Teljes verzió megtekintése : Melyik a legjobb 10 magyar tárhely szolgáltató?
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 16:38 Szerintem mindenkinek fontos, hogy jövőbeli oldalai megfelelő kezelésben legyenek, így szeretném összeszedni azokat, amikkel mindenki meg van elégedve.
Fontos a gyorsaság, ha van cpanel vagy directadmin - nem feltétel, megfelelő support és még egy csomó minden amitől jó lesz egy tárhelyszolgáltató.
Tehát a feladat az lenne, hogy szedjük össze a legjobbakat indoklással és ár érték arányában.
stef
A Mediacenternek véleményem szerint a jók között kell szerepelni, szívesen ajánlom az ügyfeleknek is.
Nem minden esetben jó a mediacenter, de egy pontot adok én is neki. Mondanám még a megacp-t is, de szerintem ezt a kettőt ismered :)
Esetleg még érdemes átolvasni a következő oldalt is: hxxp://webni.innen.hu/Fizet_c5_91sWebT_c3_a1rhely
Nekünk atw-nél van most már minden egyes hostingunk, eddig csak pozitív visszajelzésem van. Gyorsak, pontosak, megbízhatóak
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 17:36 Tehát az eddigi versenyzők:
- mediacenter
- megacp
- ATW - kicsit zavaró a mysql korlátozás
Mediacenter ok, megapc saját szerverekkel dolgozik, vagy valakitől bérli? Itt konkrétan az IP érdekes számomra!
stef
Mediacenetrről normális a véleményem. Kényelmes szolgáltató nagyon minden tekintetben, viszont a hosting sebességének stabilitása változó, van amikor gyors de van amikor egy kicsit lassú (ez a ritkábbik). Ez változó, de összességében meg vagyok elégedve velük.
Forpsit is ajánlom, ott az ügyfélszolgálat hipergyors és korrektek, viszont pl az alias domainekért (alias.cim.hu) fizetni kell külön amit nem nagyon értek. Sebességileg ők általában stabilan tartják a tempót és a normál környékén/felett van. Mindennapi átlagos használatra nem volt gondom velük.
Viszont egy szolgáltatót sem használnám külföld fele, mert jelentősen csökken a sebesség. Kizárólag belföldre ajánlom őket.
Én az atw-t kilőném, ott voltam először, de gyorsan el is jöttem onnan. Szerintem maradjon meg ingyenes tárhelyszolgáltatónak.
Ügyfélszolgálat nulla.
Poén még, hogy amikor eljöttem, írásban jeleztem ezt feléjük postán, erre jött a figyelmeztetés, hogy nem fizettem ki a következő éves tárhely díját :D
Mediacenter ügyfélszolgálatban és szerverekben erős, de drága is. Valamit valamiért..
Nekem vannak oldalaim a dataglobe-nél, szerintem elég jók az árak és a hozzá tartozó szolgáltatások is. E-mailre is hamar válaszolnak, ha vmi gondom van, telefont is felveszik :) Egy szavazatod adnék nekik.
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 17:53 - mediacenter
- megacp
- Forpsi - nem ismerem őket - Bővebb infóra lenne szükség
- Dataglobe - dolgozom olyan domainon ami itt van, nem vagyok tőle elájulva
stef
Az én oldalaim az EV2 Kft.-nél vannak, nagyon korrektek, én eddig maximálisan elégedett vagyok. Az ügyfél support elsőosztályú, volt, hogy nekem szombat éjjel 11-kor megírt levelemre éjfélkor válaszoltak!
CPanel felület van, egy tárhelyhez korlátlan aldomain mehet ingyen, és akár több további domain is a tárhely limiten belül, de azért már fizetni kell.
Nekem jelenleg 3 GB tárhelyem van, de ez tovább is bővíthető.
hxxp://www.cpanel.hu
Egy szavazatom van rájuk, mert nekem bevált.
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 17:58 hxxp://www.cpanel.hu
saját szervert használnak, vagy valakiét bérlik?
stef
hxxp://www.cpanel.hu
saját szervert használnak, vagy valakiét bérlik?
stef
Stef,
épp az előbb írtam róluk :)
Szerintem percre pontosan egyszerre postoltunk, mert én sem láttam a te bejegyzésed, te sem az enyém.
Tudtommal saját szerveren dolgoznak.
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 18:10 Stef,
épp az előbb írtam róluk :)
Szerintem percre pontosan egyszerre postoltunk, mert én sem láttam a te bejegyzésed, te sem az enyém.
Tudtommal saját szerveren dolgoznak.
Arra írtam:) 2525252525
stef
Arra írtam:) 2525252525
stef
Huhh, akkor nagyon villámkezed van, mert 17:58-kor ment be mindkét post :)
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 18:35 Huhh, akkor nagyon villámkezed van, mert 17:58-kor ment be mindkét post
Igyekszem:)
- mediacenter
- megacp
- cpanel.hu
Na még másik 3 a másik topicból
- webdigital.hu
- dima.hu
- joomlaportal.hu
Jöhetnek ezekről is a vélemények
stef
Én eddig 3 lapot vittem az ultranethez, két kisebbet és egy nagyobbat(ami saját). Fél év alatt nagy gondom nem volt velük, ami volt is arra pár napon belül már volt megoldás. Általában 24 órán belül megjön a válasz a nyűgeimre. Van valami saját fejlesztésű(?) webadminjuk, amivel kellő alapossággal be lehet állítani az email, ftp, domain, tárhely, satöbbi jellemzőit. Nekem megfelel az amit nyújtanak, de itt jegyezném meg hogy én csak hobbi szinten foglalkozom weblapokkal.
Forpsi
Marha nehéz ügyintézés ha elveszted a sz@ros kódjukat nem tudsz elintézni semmit náluk, és tetű az ftpjük, a telefont napokig nem veszik fel. (bocs ha van érdekelt, de vezesse be az iso-t akkor úgyis tudja a hibákat)
fórumtársakat nem lehet ajánlani?? vagy csak cégnévvel ?? :D
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 19:44 fórumtársakat nem lehet ajánlani?? vagy csak cégnévvel ??
Minden jöhet, ami jó!:)
stef
webhosticon /Bidu cucca / több mint fél éve dolgozunk együtt és szerintem ez így is marad, és árban is jó. szélsebes szerverek, van üres polc is, vagy vps is. lehet tolni. A support meg: olyan nem volt hogy egy órán belül ne oldottak volna meg valamit.
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 19:51 Baba. Bérlik valakitől, vagy saját szerverek?
- mediacenter
- megacp
- cpanel.hu
- webhosticon
- webdigital.hu
- dima.hu
- joomlaportal.hu
saját csak a polcokat bérlik :)
Baba. Bérlik valakitől, vagy saját szerverek?
- webdigital.hu
- dima.hu
- joomlaportal.hu
Dima-t nem ismerem, webdigital napokig nem volt pár napja elérhető, állítólag támadták őket (érdemes mást miért nem szoktak támadni...), valószínűbb, hogy a desktop pc-k túlmelegedtek és nem bírták a terhelést.
A joomlaportal.hu tulajdonosát egy konferenciáról személyesen ismerem, igazi wannabe informatikus, pocakos középkorú úr, irritáló, okoskodó emberke.
Üzletpolitikájának lényege, hogy mindig valakinek a népszerűségén akar felnőni. Korábban azzal szerzett ügyfelet, hogy a médiacenter viszonteladójának mondta magát, közben a saját szerverére pakolta az ügyfeleket, most meg "igazi joomlatárhely" szlogennel hirdet (ameddig a joomla egyesület által nyomott joomlatárhely be nem pereli...)
Egyébként egy ügyfél révén van szerencsétlenségem a szolgáltatáshoz is hozzáférni, műszakilag katasztrófa. Semmiféle ügyfélkapu nincs, 1 tárhelyen kizárólag 1 domain helyezhető el, a support pedig az ügyvezető mobilszáma, ahol az ügyvezető úr szépen leteremt, ha rosszul kérdezel. Amatőr sufniszolgáltatás.
keridesign 2009-08-04, 21:50 Én az elin.hu-val állandó kapcsolatban vagyok! Olcsó és gyors szólgáltató! A tulaj emberi és akár msn-en is megbeszélhetitek a paramétereket!
Stefan Weinenberger 2009-08-04, 22:12 Akkor eddig a leírások alapján:
- mediacenter
mindenkinek bejövős, nem ecsetelném, szerintem is kiváló szolgáltató
- megacp
eddig még nem érkezett rossz kritika
- ATW
a korlátozások miatt - 1 mysql,1 email alapcsomagban - nem az igazi
- Forpsi
Marha nehéz ügyintézés ha elveszted a sz@ros kódjukat nem tudsz elintézni semmit náluk, és tetű az ftpjük, a telefont napokig nem veszik fel.
- Dataglobe
erősen felejtős szolgáltató, sokszor belassuló tárhellyel
- cpanel.hu
eddig csak pozitívum visszajelzés érkezett rá
- webhosticon
Bidu féle történet, ki fogom próbálni, erős pozitívumokkal
- elin
Még nem hallottam róla, de egy próbát megér
- webdigital.hu
eddigi infók alapján, nem az igazi
- dima.hu
ha valakinek ismerős a szolgáltató leírhatná véleményét
- joomlaportal.hu
nem túl meggyőző szolgáltató, idővel kiderül
stef
Vajon az intrex ezen a listán miért nincs fenn? :D
Nem is drága, nem is jó, de a webes levelezője annyira fapados, hogy arról már a lécek is lerohadtak... nem megbízható, a leveleket nem mindig küldi el.
A telefont a helpdesk nem veszi fel, az internet meg sztem nincs is bekötve náluk... :D
Huhh, akkor nagyon villámkezed van, mert 17:58-kor ment be mindkét post :)
nem ismered stefet, iszonyú gyorsan jár a keze, főleg pár sör után. a teste előtt föl le föl le fől le:lol:
a témához, én a megacp-t ajánlom korrekt árak gyors korlátlan minden (Szinte minden) bármi bajom van telon pillanatok alatt elintézem, rugalmasak
Én az elin.hu-val állandó kapcsolatban vagyok! Olcsó és gyors szólgáltató! A tulaj emberi és akár msn-en is megbeszélhetitek a paramétereket!
Szintén egyszemélyes szolgáltató, mobiltelefon supporttal (lásd kapcsolat menüpont a weblapon).
Az a bajom az ilyenekkel, hogy a már nem egyszemélyes méretű garázscégek (pl. web-server, dataglobe) sem tudnak elfogadható minőségű szolgáltatást nyújtani, akkor mit várjunk attól az 1 db emberkétől, aki rendszergazda, programozó, számlázás, ügyfélszolgálat, marketing egy személyben. Teljesen kizárt, hogy hosszútávon megbízható dolgot csináljon.
Sokat szívtam már azzal, hogy a honlapról nem lehet megállapítani melyik cég mit tud. Ügyfél idejön, hogy már van weboldala XY karakószörcsögi szolgáltatónál, majd kiderül, hogy oda még egy joomlát sem lehet feltenni, kompromisszumok nélkül... :(
ChrIsDrY 2009-08-05, 08:07 A dataglobe-nál voltam anno, pár szolgáltatásuk nem frissült eléggé (mysql php stb.) és lassú szervereik vannak/voltak, amikor én voltam a telefont sem nagyon vették fel... most a maxer.hu-nál vagyok (3 haverom is használja ők ajánlották), stabil saját szerverek, korrekt jó ellátás, eddig meg vagyok elégedve velük, nem a legolcsóbbak, de minőségi a szolgáltatás nincs semmi panaszom rájuk, minden úgy működik ahogy elvárható.
Forpsi
Marha nehéz ügyintézés ha elveszted a sz@ros kódjukat nem tudsz elintézni semmit náluk, és tetű az ftpjük, a telefont napokig nem veszik fel. (bocs ha van érdekelt, de vezesse be az iso-t akkor úgyis tudja a hibákat)
Ezzel teljesen egyetértek én is, de egy pozitívumot azért mondjuk róla. Amikor csináltam egy felnőtt tartalmú oldalt akkor csak ők engedték meg ott tárolni. Egy feltételük volt a 18-as beléptető oldal, a többi szolgáltató egyből elutasított...
mulidesign 2009-08-05, 09:18 Amikor csináltam egy felnőtt tartalmú oldalt akkor csak ők engedték meg ott tárolni. Egy feltételük volt a 18-as beléptető oldal, a többi szolgáltató egyből elutasított...
Ez számomra teljesen érthetetlen. Szerintem egy szolgáltatónak nem sok köze van ahhoz, hogy te milyen honlapot üzemeltetsz. Ha fizetek a tárhelyért akkor elvárom, hogy azt tároljak ott amit akarok. Persze normális határok közt... De egy felnőtt tartalmú weboldal semmiben nem tér el a többitől szerintem... A w@rez meg más téma, azt valóban tiltani kell. Vagy eleve írják ki hogy a keksz nem mehet náluk, de, hogy fizetek valamiért és még megmondják , hogy mit tehetek fel hát egy vicc.
A dataglobe-nál nekem is volt egy honlapom, de néha olyan lassú volt az elérése a lapoknak, hogy inkább költöztem tőlük. Ráadásul lassan frissítették a php-t mysql-t is... Szóval elég gáz volt. Külföldi szerverről jobb az elérése az elköltöztetett lapnak, ami azért elég vicces...
