2009-06-23, 08:30
Egy viszonylag egyszerű módszerrel támogatom a spam elleni küzdelmet:

http://www.megalapozott-dontes.hu/anti-spam.html

csótány
2009-07-04, 20:16
Egy viszonylag egyszerű módszerrel támogatom a spam elleni küzdelmet:

http://www.megalapozott-dontes.hu/anti-spam.html

ha csak ez lenne az oldalon és más semmi linkelném, de más is van sajna :S

salou
2009-07-07, 23:20
Ma ettől a cégtől kaptam egy spamet a privát levelezési címemre. Ahogy látom érdekes elképzeléseik vannak a SEO-ról is. Vigasztal a tudat, hogy iszonyatosan szerencsétlenül próbálkoznak:P
http://alku-novum.hu/

kgc
2009-07-07, 23:33
ha csak ez lenne az oldalon és más semmi linkelném, de más is van sajna :S

Akkor szerintem linkeld ezt:

http://duma.forum.hu/anti-spam/trap-hu.php

ducard
2009-07-07, 23:39
Ma ettől a cégtől kaptam egy spamet a privát levelezési címemre. Ahogy látom érdekes elképzeléseik vannak a SEO-ról is. Vigasztal a tudat, hogy iszonyatosan szerencsétlenül próbálkoznak:P
http://alku-novum.hu/

tényleg érdekes elképzeléseik vannak a metákról. hogyha az elkövető fórumtag lenne, a neve alatt bizonyára nem az jelenne meg, hogy "Új tag", hanem az, hogy "Meta tag" :)

ha ennyi tartalmat írtak volna, mint amennyit a headbe zsúfoltak, sokkal előrébb tartanának

Szmöre
2009-07-08, 00:29
Basszus milyen title-je van... Szerintem kevés :D

ducard
2009-07-24, 22:45
Érdekes spam:

"Üdvözöljük!

Üdüljön Horvátország csodálatos tengerpartján! FIGYELEM: Levelünkben nem egy céget ajánlunk, mindössze Horvátországot kívánjuk népszerűsíteni. Az alábbiakban felsorolt szállásfoglaló oldalak a Google.com Szállások Horvátországban keresőkifejezéssel elérhetők, felsorolásuk tetszőleges, működtetőikkel semmilyen kapcsolatban nem állunk. Ha konkrét ajánlatot szeretne, használja leveleinkben ajánlott honlapokat, vagy forduljon kedvenc utazási irodájához! Ha levelünkben foglaltak megfelelők, kérjük, küldje tovább ismerőseinek! Keresés: www.google.com - szállások Horvátországban kifejezés!"

+ be van rakva a találati lista egy része

oszti
2009-07-29, 16:34
Büntethető lesz a személyes adatok kereskedelme
hxxp://index.hu/tech/jog/2009/07/29/buntetheto_lesz_a_szemelyes_adatok_kereskedelme/
(Ezek szerint most nem az? Elég szomorú.)

Stefan Weinenberger
2009-08-01, 10:58
No az elmúlt napban 2 gyöngyszemet is kaptam.

Jöjjön az első:

Szia!

Na itt van az oldal, amin megtalálod Magyarország legolcsóbb üdüléseit.

xxx.udulesek.mlap.hu

Szerintem gyorsan jelentkezzetek, mert a múltkor mi is alig kaptunk helyet Sárvárra!

Ez a link is jó, klikk rá, 3 nap 2 főre alig 16 ezerér csúcs J

xxx.udulesek.mindenkilapja.hu

Majd írjatok milyen volt!

-----------------------------------------------------
A másik meg ez:

Szia!

Szeretnék bemutatni egy uj egészségügyi informácios portált. Ha fontos számodra az egészséged, kérlek nézd meg és regisztrálj! Regisztrált felhasználóink között két személyes wellness hétvégét sorsolunk ki.

xxx.e-paciens.hu

ByE

----------------------------------------

Semelyik küldőt nem ismerem, de jól elbeszélgettünk.

stef

Efrud
2009-08-01, 11:03
Micsoda gyümölcsöző kapcsolat kezdete... :D

laszloberndt
2009-08-20, 18:33
Micsoda gyümölcsöző kapcsolat kezdete... :D

Kaptam egy olyan spam-et, amiben spam szolgáltatást és spam-hez email cím gyűjtő progit ajánlanak. Olyan pofátlanul hazudik a spam-elő, hogy ez már tényleg nagyon gáz.

Remélem nem gond, ha itt az új saját blogom pár nappal ezelőtti bejegyzését linkelem ide:
http://laszloberndt.blogspot.com/2009/08/24-elso-evad-megvolt-vegyes-tortenesek.html
(a bejegyzés közepén van a spam-es téma)

abc
2009-08-20, 19:00
Laci ezt Én is meg kaptam..
Ez tényleg kicsit erős már.

A másik utóbbi kedvenc:

"Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Megrendelheto nálam az alábbi email címlista:

- 300.000 magyarországi vállalkozás email címe, tetszés szerinti csoportosításban - 700.000 magyarországi magán email cím.

Valamennyi címlistát idén, 2009 folyamán allítottam össze, a hibaszázalék mindössze 5-10 százalék, vagyis aktuálisabb, mint szinte valamennyi más hasonló adatbázis. Ugyanakkor (akár külön is) elérhetok különbözo gyujto-, valamint kiküldoprogramok is. Természetesen részletes tájékoztatót is küldök, illetve válaszolok bármilyen felmerülo kérdésre.

Üdvözlettel,
Kiss Gábor"
kissgabor09@gmail.com

Ha nem lenne más dolgom meg bombáznám az ilyenek címét, had élvezzék kicsit ők is a szemétben turkálást..

scs
2009-08-20, 22:17
Ha már spam, akkor egy kérdésem lenne. ... Sőt, kettő ... négy! :)

1. Ha kinézek magamnak egy jópofa kis potenciális linkcserepartnert, majd a honlapján megadott elérhetőségen (email) felveszem vele a kapcsolatot, az büntetendő?
Csak azért, mert nyilvánvalóan marketing célból csinálom ezt. (Linkmarketing, online marketing, nevezzük, ahogy akarjuk az ajánlatomat - a végeredmény az, hogy linket cserélünk vele, ami nekem is a keresőkben történő előrejutást jelenti - ergo közvetett jövedelemszerzés.)

2. Ha egy céggel felveszem a kapcsolatot az Interneten közzétett emailcímén keresztül, mindezt természetesen olyan célból, hogy vele üzletet kössek, akkor bűnt követek el?
(A mailcím nem feltétlen saját weboldalon van, mert lehet, hogy nincs is neki, viszont ő tette közzé.)

+1. Bónuszkérdés:
Ha nem válaszol valaki a fenti levelekre (mert ugye jó, ha minden 20. ember veszi a fáradságot, hogy írjon vissza a másiknak), akkor bűn-e, ha újra írok neki X idő elteltével?

+2. A korábbi indexes link írta, hogy nem szabad marketingcélú adatbázisokat, listákat birtokolni sem. Most kérdezem én. Ha összeírom 20 másik apróhirdető oldal szerkesztőinek a mailcímeit (pl. a fent említett linkcsere ügyben, vagy bármi más okból), akkor máris büntethető leszek?

laszloberndt
2009-08-20, 22:39
Ha már spam, akkor egy kérdésem lenne. ... Sőt, kettő ... négy! :)

A kérdéseidre csak egy bírósági végzés adna biztos választ, de még akkor is fellebbezhetsz. Ez a téma sokféle képpen értelmezhető, szerintem. Ez látszik a wikipédián találtakból is:

"A spam a fogadó által nem kért, elektronikusan, például e-mailen keresztül tömegesen küldött hirdetés, felhívás.

Az így kapott információk a fogadók túlnyomó része szempontjából érdektelenek, így fölösleges sávszélességet, tárhelyet, szellemi ráfordítást igényelnek a fogadótól. Mivel a spameket a feladóik milliós nagyságrendben képesek rövid idő alatt kiküldeni, ez jelentős terhelést jelent az internet használói számára. A spamek egy része tudatosan megtévesztő, a fogadó kihasználására törekszik.

Nincsen egységes álláspont arra vonatkozóan, hogy mit kell spamnek tekinteni. A platformfüggetlenség miatt szigorúan technikai tipizálás nem lehetséges. A spam kéretlen elektronikus reklámüzenet, mely terjedhet e-mailben, SMS-ben, de gyakran használják a kifejezést a papírformában terjesztett szórólapokra is."

Egyébként akkor is eljárás indulhat egy honlap tulajdonos ellen, ha ő nem küld spam-et, csak szerepel a honlapjának, vagy email-jének címe a spam szövegében. Velem például ezt történt. :laugh: A hupont.hu benne a címem: http://hu.spam.wikia.com/wiki/Vita:Pelleng%C3%A9r/Wellnessakciok

scs
2009-08-21, 07:24
Nincsen egységes álláspont arra vonatkozóan, hogy mit kell spamnek tekinteni.
Valami ilyentől tartottam. Bár a törvényekben nem találtam egyáltalán ilyen kifejezést, hogy spam. Viszont van más, ami egyértelműbb (Forrás: 2008. évi XLVIII. törvény):

"gazdasági reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket - (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történő igénybevételének előmozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerűsítésére vagy áru, árujelző ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám)"

De ez alapján ha egy felhasználónak írt válaszlevelem aljára (pl. ha technikai problémája van és kérdez tőlem valamit) odaírom a honlapom címét, máris reklámozom magam. Ahhoz pedig ő nem járult hozzá.
Viszont ha nem írom oda, akkor meg nem adok kellő mennyiségű adatot az elérhetőséghez. Szóval érdekes.
Még érdekesebb az, hogy egy szóval nem említ semmiféle tiltást a törvény, kivéve ezt:

"Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel - kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult."
(A 4. bekezdés postai küldésről szól, szóval az most nem fontos.)

