Teljes verzió megtekintése : web-server

Ttrisz
2009-06-28, 21:48
Érdekes dolgot találtam:
A web-server tárhelyszolgáltató weboldalán 99+% rendelkezésre-állást ígér, azonban a weboldal nyitójába beszúrt rendelkezésre-állás mérő linken látható, hogy csak 93-95% körüli valósul meg. (Lásd a nyitó alján a serviceuptime ikont)

Ami azt jelenti, hogy a web-servernél a weboldalak az év 365 napjából átlag 22 napot állnak. Nem dúrva ez?

Xefande
2009-06-29, 01:13
de dúrva ép valamelyik nap írtam is nekik erről meg pár másról is, a többi üzenetre válaszoltak, de erre nem tértek ki a válaszlevélben !
ahogy lejár a hűségnyilatkozat tiplizek tőlük , mert más bajok is vannak

lauda
2009-06-29, 17:37
Ezt a szolgáltatót már egy másik topicban is illették negatív kritikákkal. Nekem is van ott egy oldalam, nem is gondoltam eddig erre, mert akárhányszor ránéztem mindig megvolt :)

Geri
2009-06-29, 18:33
Ezt a szolgáltatót már egy másik topicban is illették negatív kritikákkal. Nekem is van ott egy oldalam, nem is gondoltam eddig erre, mert akárhányszor ránéztem mindig megvolt :)

nekem az elso felevben csak jo tapasztalatom volt, aztan kezdodtek a gondok. nem ment az ftp, nem ment az oldal,nem tudtam belepni sehova.
a kedvencem az volt hogy hiba az sosem volt. megirtam nekik valamit valaszoltak hogy tovabbitjak az illetekesnek. aztan jott a valasz hogy naluk minden rendben. persze idokozben gondolom kijavitottak a hibat, de elismerni nem akartak.

Xefande
2009-06-30, 14:12
jah ráadásul marha kevés Mysql-t adnak hozzá és +adatbázisért meg pofátlanul sokat kérnek - nekem ez a fő indokom amiért otthagyom őket

Zool
2009-08-04, 08:48
ahogy lejár a hűségnyilatkozat tiplizek tőlük , mert más bajok is vannak

Milyen hűség? Nem olvastam apróbetűst, de gondolom nem vagyok köteles náluk a szar szolgáltatást használni...

gonzo74
2009-10-31, 11:52
Mit csinálnak ennyi ideig? Este 9-től nem mennek a lapok, eddig 15órás a leállás.

gonzo74
2009-10-31, 11:54
Mit csinálnak ennyi ideig? Este 9-től nem mennek a lapok, eddig 15órás a leállás.

Most legalább néha bejön a saját oldaluk, ott ez áll:

Kedves Ügyfelünk!

2009 október 30. (péntek) 20:00-tól másnap (szombat) hajnali 1:00-ig karbantartás miatt szolgáltatásaink szünetelnek. A karbantartás során szervereink a T-Online adatparkból Magyarország legmodernebb szervertermébe, a Dataplex-be kerülnek áthelyezésre. Az áthelyezésre azért van szükség, hogy biztosítani tudjuk szolgáltatásaink színvonalának folyamatos növelését. Az új szerverteremben weboldalai és levelezése az elérhető legjobb technológiák segítségével lesznek kiszolgálva.

A költözés ideje alatt sajnálatos módon nem lesznek elérhetőek szolgáltatásaink, de bízunk benne, hogy a jövőbeni fejlesztéseink kárpótolják a kiesés miatt. Az esetleges kellemetlenségek miatt előre is szíves elnézését kérjük.

Üdvözlettel,
A web-server.hu csapata

LIP
2009-10-31, 13:11
Senkinek nem akarok reklámot vagy pláne ellenreklámot csinálni, de én is kaptam ilyet a Silihost-tól pár hete. Valóban nem volt elérhető a lapom pár órán át, ennek ellenére mindent egybevetve jónak és korrektnek tartom a szolgáltatást, mert ha nem is túl közlékenyek, a hibákat szinte azonnal, külön cirkusz nélkül javítják. Hosszú hónapokon át pedig észre sem lehet venni, hogy vannak. Szerintem ez az ideális állapot.:)

Nero
2009-10-31, 14:57
csak azt nem ertem miert nem lehet a koltoztetest ejfel es hajnal 5 kozott vegezni amikor a legkevesebb a forgalom, minek pentek 8kor kezdeni, mikor izzanak a vonalak...

somesz
2009-10-31, 16:05
Hát ja elvileg hajnali 1-tart ez a költözés...kicsit elszámolták magukat.

TLoF
2009-11-01, 17:31
5 órát adtak magunk az azért nem olyan sok... figyelembe véve, hogy vagy 10 szervert le kell állitani, csomagolni, átvinni a másik helyre, ott újra büzemelni, ellenőrizni, és közben imádkozni, hogy a T az ip cim tartomány routingját ne csessze el....

somesz
2009-11-01, 21:32
Nekem itt csak azzal van a problémám, hogy azt mondták éjjel 1-re minden jó lesz. Ha teszem azt, azt írják hogy másnap este 10-re lesz kész, örülök hogy előbb kész van semmi probléma. De ha 1-re ígérik akkor legyen meg 1-re.

lauda
2009-11-01, 22:10
Remélhetőleg a "költözés" után javul a szolgáltatásnak azon része ami sokak szerint hagy némi kívánniválót maga után. Nekem amúgy nem működik az email-em az átállás óta. Még nem írtam nekik, hogy ez van. Van akinél szintén van ilyen jelenség ?

somesz
2009-11-01, 22:16
Remélhetőleg a "költözés" után javul a szolgáltatásnak azon része ami sokak szerint hagy némi kívánniválót maga után. Nekem amúgy nem működik az email-em az átállás óta. Még nem írtam nekik, hogy ez van. Van akinél szintén van ilyen jelenség ?

Nekem pár órája állt helyre a levelező szolgáltatás.

somesz
2009-11-01, 22:51
Most néztem a web-server oldalán, elvileg minden szerver üzemel.

hxxp://www.serviceuptime.com/users/monitoring.php?S=8013680f1f6145aca694c1d5e0d3aae8

Ttrisz
2009-11-03, 10:21
Itt (http://www.serviceuptime.com/users/monitoring.php?S=8013680f1f6145aca694c1d5e0d3aae8) megtekinthető a web-server.hu serviceuptime monitorja. Látható a rendelkezésre-állás, van olyan gépük, amely az elmúlt évben összesen 2 hónapot nem ment.