Pedig így van. Én előtte vagy 20 szolgáltatónak írtam levelet, hogy mit szeretnék és lehet e. Mindenhonnan elutasítást kaptam, csak az említett szolgáltató engedte meg.
Stefan Weinenberger 2009-08-05, 09:37 Akkor eddig a leírások alapján:
- mediacenter
- megacp
eddig még nem érkezett rossz kritika
- ATW
- Forpsi
Marha nehéz ügyintézés ha elveszted a sz@ros kódjukat nem tudsz elintézni semmit náluk, és tetű az ftpjük, a telefont napokig nem veszik fel.
- Dataglobe
erősen felejtős szolgáltató, sokszor belassuló tárhellyel
- cpanel.hu
- webhosticon
- elin
egy személyes garázscég
- webdigital.hu
eddigi infók alapján, nem az igazi
- dima.hu
- joomlaportal.hu
-maxer.hu
stabil megbízható szolgáltató
stef
Dimára most toltam rá egy oldalnyi kérdést. Kíváncsi vagyok mikorra és milyen minőségben válaszolnak.
Höhö: Mail delivery failed: returning message to sender
Kit ne válasszunk még:
sonitar.hu
eagent.hu
drága, lassú (minden tekintetben: ügyintézés, szerver)
Minden szervert elköltöztettünk innen (konzolvilág költözés alatt)
Kit ne válasszunk még:
sonitar.hu
eagent.hu
drága, lassú (minden tekintetben: ügyintézés, szerver)
Ezekről életemben nem hallottam még, hol találtok ilyen szolgáltatókat? :D
:D:D
Ismerős által, azt a szabályt is ismét megtanultuk, hogy az üzleti életben semmi ismerős.
Ajánlott szolgáltatókhoz sorolnék még kettőt:
Microware Hungary Kft
A mediacenter adja a rendszert nekik, hasonló minőség, de olcsóbb domain árak. Korrekt, segítőkész ügyfélszolgálat, műszaki kérdésekre azonban nem tudnak válaszolni.
Integrity Kft
Egyik legrégebbi a piacon, drága, de minőségi. Hátránya, hogy nincs adminfelület (legalábbis amíg ügyfelük voltam, egy e-mail cím beállításért is be kellett telefonálni)
Blacklistre pedig a következőket tenném:
Silihost Kft
Baromi lassú szerver. Szuperszámítógép-marketinggel annó megfogtak.
Mikor kérdeztem miért lassú, azt válaszolták, hogy a hiba bennem van és arrogáns módon eltanácsoltak a cégtől... Antal Bélával azóta is rosszat szoktam álmodni... :D
Mobicom Kft
Régen egyik legjobb cég volt, mostanra azonban leépült. Állítólag a tulajdonos felesége mindenkit kirúgott, és most egyedül nyomják. Rossz ügyfélszolgálat, leépülő szolgáltatások.
Tárhely.eu (korábban interneteurope)
Sok kiesés, lassú szerverek. Ügyfeleimnek gyakran van a levelezéssel is problémájuk. Az interneteurope az egyik leggyakrabban emlegetett szolgáltató a fórumokban (pl. érdemes elolvasni a webni.innen.hu -n) Korábban nagyon rossz volt az ügyfélszolgálat is, mostanra az sokat fejlődött. Talán később még lehet belőlük valami, most még a nagyon nem ajánlott kategória.
Web-server Kft
Erről külön topicot nyitottam, szimplán belehazudnak a vevő arcába. 99%-os rendelkezésre-állást ígérnek, de ebből jó ha 90% teljesül (lásd a nyitóoldalon alul a serviceuptime ikont...)
karesz76 2009-08-05, 13:27 Üdv Mindenkinek!
A WebDigital.hu egyik tulajdonosa vagyok. És az egyik hozzászólásra szeretnék reagállni, melyben azt állitotta Ttrisz, hogy oldalaink nem voltak elérhetőek.
Az oldalaink folyamatosan elérhetőek voltak. Az elmult 1 évben 1db leállás volt, az is azért mert a szerverhosting cég költözködött egy nagyobb terembe. De ezt előre jeleztük.
Az emlitett támadás igaz, de közben is elérhetőek voltak a szerverek, egyedűl a webdigital.hu-t kiszolgáló szervert támadták, DDOS támadással, de az is elérhető volt csak nagyon lelassult. De a lassulás is csak kb:3-4 órán keresztül volt érzékelhető, ennyi idő kellett amig a rendszrgazda kiszürte az IP ket amikröl a támadás érkezett.
Az emlitett úriembernek max. azért nem volt elérhető az oldal mert a szürésbe véletlenűl belekerült ha jól emlékszem a fibernet IP tartománya is, de amint tudomást szereztünk rólla természetessen kiszedtük az IP-t a tiltásból (kb: 2 napig volt benne).
A szervereink pedig nem desktop PC-k, a legolcsóbb szerverünk is 500.000 Ft volt ez egy DELL Power Edge T300 as, ez a backup szerver. (az ár HDD nélkül értendő)
De a legtöbb szerverünk 1 millás érték körül mozog, a régebbi (2-3 éves) szerverek is 2-4 proceszoros gépek, ezek még csak dupla magos Intel Xeon procik 3-3,6 GHz/proc teljesitménnyel.
Az új gépeink kizárolag csak 4 proceszoros Intel Xeon quad core gépek ezek 2 - 3 GHz közötti teljesitményüek, terészetessen proceszoronként.
Memória minden gépben minimum 4GB. A gépekben pedig átlagossan 2 db raid kártya van.
Egyébként cégünk számitástechnikai alkatrészek, köztük szerverek forgalmazásával is foglalkozik, épp ezért kicsit durva lenne hogy szervereket árulunk, de csak desktop PC-n szolgáltatunk. akinek kétségei lennének szervereink felől annak szivessen elküldöm a számlák másolatát, esetleg az irodában készült fotókat a szerverről, (igaz nem fotoztunk le minden szervert).
És hogy miért támadnak, talán azért mert magyarországon mi voltunk az elsők akik korlátlan tárhelyet kinálunk olyan áron vagy még olcsóbban mint a konkurencia az 1-2 GB os tárhelyeket. Gondolom ez sok konkurensnek nem igazán tetszik. Igazából vádaskodni sem szeretnénk, de a támadó IP cimek között egy hazai hosting cég hostja is megtalálható volt. persze lehet csak fertözött a gépük.
Akinek további kétségei lennének, annak szívessen felajánlok 2 hetes ingyenes tesztidőszakot.
És ha megengedtek egy tanácsot szerverkeresés ügyben:
Én ha szerződést kötök egy céggel, azt nézem meg legelöször, hogy milyen válalkozási formában üzemel. magánválalkozó, és Bt nevetséges 5000 Ft törzstökével alapitható.
Egy Kft minimum 1 milla (bár már talán lentebbvitték fél millára), de azért ez már igencsak árúlkodó, hogy milyen szervereken szolgáltathat egy cég, ha nem volt neki legalább 1millája ahoz hogy Kft. alapitson.
Persze ettől még nem biztos hogy rossz amit csinálnak, de azért én mindig bizalmatlan vagyok az ilyen cégekkel.
Üdvözlettel: Keresztesi Károly
Üdv Mindenkinek!
A WebDigital.hu egyik tulajdonosa vagyok. És az egyik hozzászólásra szeretnék reagállni, melyben azt állitotta Ttrisz, hogy oldalaink nem voltak elérhetőek.
A joomlafanclub fórumán írják a leállást (sajnos nem tudok url-t linkelni).
Integrity Kft
Egyik legrégebbi a piacon, drága, de minőségi. Hátránya, hogy nincs adminfelület (legalábbis amíg ügyfelük voltam, egy e-mail cím beállításért is be kellett telefonálni)
Már van admin felület a mailhez, a tárhelyhez és az árakat is lejjebb vitték. Megbízható szolgáltató, az ügyfélszolgálat reagál néha lassan, de más rosszat nem tudok mondani róluk. Leállás az elmúlt 1 évben nem volt, vagy nem vettem észre.
---------------------
hxxp://www.webtar.hu/ - ők is megbízhatóak, másfél év alatt nem volt gond, az ügyfélszolgálat is gyors
Üdv Mindenkinek!
...
Üdvözlettel: Keresztesi Károly
Lenne pár kérdésem:
- Webmail van-e, milyen rendszer, karakterkódolásra mennyire finnyás?
- A szerverek mekkora sávszélességgel kapcsolódnak az internethez?
- Egy tárhelyre lehetséges-e több különálló oldalt építeni?
- Lehet-e külső domain regisztrátornál levő domaint az Önöknél rendelt tárhelyre irányíttatni?
- Több külön oldalnál megoldható-e mindegyik adatbázis különállósága?
- Szervereiken van-e hitelesített (külsős) uptime monitoring, illetve milyen a szerverek rendelkezésre állása?
- A tárhely beállításait csak Üfsz-en keresztül vagy magam is végezhetem (pl cPanel)?
- Van-e megkötés egy tárhelyen domain-aldomain mennyiségre, illetve kiosztott ftp felhasználókra?
- A szervereken alkalmaznak-e redundáns tárolást (milyen módszerrel),
illetve mentés történik-e?
- A mentés különálló szerverre történik, milyen időközönként?
(Tudom, fent van az oldalatokon, de ez nálam a sztenderd kérdéssor.)
Illetve szerintem komolytalan az etarget reklám a weboldalatokon, és ha nem nagy művészet, akkor a favicon-t is lecserélném a default joomla ikonjáról másra. pl: hxxp://www.digitall.video.hu/letoltesek/favicon-wd/favicon.ico
Illetve kiegészítésként üdv a fórumon bács megyéből. :D
Esetleg össze lehetne ezt is szedni. Mármint, hogy mit érdemes megkérdezni a tárhelycégtől.
karesz76 2009-08-05, 16:05 A joomlafanclub fórumán írják a leállást (sajnos nem tudok url-t linkelni).
Szia !
És elolvastad ez elötte és utánna levő hozzászolást is ? Amit Joomlafan írt, ha jól látam az avatart ő itt is tag. Bár lehet hogy ezt sokan használják.
De mindenesetre ha a többi bejegyzést is figyelmessen elolvasod már más képet kapsz.
1: "Így nézd: webdigital.hu , de nem látom, hogy hiba lenne az oldalukon. -Joomlafan"
2:"Hát nekem (A kiszolgálóhoz való kapcsolat alaphelyzetbe állt az oldal letöltése közben.)
Lehet nálam van a bibi, de a más oldalak meg jók... - Gábor"
3:"Az oldaluk elérhető, legalább is nekem. Erről azért ne nyissunk vitát.
- Joomlafan"
4:"Szia !
Lehet ez volt a probléma oka, én is írtam nekik mert az én oldalam is nagyon lassan jött be, de kb 1 óra múlva megint jó volt:......"" Szia !
Azért van lelasúlva a rendszer mert a "konkurencia" ddos támadást intézett a szerverek ellen, kb: 1000 IP címről bombázzák a szerveret, a rendszergazda már nekilátott a támadás elháritásának, remélhetőleg fél óra múlva kiszüri az összes IP-t, eddig törökországból és albániából jön a támadás, de érdekes modon köztük van a hosting.com hostja is. Persze nem akarunk vádaskodni, lehet elkaptak valami trojait, de azért érdekes. Még szerencse hogy nem hétköznap van, mert akkor lehet, teljessen megáll a szerver. bár gondolom ők arra számitottak, hogy szombat délután nem figyelünk a szervere, de szerencsére több monitoring szolgáltatás is figyeli a szervereket, ha valami gond van egyből jön az SMS, meg a mail, igy mindig azonnal tudunk reagálni.
A probléma miatt elnézésed kérjük, iparkdunk.
Üdv:Karesz " - K-Boy"
Valószinű a srác is belekerült az IP tiltásba, a DDOS támadás több mint ezer IP címről érkezett, ezért a rendszergazdát elég rendessen leterhelte az eset, és valószinű a kérdéses időpontban a srác szolgáltatójának hálózatából több keresés is érkezett, és valószinű ezért tünt ez is támadásnak. Kiemelném hogy a támadás.
Ha megengeditek írnék pár szót a cégről, elvégre ez volt a kérdés ki ismeri a céget, és hát rajtam kivűl csak a rendszergazdánk ismeri jobban.
Ha jól emlékszem Kb 2003 - 2004 környékén elkezdtük egy programozó barátommal weboldalakat webárúházakat késziteni, akkor még csak mint magánválalkozó csináltuk, de akkor még főállásban más webes cégeknek dolgoztunk. A lényeg az álltalunk készitett oldalakat más cégeknél hostoltatuk, de mi is folyton a szolgáltatás nem megfelelő minőségébe ütköztünk. Kiprobáltunk minimum 5 magyar szolgáltatót, és 2 külföldit.