De hogy ki a természetes személy, arról se kép, se hang. Sem ebben, sem más törvényben. A jogi fórumon megkérdeztem lassan egy hete, de senki nem adott választ. Pedig roppant sarkallatos pont.
Vajon egy cég, aki közzéteszi az adatait a neten, az természetes személynek tekintendő, vagy nem?
Illetőleg egy magánvállalkozó természetes személy, amikor a vállalkozásával kapcsolatban van róla szó?

Velem például ezt történt. :laugh: A hupont.hu benne a címem:
Ez érdekes. Ha jól vettem ki, akkor a mailt nem is te küldted, de mivel benne volt a te oldalad, így téged vettek elő?
Kicsit fura. Bár érthető a hatóság reakciója ezügyben, hiszen ha jól néztem, itt magánszemélynek (természetes személynek - már ha tudjuk, ki a természetes személy :) ) ment az üzenet. Így ha kéretlen, akkor spam-nek minősülhet.
De ha tudod bizonyítani, hogy nem te küldted (pontosabban nem tudják bizonyítani, hogy te küldted), akkor elvileg nem lehet bajod. Vagy mégis?

tappancs
2009-08-21, 08:22
De hogy ki a természetes személy, arról se kép, se hang. Sem ebben, sem más törvényben. A jogi fórumon megkérdeztem lassan egy hete, de senki nem adott választ. Pedig roppant sarkallatos pont.
Vajon egy cég, aki közzéteszi az adatait a neten, az természetes személynek tekintendő, vagy nem?
Illetőleg egy magánvállalkozó természetes személy, amikor a vállalkozásával kapcsolatban van róla szó?

Az info@ kezdetű emailokra küldhető kéretlen reklámlevél, de ugyanez a dolgozoneve@ cégnév.hu címre kiküldve már spam-nek minősül (ebből következtetve feltehetően a kapcsolat@, az iroda@ stb. címre küldött kéretlen levelek is mentesülnek a spamtörvény alól, így érdemes cégeknél is nevesített e-maileket használni). Az egyéni vállalkozó természetes személy.

scs
2009-08-21, 08:27
Az info@ kezdetű emailokra küldhető kéretlen reklámlevél, de ugyanez a dolgozoneve@ cégnév.hu címre kiküldve már spam-nek minősül (ebből következtetve feltehetően a kapcsolat@, az iroda@ stb. címre küldött kéretlen levelek is mentesülnek a spamtörvény alól, így érdemes cégeknél is nevesített e-maileket használni). Az egyéni vállalkozó természetes személy.

Köszi. Csak azt kérdezném még, hogy ez le van írva valahol, vagy olyan urban legend szerűség?

abc
2009-08-21, 08:37
Ez le van írva scs, az új "spam törvényben" pl.
Egyébiránt egy link csere ajánlattal nem csak Te, hanem a másik fél is profitálhat. A haszonszerzési célzat pedig nem igazolható, mivel a google algoritmusa titkos, ügyvéd legyen a talpán aki bebizonyítja hogy a link csere miatt előrébb kerülsz a találati listán :)
Valamint nem tömegesen küldött levélről van, emiatt nem is hiszem hogy bárki feljelentene az NHH-nál.

laszloberndt
2009-08-21, 11:06
Ez érdekes. Ha jól vettem ki, akkor a mailt nem is te küldted, de mivel benne volt a te oldalad, így téged vettek elő?
Kicsit fura. Bár érthető a hatóság reakciója ezügyben, hiszen ha jól néztem, itt magánszemélynek (természetes személynek - már ha tudjuk, ki a természetes személy :) ) ment az üzenet. Így ha kéretlen, akkor spam-nek minősülhet.
De ha tudod bizonyítani, hogy nem te küldted (pontosabban nem tudják bizonyítani, hogy te küldted), akkor elvileg nem lehet bajod. Vagy mégis?

Igényesen összeszedted a törvény-idézeteket, ez hasznos! Ment is a köszönet!

Igen, engem vettek elő, sőt "a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól" én kaptam egy vádló olyan levelet, amiben felszólítanak a törvényszegés abbahagyására, ill. arra, hogy bizonyítsam, be hogy jogom volt küldeni a leveleket, mert feliratkoztak hozzám a címzettek, és persze, hogy mennyi büntetést, stb. fogok kapni, ha nem bizonyítom.

Az ügyvédem és én 3 teljes napig dolgoztunk a hivatalnak küldött válaszon. És ügy tűnik, hogy sikerült megoldanunk a helyzetet, mert tegnap láttam a hu.spam.wikia.com-n, hogy már a valódi spam-elő-t támadja a hatóság. Persze azért, mert ráirányítottuk a Hivatal figyelmét a válaszlevelünkben.

A NHH-nál gondolom megnézték, a domain.hu-n, hogy ki a domain tulaja akinek az webcíme szerepel a levélben és már jött is a durva formalevél az eljárás (a kivizsgálás) megindulásáról. (Pedig nem kértem ilyen levelet. Akkor ez spam? :lol: )

(Amióta kicsivel nagyobb a webes jelenlétünk, azóta minden hónapba félreteszünk ügyvédi költségre (hogy ez ne legyen meglepetés), mert az ilyesmi természetes jelenség errefelé, itt a "távol-keleten".)

scs
2009-08-21, 11:16
Ez le van írva scs, az új "spam törvényben" pl.
Úgy tudom, hogy a "spam törvény" az voltaképpen a 2008. évi XLVIII. törvény. Abban pedig erről nincs szó. Vagy tévedek? :S
Megtennéd, hogy belinkeled a forrást, mert fontos lenne, hogy választ kapjak a kérdéseimre - lehetőleg hivatalos forrásból.

A haszonszerzési célzat pedig nem igazolható, mivel a google algoritmusa titkos, ügyvéd legyen a talpán aki bebizonyítja hogy a link csere miatt előrébb kerülsz a találati listán :)
Van benne valami. Bár azt a gugli is elismeri, hogy minél több és relevánsabb link mutat egy oldalra, annál előrébb kerül a listán. Tehát könnyedén ráfogható - onnantól meg már csak ügyvéd kérdése.
Na, azt szeretném elkerülni, hogy odáig jussak. ;)

Valamint nem tömegesen küldött levélről van, emiatt nem is hiszem hogy bárki feljelentene az NHH-nál.
Én azért aggódom. :S

scs
2009-08-21, 11:23
A NHH-nál gondolom megnézték, a domain.hu-n, hogy ki a domain tulaja akinek az webcíme szerepel a levélben és már jött is a durva formalevél az eljárás (a kivizsgálás) megindulásáról. (Pedig nem kértem ilyen levelet. Akkor ez spam? )
Hát persze, hogy az! :D
Egyébként gondolom nem nézték meg alaposabban a dolgot, és nektek inkább csak annyi volt a dolgotok, hogy szóljatok nekik, hogy a levelet nem ti küldtétek, hanem valaki más. Onnantól meg már nekik a dolguk, hogy domaint meg IP címeket meg mittudom én mit nézegessenek.

Amióta kicsivel nagyobb a webes jelenlétünk, azóta minden hónapba félreteszünk ügyvédi költségre (hogy ez ne legyen meglepetés), mert az ilyesmi természetes jelenség errefelé, itt a "távol-keleten".)
Igen, erre én is gondoltam már. Egyedül némi tőke hiányzik hozzá. :)

Egyébként milyen büntetések lehetségesek spammelésért?
Mint írtad is, a Hírközlési Hatóság jár el. De a törvényben egyáltalán nem találtam olyat, hogy XY dolog ezzel meg azzal büntetendő. Egyáltalán nincs semmi a büntetésre vonatkozóan.
(Jó törvényt nézek? 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól)

laszloberndt
2009-08-21, 11:35
nektek inkább csak annyi volt a dolgotok, hogy szóljatok nekik, hogy a levelet nem ti küldtétek, hanem valaki más.

Hát azért ez ennél egy kicsit nagyon más volt, nem volt ilyen egyszerű, de végül is erről volt szó, hogy "szóltunk nekik" egy 4 oldalas jogász által írt levélben 20 magyarázó melléklettettel kiegészítve.
Végül is jó munkát végeznek az NHH-nál, mert leszálltak rólunk és újból rászálltak a valódi spam-előre. (Amin persze röhög a spamelő, tudom, mert egy trükkel elértem hogy felhívjon a spamkirály, ezt majd egyszer sörözés közben elmesélem.)

Egyébként milyen büntetések lehetségesek spammelésért?

Itt vagy ezen keresztül mindent spammel kapcsolatos fontos infót megtalálsz!

http://hu.spam.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap

scs
2009-08-21, 13:01
Amin persze röhög a spamelő, tudom, mert egy trükkel elértem hogy felhívjon a spamkirály, ezt majd egyszer sörözés közben elmesélem.
Nem lehetne, hogy itt mondd el? Nem szoktam sörözni. :)

Itt vagy ezen keresztül mindent spammel kapcsolatos fontos infót megtalálsz!
http://hu.spam.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap

Köszönöm. Találtam is hasznos dolgokat. De még mindig nem egyértelmű pár dolog:

1. Ki minősül törvényileg természetes személynek? (Főként email cím alapján kérdezném.)
Mert pl. egyáltalán nincs egyik törvényben sem, hogy a kispistajóska(kukac)cégnév.hu mailcím magánjellegű lenne. De még az info-s dolgot sem említi egyik törvény sem. (Erős a gyanúm, hogy ez tényleg csak urban legend... :S )
Az én meglátásom szerint meg pláne nem lehet magánjellegű. Ha freemail vagy gmail lenne a végén, akkor okés. De így nem. Hiszen a cég adta neki céges dolgok ügyintézésére. Ergo mikor használja, a cég nevében jár el. Sőt, mivel céges dolgokkal kapcsolatban rakta ki elérhetőségnek, máris nem magánjellegű.
Szerintem. De ha valaki tud hozni ellenpéldát, annak örülnék. Nagyon sok a homályos folt.