Tények makacs dolgok. Aki ezt a szolgáltatót választja, védi, fényezi, egyszerűen elmebeteg, mást mondani nem tudok.

somesz
2009-11-03, 10:39
Tények makacs dolgok. Aki ezt a szolgáltatót választja, védi, fényezi, egyszerűen elmebeteg, mást mondani nem tudok.

Azért ez egy kicsit erős megfogalmazás, ugyanis nem mindig volt ez a oldal, ahol megtekinthető a szerverek állapota, valamint elsőre ránézésre elég korrekt cégnek látszik. Aki nem olvas utána, az lehet hogy ezt választja, attól még nem elmebeteg szerintem. Legalábbis magamat nem tartom annak...

Ttrisz
2009-11-03, 14:07
Azért ez egy kicsit erős megfogalmazás, ugyanis nem mindig volt ez a oldal, ahol megtekinthető a szerverek állapota, valamint elsőre ránézésre elég korrekt cégnek látszik. Aki nem olvas utána, az lehet hogy ezt választja, attól még nem elmebeteg szerintem. Legalábbis magamat nem tartom annak...

Ez az oldal tavasz óta elérhető. "Elég korrekt cég", ja...

Én nagyjából azóta haragszom rájuk, amióta egy nagyon komoly ügyfelet vesztettem miattuk, és több emberről tudok (itt a fórumon is), aki webáruházával pénzt, ügyfelet veszített, vagy levegőbe durrogtatta el az adsense keretét, mert a szolgáltató folyamatosan "karbantart". Szóval senki ne mondja erre, hogy korrekt, mert nem az. Ha nem tud tisztességes szolgáltatást nyújtani, akkor foglalkozzon mással. Akár erős, akár nem.

somesz
2009-11-03, 14:10
Ez az oldal tavasz óta elérhető. "Elég korrekt cég", ja...

Nem azt mondtam hogy korrekt cég, hanem azt hogy annak látszik! Nagy a különbség a két állítás között.

TLoF
2009-11-03, 14:19
Ttrisz: az hogy egy gép 2 hónapig nem ment még magában nem baj.... az a lényeg, hogy ügyfelek ne legyenek rajta.

Nero
2009-11-03, 14:20
Nem azt mondtam hogy korrekt cég, hanem azt hogy annak látszik! Nagy a különbség a két állítás között.

Hat igen, hatulrol egy szokere festett otvenes is nezhet ki jonak, csak meg ne forduljon :scared:

Ttrisz
2009-11-03, 14:26
Ttrisz: az hogy egy gép 2 hónapig nem ment még magában nem baj.... az a lényeg, hogy ügyfelek ne legyenek rajta.

Hja, ez igaz, bár ez esetben sok gép nem ment 2 hónapig :D

Kur0suke
2009-11-04, 18:56
Ismerős.

99,99%-os rendelkezésre állás, de valahogy gyanúsan sok az a 0,01%. :)

Éppen erre van ez a topic :001_wub:

http://seo.forum.hu/webtarhely-f48/melyik-a-legjobb-10-magyar-tarhely-szolgaltato-t5428/

TZ.
2009-11-20, 16:01
Hű de jó topik!

Fel is ment a vérnyomásom, ahogy elolvastam a címét.

Igérgetnek fűt-fát és közben folyamatosan romlik a szolgáltatás minősége. Egy darabik küzdöttem és ez jót tett a kódnak. Ugyanis gyakran "csak" az adatbázis nem volt elérhető. Addig ügyeskedtem, míg az oldalam remekül müködik cache-ből is, ha kirántják az adatbázist alóla. :001_tongue:
(de egyébként nem gondolnám, hogy ilyen követelményeket kellene támasztani weboldalakkal szemben)

De ez azért csak egy a sok sarukból. Elköltöztem, majd egy ügyfelem is megkért, hogy költözzünk innen. (Ő azt unta meg, hogy véletlenszerűen küldött a server képeket, ha éppen le volt terhelve. Ez most így furán hangzik, de alaposan körbejártuk a kérdést)
Na, belépek ftp-vel, hogy az utolsó állapotot levegyem, erre egy üres mappában egy text fájl fogad, hogy számla tartozás miatt tiltva van a szolgáltatás. Beléptem az admin oldalon, ott meg látszódik, hogy még kilenc hónapra előre rendezve van minden. Nem normálisak. Persze ez azóta megoldodott, de fiatalabbak nem lettek az igegsejtjeim.

Többet nem sztorizok, de finoman szólva nem javaslom őket!
:wink:

Xefande
2009-11-30, 21:19
már nekem is nagyon érik a költözés, csak ne lennék ennyire időhiányban
tegnap reggel is volt egy hosszú szünet nagyon elegem van belőle

somesz
2009-11-30, 21:20
már nekem is nagyon érik a költözés, csak ne lennék ennyire időhiányban
tegnap reggel is volt egy hosszú szünet nagyon elegem van belőle

Jaja, bár nekem az a leállás estétől tartott reggelig...

Xefande
2010-01-23, 22:53
A héten már volt egy négy és fél órás leállás, másnapra elvette a gugli az authiritymet.

Ma meg dél óta nem elérhető egyik weboldalam sem.
Ez már egy fél napos leállás. Kíváncsi vagyok erre mit mond a gugli.
Lehet holnapra kidob az első 10-ből.

Telefont persze nem veszik fel. Este válaszoltak:

Tisztelt Ügyfelünk!

Varatlan hardware hiba lepett fel, amely megsertette a fajlrendszerunket is.
A hiba elharitasa folyamatban van, a serult lemezekrol valo adatmentes folyamatos!

A kellemetlenségek miatt utólagos elnézést kérünk!

Nem igaz, hogy nem lehetne addig másik gépre irányítani a domain-t.

TZ.
2010-01-23, 23:01
Éppen az utolsó weboldalunkat költöztetem el tőlük. Nagyon jó érzés.

rendszergazda
2010-01-24, 02:17
Varatlan hardware hiba lepett fel, amely megsertette a fajlrendszerunket is.
A hiba elharitasa folyamatban van, a serult lemezekrol valo adatmentes folyamatos!

Ilyen már velem is megesett, egyszer raid vezérlő kártya szállt el úgy, hogy előtte még össze-vissza írogatott a diszkekre, de ugrott már ~10TB adatbázis is, az meg egy megbolondult SAN hálózat miatt; vacak egy dolog ez.