De hiába vettünk drága csomagot, ugyanugy voltak hibák, elérhetetlen oldalak, stb... Aztán ezt 2007 ben megelégeltük, és vettünk egy saját szervert, ahol az álltalunk készitett lapokat üzemeltettük. Közben azért barátok ismerösök is megkerestek benünket hogy nem e idehozhatnák az oldalaikat. Mivel a szerver átlagossan 5% os terheltséggel üzemelt beleegyeztünk. Aztán késöbb jöttek az ismerősök ismerősei is, akik szintén nem voltak megelégedve a magyar szolgáltatókkal. Igy 2008 ban eljutottunk arra a szintre hogy céget alapitottunk, és elhatároztuk, hogy megpróbálunk magyarország legjobb szolgáltatója lenni.
2008 decemberére már 5 szerveren szolgáltatunk (ebből 1 tartalék, és 1 backup, a tartalék szervert azért tartjuk, ha hardveres meghibásodás lépne fel, rögtön be tudjunk rakni egy szervert, ugyanis ha egy szerver elromlik mondjuk szombaton, kicsi az esélye hogy aznap kapok hozzá alkatrészt, az pedig nem engedhető meg, hogy egy szerver alkatrész hiányában több napot áljon)
Természetessen még nem mindenben tudjuk felvenni a versenyt a "nagy" cégekkel, mivel nekünk 5-10 év lemaradásunk van, természetesen ez leginkább ügyfélszámban jelentkezik ez ugye egyenessen arányos a fejlesztésekre forditható költségekkel, de ha minden igaz a héten végre elkészül a saját fejlesztésű adminfelület, ami azért saját fejlesztés, mert 1: a fizetős adminfelület árát be kellene épiteni az árba, az meg gondolom az ügyfeleknek nem tetszene, másrészről egy vásárolt rendszert nehéz továbbfejleszteni, valamint biztonsági kockázatot is jelent mert ha egy biztonsági rést valaki felfedez akkor az összes Cpaneles oldalt fel lehet törni.
Jelenleg a cég kb: 1200 ügyfélnek szolgáltat tárhelyet, ez több mint 3900 db weboldalt jelent. Ugy gondoljuk hogy 2,5 év alatt nem rossz eredmény, bár hozzá kell tenem aki hírtelen ugy gondolná hogy ő is belefog egy ilyen cégbe, a nyomott árak mellett ez nem egy egetrengető bevétel, a kiadási oldal pedig nem kicsi. Én Pl: ebből a cégből még nem vettem ki pénzt, minden fillért visszaforgatok fejlesztésekre. De bizom benne, hogy a befektetés elöbb utóbb megtérül és mi leszünk a toplista élén.
Csak egy megjegyzést füznék a végére, igaz hogy a régi "nagy" cégekhez képest még csak kis pont vagyunk, de talán annyi elönyünk van, hogy mig ők sokszor 5-10 éves szervereken szolgáltatnak, nállunk a legrégebbi szerver is csak 3 éves lesz, és aki a számitástechnikában jártas az tudja hogy ez mekkora különbséget jelent szerver és szerver között, ezért van az hogy mi korlátlan tárhelyet tudunk kinálni, mig másoknak egy ilyen átálás, hatalmas több 10-20 millás beruházást jelentene.
Én az Ultrabay-t tudnám ajánlani, immár két éve náluk vannak a weboldalaim. Nem a legolcsóbbak (igaz nem is olyan drágák), de megbízható a szolgáltatásuk, az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal. Gyorsan reagálnak mindenre, eddig bármit kértem megoldották. A szervereik saját HP szerverek szerverteremben, Plesk adminfelületet használnak, korlátlan aldomain stb.
Amit gyorsan el is felejtenék, az a tarhely.eu
Az ügyfélszolgálat arroganciája meggyőzőtt, hogy ne is legyek velük kapcsolatba soha.
karesz76 nekem is válaszolj pls! Szerintem kár ezt a támadás leállás témát tovább gurítani, megértettük elsőre is imho értelmes az itteni társaság.
:D :D Kivéve sörözéskor sztem, dehát az megbocsátható.
Stefan Weinenberger 2009-08-05, 16:43 Akkor sűrítve jöjjenek a szolgáltatók
- mediacenter
- megacp
eddig csak pozitívumot hallottunk róla
- ATW
- Forpsi
- cpanel.hu
- webhosticon
- elin
egy személyes szolgáltató
- webdigital.hu
itt járt a tulaj, és cáfolta az előitéleteket-javallott kategória
- dima.hu
- joomlaportal.hu
-maxer.hu
stabil megbízható szolgáltató
- Integrity Kft
Egyik legrégebbi a piacon, adminnal és relatív jó árakkal
- Microware Hungary Kft
A mediacenter adja a rendszert nekik, hasonló minőség, de olcsóbb domain árak. Korrekt, segítőkész ügyfélszolgálat, műszaki kérdésekre azonban nem tudnak válaszolni.
-www.webtar.hu
ők is megbízhatóak, másfél év alatt nem volt gond, az ügyfélszolgálat is gyors
-Ultrabay
Nem a legolcsóbbak (igaz nem is olyan drágák), de megbízható a szolgáltatásuk, az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal
-nlgsys.hu
gyerekbetegségeiket kinőtték, ami katasztrófa sokszor az az ügyfélszolgálati rész
stef
karesz76 2009-08-05, 16:54 Szia !
A kérdésekre a válasz:
Webmail van-e, milyen rendszer, karakterkódolásra mennyire finnyás?
igen van, roundcube-t használjuk, eddig még nem volt panasz rá, és ahogy figyeltem elég sok szolgáltató használja ezt a rendszert
- A szerverek mekkora sávszélességgel kapcsolódnak az internethez?
A szerver gigabites kapcsolaton van, de csak 100Mbit a dedikált
- Egy tárhelyre lehetséges-e több különálló oldalt építeni?
természetessen lehetséges a nagyobb csomagokhoz korlátlan domain adható hozzá
- Lehet-e külső domain regisztrátornál levő domaint az Önöknél rendelt tárhelyre irányíttatni?
Természetessen lehet
- Több külön oldalnál megoldható-e mindegyik adatbázis különállósága?
Igen megoldható a mini(490Ft/hó) 3db adatbázis, Start(825Ft/hó) 10 adatbázis, a Plus(1240Ft/hó) korlátlan számú adatbázis
- Szervereiken van-e hitelesített (külsős) uptime monitoring, illetve milyen a szerverek rendelkezésre állása?
Végülis van, de ha jól emlékszem nem puplikusra lett állitva.
De 2009-ben 2 db leállás volt az eggyik amit írtam költözködés miatt, a másik rögtön utánna 2 nap mulva mivel a szolgáltató másik polcra rakta a szervert, és hibás kábelt dugot a gépbe, de a szerver nem állt le!
- A tárhely beállításait csak Üfsz-en keresztül vagy magam is végezhetem (pl cPanel)?
Ha minden igaz a héten elkészül az admin felület, már teszteljük ezzel együtt egy uj szervert is beállitunk, az uj ügyfelek már erre kerülnek, a régebbi ügyfelek fokozatossan vehetik igénybe.
- Van-e megkötés egy tárhelyen domain-aldomain mennyiségre, illetve kiosztott ftp felhasználókra?
Egyedül a mini csomagnál van 3db domain korlát, de aldomain korlátlan ott is. Az FTP minden csomagnál 3db de minimális öszegért bövithető
- A szervereken alkalmaznak-e redundáns tárolást (milyen módszerrel),
illetve mentés történik-e?
Minden szerverünkben van Raid kártya és azok raid 1 ben tükröznek.
- A mentés különálló szerverre történik, milyen időközönként?
Ez is van egszer a fileokról+adatbázisról készűl napi mentés, valamint csak az adatbázisokról egy harmadik szerverre is történik mentés.
A fájl+adatbázis mentést 7 napig örizük, a csak adatbázis mentést 30 napig.
Ui: lehet ebben lesz egy kis változás, úgy, hogy a fileokat is 30 napig örizük, de ebbe nem lesz benne a multimédiás tartalom, sajnos több terrányi adatnál a videok 30 napi tárolása körülményes.
Ami korlátozás van még a szerveren az az adatbázis méret, 100, 200, 500 MB
De a legtöbb felhasználó még 40 Mb ot sem használ ki. (de minimális pénzért lehet bőviteni)
Az FTP-t hozzáférést azért korlátoztuk, mert nem szeretnénk ha viszonteladók kihasználnák a korlátlan tárhelyet.
valamint meg szokták még kérdezni, hogy a minicsomagnál miért van korlátozva a domainek száma: hát egyszerű mert különben szinte semmi különbség nem lenne a csomagok között, és hát nekünk is az az érdekünk hogy ne a legolcsobb csomagot vegyék meg.
A tanácsokat megfontolom, a reklám tényleg mondhatni semmi pénzt nem hoz, amikor kiraktam ara számítottam hogy annyit fog hozni mint az eggyik webárúházamon található reklám az havi: 5-10e Ft ott hoz.
Az ikon azért nincs még lecserélve mert nem tudtam kitalálni semmi jó logot, ami illik is a tevékenységhez, és egyedi, meg egyszerű...stb..
Egyébként egész héten ezzel szórakoztam, de amit csináltam eggyik sem tetszik.
Ui: Ha valaki érdeklődik, kérem mailban tegye mert, nincs időm a forumot napi szinten nézzni.
Hali, megnéztem ezt a megacp.hu oldalt és ez fogad:
SZABADSÁG!!!
2009. augusztus 5-11 között cégünk alkalmazottai szabadságon vannak. Ez idő alatt a honlapon leadott rendelések feldolgozása csúszhat (főleg a .hu domainek elindítása) A számlák leigazolása, a tárhelyek átadása valamint a kifizetett külföldi domainek regisztrációja meg fog történni a szabadságolások alatt is!
Ezen idő alatt a telefonos elérhetőség SEM fog működni!
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
Milyen cég már ahol mindenki egyszerre meg el nyaralni ????
egyszemélyes ???
Mi van ha valami bajom van ??? Mi van ha itt lenen a webárúházam, és napi több ezer Ft os veszteség érne csak mert ők elmentek nyaralni.
Ha valaki érdeklődik, kérem mailban tegye mert, nincs időm a forumot napi szinten nézzni.
Akkor adhatnál egy címet!
Akkor eddig a leírások alapján:
- dima.hu
stef
én náluk vagyok, nekem bejött, eddigi legjobb tárhelyszolgáltatóm.
Azonnal válaszolnak minden e-mailre (akár hétvégén is!), telefonon is elérhetőek.
Szerver is kiváló.
+ mindenre tudnak megoldást :)
én csak ajánlani tudom...
Hali, megnéztem ezt a megacp.hu oldalt és ez fogad:
SZABADSÁG!!!
2009. augusztus 5-11 között cégünk alkalmazottai szabadságon vannak. Ez idő alatt a honlapon leadott rendelések feldolgozása csúszhat (főleg a .hu domainek elindítása) A számlák leigazolása, a tárhelyek átadása valamint a kifizetett külföldi domainek regisztrációja meg fog történni a szabadságolások alatt is!
Ezen idő alatt a telefonos elérhetőség SEM fog működni!
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
egyszemélyes ???
Mi van ha valami bajom van ??? Mi van ha itt lenen a webárúházam, és napi több ezer Ft os veszteség érne csak mert ők elmentek nyaralni.
Kiküldtek egy körlevelet is ezzel kapcsolaban. Abban pedig az áll, hogy például szerverprobléma esetén van műszaki ember, aki be tud avatkozni.. Más egyéb okok miatt engem nem zavar az 1 hét szabadságuk, szinte mindent el lehet intézni ügyfélszolgálat nélkül is.
Azonnal válaszolnak minden e-mailre (akár hétvégén is!).
És milyen címen, mert nekem az info és a muszak(vagymi) kukac dima.hu-ra küldött levelemet is Mélerdémon válaszolta meg azonnal. :D
Kiküldtek egy körlevelet is ezzel kapcsolaban. Abban pedig az áll, hogy például szerverprobléma esetén van műszaki ember, aki be tud avatkozni.. Más egyéb okok miatt engem nem zavar az 1 hét szabadságuk, szinte mindent el lehet intézni ügyfélszolgálat nélkül is.
Szerintem azért erősen stiklis, ha egy folyamatos szolgáltatást vállaló cég, kiírja, hogy 1 hétig nem elérhető.
Mi van, ha gyors technikai támogatásra van szükségem? Mi van, ha feltörték a napi egymilliót forgalmazó webáruházamat és SOS adatmentésből visszaállítást szeretnék? Vagy új domain bejegyzést? Azt gondolom, hogy az ilyen jelekre figyelni kell. Erősen garázsszagú, ha egy cégnél nem dolgoznak annyian, hogy megoldott legyen a helyettesítés. Mi várható egy olyan cégtől, amely deklarálja ország-világ előtt, hogy "bocs, de nekünk is jár a pihenés, 1 hétig még a telefont se vesszük fel", és ehhez alkalmazkodjon több száz, vagy ezer ügyfél. Bízzunk benne, hogy ez csak a szolgáltatás gyermekbetegsége, és nem gondolják, hogy így van hosszútávon jól.
És milyen címen, mert nekem az info és a muszak(vagymi) kukac dima.hu-ra küldött levelemet is Mélerdémon válaszolta meg azonnal. :D
info-kukac-dima-pont-hu
(túl rövid ezis)
karesz76 2009-08-07, 20:44 Akkor adhatnál egy címet!