Viszont találtam egy érdekes dolgot:

Forrás: A 2007. évi XCIV. tv. (Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos egyes törvények módosításáról) a 2001. évi CVIII. törvény harmadik kiegészítése.
(Bakker, már 3 kiegészítése van a törvénynek legalább. Komolyan nevetséges. Mire az ember kihámozza, hogy mi van még érvényben, meg mi nem, lemegy a nap. :cursing: )

E törvény alkalmazásában elektronikus hirdetés bármely információs társadalommal összefüggő szolgáltatás-, illetve beszédcélú telefonhívás kivételével elektronikus hírközlés útján tett közlés, amelynek
célja a következők egyike:
a) közvetve vagy közvetlenül népszerűsítsen egy vállalkozást, szervezetet vagy személyt, annak áruját, szolgáltatását, tevékenységét,
b) társadalmi cél megvalósításához kapcsolódó tájékoztatás.
, és:
Önmagában nem minősül elektronikus hirdetésnek
a) vállalkozás, egyéb szervezet vagy személy tevékenységéhez közvetlen hozzáférést lehetővé tevő információ közlése, különösen a domain név vagy az elektronikus levelezési cím,
b) vállalkozás, szervezet vagy személy árujára, szolgáltatására vagy arculatára vonatkozó, a vállalkozástól, szervezettől vagy személytől független közlés, különösen abban az esetben, ha a közlés anyagi ellenszolgáltatás nélkül történik.”

A. Ergo szerintem erre bármit rá lehet fogni. Ha küldök az apróhirdető oldalamról egy tájékoztatást, miszerint kiváló hirdetési lehetőségeim vannak, és itt meg itt elérhető vagyok, akkor az nem hirdetés. Az csak valami más, mondjuk tájékoztatás. Tehát a hirdetési törvénybe eleve nem ütközhet. Legalábbis így is felfogható.

B. Ha meg interneten megtalált cégek elérhetőségi adatára (e-mailcím) küldök ilyet, az nem ütközhet a spamtörvénybe sem, mivel céges adat.
(Egyébként tényleg, melyik pontosan a Spamtörvény? Mert még ezen a linken sem írták oda konkrétan, hogy ez az. Erős a gyanúm, hogy Magyarországon ilyen nincs. hanem van egy rakás törvény, meg azoknak a különböző szintű módosításai, és mindenki azt mazsolázgat ki belőle, amit éppen akar.)

C. Adatvédelmi törvényt sem sérthetek ezen címek használatával, mivel ő tette közzé az e-mail címet, ami ugyebár nyilvános közszereplésnek minősül.
(Persze itt már kérdéses, hogy tárolhatom-e a címeit, de más szempontból nem gond.)

Egyedül az a kérdéses, hogy ki és mi minősül természetes személynek, és ki jogi személynek. Törvény szerint.
Tudja valaki a választ?

abc
2009-08-21, 13:28
scs itt pl megtalálod nagyjából érthető formában kibontva a dolgokat:

hxxp://ppos.hu/jogszabalyok_linkek/kulcsar_zoltan_uj_dm_szabalyok_2008.pdf
hxxp://ppos.hu/jogszabalyok_linkek/PPOS_adatvedelem_reklamtorveny_2009.pdf
Az idei "enyhítés" röviden:
hxxp://hun2.org/cimkek/spamt%C3%B6rv%C3%A9ny/

laszloberndt
2009-08-21, 14:10
Nem lehetne, hogy itt mondd el? Nem szoktam sörözni. :)

De, majd elírom (lehet, hogy még ma), de most máson dolgozom, de megígérem hogy itt lesz.

Off / Más téma: Hol és mikor lehet beállítani, hogy legyen automatikusan "aláírás" a hozzászólásaim alján? ;) (Üzend meg légyszi privátban.)

scs
2009-08-21, 21:32
De, majd elírom (lehet, hogy még ma), de most máson dolgozom, de megígérem hogy itt lesz.

Off / Más téma: Hol és mikor lehet beállítani, hogy legyen automatikusan "aláírás" a hozzászólásaim alján? ;) (Üzend meg légyszi privátban.)

Okaj. ;)

(Ment privát.)

(1234567890)

scs
2009-08-21, 21:37
scs itt pl megtalálod nagyjából érthető formában kibontva a dolgokat:

hxxp://ppos.hu/jogszabalyok_linkek/kulcsar_zoltan_uj_dm_szabalyok_2008.pdf
hxxp://ppos.hu/jogszabalyok_linkek/PPOS_adatvedelem_reklamtorveny_2009.pdf
Az idei "enyhítés" röviden:
hxxp://hun2.org/cimkek/spamt%C3%B6rv%C3%A9ny/

Nagyon köszönöm. Átnyálazgatom ezeket is. ;)

Cacsi
2009-09-23, 21:50
Sziasztok

Az oldalamon keresztül, így : hátétépé://tttweb.hu/index.php?rovat=spamcsapda
Sajna csak így tudok linket mutatni még.
Ajánlom a figyelmetekbe :biggrin:
Nekem t-online adja a netet és használom is az levélcímét (természetesen alcímen) és nagyon jól megszűrik. Pontosabban: nem kapok erre a címre.

Van 1 vipmail-es is, na arra csak azt kapok. Persze a fontosabb reggek nem ezzel a címmel történnek.

Dudkin
2009-09-28, 12:45
Sziasztok
Nos, megosztok veletek egy altalam evek ota hasznalt megoldast foleg a honi spammerek ellen.

Megpedig, van nekem egy gyujto cimem a *@spam.dudkin.hu. Ide barmit irhatsz a wildcard helyere, a level megerkezik a mailboxba.

Miert is jo ez?

Regisztralok teszem azt a kozkedvelt, ****bubusok.hu :) weboldalra, akkor az altalam megadott mailcim a ****bubusok@spam.dudkin.hu cim lesz.
Szepen visszaktivalok ha kell, ezzel lepek be, stbstb. Mindenki elegedett.

Amde masfel ev mulva, egyszercsak beesik a postaladamba egy elektronikai cikkeket forgalmazo magyar ceg spamja. Eloszor ugye elborul az agyam, olni kivannek. Vert inni.

Masodik lepesben megnezem a headert, es mit latok? Hova jott a level? a ****bubusok@spam.dudkin.hu cimemre?

Nahat, a ****bubusok.hu tulajdonosa eladta volna az egesz useradatbazist? vagy neadjisten belekezdett elektronikai termekek forgalmazasaba?

A domainek kontaktadataibol pedig mar csorog is a telefon ott, ahol a legkevesbbe varnak.

Sok sok adatbazis dealer segget poroltam el igy.

Udv: Dudkin

Dudkin
2009-09-28, 12:46
A **** helyen eredetileg a penzen kivuli masik p betus szo allt ami a vilagot iranyitja. :)

D

Szmöre
2009-10-21, 14:47
A spam elleni harc újabb állomásához értünk. Mostantól elektronikus úton is fel lehet jelenteni a spammereket.
hxxp://www.kreativ.hu/cikk.php?id=24975

akrstf
2009-10-27, 08:47
Egy újabb csodálatos levél, kivételesen el is olvastam. Nem Google translate, látszik h elvileg németek tolják. Ha nem foglalkoznék seo-val lehet írtam volna nekik :)

http://www.konzolvilag.hu/anti/szpem.jpg

hápi
2009-10-27, 08:54
"Mennyire bízna meg egy német cégben, hogy optimalizálja az ön oldalát kereső szavaira? [igen] [nem]" - ezen jót derültem reggel.

imoca
2009-10-31, 22:10
A spam elleni harc újabb állomásához értünk. Mostantól elektronikus úton is fel lehet jelenteni a spammereket.

Én még fizikailag tettem feljelentést. De úgy ahogy Ti kaptatok, úgy kaptam én is tájékoztatást az eredményről. 3 nap alatt 15000 levelet küldtek el a nevemben. Ez egy kicsit betette a kaput. A utolsó húzás az volt amikor egy email alapján visszakerestem a feladó céget és megkértem őket, hogy valamit okozzanak a küldőnek. Kiderült, hogy egy kattintgatós design versenyről volt szó. (****saki.hu) Az illetőt ki is zárták. Másnap megújráztam, mivel újabb email jött. Persze más vissza linkkel. Már válasz nem jött. Ennyit a szavazgatós versenyekről.
Az egészben az volt a pozitív, hogy a szolgáltató egyértelműen állította, hogy nem én voltam és nem az én gépemről ment el a sok spam levél.

akrstf
2009-11-13, 18:57
"Hát ez kész!

Az Unionnál váltottam kötelezőt és lehet hiába?

<a. h.r.e.f.=hxxp://kotelezo-biztositas-2010.info>hxxp://kotelezo-biztositas-2010.info<./.a>

Csúnyán megbüntették őket, lehet újra kell kötnöm?
Igaza volt Gizikének, hogy nem kapkodta el.
Munka után hívlak! Átjössz? Főzünk valami finomat!

Puszi,

Gréti"

gusztustalan

imoca
2009-11-13, 19:13
"Hát ez kész!