A második idézett mondatot viszont nem értem, egy sérült file-rendszerről mit adatmentenek? Ha a diszk ok, akkor vezérlő csere, format, aztán mehet vissza mentésből a cuccos.

Amíg viszont nincsenek fent a tárhelyek tartalmai, addig talán a webszervert is kár elindítani, vagy kitenni egy def. oldalt, hogy szervergond van, sorry, nézz vissza később; szvsz bármi jobb lenne mintsem a mostani állapot, hogy egy szép apache default 404 "Object not found!" oldal jöjjön be. Nem tudom a crawlerek mit szólnak hozzá, hogy az üzenet alapján már nincs a szerveren az oldal, amit keresnek, kapnak helyette egy szép 404-es hibát, gondolom nem veszik jó néven.

Úgy látom (hxxp://www.serviceuptime.com/users/monitoring.php?S=8013680f1f6145aca694c1d5e0d3aae8) két szerverük - foxtrot és heaven - halódik épp, remélhetőleg gyorsan visszateszik az adatokat és reggelre már minden menni fog gond nélkül.

viacomkft
2010-01-24, 02:41
Ilyen már velem is megesett, egyszer raid vezérlő kártya szállt el úgy, hogy előtte még össze-vissza írogatott a diszkekre, de ugrott már ~10TB adatbázis is, az meg egy megbolondult SAN hálózat miatt; vacak egy dolog ez.

A második idézett mondatot viszont nem értem, egy sérült file-rendszerről mit adatmentenek? Ha a diszk ok, akkor vezérlő csere, format, aztán mehet vissza mentésből a cuccos.

Amíg viszont nincsenek fent a tárhelyek tartalmai, addig talán a webszervert is kár elindítani, vagy kitenni egy def. oldalt, hogy szervergond van, sorry, nézz vissza később; szvsz bármi jobb lenne mintsem a mostani állapot, hogy egy szép apache default 404 "Object not found!" oldal jöjjön be. Nem tudom a crawlerek mit szólnak hozzá, hogy az üzenet alapján már nincs a szerveren az oldal, amit keresnek, kapnak helyette egy szép 404-es hibát, gondolom nem veszik jó néven.

Úgy látom (hxxp://www.serviceuptime.com/users/monitoring.php?S=8013680f1f6145aca694c1d5e0d3aae8) két szerverük - foxtrot és heaven - halódik épp, remélhetőleg gyorsan visszateszik az adatokat és reggelre már minden menni fog gond nélkül.

Szia,

Az ilyen fajta osszeomlások eseteben mindig az a legrosszabb, hogy nem
tudhatod, hogy mi az az adat, ami jó és mi az, ami picit sérült, egy összeomlott raid-ről is lehet adatokat visszaállítani, bár a leggyakrabb az filerendszer szintű elhalálozás ilyenkor. Egy memória hiba nagyon kellemetlen dolgokra tudja rávenni a linuxot! FS hiba esetében gondolom szorgos fsck és maradvány adatok visszahozatala. Az, hogy miért nem állítják vissza a backupot tényleg jó kérdés, ha nem külön gépen van a mentésük, akkor egy táphiba nagyon kellemetlen mentések nélküli éjszakákat tud nyújtani sajnos.

Ami a weblapokat illeti, google szempontból jobb, ha inkább nem fut a webszerver, mert ha fut az auth file-t értelem szerűen 404-ként kapja vissza, akkkor úgy értelmezi, hogy törölték azt, vagy akár az egész oldalt. Ha éppen az oldal többi részét is akkor szeretné indexelni, akkor egy rakat
linkhibát és egyebet fog eltárolni, pár nap alatt ezek mondjuk nem
mennek végig a az adatbázisokon, illetve biztosan gondoltak ilyen hibákra, de ki tudja. Mindenesetre a legbiztosabb, ha nincs valasz a szervertől, mert azt simán műszaki hibaként kezeli. Természetesen ezért érdemes külön szerveren tárolni az ügyfelek számára látható tájékoztató oldalt.

Reméljük hamar megbírkóznak a technikával...

Xefande
2010-01-24, 02:54
De ha legalább egy másik üres tárhelyre átirányítanák akkor én oda fel tudnám tölteni a péntek délelőtti állapotot.

Csak annyi, hogy feltölteném FTP-vel a php meg css fájlokat aztán az adatbázis, az meg úgyis másik tárhelyen van, mert ezek csak 2MB-ot adnak azzal meg kitörölhetem.

Ráadásul ez már a második ilyen több órás leállás a héten.

viacomkft
2010-01-24, 03:10
De ha legalább egy másik üres tárhelyre átirányítanák akkor én oda fel tudnám tölteni a péntek délelőtti állapotot.

Csak annyi, hogy feltölteném FTP-vel a php meg css fájlokat aztán az adatbázis, az meg úgyis másik tárhelyen van, mert ezek csak 2MB-ot adnak azzal meg kitörölhetem.

Ráadásul ez már a második ilyen több órás leállás a héten.

Szia,

Írj nekik, annyit meg tudok tenni, hogy én is jelzem a problémát, hátha segít, ha a konkurencia is jelez :) annyit meg tudsz mondani, hogy melyik domainről van szó? Akár p.ü.-ben.

Xefande
2010-01-24, 03:36
AZ aláírásomban lévőkről van szó, de már 14 órája nem elérhetőek, ez a pár óra már nem fog segíteni.
Reggel elköltöztetek tőlük mindent, ha elérem valamelyik másik tárhely szolgáltatómat.
Ha nem akkor hétfőn.

KForum
2010-01-24, 04:52
Xefande: Nem akarok okoskodni mert nem ismerem a szólgáltatót, de miért nem reggelsz be egy FREE hostra, oda szépen felpakolgatod a dolgokat és átírányítód a domaint, majd ha visssza áll akkor vissza pakolod?

viacomkft
2010-01-24, 11:06
AZ aláírásomban lévőkről van szó, de már 14 órája nem elérhetőek, ez a pár óra már nem fog segíteni.
Reggel elköltöztetek tőlük mindent, ha elérem valamelyik másik tárhely szolgáltatómat.
Ha nem akkor hétfőn.