Szia !
Bocsi, gondoltam ha valakinek kell a cím megkeresi az oldalon. Fórumokra nem szeretem felírni, mert pár nap múlva jönnek a reklám levelek.
De a cím (info :biggrin: webdigital :pff) hu)
Gondolom mindenki kitalálja mi kell a smile-k helyére :001_smile:
Üdv: Karesz
info-kukac-dima-pont-hu
NA innen nekem semmi nesz, csak mailer daemon.
Szia !
De a cím
Üdv: Karesz
Nyaralás után megkereslek! Mivel egyik tulajnak mondtad magad, így nem akartam holmi ÜFSZ-es kolleginának udvarolni. :) Nem default szerintem, hogy a tiéd az info@, de oda írok majd. :D
És ha megengedtek egy tanácsot szerverkeresés ügyben:
Én ha szerződést kötök egy céggel, azt nézem meg legelöször, hogy milyen válalkozási formában üzemel. magánválalkozó, és Bt nevetséges 5000 Ft törzstökével alapitható.
Ezzel vitatkoznék a kft ha nem szolgáltat tovább akkor 500eft a számlán
azt bukta és továbbáll.
Az egyéni vállalkozó és a bt beltagja egyetemleges felelősséggel bír, azaz nem lép le mert a teljes vagyonával felel.
ennek fényében a kft forma sokkal megbízhatatlanabb.
Mellesleg egy szolgáltató hiába magyarázkodik azzal nem megy semmire az ügyfél meggyőződése szerint válasz úgyis.
Ha pedig úgy érzed védeni kell a cég hírnevét az már régen rossz.
hxxp://bluehost.hu
van e valakinek tapasztalata?
Szintén egyszemélyes szolgáltató, mobiltelefon supporttal (lásd kapcsolat menüpont a weblapon).
Az a bajom az ilyenekkel, hogy a már nem egyszemélyes méretű garázscégek (pl. web-server, dataglobe) sem tudnak elfogadható minőségű szolgáltatást nyújtani, akkor mit várjunk attól az 1 db emberkétől, aki rendszergazda, programozó, számlázás, ügyfélszolgálat, marketing egy személyben. Teljesen kizárt, hogy hosszútávon megbízható dolgot csináljon.
Sokat szívtam már azzal, hogy a honlapról nem lehet megállapítani melyik cég mit tud. Ügyfél idejön, hogy már van weboldala XY karakószörcsögi szolgáltatónál, majd kiderül, hogy oda még egy joomlát sem lehet feltenni, kompromisszumok nélkül... :(
Kedves Ttrisz!
Köszönöm az észrevételt, de ha csak a kapcsolat menüpont alapján tájékozódsz, akkor az elgondolásod szerint más szolgáltatóknál nem dolgozik senki?
Konkrétan még ketten vannak rajtam kívül, akik a cég mindennapi munkájában részt vesznek, egyelőre csak az én elérhetőségemet tettük ki a honlapra, mivel általában én válaszolok, én intézem az Ügyfelek felé látszó dolgokat.
Ha már megnézted volna pl. egy cégregiszterben, akkor ketten vagyunk, mint cégtulajok, és mindketten aktívan dolgozunk, hogy akár a Te kérdéseidet is megválaszoljuk.
Köszönöm a garázscég kifejezést, remélem sokáig tudunk "garázscégként" dolgozni töretlen dinamizmussal.
Ha nem tudod megállapítani mit tudunk, akkor kérdezz bátran bármelyik elérhetőségünkön, és nem csak déltől este 6-ig fogom felvenni a telefont sem, és még éjfél után is válaszolok az akkor beérkezett levelekre.
Lakásfelújítás1 Kft 2009-08-20, 18:33 Sziasztok!
Nekem 2db honlapom van. De különösebb probléma még egyik tárhelyessel sem volt.
De amelyiket ajánlaná, az a maxer nekem a www .felujitlak. hu oldalam van ott.
EbAladar 2009-08-20, 18:42 netcore.hu. Direktben a céggel semmi tapasztalatom, egy viszonteladón keresztül hostolok náluk. Eddig minden mindig ment, amit kértem azt megcsinálta, szóval nem kellett supportozni. A viszonteladó elérhető msn-en, szóval ha bármikor kéne support, akkor az elég gyors lenne úgy gondolom.
TLoF: bár VPS-t bérlek, de a tapasztalataimból kiindulva a tárhely szolgáltatásuk is csak kiváló lehet.
Az 12web.hu-nál gyorsak a szerverek, van ügyfélszolgálat (személyes is), és van Java tárhely is.
Minden domainhez ingyen adnak 1G dinamikus tárhelyet.
Netallica 2009-08-25, 12:22 Két hostingos szoktam használni, az egyik a Silihost a másik meg a Bluecast.
Nem értek egyet Ttrisz-el, azok az oldalam nekem gyorsak amik a Silihost-nál vannak, pedig van olyan ami napi szinten több ezer egyedivel fut. A saját lapjaim is ezeken vannak, ám a support és a levélküldési limit miatt az ügyfeleknek inkább a Bluecast-ot szoktam ajánlani. Korrekt, segítőkész csapat, s van admin felület is, bár nem full extrás, de egy átlag usernek bőven elég.
Lehet, hogy egy szavazást kellene indítani ebben a témában.
cocolino 2009-08-26, 21:45 Hello!
Én ezt a tárhelyszolgáltatót ajánlom, nekem 4 oldalam is itt fut, és nagyon korrektek!
wéwéwé pont tx pont hu
Ingyenes tárhely is van, korlátlan, reklámmentes, és a profi cuccuk is csak 5000 egy évre!
saját csak a polcokat bérlik :)
Cáfollak kedves kolléga! Vannak bérelt szervereink is... :)
Nagyon Quul cég !!! Jól teszik..... én lemennék a helyükben szabolcsba és onnan vissza sem jönnék.....csak a póstást kell várni.
Jah... azért megnézném ha a közös szabi második napján bedől a szerver... akkkor se fog bemenni senki??? Ja persze hogy nem, a telefont is kikapcsolják igy nem éri el Őket senki.
Mondom hogy király hely :-))))))
BadCarma 2009-08-31, 20:45 ATW-vel kapcsolatban csak negatív tapasztalataim vannak. Mára lehet, hogy változott a helyzet de 1-2 éve még kritikán aluli volt a színvonal. A szerver lassú, több órás kimaradás stb. Az ügyfélszolgálat felé minden kérdést 3-4x kellet feltenni mire méltóztattak megválaszolni. Miután felmondtuk velük a szerződésünket, még kb. egy évig küldték az egyenlegközlőket mire sikerült őket meggyőzni, hogy bizony mi már elköltöztünk. Feltételezem, hogy a számlázás külön épületben van:)
Hagy védjem egy kicsit a Dataglobe-ot. Természetesen náluk sem zökkenőmentes a szolgáltatás. Van/volt szerverlassulás, 1-2 órásleállás is, ezt állítólag mára orvosolták, jelentősen fejlesztették a szerverparkot, et cetera. Az ügyfélszolgálat viszont teljesen ok. Gyorsan reagálnak a megkeresésekre és van tech kolléga aki nem rest és akár éjfélkor upgradeli a rendszert nekünk php 5.2-re, mert megálmodtuk, hogy felrakjuk a Magento-t. Megjegyzés: a Magento végül nem indult el náluk:)
Szerintem is korrekt cég a dataglobe, náluk vagyok pár éve, előny, hogy egy 2gb-os tárhelyre korlátlan számú domaint beállítanak, így sok kis oldalt fel lehet rakni ugyanannyi pénzért.
A support korrekt.
Hát nekem most volt a Dataglobeval olyan gondom, hogy csak úgy eltüntették 5 aldomainem adatbázisát. Kértem a helyreállítást, de csak mindig azt kaptam, hogy dolgozunk rajta. Ez már több mint 2 hete volt...
Hát nekem most volt a Dataglobeval olyan gondom, hogy csak úgy eltüntették 5 aldomainem adatbázisát. Kértem a helyreállítást, de csak mindig azt kaptam, hogy dolgozunk rajta. Ez már több mint 2 hete volt...
Na egy ilyen történet után azonnal távoznék onnét.
Igazából az igényekhez képest lehet hitelesen rangsorolni a szolgáltatókat. Ez látszik is az elöttem szólók különböző véleményeiből is.
1980hungary 2009-09-05, 18:59 A joomlaportal.hu tulajdonosát egy konferenciáról személyesen ismerem, igazi wannabe informatikus, pocakos középkorú úr, irritáló, okoskodó emberke.
Hát ha az amit az ember biztosan tud és kiáll mellett okoskodás akkor igaz.
Üzletpolitikájának lényege, hogy mindig valakinek a népszerűségén akar felnőni. Korábban azzal szerzett ügyfelet, hogy a médiacenter viszonteladójának mondta magát, közben a saját szerverére pakolta az ügyfeleket,
Hát ez nem igaz.
Egyébként egy ügyfél révén van szerencsétlenségem a szolgáltatáshoz is hozzáférni, műszakilag katasztrófa. Semmiféle ügyfélkapu nincs, 1 tárhelyen kizárólag 1 domain helyezhető el, a support pedig az ügyvezető mobilszáma, ahol az ügyvezető úr szépen leteremt, ha rosszul kérdezel. Amatőr sufniszolgáltatás.
Hát akkor az "egy ügyfél" nem adott át minden információt számodra.
1 tárhelyhez korlátlan domain név rendelhető és olyan is amit nem mi jegyeztünk be. Ha neked ügyfélkapu kell akkor tényleg nem javasoljuk saját magunkat, de ha olyan szolgáltatást keresel ahol mindent el tudsz intézni akkor már igen.
Kérdezni tudni kell. Értelmes kérdésre értelmes válasz jár, az értelmetlen kérdéssekkel nem lehet mit kezdeni.
Ki kell próbálni 14 napig kipróbálható és a megrendelés után automatikusan használható. Az eddigi megrendelők nem negatív kritikákkal illették a szolgáltatásunkat.
Neked lehet hogy nem jön be, de esetlegesen ezt személyes szubjektív élményeid miatt mondod, de másokat ennyire negatívan befolyásolni sem szerencsés.
:cursing: Népszerű ez a topik, idetaláltak a hostingos cégtulajok is. Nem-e lehetne-e esetleg-e, hogy akkor ha már itt vannak esetleg, akkor ne a konkrét problémák mázolásával foglalkozzanak? Mindenhol lehet gebasz, ez tény. De számomra az is fontos pl, hogy milyen az ÜFSZ, hogy kezeli a problémámat, azt mennyi idő alatt hárítják el. Mennyire rugalmasak. Illetve egy jó admin igenis kell! Ne kelljen már egy nyamvadt mailcím beállításához telefonálni!
Nyilván itt van elég sok webmester, akinek nem 1-2 oldala van. Esetleg több 10-20 ügyfelet tudnának szerezni?! Úgyis mindenkinek más a preferenciarendszere. Ide kár marketingdumával, meg a Juliska volt a hibás szöveggel jönni.
Más. Aki hostingot csinál annak bizonyára mindennapi kenyér a cron meg az iptables, de egy mezei Pistike nem fogja tudni. Ezáltal nem kéne lámázni szerintem azt, aki nem tud elsőre teljesen jó szakmai kérdéseket feltenni. Az itteni közösség jó eséllyel bármelyik tagja pl. tudna seo tanácsokat adni a hostingosoknak. Szerintem. Mégsem láttam, hogy Bagi Zoli vagy Gizi lelámázta volna bármely szolgáltató honlapját.:thumbdown:
ATW-vel kapcsolatban csak negatív tapasztalataim vannak. Mára lehet, hogy változott a helyzet de 1-2 éve még kritikán aluli volt a színvonal. A szerver lassú, több órás kimaradás stb. Az ügyfélszolgálat felé minden kérdést 3-4x kellet feltenni mire méltóztattak megválaszolni. Miután felmondtuk velük a szerződésünket, még kb. egy évig küldték az egyenlegközlőket mire sikerült őket meggyőzni, hogy bizony mi már elköltöztünk. Feltételezem, hogy a számlázás külön épületben van:)
Hagy védjem egy kicsit a Dataglobe-ot. Természetesen náluk sem zökkenőmentes a szolgáltatás. Van/volt szerverlassulás, 1-2 órásleállás is, ezt állítólag mára orvosolták, jelentősen fejlesztették a szerverparkot, et cetera. Az ügyfélszolgálat viszont teljesen ok. Gyorsan reagálnak a megkeresésekre és van tech kolléga aki nem rest és akár éjfélkor upgradeli a rendszert nekünk php 5.2-re, mert megálmodtuk, hogy felrakjuk a Magento-t. Megjegyzés: a Magento végül nem indult el náluk:)
Lassan minden oldalt hozzájuk költöztetünk, pár éve nekünk is volt probléma velük, azóta volt csere bere a gárdába, és saját tapasztalatok alapján egy megbízható, rugalmas tárhelyszolgáltató. Most költözik minden oldalunk oda. :)
huncyrus 2009-09-10, 15:49 Egy jótanács mindenkinek. Gondolkozom a site-jaim elköltöztetésén, az új szolgáltatora ráborítom a kérdéseimet (mármint azon szolgáltatokra akik potenciálisan megfelelnek ár/érték/szolgáltatásmennyiség arányában).