<a. h.r.e.f.=hxxp://kotelezo-biztositas-2010.info>hxxp://kotelezo-biztositas-2010.info<./.a>

Puszi,

Gréti"

gusztustalan

Ha meg van az eredeti akkor lehet, hogy érdemes feltenni ide, ha még nem ismered: hxxp://hu.spam.wikia.com/wiki/Pelleng%C3%A9r erre az oldalra.

Egyben érdekes olvasmány arranézve, hogy miket küldenek.

Stefan Weinenberger
2009-11-13, 19:26

A komoly az, hogy ezt a biztositok.hu csinálja. Elég gerinctelenek, főleg azért, mert ők is az unionból élnek.

stef

Proviti
2009-11-13, 19:38
"Hát ez kész!

Puszi,

Gréti"

gusztustalan

Hali!

Nincs semmi gond!

15 napon belül jogod van a szerződéstől való elálláshoz!

Jelezd, ahol megkötötted, aztán kösd meg a kötelező biztosítás szerződésedet másik biztosító társaságnál, vagy ahogy jónak látod!

imoca
2009-11-13, 19:42
A komoly az, hogy ezt a biztositok.hu csinálja. Elég gerinctelenek, főleg azért, mert ők is az unionból élnek.

stef

Szerintem, mint említettem fel kellen tenni a szégyenfalra.
Nézegettem email-eket amik kerengenek a neten, az általam említett honlapon. Meglepő, hogy neves, kevésbé neves szolgáltatók szervereiről indulnak ki.

A nyáron volt a K....ki.hu-nak egy motor design kiírás. A játékosok nem szégyeltek, vagy tudtukon kívűl, spam levelekkel szavaztatni a design munkájukra. Amint a levelet megnyitottad és a hivatkozásra kattintottál, már szavaztál. Ha jól emlékszem a holland szerverükről jött a spam levél.

Proviti
2009-11-13, 19:44
Elnézést, de csak benéztem, és nem olvastam vissza eleget.
Most látom, hogy SPAM levél volt...

imoca
2009-11-29, 12:13
Úgylátszik bevett szokás a biztosítóknál a spam küldés révén fogni az ügyfeleket. A biztoslap.hu szintén küldi a hirdetéseit. Így hozzám is eljutott:

201O-es KGFB biztositasat kosse meg nalunk interneten, percek alatt!

Egyedi internetes kedvezmenyunk lehetove teszi a legolcsobb biztositasi dijak megkoteset argaranciaval!

BIZTOSITASKOTES

A küldő emali cím kamu, ha rákattintasz az eredeti emailben a biztosításkötésre, egy átirányító honlapon keresztül az említett honlapra jutsz. Elvileg, megérne egy fogyasztóvédelmes büntit. Ha egyáltalán ezzel foglalkoznak.

baroteam
2009-11-29, 15:13
Szerencsére a gmail sok ilyet "megfog"(neha még azt is amit nem kéne :) )

imoca
2009-11-29, 20:12
Ami lemaradt az előzőből: Az általam említett (biztosítási) oldalnak nincs a reklámozandó cég felé elérhetősége (email,telefon, stb.) Ilyen esetben, hogy lehet a tulajdonost "értesíteni" vagy finoman letolni? Az oldalon egyetlen, legalábbis nálam, működő menü átvisz egy harmadik oldalra.

scs
2009-11-29, 20:25
Ami lemaradt az előzőből: Az általam említett (biztosítási) oldalnak nincs a reklámozandó cég felé elérhetősége (email,telefon, stb.) Ilyen esetben, hogy lehet a tulajdonost "értesíteni" vagy finoman letolni? Az oldalon egyetlen, legalábbis nálam, működő menü átvisz egy harmadik oldalra.

hxxp://whois.domaintools.com/biztoslap.hu

BAL100
2009-12-12, 21:25
A spam szemetelés kimehetne már a divatból, egyáltalán hatékony még ez a fajta komm..?

imoca
2010-01-15, 11:33
hxxp://whois.domaintools.com/biztoslap.hu

Az általad írt honlapon most egy domain szolgáltatót sikerült megtalálnom aki nem tudott segíteni abban, hogy a párnapja folyamatosan kapott primitív és gusztustalan email küldőjét tárhely szolgáltató szinten megtaláljam. Mindván, hogy ők csak a bejegyzéssel foglalkoznak. ilyenkor mit tudok tenni? A lap üzemeltetője meg röhög a markába és magasan nagy ívben le...ja a dolgot.:confused1:

scs
2010-01-15, 13:12
Az általad írt honlapon most egy domain szolgáltatót sikerült megtalálnom aki nem tudott segíteni abban, hogy a párnapja folyamatosan kapott primitív és gusztustalan email küldőjét tárhely szolgáltató szinten megtaláljam. Mindván, hogy ők csak a bejegyzéssel foglalkoznak. ilyenkor mit tudok tenni? A lap üzemeltetője meg röhög a markába és magasan nagy ívben le...ja a dolgot.:confused1:

Én akárhogy nézem, de a domain tulajánál egy szombathelyi egyéni vállalkozót látok, míg a regisztrátor egy miskolci cég. Két külön cím, két külön elérési adat - mindkettő látható, telefonszámmal, mindennel.
Szerintem nézd meg jobban.

imoca
2010-01-15, 20:18
Bocs slendrián volt a megfogalmazás. Egy másik honlapot kerestem. Az általad meg adott módon hxxp://whois.domaintools.com (soksz ar.in fo). Erre kaptam meg csak a domainregisztrátor elérhetőségét.
Vélhetően feltörtek ugyan ezen szolgáltató helyen üzemelő oldalt és leszedték a címeket, többek közt az enyémet is. Most meg ezerrel nyomják a spameket. A leszúrás jogos részedről.

scs
2010-03-29, 22:01
Ezt épp most kaptam a t-emailes címemre. Hogy ennek mi értelme van...? :)

Hogy fejezze be a mail.t-email.hu webes e-mail fiókot, meg kell válaszolni az e-mail és azonnali adja meg a jelszavát itt ()

Ez az üzenet feladója mail.t-email.hu ügyfélszolgálati támogatást csapat üzenetközpont az mail.t-email.hu e-mail fiók tulajdonosok.
Jelenleg fejlesztése az adatbázisunkban és e-mail fiók közepén vagyunk törlésére használt mail.t-email.hu e-mail számlák létrehozása több hely az új számlákat. megelőzése fiókjába, hogy zárt, akkor frissíteni alatt, hogy tudni fogjuk, hogy
ez egy jelenleg használt fiókot.

Erősítse meg email címét IDENTITÁS ALÁBBI E-mail
Felhasználói név :..................
Email Jelszó :..............
Születési idő :..............
Ország vagy terület :.........

Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért, s amint a mail.t-email.hu mail melyet folyamatosan fejlesztenek, hogy elvégzi a szokásos módon, és ez lesz még jobb.

Ja, ami itt pontozva van, az valóban pontozva volt! :)
Küldő: chatandiv@verizon.net
Válaszcím: websupportscustomercarecerter@w.cn

Nem okos. :)

VChris
2010-03-30, 19:47
Ma ezt a spamet kaptam a céges címemre:

Hello,
Steve Terence vagyok.
Azért írok, mert kidolgoztam egy jó pénzkeresési lehetőséget.
Az Interneten, napi néhány órával, akár mellékesként is megkereshet,
napi 200 - 400 Eurót, ami most olyan 50 - 100.000.- HUF.
vévévé . penzeso . com
Ez egy hatékony és teljesen ingyenes módszer.
Győződjön meg róla Ön is.
Kattintson ide : vévévé . penzeso . com

Üdvözlettel:
Steve

LOL :D
GIGA LOL :lol:

A megszólítás még az, hogy Hello, de a végén már Győződjön meg, kattintson ide, stb... Hogy a napi százezerről már ne is beszéljek... :D

-----

update: válaszoltam neki. Megírtam, hogy feljelentettem az NHH-nál szpemmelés miatt, felhívtam a figyelmét a több milliós kiszabható bírságra, majd a végén odaírtam, hogy gondolom ez nem okoz neki gondot napi 100.000 forintos kereset mellett :D

update2:

megnéztem a weboldalát is... Ennél a résznél kaptam röhögőgörcsöt:

A PAYPAL szolgáltatásait vesszük igénybe, azért, mert ezek teljesen biztonságosak, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy a PAYPAL.COM által végrehajtott átutalások 100%-ban biztosak.

Szeretem gyakran ismételni, hogy teljesen biztos vagyok a taktikáimban és mindenkinek, aki némi adománnyal kifejezi háláját, köszönetem jeléül elküldöm módszereim TELJES KÉSZLETÉT, azért hogy biztos lehessen abban, hogy könnyedén, egyszerűen és teljes biztonságban folytathatja a pénznyerést.

Amennyiben adományozni szeretne, kérem, kattintson a PayPal logora.

Ha annyira biztos a taktikájában, akkor miért kell neki PayPal adomány? Miért nem nyer a tutibiztos taktikájával napi 100.000 forintot? Ti értitek ezt?

mahone
2010-03-30, 20:11
Krisz, ebből én is kaptam ma! :D
Mahone

Marchello
2010-03-30, 20:31
Krisz, ebből én is kaptam ma! :D
Mahone

Én tegnap kaptam meg, de a weboldalt nem hozta be :) Mondom magamban röhögök egy jót, de aztán hagytam a francba. Honnan szedte ezt a temérdek email címet? Ahogy láttam nem kispályás emberkéről van szó... Szörnyű.

Update: Most megkaptam mégegyszer... :)

imoca
2010-03-30, 20:51
Idézet:

Kedves FBeurope[pont]com-s Kolléga!