Szia, sajnálom, hogy nem nagyon történt semmi. Ha tudunk segíteni, akkor írj bátran, mi hétvégén is segítünk;)

lauda
2010-02-23, 18:27
Betelt nálam is a pohár a barmokkal. Egyik oldalam csekken fizetem havonta és ma ezt kaptam :
--------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk a figyelmét, hogy elozo három figyelmezteto levelünkre nem reagált!

Már korábban értesítettük, hogy nyilvántartásunk szerint 2009-10-29 -án 3 900 Ft egy hónapon túli tartozása volt. Kérjük egyenlítse ki számláját, vagy amennyiben a befizetést már teljesítette kérem vegye fel a kapcsolatot az ügyintézonkkel.

A 14+2 napos türelmi ido lejárt, többszöri figyelmeztetésünk ellenére sem reagált, így kénytelenek vagyunk felfüggeszteni szolgáltatásainkat. Weblapja nem lesz elérheto addig, amíg eddigi tartozásán felül a 2000Ft-os újraaktiválási dijat is ki nem fizeti.

--------------------------------------------------------------------------------
Semmi figyelmeztetés meg semmi elmaradás nincs feléjük. Utójára decemberbe küldtek csekket amit be is fizettem. Most ezek a barmok kikapcsolták az oldalam.
Mit tudok tenni ? El tudom tőlük vinni azonnal ? (nem értek a technikai részhez).
Átkérem a domainem egy másik szolgáltatóhoz és már ott is fog üzemelni ?

1 év alatt most szórakoznak ezzel a csekkel vagy 4x. Teljes káosz van náluk, komolyan gondolkodom egy személyes találkozón ahol majd jó pofán fogok vágni valakit. Remélem nem a szegény ártatlan portás lesz majd az :)

Geri
2010-02-23, 18:36

ha van mentésed a fájlokról és az adatbázisról, akkor a domaint kell csak az új tárhelyre irányítani és működni fog az oldal.

magic
2010-02-23, 18:43
Melyik ez a szolgáltató ha nem titok?

Geri
2010-02-23, 18:56
Melyik ez a szolgáltató ha nem titok?

:lol: a téma címe sokat elárul.

magic
2010-02-23, 19:00
Jaaa, már leesett :D Köszi!

Xefande
2010-02-23, 19:49
Betelt nálam is a pohár a barmokkal. Egyik oldalam csekken fizetem havonta és ma ezt kaptam :
--------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk a figyelmét, hogy elozo három figyelmezteto levelünkre nem reagált!

Már korábban értesítettük, hogy nyilvántartásunk szerint 2009-10-29 -án 3 900 Ft egy hónapon túli tartozása volt. Kérjük egyenlítse ki számláját, vagy amennyiben a befizetést már teljesítette kérem vegye fel a kapcsolatot az ügyintézonkkel.

A 14+2 napos türelmi ido lejárt, többszöri figyelmeztetésünk ellenére sem reagált, így kénytelenek vagyunk felfüggeszteni szolgáltatásainkat. Weblapja nem lesz elérheto addig, amíg eddigi tartozásán felül a 2000Ft-os újraaktiválási dijat is ki nem fizeti.

--------------------------------------------------------------------------------
Semmi figyelmeztetés meg semmi elmaradás nincs feléjük. Utójára decemberbe küldtek csekket amit be is fizettem. Most ezek a barmok kikapcsolták az oldalam.
Mit tudok tenni ? El tudom tőlük vinni azonnal ? (nem értek a technikai részhez).

1 év alatt most szórakoznak ezzel a csekkel vagy 4x. Teljes káosz van náluk, komolyan gondolkodom egy személyes találkozón ahol majd jó pofán fogok vágni valakit. Remélem nem a szegény ártatlan portás lesz majd az :)

Először fizesd be az online felületen, nekik a 3900-at ha van dombornyomott bankkártyád. A 2000Ft-al ne törődj.

Utána írj nekik az ügyfélkapunk keresztül, hogy már befizetted és eddig azért nem fizetted mert nem küldték a csekket. És kapcsolják vissza az oldaladat.

Erre válaszolni fognak kb fél óra múlva hogy beérkezett a pénz és hogy visszakapcsolták csak várni kell amíg frissül.

kb 1 óra múlva írj nekik, hogy még mindig nem frissült és jó lenne ha manuálisan ráfrissítenének.

lauda
2010-02-23, 20:23
Köszönöm a tanácsot, a 2000 forintjukra keresztet vethetnek az biztos. Elméletileg visszakapcsolják, de lehet csak nyugtatni akartak. Írtam nekik utoljára.

Ha el akarom vinni onnan az oldalt csak átirányítani kell amit Geri írt ? Elméletileg kellenek ők a költözéshez ha van új szolgáltató ?

kgc
2010-02-23, 20:38
Az ilyen szolgáltatótól mindent el kell vinni amid csak van tehát a legjobb megoldás szerintem, ha valahol máshol bérelsz egy tárhelyet és átreggeled hozzájuk a domaint. A honlapot meg egyszerrűen le kell szedni és feltölteni az új helyre oszt jónapot....

Zool
2010-02-23, 21:00
Mondjuk nem értek hozzá, de nem látja azt a szolgáltató, hogy már nem ő a regisztrátor adott domainen? Lapomat levittem, mailt/ftp-t nulláztam, domaint átvette más regisztrátor, és kaptam a fizetett időszak lejárta után a levelet, hogy ejnye. :D

Amit ez a firma művel az viccnek elég szar, úgyhogy biztosan komolyan gondolják. :D

gzoli
2010-02-23, 21:29
Mondjuk nem értek hozzá, de nem látja azt a szolgáltató, hogy már nem ő a regisztrátor adott domainen? Lapomat levittem, mailt/ftp-t nulláztam, domaint átvette más regisztrátor, és kaptam a fizetett időszak lejárta után a levelet, hogy ejnye. :D

Amit ez a firma művel az viccnek elég szar, úgyhogy biztosan komolyan gondolják. :D

A domainről biztos tudniuk kell... ha nem, akkor az már rég rossz. Minden egyes domain módosításról email értesítést küld hureg, és admin felületen is, valamint xml-en keresztül is lekérdezhető a státusz.
A tárhely felmondása, pedig szerződés függő. Általában automatikusan meghosszabbodót szoktak az ember elé tenni.

gzoli
2010-02-23, 21:32
Köszönöm a tanácsot, a 2000 forintjukra keresztet vethetnek az biztos. Elméletileg visszakapcsolják, de lehet csak nyugtatni akartak. Írtam nekik utoljára.