Néhányan símán ki is akadtak, ezért javaslom, mindenképpen kérdezzétek meg - főként ha nem co-location hanem sima webhosting - hogy milyen a tényleges sávszél és adatforgalom mennyiség, mert a kiirt ökörségek azok csak marketing rizsa.
Pontosan miért fontos ez? Mert ha elég profik és kicsit sóherek, akkor visszakérdezik az alábbiakat:
- kattintás átlagosan óránként vagy naponta vagy hetente vagy havonta
- hány egyedi látogato van óránként vagy naponta vagy hetente vagy havonta
Mindehhez megtudakolják az also és felső küszöböt. Namost egy havi 2-3 millio kattintásos oldalnál ez nem is oszt, nem is szoroz. De amikor az ember bemondja a kellemetes 35.000.000 -os kattintási számot és az ehhez tartozó megfelelő egyedi látogatót, akkor elkezdenek vadul kalkulálni.
Ilyenkor kiderül, hogy mi igaz a "Többszörösen túlbiztosított teljesítmény és sávszélesség" maszlagból. Eddig két helyről nemleges választ kaptam az ilyen felvetésre. Namost aki teszem azt online játékot, letöltögetőt vagy nagyobb portált üzemeltet, annak azért nem árt tudni, hogy a szolgáltatok mit is bírnak el valójában.
Persze akinek van egy pici webshopja meg 5 másik lapja egyenként 5-6 oldallal és ennyi, azoknak ez a gondolatkör teljességgel fölösleges. De aki egy kicsit is mer nagyobban gondolkodni, azért annak ezen információk mérvadóak lehetnek.
rendszergazda 2009-09-12, 14:01 Az osztott webhosting csomagok tipikusan az "átlag" felhasználáshoz vannak tervezve, és nem "online játékot, letöltögetőt vagy nagyobb portált" üzemeltetők számára. Az áruk ennek megfelelően van kiszámolva, sokkal kedvezőbb a dedikált erőforrásokat tartalmazó csomagokénál.
Könnyen belátható, hogy egyetlen szerver ill. hálózat erőforrásai sem korlátlanok, de "normál" felhasználás esetében gond nélkül ki tudnak szolgálni több száz, vagy kialakítástól függően akár több ezer weboldalt is, kompromisszumok nélkül.
Szerintem teljesen korrekt hozzáállás egy szolgáltató részéről, ha az "extrém" felhasználókat már alapból kiszűri, is nem engedi rá az osztott erőforrásokra.
Azt is be kell látni, hogy olyan nagy forgalmú, sok erőforrást igénylő webes alkalmazásokhoz, mint online játékok, letöltő site-ok vagy nagy portálok, már komoly háttér kell, ami jócskán túlmutat egy shared webhosting szolgáltatás keretein.
Az adott weboldal, alkalmazás erőforrásigényeinek függvényében kell ilyenkor a megfelelő háttér infrastruktúrát ill. szolgáltatást megválasztani. Ha a szolgáltatás kinőtte az osztott webhosting kereteit, be lehet nevezni egy dedikált webhosting csomagra, ahol már egy szerver csak néhány weboldalt szolgál ki, dedikált IP címekkel, itt nyilván a szerver erőforrásait 200-300 weboldal helyett csak 5-10 felé kell szétosztani, így jóval több erőforrás jut egy weboldalnak.
Ha ez is kevésnek bizonyul, jöhet a dedikált szerver vagy vitruális szerver megoldás, ahol már egy egész (virtuális) szerver csak az adott weboldalt szolgálja ki, ha ez is kevés jöhetnek a klasszikus Frontend - Backend megoldások, frontend szervereken terheléselosztással fut a webszerver meg a webes alkalmazás, háttérszervereken meg az adatbázis ill. az állományok találhatóak, itt már általában cluster technológiát is használnak a szolgáltatók a redundancia és a skálázhatóság biztosítása érdekében.
Ha pedig egy google nagyságú rendszert építesz, akkor bejönnek a moduláris adatközpontok, és az egész világra kiterjedő elosztott rendszerek :)
Alánlom és is a maxer-t, igaz az admin felulet nem valami szép de a célnak megfelel, valamint nagyon gyors a suport, csak nem értem miért 2gb Web és 10GB Mail.
Azért 2GB web és 10GB email, mert a 10GB email tárhelyből nekik effektíve szélsőséges esetben is max 1GB lesz felhasználva, de inkább 100MB a reális. A web részt azért ki lehet használni ha olyan oldala van az embernek, és azt effektíve sokan el is tudják érni, ami nagyobb terhelést jelent a szerverre.
A lényege annyi, mint a korlátlan szónak is, a felhasználók elkábításának...
mediacenter ma küldött egy emailt.
Szeretném tájékoztatni, hogy .hu domain esetében a szerverünkre való
irányítást nem vállalunk.... ....csak akkor tudjuk a domain hosztolását vállalni, ha azt átregisztrálja hozzánk.
átregisztrálás 1000 huf / domain
amúgy eddig nem volt velük semmi gondom. (kopp kopp kopp)
Azért 2GB web és 10GB email, mert a 10GB email tárhelyből nekik effektíve szélsőséges esetben is max 1GB lesz felhasználva, de inkább 100MB a reális. A web részt azért ki lehet használni ha olyan oldala van az embernek, és azt effektíve sokan el is tudják érni, ami nagyobb terhelést jelent a szerverre.
A lényege annyi, mint a korlátlan szónak is, a felhasználók elkábításának...
Ezzel egyet értek, mondjuk egy simma weblapnak elég is a 2GB csak fordítva jobb lenne :D.
Én náluk vettem a domaint .com is, és tényleg akármikor telefonálok, vagy e-mailt irok, azonnal segítenek, szoval 9.5/10 a support eddig.
- mediacenter
- megacp
stef
Én is a dataglobe-nál vagyok. Eddig nem votl gond, de pl hiányzik a .htaccess.:blink:
Nekem is van oldalam ott és használok htaccess-t...
Nekem is van oldalam ott és használok htaccess-t...
Húha...akkor valamit elszúrtam, lehet el kéne olvasnom egy .htaccess tutorial-t:confused:
Mycronet 2009-10-02, 11:53 Sziasztok skacok, erről mi a véleményetek, ismeritek?
Webhungary viraguzlet.hu
Érdekes, hogy a viraguzlet domain alatt fut.
Az ilyen oldalak is megérdemelnének egy külön opicot. :)
Sziasztok skacok, erről mi a véleményetek, ismeritek?
Webhungary viraguzlet.hu
Érdekes, hogy a viraguzlet domain alatt fut.
Az ilyen oldalak is megérdemelnének egy külön opicot. :)
A profizmus... az oldal bal alján v-i-a-gra és egyéb f-asza hirdetések/linkek futnak...
Mycronet 2009-10-02, 12:30 Most hogy mondod, megtekintettem és lám tényleg.
Ez megint egy olyan szolgáltató, amit soha nem veszek igénybe. :)
bubu001: Szerintem valami bot ide befészkelte magát, és nem saját maguk rakták ki... Kicsit furcsa lenne, ha viraguzlet.hu -n lenne a szolgáltatásuk, szerintem inkább ez: webhungary.hu / interpest.hu
A lényege úgy gondolom, hogy rosszul állították be, és a viraguzlet.hu is ugyanoda mutat. Bár érdekes, hogy a normál link alatt nincs reklámcélú szöveg.
bubu001: Szerintem valami bot ide befészkelte magát, és nem saját maguk rakták ki... Kicsit furcsa lenne, ha viraguzlet.hu -n lenne a szolgáltatásuk, szerintem inkább ez: webhungary.hu / interpest.hu
A lényege úgy gondolom, hogy rosszul állították be, és a viraguzlet.hu is ugyanoda mutat. Bár érdekes, hogy a normál link alatt nincs reklámcélú szöveg.
Hát ez akkor sem profizmusra utal...
Hát ez akkor sem profizmusra utal...
Igazad van. Az tény, hogy nem túl profi hozzáállás.
Somansky 2009-10-09, 22:57 Sziasztok!
Én jelenleg az intrexnél vagyok pár dominal és tárhellyel is. A sajátom (somansky.coml]) címem még egy külföldi (1und1.de) szolgáltatónál van. Próbáltam áthozni, de nem igen megy. Már 5. transfer kérelem ment el. Ebből 2 vissza lett utasítva, mert akkor még nem volt a domainom szabaddá téve, 2x pedig nem ért az email a célba (tulajhoz). Most az 5-re várok, hátha történik valami. Ahogy olvaslak titekek az intrexet nem igen ajánljátok. Nekem csak az ügyfélkapcsolatukkal van gondom, hogy az emailokra nehezen válaszolnak, bár a telefont felveszik, de sokat nem tudnak ott sem segíteni ez ügyben. Az admin felületük tetszik és jó az ár/szolgáltatás aránya is.
Ha most sem jönne össze a domain transfer, akkor megpróbálom egy másik cégnél is egyenlőre tárhely nélkül, mert az ugye most még van. A webhosticon adminja elég jónak tűnik és az ára sem rossz. Mivel én honlapokat is készítek nem ártana nagyobb tárhely a sajátom mellé. Mit javasoltok?
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a MediaCenter mekkora forgalmat "visel" el szó nélkül? Van valakinek ebben tapasztalata?
Ugyanis egy oldalam 10 000 egyedinél jár, és közben ugyanazon a tárhelyen van még több oldal is.
A ciki, hogy ez a hatalmas látogatottság szezonális dolognak köszönhető, tehát nem marad fenn folyamatosan. De lehet a MediaCenter már lépni akar az ügyben..
Arni
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a MediaCenter mekkora forgalmat "visel" el szó nélkül? Van valakinek ebben tapasztalata?
Ugyanis egy oldalam 10 000 egyedinél jár, és közben ugyanazon a tárhelyen van még több oldal is.
A ciki, hogy ez a hatalmas látogatottság szezonális dolognak köszönhető, tehát nem marad fenn folyamatosan. De lehet a MediaCenter már lépni akar az ügyben..
Arni
Kedves Djarni!
Egyszerűbb lenne az ügyfélszolgálaton megkérdezni :)
Mivel az erőforrások felhasználására nincs tárhely szinten alkalmazható egzakt mérőszám, ezért azt szoktuk mondani, hogy alapesetben annyi erőforrás használható fel, amely az osztott webhosting környezetben nem jár a többi tárhely / többi felhasználó számottevő lassulásával.
Amennyiben igen, akkor sem kell aggódni, mert emiatt még soha nem korlátoztunk senkit, csak javaslatot szoktunk tenni, hogy költöztessük a weboldalt kevés-felhasználós szerverre.
A minőségi hosting érdekében realtime monitorozzuk és szűrjük ki, és rakjuk át a terhelő felhasználókat üres szerverekre, csak így marad egyaránt gyors a nagy látogatottságú tárhely és a többi felhasználó tárhelye is.
A fejlődéssel jár -és ezzel tisztában kell lenni-, hogy a Google vagy az Index nem üzemeltethető egy osztott tárhelyen :), egy bizonyos szint felett a forgalom bővülésével muszáj fejleszteni a weblap alatt az infrastruktúrát, és ekkor jöhet szóba a kevésfelhasználós szerver (nálunk ezt VIP szerver néven rendelheted meg), VPS csomag, később saját szerver.
Üdvözöl,
Kővári Ádám
MediaCenter Hungary Kft
Kedves Kővári Ádám!
Örülök, hogy pont a legfőbb illetékes válaszolt a kérdésemre, és meglehetősen gyorsan. :)
Úgy gondoltam, ha problémás a forgalom, akkor úgyis szól majd az ügyfélszolgálat. Vps tárhelyet meg azért nem akarok, mert ez a kimagasló látogatottság csak a hétvégén volt, és ezért nem szeretnék befektetni hosszútávon ilyenre.
Egyébként lassulást egyáltalán nem fedeztem fel az oldalon. Ebből feltételezem, nem ment más felhasználó rovására. Persze ez nem biztos, hogy így van.
Gondoltam már arra is, hogy egy másik tárhelyet rendeljek, amely alapból másik szerveren fug (jelenleg az ftp4-esen vagyok). Így szét tudnám osztani az oldalakat 2 különböző tárhelyen / szerveren. És ez még mindig olcsóbban jön ki nekem, mint egy vps.
Üdv.: Arni
Kedves Kővári Ádám!
Örülök, hogy pont a legfőbb illetékes válaszolt a kérdésemre, és meglehetősen gyorsan. :)
Úgy gondoltam, ha problémás a forgalom, akkor úgyis szól majd az ügyfélszolgálat. Vps tárhelyet meg azért nem akarok, mert ez a kimagasló látogatottság csak a hétvégén volt, és ezért nem szeretnék befektetni hosszútávon ilyenre.
Egyébként lassulást egyáltalán nem fedeztem fel az oldalon. Ebből feltételezem, nem ment más felhasználó rovására. Persze ez nem biztos, hogy így van.