Mivel ez nem konkurens üzlet, ezért szeretnék egy király lehetoséget a figyelmedbe ajánlani (aki már ismeri annak sorry...)

Ha szeretnél pénzt kapni azért amiért egy közösségi oldalt használsz, akkor regisztrálj be ide ingyenesen:

hxxp:// wéwéwé[pont]sitetalk[pont]com / torteli

Szponzor neve: torteli

Amennyiben gyorsan és röviden szeretnél tájékozódni a vállalkozásról, ezen a helyi tarifás telefonszámon kapsz egy 2 perces ismertetot: 003615777372

Ha részletesebbet tájékoztatást kérsz, kérlek írj!

Sok sikert! Nekem nagyon bejött!!!

Törteli Dénes
denes[kukac]torteli.hu
0036204202338

Idézet vége.

Első körben megnevezi honnan került ki az email címem! Az adott oldalon nem publikus. Csak valami belső hálózaton, emberen keresztül kaphatta meg. Valamikor régen, évekkel ezelőtt regisztráltam oda.
Második kör: még jó, hogy feltételezi, hogy perfekt angol vagyok, illetve akiket be szeretne szervezni. Mivel egyből egy angol nyelvű oldalra küld. Igaz van nyelv választás, de az első körben fel sem tűnik. Átlag bambát alapból elriasztja az angol szöveg.

Lehet, hogy a megtakarításaiból Ő is tud fizetni?
Mindezt egy hálózatépítők által is használt levelező prgvel.
Érdemes lehet megkínálni egy "tájékoztató" levéllel spam küldéssel kapcsolatban?:)

kgc
2010-03-31, 08:38
Én szeretném, ha ez a feladó sem zaklatna többé a pénzkeresős leveleivel, és mert én egy tahó is vagyok megosztom a botokkal ezt a maiílcímet:

steve@penzeso.com

Szídd fel begyem a sok mailcímet....

Ja és itt van még ez is, hogy jó napom legyen:

info@onlinecsoport.hu

scs
2010-03-31, 09:53
Én szeretném, ha ez a feladó sem zaklatna többé a pénzkeresős leveleivel, és mert én egy tahó is vagyok megosztom a botokkal ezt a maiílcímet:

steve@penzeso.com

Szídd fel begyem a sok mailcímet....

Ja és itt van még ez is, hogy jó napom legyen:

info@onlinecsoport.hu

Tényleg, nem lehetne nyitni egy topikot, ahol a spammelő mailcímeket tennénk közzé? Ennek két előnye is lenne:

1. Ha állandóan mindenki hozzáadná az ő listáját, akkor mindenki be tudná rakni a saját blokkoltjai közé, és nem kellene külön szenvedni vele.

2. Mivel itt közzétennénk, kapnának rendesen spamet. :)

Nekem van egy un. feketelistám ezekről. Kicsit több, mint 400 mailcím van már benne. Ha nem is tennénk közzé (a címekben sokszor van keksz és hasonló szöveg), talán olyanoknak, akik antispam oldalt működtetnek, jól jöhet. Belerakhatják az adatbázisukba.

VChris
2010-03-31, 19:51
A tegnap ide beszúrt fantasztikus levelet én is ettől a Steve Terence-től kaptam :)

Ha még tahóbb szeretnél lenni, regelj ezzel a mailcímmel néhány ázsiai p*r**ó oldalra, és tuti, hogy spamek ezreit kapja holnaptól István Terence barátunk :D

scs
2010-03-31, 20:10
Ha még tahóbb szeretnél lenni, regelj ezzel a mailcímmel néhány ázsiai p*r**ó oldalra, és tuti, hogy spamek ezreit kapja holnaptól István Terence barátunk :D

Tudsz olyan helyet, ahol tömegesen lehet regeltetni ilyen mailcímeket? Négyszázat egyesével eléggé macerás lenne... :grrr)

Geri
2010-03-31, 20:18
Tudsz olyan helyet, ahol tömegesen lehet regeltetni ilyen mailcímeket? Négyszázat egyesével eléggé macerás lenne... :grrr)

küldj nekik mailbombot :) az is egy kedves ajándék.

VChris
2010-03-31, 21:02

Sajnos nem tudok ilyet, de ha valaki tud, szóljon, nekem is vannak ellenségeim :D

scs
2010-03-31, 21:09
Ha jól tudom, G-Easy tulajdonában (kezelésében) van az Anti Spam (http://www.yox.hu/anti-spam) című honlap (aloldal). De van más hasonló spamellenes oldal (http://hungarian.spampoison.com/) is.
Egy ilyen honlapon ha jól tudom, kamu mailcímeket gyártanak a spidereknek meg a többi izének. De nem lehetne a kamu címek közé valós címeket is berakni? Olyanokat persze, akik spamet küldözgetnek mindenfelé. Így lehet, hogy pont a saját mailcímüket töltenék meg a saját robotjaik. Már csak a móka kedvéért is. :)

mahone
2010-04-06, 22:05
Most jött.

Tárgy: Link Exchange kérése

Kedves Webmester,

Jártam a honlapján, és úgy találta, hogy szép hasznos tartalom.
Arra kérlek benneteket, hogy a linkcsere (3-utas link) a honlapunkon (ek).

Abban az esetben, ha össze kell kapcsolni az összes helyszínhez, szeretnénk, hogy a két hátsó linkeket különböző területeken.

Mint tudod vissza linkeket segít generálni nagyobb forgalmat, hogy honlapunk, valamint a megvalósításához nagyobb keresőmotorok rangsorolását.

Ha érdekel, kérem lépjen velem kapcsolatba.

Üdvözlettel,
Ruben

Ja, nesztek robotok, vacsora, egyétek a címét! rubenthomas25@gmail.com

sitebuilder
2010-04-07, 06:41
Én MLM baromságot kaptam:

uzletepitomodszerek@gmail.com

Ez meg a birka népnek, spamoktatás:
hxxp://emailcimkatalogus.web-mlm.hu/

Lipi
2010-04-07, 23:52
Ma kaptam egy csomó spam-et a saját e-mail címemről, illetve egyéb kamucímekről a saját domainemmel a végén!
Ezt hogy csinálják és főleg mit tehetek ellene?

Sapipeti
2010-04-08, 06:48
Egy e-mail küldésénél az írsz be a feladóhoz akit akarsz...

Nekem egyelőre az elég jó védekezés, hogy sehol nem írom ki az e-mail címemet, csak pl így: akarmi[kukac]valami.hu

Emellett ajánlom a Tunderbird-öt levelezni, mert elég jó a spam szűrője.

scs
2010-04-09, 15:05
Ti is kaptatok ilyet?

Tisztelt cserepartner!

Szeretném a weboldalán elhelyezni a saját bannerem.
Cserébe természetesen én is elhelyeztem az önök bannerét oldalamon.
Ehez kérném hozzájárulását és segítségét melyet előre is köszönök.
Itt küldöm a szükséges adatokat,önökre bízom melyiket teszik ki.

--> itt jönnek a bannerek <--

web:
_hxxp://vvv.dugulas-haritas.hu
banner url:
_hxxp://vvv.dugulas-haritas.hu/images/banner6.swf
Gifbanner url:
_hxxp://vvv.dugulas-haritas.hu/images/gifbanner.gif
link:
_hxxp://vvv.dugulas-haritas.hu/partner.html

Szolgáltatás a lakosság részére, duguláselhárítás géppel bontás nélkül vígyázva értékeire, javítási és karbantartási
munkák, minden amit más nem vállal el, de önnek fontos!!HÍVJON BIZALOMMAL......0670/9409***

A jóember (honlapján olvasható a neve meg a telefonszáma is) 14.02-kor írt nekem mailt az s24 linktár mailcímére. Utána a linkindito.hu üzenetküldőjével küldött két szerkesztett oldalamnál is mailt 14:06 és 14:07-es időpontokban.
Nyilván robottal nyomta a drága ember. Erről a mailcímről jött:
horse85@freemail.hu

Megj.: Hogy az a zene a honlapján mekkora egy fostalicska undormány...! :)

laszloberndt
2010-04-10, 20:02
Ezt a spam-et kaptam! :D

Feladó: balazs.peter2009 @ gmail.com (Biztos valódi név! :D )

Tárgy: Eladó címlisták!

Tisztelt Címzett!

Az elektronikus Direkt Marketing közismerten a leghatékonyabb reklámozási módszer.. Közvetlenül, emailben keresheti meg potenciális ügyfeleit, a címzettek jelentõs része biztosan meg fogja ismerni a levélben bemutatott terméket, vagy szolgáltatást.

Törvényi háttér: "A legfontosabb jogszabályi változás az, hogy a fogyasztók védelmének érdekében ezután más megítélés alá esik, ha a címzett természetes személy, illetve ha nem az. Szeptember 1-tõl a kifejezett és elõzetes hozzájárulással küldhetõ reklámokra vonatkozó korlátozások abban az esetben alkalmazhatóak, ha a címzett természetes személy." Forrás: Nemzeti Hirközlési Hatóság

Ma Magyarországon tehát csak a nem természetes cimekre küldhetõ tömeges reklámlevél (email) (és a legutóbbi törvényváltozás után is csupán ezek használhatók szabadon és LEGÁLISAN, mig személyes email cimeket átadni sem lehet) - vagyis olyan email cimekre, melyek nem tartalmaznak személynevet (példa: info@ceg.hu, office@ceg.hu cim megfelel a kritériumoknak, a peter.nagy@ceg.hu viszont már nem).