Ha el akarom vinni onnan az oldalt csak átirányítani kell amit Geri írt ? Elméletileg kellenek ők a költözéshez ha van új szolgáltató ?

Érdemes átregisztrálni. Az átregisztrálás annyit jelent, hogy egy domain reg lapot le kell adnod az új helyre, amivel megbízod új regisztrátorod, hogy ezentúl Ő kezelje a domaint. Beadja az átkérést, másnap délután teljesítik általában (munkanap).

abc
2010-02-23, 21:38
Megacp-nél mikor átkértem a domaint lepapíroztam/paypal fizettem reggel délutánra már futott az oldal az új helyen az új névszerver beállításokkal. Mondjuk jeleztem hogy tegnapra kellene a dolog, mert a régi szolgáltató majd 2 hét alatt nem volt képes átírni a címeket. :)

kgc
2010-02-23, 21:49
De azért azt be kell látni, hogy sajnos kevés, nagyon kevés olyan cég van ma nálunk akik úgy adják elő a dolgokat mint a Tamásék.

Joske
2010-02-24, 02:06
Amikor indult a web-server ~2003-ban, akkor még Ők voltak a legjobb és legolcsóbb szolgáltató. Kb 1 év után kezdett romlani a szinvonal, forditott arányba az ügyfélszámmal. 2005-ben hoztam el tőlük a saját weboldalamat, azóta szerintem a helyzet tragikus... Mentségükre legyen mondva, hogy hasonló tendenciákat átéltem másokkal is, pl. intronet, dataglobe, mobicom. Amíg kis egyszemélyes kis cég addig a kevés ügyfél VIP elbánást kap (kell az ügyfél na), de amint növekszik a cég, egyre kevésbé fontos a problémás üf. Megjegyzem amióta kapcsolatban álltam velük, az árak nem változtak (pedig hát árverseny van), a szolgáltatások terén is csak max növelték a tárhely méretét.

Egy hihetlen de megtörtént eset: Egyszer a dataglobe-osok letiltották a weboldalamról való levelezést, amikor írtam nekik hogy miért van problémám, akkor szószerint ezt írták vissza: "Mert mer ánnyira jók vagyunk, hogy örömünkben sikoltoztak a felhasználók... Üdv, ..." Amúgy a Dataglobe-nál random állítgatták a szerver beállításokat, úgy hogy szinte naponta kellett átírogatni a php kódjaimat.

Geri
2010-02-24, 08:24
Mondjuk nem értek hozzá, de nem látja azt a szolgáltató, hogy már nem ő a regisztrátor adott domainen?

ezt velem is eljátszották. aztán egy nap után el is értem őket telefonon, akkor elnézést kértek. de utána emailben megint felszólítottak hogy fizessek. arra már nem is reagáltam.

TZ.
2010-02-24, 09:06
Nem csak azt nem tudják melyik domaint kezelik. Semmit sem tudnak...

Csak az elköltözés orvosolja a problémákat, tapasztalatból írom!

lauda
2010-02-25, 19:54
Na elhoztam ezektől a sarlatánoktól az oldalam. Eltüntették a nagy g szeme elől az oldalt már 2. napja. Ezek csak a munkát adják az embernek nem a szolgáltatást. Én is óva intek mindenkit a Web server kft-től aki ezt a hozzászólást olvassa. Mikorra várhatom az oldalam átvitelét ? Tegnap kértem, ma még a web server oldalára van irányítva a domain. Hogy a vírus füstöltetné el nekik valamelyik processzoruk :) Szerintem a bevételre is keresztet vethetnek, majd visszaküldöm nekik a csekkjeiket.

Xefande
2010-02-25, 21:43
és hová mentél ha szabad tudni, csak nehogy cseberből vederbe kerülj mint én :)

lauda
2010-02-25, 22:36
A webdigital-hoz, szerintem jó lesz. Megyen az oldal az új tárhelyen.;)

Zool
2010-02-26, 09:40
A webdigital-hoz

Dettó. :D Mondjuk ahogy nézem egyszerveres szolgáltató. Legalábbis uptime monitor csak az S1-re van. A tulaj régebben írogatott ide a fórumba.

Mióta vagy náluk? Mostanában (1-2 hete) volt 2 leállás meg 500-as hiba. :( Bár a leállásoknál ha előre tudható, akkor szólnak, illetve a másiknál utólag jött a mail, hogy miért volt a leállás.

Joske
2010-02-26, 17:50
Egy gépes szolgáltató, és 3490db korlátlan méretű webtárhely, nálam a hihetetlen kategória.

Mi ez a sületlenség, az email marketingről? "E díjcsomag 50.000db email / hó?"
Aki nem vesz díjcsomagot, az nem kap SMTP-t? Vagy be van korlátozva néhány darabra a levelek száma? A webkiszolgáló, és az MX szerverűk egy fizikai gépen válaszol, akkor most hogy van ez?
Van 3490GByte webtárhely (ha mindenki csak 1GB-ot használ a korlátlanból) felhasználva, ezen a gépen ülnek még az adatbázisok nevezetesen több mint 10470db, mert ugye min 3db-ot minden tárhely; és van ehez még elviekben 174500000 kimenő levél (email marketing) és van még elviekben 10470 domain névhez postafiók is aminek ugye vannak még bejövő levelei is. A fenti rendszernek képensek kell lennie napi >480.000db e-mailt küldenie és fogadnia. Nem semmi egy gép lehet ez, ha mindezt elvégzi és még fail-over is.

Zool
2010-02-26, 20:37
Egy gépes szolgáltató, és 3490db korlátlan méretű webtárhely, nálam a hihetetlen kategória.

No offenz, de elég sok sületlenség van a soraidban. Nem védeni akarom a céget, épp most akarok hisztis levelet írni nekik, de:
1 Gb webes tartalom mekkora lapot takar? Ennyi kiszolgált lapban nyilván van napi 0,1 egyedi is. Illetőleg csak feltételeztem az egyszerveres voltukat.

Nyilván ki és bejövő mailt sem küld minden user csilliót. Ha minden szolgáltató úgy csinálná meg a rendszerét, hogy a maximális ELMÉLETI terhelést kacagva vigye, akkor már fél pest csak szerverterem lenne.

Zool
2010-02-26, 22:25
Már nem tudok módosítani, de megjött az emberi, nem hülyének nézős válasz a problémát jelző levelemre.

:D Na nem a topikcíme szolgáltatótól.