Gondoltam már arra is, hogy egy másik tárhelyet rendeljek, amely alapból másik szerveren fug (jelenleg az ftp4-esen vagyok). Így szét tudnám osztani az oldalakat 2 különböző tárhelyen / szerveren. És ez még mindig olcsóbban jön ki nekem, mint egy vps.
Üdv.: Arni
Ha még nem szóltunk, akkor viszont nincs probléma... :)
De a lényeg: a MediaCenternél soha nincs korlátozás, tehát a nagy látogatószám miatt biztos, hogy nem lesz lekapcsolva az oldal.
Köszönöm az információkat!
Egyébként szombat este volt egy adatbázis hiba. Rájötten gyorsan, hogy egy wordpress bővítmény idézte elő a nagy forgalom miatt, de azonnal lekapcsoltam, így kb. 15-20 percig állt csak az oldal.
Köszönöm az információkat!
Egyébként szombat este volt egy adatbázis hiba. Rájötten gyorsan, hogy egy wordpress bővítmény idézte elő a nagy forgalom miatt, de azonnal lekapcsoltam, így kb. 15-20 percig állt csak az oldal.
Kicsit off, de sokunknak segítenél ha elárulnád melyik bővítmény csinálta.
Mi sem szeretnénk így járni.
Itt ír róla, hogy valami statisztikai számláló volt
http://seo.forum.hu/titokszoba-f41/linkelhelyezes-serp-szavazas-t5649/seo3.html
Igen, statisztika plugin: StatPress Reloaded
Nem volt semmi gond kis forgalom mellett, ment rendesen, illetve másik oldalnál is használom. Szerintem napi 1000 egyedi alatt működőképes.
De gondolom az már nem tetszett neki, amikor egy időben 50-100-an is voltak az oldalon.
ON
Sziasztok!
Olyan tárhelyre lenne szükségem, ahol felnőtt tartalmakat is engedélyeznek. Tudtok ajánlani ilyet? Előre is köszi.
üdv
Sziasztok!
Olyan tárhelyre lenne szükségem, ahol felnőtt tartalmakat is engedélyeznek. Tudtok ajánlani ilyet? Előre is köszi.
üdv
Szerintem ez bármelyik szolgáltatónál megoldható, csak jelezd a +18-as tartalmat a kezdőlapon.
Sziasztok!
üdv
Én is egyszer körbeérdeklődtem őket és mindenhol nem volt a válasz. Csak a forpsi engedte meg 18-as beléptető oldallal.
Én is egyszer körbeérdeklődtem őket és mindenhol nem volt a válasz. Csak a forpsi engedte meg 18-as beléptető oldallal.
És te végül náluk lyukadtál ki?
Igen, most vannak jó akciók is náluk. Sokan ott tartják felnőtt oldaliakat...
Sziasztok!
üdv
Nálunk (www.mediacenter.hu) lehet, vannak rá külön szervereink is :)
1.5 éve érdeklődtem ott is, de azt mondtátok nincs :(
1.5 éve érdeklődtem ott is, de azt mondtátok nincs :(
Az nem mi lehettünk, 2004 óta vannak nálunk elég komoly ****oldalak, van aminek saját szervere is van. Alapvetően nincs vele semmi baj, mi még a 18-as karikát sem szoktuk ellenőrizni (amíg valami hatóság nem szól :)).
Pedig tényleg azt írták vissza, hogy nem. De jó tudni akkor, hogy van rá lehetőség :)
És ugyanolyan árral vannak mint a többi csomag?
Pedig tényleg azt írták vissza, hogy nem. De jó tudni akkor, hogy van rá lehetőség :)
És ugyanolyan árral vannak mint a többi csomag?
igen, nincs különbség az xxx és normál tartalom között az árazásban. persze arra számítani kell, hogy az xxx oldalak a látogatószám miatt később költöznek VIP szerverre, mert amennyit látok belőle brutálisan be szoktak indulni :)
Az korrekt ára akkor. Egy napi 10000 látogató és 70000 oldalletöltésnek nem kell még, VIP szerver ugye?
Az korrekt ára akkor. Egy napi 10000 látogató és 70000 oldalletöltésnek nem kell még, VIP szerver ugye?
annak biztos hogy kell, ha rendes osztott szerverre tennénk lassú lenne neked is, meg a többi felhasználónak is.
Oké, köszi az infót. Most egyenlőre megy a régi helyen is még :)
Silverboy 2009-10-30, 16:46 webidearól mi a véleményetek?
olyan tárhelyet tudtok esetleg, ahol lehet tárolt eljárást futtatni?
se a magyar (unas.hu), se az amerikai (ixwebhosting) nem engedélyezi :-(
mysql tárolt eljárásokra gondolsz? mert az elég vicces ha azt nem engedélyezik mert az csökkenti terhelést.
Nézd meg az elin.hu -t, és próbáld ki a teszt tárhelyen...
Geri: Igen, arra gondoltam. Biztonsági okokból szokták tiltani. Egyébként csökkentené a terhelést. Nekem az is jó, ha egy rugalmas tárhelyszolgáltató telepíti, csak használhassam.
GZoli: köszi, megnézem.
Biztonsági okokból szokták tiltani.
milyen biztonsági kockázata van a tárolt eljárásoknak?
Stefan Weinenberger 2009-11-09, 15:35 Mondjon nekem valaki egy jó kis magyar tárhelyet, ahol paypallel tudok fizetni és nem 1db domaint tudok a tárhelyhez csatolni!
stef
Mondjon nekem valaki egy jó kis magyar tárhelyet, ahol paypallel tudok fizetni és nem 1db domaint tudok a tárhelyhez csatolni!
stef
Hát például a MediaCenternél ;)
Stefan Weinenberger 2009-11-09, 16:27 Nálatok megoldható az, hogy a dynadoton veszem a domaint de a ti tárhelyetekhez csatolom?
stef
Nálatok megoldható az, hogy a dynadoton veszem a domaint de a ti tárhelyetekhez csatolom?
stef
Ha bele tudod írni a mi dns-ünket, akkor igen.
Szerverre irányítással nem.
Stefan Weinenberger 2009-11-09, 16:33 Erről a paypales fizetési lehetőségről hol tudok nálatok olvasni?
stef
Erről a paypales fizetési lehetőségről hol tudok nálatok olvasni?
stef
Egyelőre sehol, mert a hét közepétől működik. Igazság szerint még soha nem volt rá érdeklődés, de ma valami invázió van, mert eddig 4-en kérdezték, így támogatjuk a dolgot...
Stefan Weinenberger 2009-11-09, 16:43 ok. Kérdésem, hogy ez a lehetőség a partnereiteknél is élni fog? pl domaincenter, joomlatarhely, stb
Ha igen, akkor ha működni fog, akkor kérem jelezd itt. Köszönöm
stef
ok. Kérdésem, hogy ez a lehetőség a partnereiteknél is élni fog? pl domaincenter, joomlatarhely, stb
Ha igen, akkor ha működni fog, akkor kérem jelezd itt. Köszönöm
stef
Természetesen, mindenkinél fog élni, minden :)
Ha már a MediaCenternél tartunk :)
Mi az esélye annak, ha új tárhelyet vásárolok, az a jelenlegitől eltérő szerverre kerül? :D
Ha már a MediaCenternél tartunk :)
Mi az esélye annak, ha új tárhelyet vásárolok, az a jelenlegitől eltérő szerverre kerül? :D
Nagy :)
Most az S25-öt töltjük, kb. 2 hónapja üzemel, Te ha jól látom az S4-en vagy, szóval 100%, hogy másik gépre kerül. De kérésre bármely régebbire gépre is rá lehet kerülni (minden gép egyforma, teljesítménybeli eltérés nincs).
Sziasztok!
A legjobb tárhelyszolgáltató a domainmanager.hu a nemzetközi domainek bejegyzése 1 órán belül kész. További előnyök, nem most fizetsz a domainért és tárhelyért, hanem a következő hónapban. Így van időd összegyűjteni a pénzt. Egy 1Gigás tárhely .com domainnel ~14.000ft.
Sok sikert a domain választáshoz! ;)
Stefan Weinenberger 2009-11-11, 15:55 Ez most valami reklam akart lenni?
Stef
Nem!!! De gondoltam leírom ha már így megkérdeztétek. Szerinted reklám?
Stefan Weinenberger 2009-11-11, 17:40 Mutass egy oldalt, vagy kettőt, ami ezen a tárhelyen fut.
stef
Kicsit fura egy szolgáltató az biztos.
A tárhely szolgáltató része, miért az xhu szerverén fut, ha maga is egy hosting cég? (webtarhely.in)
Elmagyarázom, most beszéltem Budai Bencével telefonon, csak azért hogy ne írjak hülyeséget. A webtarhely.in ugyan az mint a hostingmanager.hu csak átalakult, át is van irányítva. A Bence azt mondta, hogy ezek a saját szervereik. Minden esetre én csak ajánlani tudom. Én most készítek egy oldalt ami az ő szerverükön van, had ne mondjam ismét el miért "a legjobbak" meg kell nézni mit kínálnak, és nektek kell eldönteni meg éri e. Nekem 100%-osan IGEN.
Én ATW-nél voltam még a Jocós időszakban, és utána is. Szerverben én csak bosszúságot éreztem napi 200-as látogatottságú Joomla-val.
Váltottam médiacenter-re. Azóta meg 3x-oztam az oldalaim számát náluk, minden van ami nekem kell, és meg vagyok elégedve. Jah és kapok névnapi köszöntőt is :D
Kinek mi. Nekem ez a legjobb. :D
Elmagyarázom, most beszéltem Budai Bencével telefonon, csak azért hogy ne írjak hülyeséget. A webtarhely.in ugyan az mint a hostingmanager.hu csak átalakult, át is van irányítva. A Bence azt mondta, hogy ezek a saját szervereik. Minden esetre én csak ajánlani tudom. Én most készítek egy oldalt ami az ő szerverükön van, had ne mondjam ismét el miért "a legjobbak" meg kell nézni mit kínálnak, és nektek kell eldönteni meg éri e. Nekem 100%-osan IGEN.
Annyira jó és megbízható ez a szolgáltató, hogy sem cégnév, sem székhely cím, sem ügyfélszolgálati telefonszám nem derül ki a honlapról... Valószínűleg egyszemélyes vállalkozás, valamely hostingcég viszonteladója, az emberke meg maga nem lehet több 16 évesnél.
Kár ezt a topicot telefloodolni ilyen 2 ügyfeles "szolgáltatókkal", az egész téma az értelmét veszíti el.
Web-server hu a web-server kft nél... Ez a hónap eléggé leállásos volt, de most már befejeztek egy nagyobb volumenű költözést és bővítést. Most már stabil :)
Web-server hu a web-server kft nél...
ők inkább a 10 legrosszabb magyar szolgáltató kategóriába passzolnának. de ezt a fórumon sokan tapasztalták, mert miattuk nem ment hetekig a fórum.
ők inkább a 10 legrosszabb magyar szolgáltató kategóriába passzolnának. de ezt a fórumon sokan tapasztalták, mert miattuk nem ment hetekig a fórum.
F*asza... De legalább ha kellett egy server beállítást végezni készségesek voltak és hamar válaszolnak e-mailben. telefon náluk lehetetlen, mert állandóan foglalt :)
95% készenléti idő...
Cheers,
Én ATW-nél voltam még a Jocós időszakban, és utána is. Szerverben én csak bosszúságot éreztem napi 200-as látogatottságú Joomla-val.
Váltottam médiacenter-re. Azóta meg 3x-oztam az oldalaim számát náluk, minden van ami nekem kell, és meg vagyok elégedve. Jah és kapok névnapi köszöntőt is :D
És akkor még közel sem érted el a szerverek kapacitását. Napi 8-10 ezer egyedinél sem szólnak még
95% készenléti idő...
:) a tapasztalat ennél jóval kevesebbet mutat. egyébként anno nekem is volt náluk tárhelyem és fél évig én is dícsértem őket....aztán jöttek a gondok
300. hozzászólás :)
Gondolkodtam, hogy mi lenne akkor, ha elhelyezel egy gépet serverhotelben (havi 40-60e) és kiadod pár embernek és kihozod zéróra a költségét és van egy olyan szervered amilyen kell (szinte) korlátlan adat és mysql...
De ott vannak a többiek, akikért felelős vagy :(
Cheers,
(havi 40-60e)
ez elég soknak tűnik. inkább 15-25 havonta a serverhosting itthon.
havi 24e és ebben van 100Mb net, korlátlan adat, felügyelet, szünetmentes táp, mindenszirszaraminemkell szerveres rack?
Meg jó lenne ha nem rabolnák ki évente :) Egy dabasi kis pince hostinggal jártam már így... az volt ilyen árfekvésű.
Még csak vasra sem kell beruháznod. Tudok neked olyan normális német szolgáltatót mondani, ahol táp dual xeon vasat, 15.000 gbyte adat forgalmat kapsz havi 249$ -ért. A szerver németországban van fizikailag, ha pingre nézed, olyan mintha 3 hosttal a T-online-os szerver terem mögött lenne.
Még csak vasra sem kell beruháznod. Tudok neked olyan normális német szolgáltatót mondani, ahol táp dual xeon vasat, 15.000 gbyte adat forgalmat kapsz havi 249$ -ért. A szerver németországban van fizikailag, ha pingre nézed, olyan mintha 3 hosttal a T-online-os szerver terem mögött lenne.