Mi összesen 400.000 magyarországi, tömeges hirlevélküldésre alkalmas vállalkozás email cimével rendelkezünk, melyeket az idei év folyamán nyilvános forrásokból állitottunk össze. A cimek formátuma: info@ceg.hu, office@ceg.hu, ceg@ceg.hu

Az email cimlista ára most kedvezményes: 17.000 Forint - Rendelje meg most, küldjön válaszlevelet részünkre, érjen el Ön is négyszázezer cimzettet hirlevelében!

Megrendelné a hirlevélküldés lebonyolitását is? - Rendelje meg most, küldjön válaszlevelet részünkre, érjen el Ön is négyszázezer cimzettet hirlevelében!

Várjuk megrendelését, érdeklõdését:

Balázs Péter

- - -

Lehet, hogy visszaírok neki és becserkészem, feljelentem!

sitebuilder
2010-04-10, 20:07

Mi összesen 400.000 magyarországi, tömeges hirlevélküldésre alkalmas vállalkozás email cimével rendelkezünk, melyeket az idei év folyamán nyilvános forrásokból állitottunk össze. A cimek formátuma: info@ceg.hu, office@ceg.hu, ceg@ceg.hu

Lehet, hogy visszaírok neki és becserkészem, feljelentem!

Lol. Összesen 400 000 magyar domain sincs azt hiszem.

scs
2010-04-11, 07:07
Megj.: Hogy az a zene a honlapján mekkora egy fostalicska undormány...! :)

Írtam neki mailt, és megköszöntem neki a spamet. Meg megjegyeztem neki, hogy fantasztikus a zene az oldalán.
Nem írt vissza, de a zenét kicserélte. :)

pompos
2010-04-13, 23:22
Nemrég kaptam egy email spam-et - biztos, hogy nem robot volt, mert ekkora hülyeségre csak ember képes. Szerintem a röhej kategóriába tartozik, de ilyen témát nem találtam:
Ott kezdődik a dolog, hogy a levél címzettjéhez volt betéve kb. 100 email cím, névvel együtt, mind magánszemélyek, valószínűleg valami közösségi oldalról szedhette le - tehát tudtom és hozzájárulásom nélkül 100 embernek kiadta a személyes email címemet.
A slusszpoén a dologban a levél végén olvasható "jogi nyilatkozat":

Az e-mail címet munkatársaink gyűjtötték az interneten. A cím felépítése alapján ítélve, nagy valószínűséggel nem természetes személyhez kötődik. Az ilyen címekre küldött elektronikus hirdetések a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek...
:cursing:

Stefan Weinenberger
2010-04-13, 23:26
Szerintem a röhej kategóriába tartozik,

Nincs ebben semmi röhejes, sajnos ami céges email azt a törvényhozók mondhatni legalizálták.

stef

WSzP
2010-04-14, 01:44
Ez meg a birka népnek, spamoktatás:
hxxp://emailcimkatalogus.web-mlm.hu/

Miért van az, hogy a netszemét nagyrészén nagyon sok színt, betűméretet, aláhúzást, félkövéret, dőltet stb. használnak. Gyakorlatilag szinte minden ki van emelve. A csúcs persze az „innovatív emailcím katalógus” szövegében a rózsás sordísz. http://web-mlm.hu/images/stories/0000112468%281%29.gif

djarni
2010-04-14, 09:02
Egyértelműen a hozzáértés hiányával magyarázható ez a jelenség. Nem tudnak honlapok készíteni, csak van egy hip-hop ötlet, terv, amivel azt hiszik megválthatják a világot, és bepróbálkoznak.

pompos
2010-04-14, 17:11
Nincs ebben semmi röhejes, sajnos ami céges email azt a törvényhozók mondhatni legalizálták.

stef

Pont az volt benne a vicc, ilyen email címek voltak, mint Gipsz Jakab<gipszjakab()valami.hu>, Teszt Elek <tesztelek()freemail.hu> stb. Mindengyikről egyértelmű volt, hogy nem cég...

BAL100
2010-04-15, 16:54
Jó web oldalt nagyon kevesen tudnak csinálni... ezt tapasztalatból tudom....

scs
2010-04-24, 03:58
A tegnap esti szösszenet, két mailcímről is. Kiemeltem a nekem különösen tetsző részeket (a karakterkódolás mellett, mert az külön szép).
:)

Kedves Bar�tom,

Van tapasztalatod a bio termekek forgalmazasabban? Egy kitarto szemelyiseg vagy? Szeretsz emberekkel dolgozni? Tobbet akarsz az eletol?

Ha a valaszod igen barmej kerdesre akkor te vagy az akit keresunk.Mi a LIFE CARE ceg vagyunk amely BIO termekeket forgalmaz es szeretnenk ha te is kepviselnel minket .

LIFE CARE term�kek katal�gusos forgalmaz�s�hoz munkat�rsat keres�nk. Azonnali 20-30% haszon + jutal�k (2-20%) K�TETLEN MUNKA BEFEKTET�S �S K�TELEZETTS�G N�LK�L.

Csapat�p�t�sn�l tov�bbi 3-21% plussz jutal�k. Karrier�p�t�si lehetos�g, uni�s j�vedelem!

T�bb�ves tapasztalattal, egyedi munkam�dszerekkel dolgoz� csoportunk Neked is seg�t hogy min�l t�bb p�nzt keress, hiszen nek�nk is az az �rdek�nk hogy Te is mielobb sikeres legy�l!

Tov�bbi ingyenes inf��rt kattints a linkre: vvv.lifecare-magyarorszag.tk

És ugyanez a lifecare-hu.yolasite.com oldalról is.
A mailcímeket, ahonnan jött nem írom be, mert láthatóan erre a célra generált címek/domainek, noreply-el az elején.
Roppant megbízható lehet, hogy semmiféle kapcsolati adata nincs. Még a whois-ben sincs semmi róluk.

Tud valaki ötletet mondani, hogy a jelentkezési űrlapjukat hogyan lehetne okosan telespammeltetni, vagy a mailcímüket, amire megy a jelentkezés, megtudni (természetesen anélkül, hogy valós adatokat adj meg magadról)? :)

laszloberndt
2010-04-24, 11:09
A tegnap esti szösszenet, két mailcímről is.

Hozzám is megérkezett, sok másik mellett! :mellow:

Tisza
2010-04-24, 11:37
A tegnap esti szösszenet, két mailcímről is. ...

Nagyban tolhatták én is kaptam több címemre is, sajnos nem tudom hackelni, de ha valaki megteszi támogatom :)

laszloberndt
2010-04-24, 11:45
ugyanez a lifecare ... oldalról is.

Keress rá, hogy lifecare.

Spmmalj, hogy spammelhess! :thumbup: Ez egy MLM legalább is egyes tagjai, és most a sok szerencsétlen MLM-es küldözgeti az ismerősöknek és ismeretleneknek. :001_huh:

nemvalid
2010-04-24, 11:46
Nagyban tolhatták én is kaptam több címemre is, sajnos nem tudom hackelni, de ha valaki megteszi támogatom :)

Ide kell tolni a spam-et:

vvv.emailmeform.com/fid.php?formid=607117

Ahogy elnézem nincs validálva, csak a kitöltést ellenőrzi... Ha valakinek van rá ideje, megdobhatja a majmot pár ezer kamu maillel :)

scs
2010-04-24, 12:10
Ide kell tolni a spam-et:

Ezzel nincs gond, mert ilyen feliratkozót lehet találni (hála az égnek). A baj csak az, hogy az ő mailcímüket (már amit használnak), nem tudni. A kiküldős címükre kár az időt vesztegetni, mert azt úgysem olvassák, és csak spammelésre van nekik. Engem az érdekelne, hogy mi az a címük, amire a megrendeléseket kapják. Na, azt írnám fel ide-oda! :)

és most a sok szerencsétlen MLM-es küldözgeti az ismerősöknek és ismeretleneknek. :001_huh:
Ez messze van az MLM-től. Én egy időben benne voltam az MLM-ben, és tudom, hogy lehet azt tisztességesen is csinálni. Ez viszont nem nevezhető tisztességesnek a legnagyobb jóindulattal sem. Ráadásul tömegesen nyomja. A kérdés számomra leginkább az, hogy honnan tudta meg azt a mailcímemet, ami nincs is kint a neten, és csak a közeli ismerősök ismerik? :S

nemvalid
2010-04-24, 12:24
Ezzel nincs gond, mert ilyen feliratkozót lehet találni (hála az égnek). A baj csak az, hogy az ő mailcímüket (már amit használnak), nem tudni.

Ja, mármint ez nem spamre felirató cucc, hanem ez a weboldalos kontakt-formjuk. Elvileg ha ezt megsorozod, akkor teleszemetelted a ládájukat. Ráadásul szerintem szűrni sem tudják, mivel ezen keresztül érkeznének hozzájuk a valódi feliratkozók/palimadarak is.

scs
2010-04-24, 12:32
Ja, mármint ez nem spamre felirató cucc, hanem ez a weboldalos kontakt-formjuk.
Jé, tényleg. De hogy lehet ezt beleírni a különböző feliratkozós oldalakra, mint mailcímet? Ha én írogatok bele, az sem nem túl szerencsés, sem nem túl elegáns, és még problémákat is okozhat. Egy mailcím kellene, amire kapják a megrendeléseket.

Zool
2010-07-28, 08:19

Feladó: balazs.peter2009 @ gmail.com (Biztos valódi név! :D )

Ezt sikerült megkapnom nekem is. :blink: Jogilag helytálló, etikailag egyes.

(Webgalambba betölthető a listája? :D )

A saját címemet meg blokkolom. Magamnak úgysem küldök saját címre levelet. Van erre más értelmes megoldás?