Joske
2010-02-27, 02:26
Hát ez a cég ránézésre 1 gépepes szolgáltató a tapasztalatok alapján, mert:
- csak a 79.172.201.186 IP címeken van gépük, a reverse alapján
- néveszrvereket nem üzemeltetnek
- MTA, SQL, FTP szerver és webszerver ugyanazon az IP címen figyel.
- nincs is másodlagos MTA-juk
- nincs domain regisztrátori joguk, más regisztrátoron keresztűl regisztrálnak.

Mint egykori többgépes szolgáltató van némi rálátásom a webhosztingra. Igazad van, létezik egy "oversales" üzleti modell, ami a gyakorlatban azt jelenti hogy átlag felhasználást nézve:
10-ből 2 user az összes dokumentumját, fényképalbumát, mp3 állományait feltölti a webtárhelyére, és 10-ből 1 user akkora >2500 látogató / nap forgalmú weboldalt üzemeltet, ezért elterjedt nézőpnt szerint oversale esetén a 3-as szabályalapján kell méretezni:
33% kihasználtság 66% oversale

Az hxxp://www.robtex.com/ip/79.172.201.186.html alapján nincs 3490 virtual host az IP-n. Amúgy egy domain regisztrátori frenchise szerződés 200db domain név melett rentábilis: mert 900.000Ft + ÁFA egyszeri és 200.000Ft+ Á éves díj a HU regisztrátori jog ára. Átlagosan ha 1000Ft -os haszonkulcsot kalkulálok /domain nevenként akkor kitermelődik 200db után szerződési díj. Tehát ha ez a cég 200-nál több domain név regisztrátora lenne, márpedig 3490 webtárhely esetén ez percek alatt összejön, akkor megérné nekik megvenni a regisztrátori jogot.

Az ÁSzF-ben 99%-os rendelkezésre állást garantálnak. Ha 1-2 órán belűl be tudnának kapcsolni egy hot servert, akkor a 99,6% rendelkezésre állást éves szinten tudnák garantálni, mint ahogy más hazai cégek meg is teszik ezt.

Zool
2010-02-27, 20:58
Hát ez a cég ránézésre 1 gépepes szolgáltató a tapasztalatok alapján, mert:

De ebben hol a baj? :D Egygépes és? Az a 3,5K ügyfél nyilván marketingduma.

Mindaddig, amíg nekem jól szolgáltatnak én annak örülök.

Joske
2010-02-28, 10:30
Nincs baj, és örülök hogy neked bejön. Én viszont blöffön kaptam őkt, mert a weboldalra a referenciák közé ezt írta:

"Cégünk jelenleg: 3978 db weboldalhoz biztosítja a megjelenéshez szükséges tárhelyet (2009 július 30-i adat)"

Két eset lehetséges:
- 3700db weboldal tulajdonos hanyat homlok elmenekült tőle fél év alatt.
- Egyszerűen csak blöffölt.

Az is megmosolyogtató, hogy egy kisvállalkozó királyi többeszszámban kommunikál.

Geri
2010-02-28, 10:45
Az is megmosolyogtató, hogy egy kisvállalkozó királyi többeszszámban kommunikál.

ezzel nem értem mi a gond. ez egy kft és a cégjegyzék szerint 3 tagja van. tehát ha azt írná hogy cégem, akkor valótlant állítana, mert több ember tulajdona. ráadásul attól hogy egy vállalkozás kicsi még lehet hogy vannak alkalmazottai, esetleg alkalmi megbizással dolgozhat neki rendszergazda, stb

egyébként ha jobban megnézed a korlátlan tárhelyet, akkor nem is korlátlan az, mert az adatbázis mérete az le van korlátozva.
a másik amit még írtál hogy mi az hogy havi x ezer hirlevelet lehet kiküldeni. lehet rosszul értelmezem, de nem azt írja hogy a saját fejlesztésű hirlevélküldő programjukkal lehetennyit kiküldeni?

Joske
2010-02-28, 11:07
Nekem semmi bajom velük, főleg hogy semmi közöm hozzájuk; csupán csak a blöffök és a helyesírási hibák bökik a szemem a weboldalon. Én ezek alapján nem vinnék hozzájuk weboldalt, persze ha ti akartok akkor nyugodtan vigyetek.

scs
2010-02-28, 11:25
Nekem semmi bajom velük, főleg hogy semmi közöm hozzájuk; csupán csak a blöffök és a helyesírási hibák bökik a szemem a weboldalon. Én ezek alapján nem vinnék hozzájuk weboldalt, persze ha ti akartok akkor nyugodtan vigyetek.

Azért csak piszkálhatja a csőröd, ha ennyit foglalkozol vele. :)

Blöff: Ha egy ügyfele rendelkezik náluk 3500 regisztrált domainnel, és mindre rak egy egyoldalas html sablonoldalt, akkor máris elértük a kívánt mennyiséget. Nekem netszerte van olyan 100 körüli domainem. Ebből jelenleg egyetlen egy van, amin normál oldal üzemel. A többin 1oldalas html van. Korántsem tartom elképzelhetetlennek, hogy más is így tegyen a doaminjeivel. Vagy te igen?

Helyesírási hiba:
Nézz szét a T-Com-nál vagy az Invitelnél, és találsz ott is párat. ;)

Joske
2010-02-28, 11:26
"ezzel nem értem mi a gond. ez egy kft és a cégjegyzék szerint 3 tagja van. tehát ha azt írná hogy cégem, akkor valótlant állítana, mert több ember tulajdona. ráadásul attól hogy egy vállalkozás kicsi még lehet hogy vannak alkalmazottai, esetleg alkalmi megbizással dolgozhat neki rendszergazda, stb"

Nekem mint multinacionális cég alkalmazott egyenes tiltják azt a komminikációs tréningeken hogy ilyesmiket írjak e-mailben: "cégünk"

Mindíg személyes kontexust kell biztosítani akárkivel is kommunikálok akár élőben akár írásban. Én mint Kukoricza Jancsi nem cserélhetek személyiséget, és nem léphetek fel úgy mint egy cég, hanem csak mint Kukoricza Jancsi a cég alkalmazottja/tulajdonosa/vezetője stb. Gondolom ez nem azért van, mert nagyokosok kitaláltak mindenféle regulákat, és azt kell követni; hanem azért mert tudományos alapjai vannak.

További szép napot minden fórumozónak.