És egy VPN (mert nem fogok odáig elsétálni egy szerverállítás miatt) -t fel lehet rá tenni és csakiscskia az enyém? :)
Cheers,
Igen, csakis a tied, ssh accot kapsz rá és utánna azt csinálsz amit akarsz.
A németeknél van olyan szolgáltató aki 150EUR telepítési díj mellett havi 50EUR-ért kínál i7-920 Quad-Core+8 giga ram+2x750GB-os szervert. Saját célra bizony több, mint elég...
Az én ajánlatom: cyberserver.hu
Mondjuk nincs CPanel meg ilyesmi, saját fejlesztésű cuccuk van.
Vagy 20-25 oldalam van náluk. (2 személyes cég)
Az a cyberserver.hu szolgáltató, aki ismert volt torrent témában is? Biztos jó választás és kockáztatni az oldalaid elérhetőséget?
Nekem személy szerint nem engedte hogy torrent oldalt csináljunk. Tudtommal nem volt tracker a szerveren. És évek óta nálam vannak az oldalai, minden gond nélkül.
tibi1987 2009-11-22, 23:35 ezeknek a magyar oldalaknak vannak affiliate részei,vagy egyáltalán van magyar cég aki már csinál ilyet?mert most készítek egy webhosting ajánló oldalt és akkor a magyar oldalaknak is lenne egy kis falat a tortából.
Külföldön publikusabb talán az ilyen ajánlói rendszer mint itthon. A legtöbb hosting cég szerintem foglalkozik ilyen juttatásos rendszerrel, csak rá kell kérdezni. Mondjuk jellemző, hogy a fajlagosan drágább szolgáltató nagyobb jutalékot tud fizetni...
Cégünknél is van ilyen ajánlói rendszer, ha érdekel, keress meg privátban a részletekért.
Tapasztalatod van már ezzel a szolgáltatóval? a Fujitsu siemens szerverekkel sincs balhé?
Az amerikai diviziójuktól bérel egy cég szervert, én programozok rá. Eddig nem volt velük semmilyen probléma.
Az amerikai diviziójuktól bérel egy cég szervert, én programozok rá. Eddig nem volt velük semmilyen probléma.
okés én majd német országba bérelek jobb a ping meg a sebesség így nem?
viacomkft 2009-12-19, 22:25 Sziasztok!
A viacomkft.hu szolgáltatóról van valakinek véleménye?
Üdv és Boldog Karácsonyt!
Sziasztok!
A viacomkft.hu szolgáltatóról van valakinek véleménye?
Üdv és Boldog Karácsonyt!
Van. :tongue_smilie:
- Jó support, (gyors, segítőkészek, értenek is hozzá)
- Gyors szerver(ek),
- Gyors ftp,
- Admin felületük kicsit komplikált gyszerű lelkelmnek, de így is használható tökéletesen. :)
Ajánlom őket!
varhpeti 2009-12-28, 18:33 Sziasztok!
Ötletet szeretnék kérni tárhelyszolgáltató választáshoz. Végigolvastam a postokat, de azért még nem látom át a témát, mert nem nagyon foglalkozom ilyesmivel.
Van 1 db honlapom, nem túl forgalmas (napi 50-100 látogató, külföldi is), nem túl nagy (100 MB alatt) azonban az elérhetőség stabilitása nagyon fontos. Eddig a Tárhely.eu szolgáltatónál vettem helyet, de sajnos már másodszor fordult elő, hogy a Google támadó webhelyként jelölte meg az oldalt, és ilyenkor Firefox és Chrome nem ajánlja a látogatást, ami rendkívül bosszantó, és nem utolsó sorban jövedelemkiesést is okozhat. Ezért döntöttem a váltás mellett.
A megbízhatóság lenne az elsődleges, de jó lenne cpanel felület, mert azt már megszoktam. Illetve 10 000 Ft / év alatti ár sem utolsó szempont (csak tárhely).
Nem kérem, hogy konkrét ajánlatok után nézzetek, csak pár tényleg megbízható szolgáltató névre lenne szükségem.
A segítséget előre is köszönöm! Boldog Újévet!
Arról hogy támadó webhelyként jelölt, a szolgáltatód tehet? Csak kérdem...
varhpeti 2009-12-28, 18:46 Arról hogy támadó webhelyként jelölt, a szolgáltatód tehet? Csak kérdem...
Nem igazán értek ehhez sem. Amikor először előfordult, írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy mi ez. Készségesek voltak. Írták, hogy észrevették, dolgoznak a problémán, és hogy már le is írtották a kártevőket.
Persze, küldtek egy felvilágosítást, hogy változtassam meg a jelszavam, meg hogy hogyan védekezhetek. Na most én nem nagyon hiszem, hogy pont az én jelentéktelen oldalamat törte volna fel valaki, és helyezett volna el vírust. Meg aztán a jelszavam sem túl egyszerű.
Inkább valószínűbb, hogy a belső hálózaton terjedt el. Meg a Google figyelmeztetése szerint is a szolgáltatónál lévő több oldal problémás.
Nem érdekelt, amíg egyszer volt ilyen. Azt hittem, valami véletlen hiba csúszott be. De most újra ez van. És ha kijavítják, a Google akkor is legalább még 1 hónapig nem veszi le a feketelistáról.
Szóval ezekből gondoltam, hogy valami gyenge vírusbiztonsági rendszerük lehet... De mondom: nem nagyon értek az ilyesmihez (csak közgazdász vagyok :D )
Valószínűleg FTP jelszólopás miatt szívtál...
Én ajánlom a Médiacenter tárhelyeit... megbízhatóságból, biztonságból nálam eddig jeles...
viacomkft 2009-12-28, 22:46 Sziasztok!
Ötletet szeretnék kérni tárhelyszolgáltató választáshoz. Végigolvastam a postokat, de azért még nem látom át a témát, mert nem nagyon foglalkozom ilyesmivel.
Van 1 db honlapom, nem túl forgalmas (napi 50-100 látogató, külföldi is), nem túl nagy (100 MB alatt) azonban az elérhetőség stabilitása nagyon fontos. Eddig a Tárhely.eu szolgáltatónál vettem helyet, de sajnos már másodszor fordult elő, hogy a Google támadó webhelyként jelölte meg az oldalt, és ilyenkor Firefox és Chrome nem ajánlja a látogatást, ami rendkívül bosszantó, és nem utolsó sorban jövedelemkiesést is okozhat. Ezért döntöttem a váltás mellett.
A megbízhatóság lenne az elsődleges, de jó lenne cpanel felület, mert azt már megszoktam. Illetve 10 000 Ft / év alatti ár sem utolsó szempont (csak tárhely).
Nem kérem, hogy konkrét ajánlatok után nézzetek, csak pár tényleg megbízható szolgáltató névre lenne szükségem.
A segítséget előre is köszönöm! Boldog Újévet!
Szia,
A támadó webhelyekként megjelölt oldalak esetében legtöbbször jelszólopó vírusok állnak. Ezek a vírusok a számítógépedről bányásszák ki az ftp hozzáféréseket majd elküldik a vírus gazdájának, aki onnantól teljes mértékben átveheti az uralmat a weboldalad fölött. Legtöbb esetben kéretlen levelek kiküldésére vagy a vírus további terjesztésére használják ezen hozzáféréseket. Mivel a kártevő telepítése legtöbb esetben a weblapok különbözősége miatt emberi beavatkozást igényel elmondható, hogy a külföldi IP címekről való hozzáférés tiltása elegendő védelmet nyújt -legtöbb esetben ugyanis külföldről használják fel ezeket a hozzáféréseket.
Továbbá az is lehetséges, hogy a weboldaladon futó php scriptek valamilyen hibáját használták fel és így törték fel az oldalad. Rengeteg lehetőség van még, de elmondható, hogy ezekről többnyire nem a szolgáltató tehet, igaz van pár módszer, amivel megnehezítheti az ilyen fajta vírusok terjedését.
Van egy cpanel sajátosság, aminek felhasználásával a rendszer kész adatparadicsom lehet az adathalászok számára, de ez más fórum téma...
a szolgáltatónál lévő több oldal problémás
Még az is lehet hogy nem az ő ftp hozzáférését lopták-el hanem szerver szinten van a probléma.
viacomkft 2009-12-29, 10:11 Még az is lehet hogy nem az ő ftp hozzáférését lopták-el hanem szerver szinten van a probléma.
Természetesen ez sincs kizárva, de ténylegesen kevesebb az esélye. A cpanel hoszting megoldással ugyan az a probléma, mint a windows-zal, mivel elég elterjedt és nem nagyon szokták a szolgáltatók finomhangolni, a támadók számára egy-egy esetleges sebezhetőség könnyen nagy mennyiségű oldal adatait adhatja a kezükbe. A cpanel jó dolog, de messze nem tökéletes megoldás a hosztingra, ha pedig az adatbiztonságról beszélünk, van pár dolog, ami egyenesen aggályos.
Összefoglalva azért én a a jelszólopó vírusokra gyanakodnék inkább.
Persze-persze
Csak mint egy lehetséges okot írtam...
Először pucold ki a gépedet hogy tutira kártevő mentes legyen és aztán változtass jelszavakat!
Ha csak jelszavat változtatsz és mondjuk tényleg a te géped fertőzött, akkor megint elfogja lopni a jelszavad és ugyanott vagy.
Szerintem csak ezért teljesen felesleges tárhely szolgáltatót váltanod, egyszerűen ne mentsd el Total Commander-be az FTP hozzáféréshez a jelszavad, és használj rendes vírusirtót, és megfelelő védelmet az otthoni/munka gépeden.
Szerver szinten nem hiszem hogy gond lenne, inkább egyszerűen benyelte a szokásos trójait.
Olyan tárhelyet keresek, ahova több domain-t, lapot betehetek és nem az ő névszervereiket kell használnom, hanem sajátot és elég ip-re irányítanom. Cpanel jó lenne.
van ilyen? mit ajánlotok? köszi
A mediacenter.hu tipikusan ilyen szolgáltatást nyújt. Igaz nem cpanel admin felülete van, de egész jól megcsinálták a saját admin felületet. NS-ek használatáról korábbi hozzászólásokban volt szó...
Nálunk (elin.hu) pl. nincs ilyen alapszolgáltatás, csomag szerinti besorolás van. Mindegyik csomag meghatározza, hogy mennyi weboldal helyezhető el rá. Nálunk sem cpanel üzemel, de ezen is szinte mindent magad tudsz konfigolni.
Mindegyik tárhelyszolgáltatónál más-más előnyöket találsz, és más-más hátrányokat. Ha érdekel tárhely, akkor keress privátban.
köszönöm, végigolvastam a topikot és a médiacenternél nem lehet ip-re irányítani sajnos...
viacomkft 2009-12-29, 21:20 köszönöm, végigolvastam a topikot és a médiacenternél nem lehet ip-re irányítani sajnos...
Szia Tiborg,
Az a helyzet, hogy igazából bármelyik szolgáltató szerverére irányíthatsz IP alapján, a cpanel-re is, az, hogy létrehozza a saját DNS szolgáltatást a cpanel nem jelent semmit. Az internet azokat névszervereket fogja használni, amik a nyilvántartónál meg vannak adva, tehát simán megadhatod a sajátodat is.
Csak az IP-re való irányítgatás miatt ne görcsölj, bármelyik szolgáltató működik vele, maximum a szerveren belül lehet apró kavarodás, ha nem tartod frissen a zonád. Nem kell megijedni a szerveren nem okozol gondod, legfeljebb magaddal szúrsz ki;)
Természetesen ha tárhelyben segíthetünk nekem is írhatsz privátban...
havi 24e és ebben van 100Mb net, korlátlan adat, felügyelet, szünetmentes táp, mindenszirszaraminemkell szerveres rack?
Meg jó lenne ha nem rabolnák ki évente :) Egy dabasi kis pince hostinggal jártam már így... az volt ilyen árfekvésű.
Egy kérdés ennek kapcsán: épp azon gondolkoztam, hogy fogom magam és veszek egy szervergépet és beteszem egy ilyen polcra. Ilyenkor mindenért ők felelnek, ami a gépen kívül van, ugye? Áramingadozások, stb. Ha meg a gépem leáll, vagy az os összedől, vagy ilyesmi, akkor meg én szívok, gondolom? Kezdem unni ezeket a shared host-okat és új ötleteket keresek. Másik alternatíva lehet a virtuális server hosting. Vélemények?
ezeknek a magyar oldalaknak vannak affiliate részei,vagy egyáltalán van magyar cég aki már csinál ilyet?mert most készítek egy webhosting ajánló oldalt és akkor a magyar oldalaknak is lenne egy kis falat a tortából.
A dataglobe-nál van affiliate, de őket nem ajánlom. Épp tőlük akarok koccanni...
A dataglobe-nál van affiliate, de őket nem ajánlom. Épp tőlük akarok koccanni...