Freedom
2010-07-28, 20:45
azutaboldogsag***@pillanto****a.hu

moderáltam a mail címet, mert nem ez a lényeg.
Levél tárgya: Mutass Jó Példát! Balaton Maraton 2010

Tisztelt Szerkesztőség!

Természeti katasztrófák és politikai viharok tépázta országunkban panasz panaszt követ az alapvető erkölcsi értékek hiányáról. Ma már többszörösen bizonyított tény, hogy az alapvető értékek hiánya miatt jutottunk el nem irigylésre méltó helyzetünkbe.

Szülők és gyermekeik önálló kezdeményezése úgy döntött nem elég panaszkodni, hanem azonnali alapon újjá kell élesztenünk hanyatló, sokszor rég feledett alapvető erkölcsi értékeinket. [...]

Mindezt ezt spam levélben magyarázza, értitek? :D

Megnéztem a selejtses honlapjukat is, és a MUTASS JÓ PÉLDÁT! BALATON MARATON 2010 mellett van ilyen is:
MUTASS JÓ PÉLDÁT TÁBOR = Részvételi díj: 35.000.-Ft

:D

sitebuilder
2010-07-29, 07:47
Ha már ide keveredtem, itt is megkérdezem. Van egy honlap, amit lehet ajánlani bárkinek egy form segítségével. Beírod barátod/ellenséged címét, és küld nekik egy üdövözítő (spam??) levelet.

Gondolom azért találták ki, hogy az egységsugarú usernek megspóroljanak pár percet, és ha van ingerenciája ajálngatni a lapot, akkor tegye meg.

Most ez szép és jó, de ez spam? Az oldal üzemeltetőjé a felelősség?

(Annyi kiskapu van egyébként, hogy az egész hercehurca körülötte elég szánalmas)

hxxp://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=oldal+aj%C3%A1nl%C3%A1sa&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=2e5eb75aa3f7eebd

Sapipeti
2010-07-29, 07:55
Most ez szép és jó, de ez spam? Az oldal üzemeltetőjé a felelősség?

Határeset. Az a véleményem, hogy sem jogi értelemben sem a gyakorlatban nem minősül spamnek, ha az ismerősömnek levelet küldök valamiről, akkor is, ha úgymond kéretlen, mivel az egy elég ritka eset a levélküldéseknél, hogy én előre megkérnélek téged, hogy küldjél majd levelet :)

Ugyanakkor a rendszert lehet használni spammelésre, ha boldog-boldogtalannak elküldöd a leveleket, vagy 5000x küldöd el egy embernek (mondjuk az F5-el...)

Én időnként használok ilyen megoldást, de ilyenkor a rendszert úgy alakítom ki, hogy minél kevésbé lehessen spam-nek használni, azaz egy e-mailre csak egyszer mehet ki a dolog, és azt is megjegyzem, hogy melyik regisztrált felhasználóm küldte ki milyen ip címmel, stb... Persze ez felvet rögtön egy adatvédelmi kérdést, konkrétan azt, hogy ha el akarom tárolni, hogy ki kapta már meg a levelet, akkor az e-mail címet el kell tárolnom. Ez alapvetően ugyan az ő érdeke lenne, de ugye a beleegyezése nélkül ezt nem tehetem meg így sem, erre én azt találtam ki, hogy md5-el bekódolom a címet, így végülis visszaolvasni még én magam sem tudom, de azt le tudom ellenőrizni, hogy megkapta-e az adott cím a levelet :) Véleményem szerint ilyen körültekintés mellett ez nem spam, hanem a valódi célt szolgálja, azaz, hogy értesíthesd a barátaidat a csodálatos oldalamról, persze jutalompontokért cserébe :)

sitebuilder
2010-07-29, 08:01
Határeset. Az a véleményem, hogy sem jogi értelemben sem a gyakorlatban nem minősül spamnek, ha az ismerősömnek levelet küldök valamiről, akkor is, ha úgymond kéretlen, mivel az egy elég ritka eset a levélküldéseknél, hogy én előre megkérnélek téged, hogy küldjél majd levelet :)

Ugyanakkor a rendszert lehet használni spammelésre, ha boldog-boldogtalannak elküldöd a leveleket, vagy 5000x küldöd el egy embernek (mondjuk az F5-el...)

Én időnként használok ilyen megoldást, de ilyenkor a rendszert úgy alakítom ki, hogy minél kevésbé lehessen spam-nek használni, azaz egy e-mailre csak egyszer mehet ki a dolog, és azt is megjegyzem, hogy melyik regisztrált felhasználóm küldte ki milyen ip címmel, stb... Persze ez felvet rögtön egy adatvédelmi kérdést, konkrétan azt, hogy ha el akarom tárolni, hogy ki kapta már meg a levelet, akkor az e-mail címet el kell tárolnom. Ez alapvetően ugyan az ő érdeke lenne, de ugye a beleegyezése nélkül ezt nem tehetem meg így sem, erre én azt találtam ki, hogy md5-el bekódolom a címet, így végülis visszaolvasni még én magam sem tudom, de azt le tudom ellenőrizni, hogy megkapta-e az adott cím a levelet :) Véleményem szerint ilyen körültekintés mellett ez nem spam, hanem a valódi célt szolgálja, azaz, hogy értesíthesd a barátaidat a csodálatos oldalamról, persze jutalompontokért cserébe :)

Akkor jön a gonosz blackhat manó, és a hírlevélre feliratkozó formot is kitesz. Ez már mindeképpen beleegyezésnek számít. Főleg ha a manóasszisztens csorda kőbe vés mellé egy adatvédelmi, és megszívató nyilatkozatot. Kipipálod, küldöd, és meglepő dolog nem történik.

És ha saját spamadatbázisát ráereszti erre? Utána meg azt mondja, hogy megtámadták a rendszerét/stb, és szánjabánja. Iratkozz le (ha feltűnik). Az első levél mindenképp célba ért.

Egy email-egy user.... Nem látod ki ül a másik oldalon. :huh:

Sapipeti
2010-07-29, 08:10
Akkor jön a gonosz blackhat manó, és a hírlevélre feliratkozó formot is kitesz. Ez már mindeképpen beleegyezésnek számít.

Úgy tudom, hogy az új jogszabájok értelmében nem elég az e-mail címet megadni a hírlevélhez, hanem név, lakcím is kell.

És ha saját spamadatbázisát ráereszti erre? Utána meg azt mondja, hogy megtámadták a rendszerét/stb, és szánjabánja. Iratkozz le (ha feltűnik). Az első levél mindenképp célba ért.

Ez csalás, elvileg egy nyomozás fényt deríthet rá, gyakorlatilag max anyázol egyet és kitörlöd a levelet. Ha kétséget kizáróan azonosítható a spammelő személye, akkor mehet bünti, ha nem akkor nem. De a lényeg, hogy az oldal tulajdonos nem felel azért, hogy hogyan használják a rendszerét, pl az én kialakításomról elmondható, hogy jóhiszemű voltam, így nem igazán vagyok felelősségre vonható akkor sem, ha valamilyen marharépa rajtam keresztül akar (engem?!) hirdetni, de úgyis 5 email mehet ki/felhasználó és a többszörös regisztráció is eléggé jól be van korlátozva, így ehhez hasonló kialakításban a céljának megfelelően használható a rendszer, spammelésre nem.

De a felelősségre visszatérve ez olyan, mint a konyhakés esete, amit használhatsz kenyérvágásra, meg emberölésre is...

sitebuilder
2010-07-29, 08:19
Úgy tudom, hogy az új jogszabájok értelmében nem elég az e-mail címet megadni a hírlevélhez, hanem név, lakcím is kell.

Ebbe nem lennék biztos. Szerintem azóta visszaállították, és nem kell se lakcím, se név. :glare:

De én itt vagyok leragadva:
hxxp://www.szek.org/hirek-esemenyek/27-altalanos/113-ismet-valtozott-a-spam-toerveny-megsem-kell-lakcimet-megadni

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én is fel vagyok iratkozva 1-2 helyre, és a heti 2-3 hírleveles emailt általában törlöm azonnal, pedig kifejezetten én kértem. Így sokat nem ér a dolog. Az emberi lustaság határtalan...

Egyébként nem akartam senkinek tippet adni a spam-elésre, ha a modik úgy látják, hogy nem helyes, akkor kérem töröljék az agymenésem. :blushing:

Freedom
2010-07-29, 08:37
Simán.

Ezt csinálta tavaly a mocsok startlap, megspékelve egy nyereményjátékkal. Ha 5 ismerősöd e-mail címét megadod, részt veszel egy nagy értékű nyereményjátékba.
Nem hivatalos infók szerint 2 (nem tévedés: kettő) millió mail címet gyűjtöttek össze.

Én akkor felháborodtam ezen, de sokan "leugattak", hogy ez tök legális. Na persze.

Sapipeti
2010-07-29, 09:15
Teljesen más begyűjteni e-mai címet és mindenfélére felhasználni (ez beleegyezés nélkül illegális) és egyszeri üzenetet küldeni, csak nem a thunderbir-ön (vagy outlook-on), hanem egy oldalon keresztül.

Az első esetben valakinek a kezelésébe kerül az e-mail cím amit felhasználhat reklámozásra pl

a második esetben, viszont egy látogató küld az ismerősének egy üzenetet

sitebuilder
2010-07-29, 09:19
Teljesen más begyűjteni e-mai címet és mindenfélére felhasználni (ez beleegyezés nélkül illegális) és egyszeri üzenetet küldeni, csak nem a thunderbir-ön (vagy outlook-on), hanem egy oldalon keresztül.