Joske
2010-02-28, 11:32
Azért csak piszkálhatja a csőröd, ha ennyit foglalkozol vele. :)

Blöff: Ha egy ügyfele rendelkezik náluk 3500 regisztrált domainnel, és mindre rak egy egyoldalas html sablonoldalt, akkor máris elértük a kívánt mennyiséget. Nekem netszerte van olyan 100 körüli domainem. Ebből jelenleg egyetlen egy van, amin normál oldal üzemel. A többin 1oldalas html van. Korántsem tartom elképzelhetetlennek, hogy más is így tegyen a doaminjeivel. Vagy te igen?

Helyesírási hiba:
Nézz szét a T-Com-nál vagy az Invitelnél, és találsz ott is párat. ;)

A robotex.com azért hozzávetőlegesen megmondja, hogy mennyi domain van ott.

Geri
2010-02-28, 11:41
Nekem mint multinacionális cég alkalmazott egyenes tiltják azt a komminikációs tréningeken hogy ilyesmiket írjak e-mailben: "cégünk"

jól szétoffoljuk ezt a témát, de már mindegy. Te annál a multinál egy alkalmazott vagyünk, ezért ha azt írnád/mondanád cégünk, akkor hazudnál, mert nem a TIÉD. én egyébként a legtöbb multi-tól kapott levélen azzal találkozok hogy "cégünk" , de ti ezek szerint mások vagytok.

Joske
2010-02-28, 11:43
Na még egy utolsó webdigital ügyében:

A büszkén hirdetett referencia oldalon http://makeupmarket.hu/ ez a szöveg látható:

"Tisztelt felhasználók!
Oldalunk egy sajnálatos szerver sérülés miatt pár napig nem volt elérhető.
A meghibásodás miatt sajnos nagyon sok fotó elveszett, ezek pótlását megkezdtük, de nagy számuk miatt ez sok időt vesz igénybe.
Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük."

Alatta egy nem megjeleníthető fénykép látható...

No comment...

scs
2010-02-28, 11:53
De ez nyilván nem multinacionális cég. Hanem egy kisebb Kft, ahol lehet, hogy a szöveget maga a főnök írta. Nagyon sok kisebb Kft írja azt, hogy "cégünk". Mégsem mondhatja azt, hogy "hosting szolgáltatást nyújtok". Sokkal frappánsabb az, hogy "cégünk hosting szolgáltatást nyújt".
Vagy nemde? ;)
Egyébként hány levelet mutassak neked, ahol a Vodafone, T-com, miegymás úgy írja (sőt, e-mailben is így írja az ügyfélszolgálatos), hogy "cégünk"?

A robotex.com azért hozzávetőlegesen megmondja, hogy mennyi domain van ott.
Én a robotex.com-on egy harci robotot találtam, rajta egy M249-es Minimi könnyűgéppuska átalakított verziójával. Ha erre gondoltál, én elhiszem neked, hogy megmondja...

A büszkén hirdetett referencia oldalon ez a szöveg látható:
Téged nagyon cseszhet ez a dolog, ha már ennyire beleásod magad. :)
Honnan tudod, hogy nem egy másik szolgáltatónál történt ez, és csak most költöztek el onnan? (Nem egy oldalt láttam, ahol a "napokban" kifejezés még fél évvel később is kint volt az oldalon.)
Persze inkább ítéld el őket, minthogy esetleg megtudd előbb a teljes infót a dologról. Ez így magyaros! ;)

Bocsi az OFF-ért. Részemről befejeztem.

csótány
2010-02-28, 12:40
saját sms szolgáltatásuk és kódjuk a saját szerverükön nem fut, kb 10 e-mail után meg már fel is adták a segítségnyújtást, és széttárt karok után áttelepültek az oldalak saját szerverre, az ott is használt (de ott nem működő) kód simán futott.

ja éjjel,és hajnaltájt vagy az oldal elérhetetlen náluk, vagy a phpmyadmin, ami nem is lenne gond annak aki nem éjjel tevékenykedik a szervereken, de érdekes egy szolgáltató annyi biztos

Geri
2010-02-28, 12:45
saját sms szolgáltatásuk és kódjuk a saját szerverükön nem fut, kb 10 e-mail után meg már fel is adták a segítségnyújtást, és széttárt karok után áttelepültek az oldalak saját szerverre, az ott is használt (de ott nem működő) kód simán futott.

ja éjjel,és hajnaltájt vagy az oldal elérhetetlen náluk, vagy a phpmyadmin, ami nem is lenne gond annak aki nem éjjel tevékenykedik a szervereken, de érdekes egy szolgáltató annyi biztos

igaz hogy a web-server topicja ez, de másokról is volt szó benne, így nekem most nem világos te kiről írtál.

Joske
2010-02-28, 13:07
Én a robotex.com-on egy harci robotot találtam, rajta egy M249-es Minimi könnyűgéppuska átalakított verziójával. Ha erre gondoltál, én elhiszem neked, hogy megmondja...

Akkor nyilván rossz url-t írtál be: http://www.robtex.com/ip/79.172.201.186.html

Téged nagyon cseszhet ez a dolog, ha már ennyire beleásod magad. :)
Honnan tudod, hogy nem egy másik szolgáltatónál történt ez, és csak most költöztek el onnan? (Nem egy oldalt láttam, ahol a "napokban" kifejezés még fél évvel később is kint volt az oldalon.)
Persze inkább ítéld el őket, minthogy esetleg megtudd előbb a teljes infót a dologról. Ez így magyaros! ;)

Mielőtt még fokozódna a nemzetközi helyzet, a makeupmarket.hu domaint 2009.01.12 16:32:14 módosították utoljára.

Geri
2010-02-28, 13:35
Akkor nyilván rossz url-t írtál be: http://www.robtex.com/ip/79.172.201.186.html

kipróbáltam a serverem ip-jével és a rajta található domainek közül 2 darabot mutat, viszont mutat vagy 10-et ami nincs ezen az ip-n és a pingre sem ez az ip jön vissza. érdekes.
nekem ez közelebbi eredméynt ad a sajátomra:
http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/
bár ami érdekes itt is látok olyan domaineket amiket nem hostolok, de rám vannak irányítva.

Zool
2010-02-28, 13:53
Nem értem mire jó ez, hogy egy feltételezésből kikiáltottad, hogy nem tudnak semmit és amúgy is véleményezel ismeretlenül.

Aki ide a WS-ről írt annak volt is ott oldala.