Az első esetben valakinek a kezelésébe kerül az e-mail cím amit felhasználhat reklámozásra pl

a második esetben, viszont egy látogató küld az ismerősének egy üzenetet

Ez igaz, de a reakció ugyanaz... A gyanútlan user szitkozódik, a rendszer le van terhelve... Pedig ezek elkerülésére született a spamtörvény. Tettünk egy felesleges kört :blink:

scs
2010-07-29, 11:57
Azzal igazából semmi gond nincs, ha az oldalon keresztül küldesz mailt a havernak (vagy annak, aki kevésbé haver). Szerintem.
Hiszen az oldal csak közvetít, és a mailcímet meg csak te tudod. (Te sem a Vodafone-t fogod perelni, ha XY a vodás hálózaton keresztül megfenyeget téged.) Ergo a felelősség a küldő emberkére hárul. Kérdés csak az, hogy megtalálod-e őt valamilyen módon. (IP cím mentés?)

Az viszont már problémás, ha pl. az oldalamon keresztül így elküldött levelek címzettjét elmentem a saját adatbázisomba. Ugyanis a célpont egyáltalán nem járult ehhez hozzá. Attól, hogy GÉZA küld egy mailt PISTÁNAK, még PISTA címét nem menthetem el (max. csak GÉZÁét, ha ő hozzájárult a küldéssel, stb.). PISTÁVAL nincs kapcsolatom, ő nem klikkelt, ergo a címét sem használhatom fel, mert azzal egyből sértem az adatvédelmi törvényt.
(Ha a Startlap valóban ezt alkalmazta, és ez bizonyítható is, akkor olyan pert lehetne a nyakába akasztani, hogy a lap.hu oldalakra gyorsan rákerülne a bazi nagy TUTTO lakat - 2 millió ember személyes adatának illegális tárolása végett. Ha meg még fel is használta a 2milla címet reklámcélból, akkor az ezért felelős Sanomás személyre még a műanyag lakat is rárohad.)

Sapipeti
2010-07-29, 12:09
Ez igaz, de a reakció ugyanaz... A gyanútlan user szitkozódik, a rendszer le van terhelve... Pedig ezek elkerülésére született a spamtörvény. Tettünk egy felesleges kört :blink:

Captcha :)

Az viszont már problémás, ha pl. az oldalamon keresztül így elküldött levelek címzettjét elmentem a saját adatbázisomba. Ugyanis a célpont egyáltalán nem járult ehhez hozzá. Attól, hogy GÉZA küld egy mailt PISTÁNAK, még PISTA címét nem menthetem el

Igen, én pl ezért kódolom be, mert így össze tudom hasonlítani, hogy kapott-e, de a mail címet mégsem tároltam.

lauda
2010-08-05, 11:22
Szerintem hatékony védekezés az is a spam levelek ellen, hogy nem nyitod meg őket. El sem olvasod és nem is kattintgatsz semmire amit ott írnak. Ha valaki megnézi mi a fenét küldtek már megint és ellátogat az ott ajálott weboldalra akkor a spam elérte a célját. Észrevettem azt is ha egy témában megnyitok ilyen körleveleket, spamokat akkor még több jön. Valahogy egy témán belüli üzenetek összeköttetésben vannak más spam rendszerekkel is. Akkor aztán jönnek a hírlevelek szép számmal. Úgyhogy hatásos lehet ha úgy ahogy van olvasás nélkül törlöd. A freemail szolgáltató elég jól szűri a spamokat szerintem.

benedictus
2010-08-05, 11:34
ha van weboldal, érdemes a tárhelyszolgátatónak írni, illetve tartalom szerint emelt díjas sms szolgáltatónak, hírközési hatóságnak, artisjusnak, asvának is egy levélben

lauda
2010-08-05, 11:36
Azért én nem szoktam tollat ragadni ha kapok egy spam levelet :)

miti88
2010-08-13, 08:54
Láttam már pár olyan hirdetést, hogy valaki e-mail cim listáját árulja, vagy reklám leveleket küld ezeknek bizonyos összegért. Ez mennyire legális?
Én biztos nem szeretném, hogy feliratkozok egy hirlevélre, aztán az e-mail cimem tovább adják másoknak.

benedictus
2010-08-13, 08:58
3. félnek nem nagyon lehet kiadni, de reklámot rakhatnak a hírlevéle. persze biztosítani kell a eiratkozás lehetőségét is a levélben...

sZeKo
2010-08-13, 09:08
Láttam már pár olyan hirdetést, hogy valaki e-mail cim listáját árulja, vagy reklám leveleket küld ezeknek bizonyos összegért. Ez mennyire legális?
Én biztos nem szeretném, hogy feliratkozok egy hirlevélre, aztán az e-mail cimem tovább adják másoknak.

Klasszikus értelem nem adhatja el a listát, ha csak nem a hozzátartozó oldallal, szolgáltatással, céggel teszi mert az legális.

Viszont hirdetési lehetőséget eladhat benne, amennyiben ez a hírlevéllel kapcsolatos szabályok között szerepel az oldalon. Abban már nem vagyok biztos, hogy azt beleírhatja-e hogy "fenntartjuk az így összegyűlt email lista értékesítését".

Hogyha pedig semmi leírás nem tartozik egy ilyen oldalhoz / szolgáltatáshoz akkor elvileg az már szabálytalan. Gyakorlatilag pedig ez egy örökös bonyolult és problémás része az Internetnek, ahol sokszor rosszindulat nélkül is visszaélnek dolgokkal vagy épp hozzá nem értők hoznak átgondolatlan szabályokat...

sZeKo

LIP
2010-09-05, 19:26
Nem biztos, hogy a legjobb helyet találtam neki, de ma kaptam egy ilyet:

Tisztelt Cégvezető!

A *****.hu oldalunkat és az ahhoz tartozó összes megyékre lebontott információs portálokat a mai napon leállítottuk.

Megújult weboldalak indulási időpontja: 2010. Szeptember 06.

Amennyiben visszaküldte a részünkre az ingyenes frissítés adatlapokat, 2010. Szeptember 06-án ellenőrizheti adataikat megújult weboldalainkon.

Amennyiben az ingyenes frissítő adatlapokat nem küldte vissza a részünkre cégük nem jelenik meg az új oldalon, inaktíváljuk cégüket.

Mellékletben küldjük Önöknek az Ingyenes adatfrissítő adatlapokat.

Üdvözlettel:

*** Kft.

Az oldaluk így elsőre lehúzósnak és amatőrnek tűnik, remélem nem fórumos a tulaj.

imoca
2010-09-05, 20:02
Azért én nem szoktam tollat ragadni ha kapok egy spam levelet :)

Én „tollat ragadtam” amikor egy banktól a közelmúltban email-t kaptam. Elemezve a küldőt megállapítottam, hogy nem a banktól jött. A cím, amire érkezett nem publikus. Lopott! Csak kézzel, vagy speciálisan beállított címkereső robottal lehet leszedni, megtalálni. Mire elolvastam a spam lényegét, jött a második. Itt nyílt ki a bicska a zsebben.
Írtam a banknak megfelelő jogszabályt idézve. Jött is a válasz emailben, hogy fáradjak be a legközelebbi irodájukba és azonosítsam magam. Megtörtént. Hülyeség volt, részemről! Ellenben megdöbbenve tapasztaltam, de sejtettem is, hogy ott egy harmadik email címmel vagyok/voltam regisztrálva. Továbbá kb. 6 hónapja nem vagyok az ügyfelük. Ez viszont tény.
Távozás után jeleztem az email-ben válaszoló ügyintézőjüknek, hogy csak a bank tudja összekapcsolni a valós nevemet az email-el, valamint nem vagyok hajlandó automatikus leiratkozással visszaazonosítani magamat a spam küldő cégnél. Amennyiben ilyen összefüggésben kapok emailt akkor Ők a hunyók. A cég amely küldte a spam-et a bank bízta meg piackutatással. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Dióhéjban ez a történet.

Ügyfelek adatai, bank titok, bank lejáratás. Kb. ennyit jelentett az a spam amit kaptam. Szerintem abszolút bizalom vesztés a bank irányába.

brendi2
2010-09-05, 20:18
Én „tollat ragadtam” amikor egy banktól a közelmúltban email-t kaptam. Elemezve a küldőt megállapítottam, hogy nem a banktól jött. A cím, amire érkezett nem publikus. Lopott! Csak kézzel, vagy speciálisan beállított címkereső robottal lehet leszedni, megtalálni. Mire elolvastam a spam lényegét, jött a második. Itt nyílt ki a bicska a zsebben.
Írtam a banknak megfelelő jogszabályt idézve. Jött is a válasz emailben, hogy fáradjak be a legközelebbi irodájukba és azonosítsam magam. Megtörtént. Hülyeség volt, részemről! Ellenben megdöbbenve tapasztaltam, de sejtettem is, hogy ott egy harmadik email címmel vagyok/voltam regisztrálva. Továbbá kb. 6 hónapja nem vagyok az ügyfelük. Ez viszont tény.
Távozás után jeleztem az email-ben válaszoló ügyintézőjüknek, hogy csak a bank tudja összekapcsolni a valós nevemet az email-el, valamint nem vagyok hajlandó automatikus leiratkozással visszaazonosítani magamat a spam küldő cégnél. Amennyiben ilyen összefüggésben kapok emailt akkor Ők a hunyók. A cég amely küldte a spam-et a bank bízta meg piackutatással. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Dióhéjban ez a történet.

Ügyfelek adatai, bank titok, bank lejáratás. Kb. ennyit jelentett az a spam amit kaptam. Szerintem abszolút bizalom vesztés a bank irányába.

Azt kívánom ez legyen a legnagyobb problémád az életben!