SCS, Lauda és én is elégedetten használjuk a WD szolgáltatását. Elégedettek vagyunk a kommunikációval. Hibák mindenhol lehetnek. Mindössze annyi, hogy a hibánál nem a fekáliát kenegeti az ügyfeles, hanem a tulaj - nekem korrekten - leírja, hogy ez a szitu, dolgozunk rajta.

Ha egy 100 szerveres szolgáltatónál vagy, akkor is csak egy szerveren van a lapod, nem?
Ha egy 100 szerveres cégnek behal egy szervere, akkor is van esélyed az adatok bukására.
Ha Neked azt tanítják, hogy kispista kell legyél, nem cégünk, akkor azt kell használnod. Ha tetszik, ha nem. Különben kiraknak, mint a szaros macskát.
A nemrégiben itt is megénekelt brókercég azt kommunikálta, hogy ők a bestof, vittél nekik pénzt? Az meg, hogy ki mit gondol a kommunikáció nonplus ultrájának egy dolog. a másik dolog, hogy a célközönség mit vesz be.

A multik meg amúgy sem fognak a kisügyféllel törődni. Sajnos már egy országos nagycég is leszarja az egyedi gondokat.

Meglátásom szerint valami szálka van a szemedben, amit WD-nek hívnak?
Mondjuk az egyszerverességnek ellentmond, hogy terheléselosztót akarnak. Egy gépre szerény tudásom alapján is felesleges lenne. :D

Joske
2010-02-28, 14:23
Írtam már, hogy aki akarja az használja. Mondjuk az hogy nincs backupjuk, az elég gáz.

Amúgy neked meg csak jószándékból írom, a UPC hálózatából weboldalad elérhetetlen. "Internal server error"

Chati
2010-02-28, 15:01
Most rászántam magam és végigolvastam az egészet... micsoda katasztrófák... nekem jelenleg 2 tárhelyem van és mindkettő előtt le a kalappal (Mediacenter, TLoF), szóval örülök, hogy az ilyet én csak olvasom... :)

csótány
2010-02-28, 16:03
igaz hogy a web-server topicja ez, de másokról is volt szó benne, így nekem most nem világos te kiről írtál.

igen róluk szólt a komment.

bővebben: kellett, hogy az ügyfél sms-ben (is) értesüljön ha adott szervizelés befjeeződött, és a web-servernél volt az oldal, ott volt ilyen sms küldési lehetőség, hát azt használtuk, volna. localhoston, másik tárhelyen, ment a script náluk nem, és jónéhány levélváltást követően már válaszra sem méltattak.

Én elég gyakran éjféltájban voltam fenn az adott oldalakon,és sokszor tapasztaltam hibákat, leállásokat, biztos máshol is előfordulnak hibák, de elég bosszantó mikor többször is hajnalban befejezett munkát épp nem tudtam megnézni, hogy ott is működik-e rendesen mert épp nem jöttek be az oldalak, vagy épp phpmyaddminba lehetetlenség volt belépni... ha csak elenyésző lett volna ez a szám azt mondom rendben van, de nálunk legalábbis elég gyakran volt ilyen.

de ezis ízlés dolga, én megtaláltam a szolgáltatómat, aminél nincs ilyen probléma, és az említett oldalak is most már onnan futnak, probléma így letudva.

scs
2010-02-28, 17:11
Akkor nyilván rossz url-t írtál be:
Nem. Inkább te írtál rossz URL-t, mivel te robOtex-et írtál korábban, és nem robtex-et. Én csak azt másoltam ki, amit te begépeltél. Ezért is bátorkodtam belegagyogni. ;)

Mondjuk az hogy nincs backupjuk, az elég gáz.
Naponta végeznek biztonsági mentést.

ON

Joske
2010-02-28, 17:35
Nem. Inkább te írtál rossz URL-t, mivel te robOtex-et írtál korábban, és nem robtex-et. Én csak azt másoltam ki, amit te begépeltél. Ezért is bátorkodtam belegagyogni. ;)

Naponta végeznek biztonsági mentést.

ON

Jó van már, ne idegeskedj. Viszont jelentem ma 14 órától nem volt elérhető egyetlen webdigitalos honlap sem, kb 50 percen keresztül.

scs
2010-02-28, 19:45
Jó van már, ne idegeskedj. Viszont jelentem ma 14 órától nem volt elérhető egyetlen webdigitalos honlap sem, kb 50 percen keresztül.

Eszemben sincs idegeskedni. Annyira nem, hogy észre sem vettem semmiféle kiesést. :)
Egyébként örülök, hogy ennyire figyeled. Legalább lesz egy 24 órás auditunk a webdigital tevékenységéről. Thx! ;)
(Néha azért aludj is!)

Zool
2010-02-28, 19:53
Igen, volt kiesés. Amit jeleztem is, és még ilyen időpontban/helyzetben is kaptam választ.
És nem csak annyit, hogy dolgozunk rajta...

Mintegy három oldalban. :D

Innentől sztem ne offoljuk szét tovább ezt a topikot. Részemről téma lezárt.

somesz
2010-08-12, 17:15
Nem tudom Nektek mi a véleményetek, de az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy megbízhatóbb lett a szolgáltató, főleg ahhoz viszonyítva, amilyen előtte volt. Néha-néha van egy-egy kisebb leállás, de ezek sem olyan sűrűn mint régen. Szóval javult a helyzet, csak nehogy elkiabáljam :)

Ttrisz
2010-08-12, 20:16
Nem tudom Nektek mi a véleményetek, de az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy megbízhatóbb lett a szolgáltató, főleg ahhoz viszonyítva, amilyen előtte volt. Néha-néha van egy-egy kisebb leállás, de ezek sem olyan sűrűn mint régen. Szóval javult a helyzet, csak nehogy elkiabáljam :)

Sztem minden szolgáltató ilyen türelmes ügyfeleket kíván magának :)

somesz
2010-08-12, 23:26
Sztem minden szolgáltató ilyen türelmes ügyfeleket kíván magának :)

:) Én csak azt mondom, hogy jobb a helyzet mint amilyen volt fél vagy egy éve. Az apró javulásoknak is örülni kell :)

Ttrisz
2010-08-13, 07:40
:) Én csak azt mondom, hogy jobb a helyzet mint amilyen volt fél vagy egy éve. Az apró javulásoknak is örülni kell :)

Bizonyára azért, mert már annyian mentek el, hogy kiürültek a szerverek, és ahol nincs júzer ott nincs probléma sem... :D