Nekem is sok gondom volt és van velük, én sem ajánlom még a sima tárhelyet sem ott... :bored:
Vélemények?
veszel egy saját vasat, ami ha servert veszel 300 ezernél kezdődik, ezt ha berakod valahová az kb havi 15 ropi,amiért kapsz áramot, meg vonalat, de a server+szoftverhiba a te gondod. így ha elszáll egy hardver rohanhatsz a terembe, onnan a szervizbe, majd ha megjavitották rohanhatsz vissza(addig áll minden, hacsak nincs tartalek vasad), ezért én ezt nem ajánlanám.
inkább egy vpc kezdetben aztán egy dedicated server, bár a szoftveres gondok itt is rádhárulnak, de ha hardverhiba van akkor általában gyorsan cserélik.
de ezeknek a költsége jóval magasabb a shared hostingnál(ami gyanusan olcsó az általában olyan is), szóval amig egy oldal nem termel pénzt addig inkább keress egy jobb shared hostingot neki, szerintem
Egy kérdés ennek kapcsán: épp azon gondolkoztam, hogy fogom magam és veszek egy szervergépet és beteszem egy ilyen polcra. Ilyenkor mindenért ők felelnek, ami a gépen kívül van, ugye? Áramingadozások, stb. Ha meg a gépem leáll, vagy az os összedől, vagy ilyesmi, akkor meg én szívok, gondolom? Kezdem unni ezeket a shared host-okat és új ötleteket keresek. Másik alternatíva lehet a virtuális server hosting. Vélemények?
Attól függ hova rakod be. Ha egy olyan mutyi helyre, ahol szobai légkondival hűtik az eltakart ablakos polcos szobát, akkor mindegy milyen garanciát "vállalnak", a géped rossz helyen lesz, és amit ígérnek valószínű csak szerencsével teljesíthető. Szerintem valamilyen komolyabb sávszélességgel és technológiával rendelkező szerver hotelbe vidd, Ők valóban képesek garantálni az igényeid.
Mi az V. kerület, Petőfi S. utcai T csoport Adatparkját választottuk, és egyáltalán nem bántuk meg. Amit írsz, hogy áram vagy hűtés problémák nincsenek. Épp a hétvégén végeztünk éves karbantartást, ahol a konzolszobába hozattunk ki gépet, és semmi por nem volt benne(csak viszonyításként említem ilyen részletességgel). Szoktak tájékoztató emailt küldeni, hogy milyen munkálatokat végeznek adott időpontokban, de mindegyikben benne volt, hogy a redundancia miatt semmit sem veszünk észre belőle, és így is volt mindeddig. 24 órás support, ha gond van, akkor hívnak és úgy tudsz segítséget kérni, ip konzol, restart, stb. Igaz nem ismerek külföldi termeket, és nem is sok helyen jártam eddig, de ez a minimum.
Mi a konkrét problémád az osztott tárhellyel? Kinőtted?
Nekem is sok gondom volt és van velük, én sem ajánlom még a sima tárhelyet sem ott... :bored:
Milyen gondod volt velük?
Milyen gondod volt velük?
Eltünt 5 aldomainem adatbázisa és amikor érdeklődtem utánna akkor leráztak, hogy látják a hibát és mindjárt meglesz oldava. 2 hetet vártam és nem csináltak semmi, utánna visszaállítottam én egy elég régi adatbázis mentésemből őket. Most meg hétvégenként lassulnak nagyon be az oldalak.
veszel egy saját vasat, ami ha servert veszel 300 ezernél kezdődik, ezt ha berakod valahová az kb havi 15 ropi,amiért kapsz áramot, meg vonalat, de a server+szoftverhiba a te gondod. így ha elszáll egy hardver rohanhatsz a terembe, onnan a szervizbe, majd ha megjavitották rohanhatsz vissza(addig áll minden, hacsak nincs tartalek vasad), ezért én ezt nem ajánlanám.
inkább egy vpc kezdetben aztán egy dedicated server, bár a szoftveres gondok itt is rádhárulnak, de ha hardverhiba van akkor általában gyorsan cserélik.
de ezeknek a költsége jóval magasabb a shared hostingnál(ami gyanusan olcsó az általában olyan is), szóval amig egy oldal nem termel pénzt addig inkább keress egy jobb shared hostingot neki, szerintem
Most néztem a médiacentert és ott egy virtuális szerver 7-8e HUF egy hónapban, nekem annyira nem vészes, viszont így saját magam buherálhatom az os-t és én részben tanulási célzattal is szeretném ezt, valamint shared hostingon nem igazán van sftp, vagy ssh, a mostani helyen még innodb sincs és ez kicsit kiakasztó.
Attól függ hova rakod be. Ha egy olyan mutyi helyre, ahol szobai légkondival hűtik az eltakart ablakos polcos szobát, akkor mindegy milyen garanciát "vállalnak", a géped rossz helyen lesz, és amit ígérnek valószínű csak szerencsével teljesíthető. Szerintem valamilyen komolyabb sávszélességgel és technológiával rendelkező szerver hotelbe vidd, Ők valóban képesek garantálni az igényeid.
Mi az V. kerület, Petőfi S. utcai T csoport Adatparkját választottuk, és egyáltalán nem bántuk meg. Amit írsz, hogy áram vagy hűtés problémák nincsenek. Épp a hétvégén végeztünk éves karbantartást, ahol a konzolszobába hozattunk ki gépet, és semmi por nem volt benne(csak viszonyításként említem ilyen részletességgel). Szoktak tájékoztató emailt küldeni, hogy milyen munkálatokat végeznek adott időpontokban, de mindegyikben benne volt, hogy a redundancia miatt semmit sem veszünk észre belőle, és így is volt mindeddig. 24 órás support, ha gond van, akkor hívnak és úgy tudsz segítséget kérni, ip konzol, restart, stb. Igaz nem ismerek külföldi termeket, és nem is sok helyen jártam eddig, de ez a minimum.
Mi a konkrét problémád az osztott tárhellyel? Kinőtted?
Pont erről van szó, úgy érzem, hogy eddig csak feszegettem a korlátokat, de most már idegesít az egész. Mivel érdekel hogyan működnek a dolgok szerver oldalról, sőt én magam is debian alapú rendszert használok otthon, ezért most kézenfekvő lépésnek tűnik, hogy átteszem az egészet egy ilyen virtuális szerverre, amit én buherálhatok. Az otthoni gépemen is fut egy apache, van 1-2 oldal, amit csak akkor lehet látni, ha megy a masina, illetve mostanában egerészek azokkal a lehetőségekkel, amik egy ilyen shared hostingnál adottak (e-mail, aldomain-ok).
Az otthoni gépemen is fut egy apache, van 1-2 oldal, amit csak akkor lehet látni, ha megy a masina, illetve mostanában egerészek azokkal a lehetőségekkel, amik egy ilyen shared hostingnál adottak (e-mail, aldomain-ok).
azért az otthoni apache, és egy webserver bekonfigolása nem ugyanaz. erre nem árt felkészülni :)
azért az otthoni apache, és egy webserver bekonfigolása nem ugyanaz. erre nem árt felkészülni :)
Pár oldalnál még azért alapértelmezett apache és mysql is elmegy. A gond ott lesz, hogy az oldalak növekedésével hatványozottan csökkenhet a teljesítménye a vps-ednek, mert nem tudsz majd mysql-nek akkora cache-re szánható memóriát allokálni, valamint apache sem fog tudni annyi szálat párhuzamosan kiszolgálni.
De pár weboldalnál még nem gond szerintem, ha ilyen irányú tervei vannak, akkor szerintem érdemes belevágnia, valamint javaslatként mondható, hogy azért először a nem bejáratott oldalakkal kísérletezzen a vps-nél, aztán ha már tapasztalt, akkor vigye a jobb oldalakat.
Eltünt 5 aldomainem adatbázisa és amikor érdeklődtem utánna akkor leráztak, hogy látják a hibát és mindjárt meglesz oldava. 2 hetet vártam és nem csináltak semmi, utánna visszaállítottam én egy elég régi adatbázis mentésemből őket. Most meg hétvégenként lassulnak nagyon be az oldalak.
Azért ez eléggé gáz. Az még elképzelhető, hogy megsérül egy-egy tábla valami miatt, amit lehet könnyedén javítani, de így azért elég fura, hogy csak eltűnik. Pedig látok napi biztonsági mentést is náluk, így nem értem miért nem tudták visszaállítani könnyedén (ha csak nem 1 napnyi és sync-elve csinálják).
Mi jelenleg hetit csinálunk, de azt elérhetővé is tesszük Ügyfeleknek olvasásra, hogy bármikor hozzáférjenek szabadon... most akarunk áttérni napi+hetire.
Pár oldalnál még azért alapértelmezett apache és mysql is elmegy.
én inkább arra gondoltom hogy a dns, a névszerverek stb beállítása az localhoston nem kell, viszont éles szerveren ezeket is tudni kell beállítani
én inkább arra gondoltom hogy a dns, a névszerverek stb beállítása az localhoston nem kell, viszont éles szerveren ezeket is tudni kell beállítani
Ott sem feltétlenül kell csinálnia, gondolom vps mellé kapna ns1-ns2 állítási lehetőséget is Mediacenternél, így csak MX és A rekordokat az IP-jére kell irányítania egy admin felületen keresztül. Persze lehet Ő master vagy slave névszerver, de azért elég sok how to van a neten, ami alapján elboldogulhat... és azért jóformán egy bind konfigurálását is minta alapján könnyedén át fogja tudni írni. Persze lesznek biztosan az elején olyan dolgok, amik egyből nem fognak működni...
2-3 domainemnek keresek egy kicsi (500-1000 megás) tárhelyet, lehetőleg 4-6e forint/év díj között. Elolvastam a topicot, megnéztem sok oldalt, de ilyet nem találtam.
köszönöm előre is a segítségeteket
hatasu
Igen, ezt tudom ezért tanulom addig az otthoni gépen ezeket. Most épp egy virtual domain tutorial-on fogom átrágni magamat.
Pár oldalnál még azért alapértelmezett apache és mysql is elmegy. A gond ott lesz, hogy az oldalak növekedésével hatványozottan csökkenhet a teljesítménye a vps-ednek, mert nem tudsz majd mysql-nek akkora cache-re szánható memóriát allokálni, valamint apache sem fog tudni annyi szálat párhuzamosan kiszolgálni.
De pár weboldalnál még nem gond szerintem, ha ilyen irányú tervei vannak, akkor szerintem érdemes belevágnia, valamint javaslatként mondható, hogy azért először a nem bejáratott oldalakkal kísérletezzen a vps-nél, aztán ha már tapasztalt, akkor vigye a jobb oldalakat.
Egyelőre nincsenek nagy forgalmú oldalaim. Most fejeztem be egy projektet, amibe mostantól javarészt csak adatot fogok feltölteni, no meg persze SEO-zni. Szerintem még egy jó ideig ellehetek vps-el, főleg, hogy most shared host-on vagyok egy account-on mindennel :)
Ezekről tudok, de ezek csak részben újtonságok, vannak már ismereteim e téren.
Ott sem feltétlenül kell csinálnia, gondolom vps mellé kapna ns1-ns2 állítási lehetőséget is Mediacenternél, így csak MX és A rekordokat az IP-jére kell irányítania egy admin felületen keresztül. Persze lehet Ő master vagy slave névszerver, de azért elég sok how to van a neten, ami alapján elboldogulhat... és azért jóformán egy bind konfigurálását is minta alapján könnyedén át fogja tudni írni. Persze lesznek biztosan az elején olyan dolgok, amik egyből nem fognak működni...
Van esetleg valamilyen howto-d ebben a témában, ami használható?
edem: ha ennyire nem kivánsz foglalkozni az oldallal egyszerüen vegyél egy vps tárhelyet, és mondjuk egy directadmint. a cucc elintéz neked mindent, neked nem maradt más hátra, mint hogy kényelmesen kattingass az adminon, és felvedd azokat a domaineket amiket szeretnél.
edem: ha ennyire nem kivánsz foglalkozni az oldallal egyszerüen vegyél egy vps tárhelyet, és mondjuk egy directadmint. a cucc elintéz neked mindent, neked nem maradt más hátra, mint hogy kényelmesen kattingass az adminon, és felvedd azokat a domaineket amiket szeretnél.
Ööö, ezt most nem értem. Mivel nem akarok foglalkozni? :D Az az oldal, amivel most készültem el, most egy ideig pihenni fog, de van 2-3 másik, amin már ötletelek és majd fejleszteni fogom.
Van esetleg valamilyen howto-d ebben a témában, ami használható?
pl. bind config:
http://www.debian.org/doc/manuals/network-administrator/ch-bind.html
http://www.debian-administration.org/article/Two-in-one_DNS_server_with_BIND9
http://linux.justinhartman.com/DNS_Installation_and_Setup_using_BIND9
De amit TLoF említett admin felületi megoldást is jó ötlet. Egyszer kell felinstallálnod, beállítani rendesen, utána webes felületről kattintgatással mehet a dolog.
A szerver konfig rabszolga részével. Nekem kb 4 óra nulláról felhúzni egy teljes LAMP rendszert debian alatt, úgy hogy néhány konfig file-t már hozok máshonnan.
Egy directadmin telepítés kb 1 óra. És a végén készen kapsz mindent ami a müködéshez kell, ráadásul elég biztonságos formában.
Igy a későbiekben a weblap készítésre, és az ehhez kapcsolódó részekre gyúrhatsz, míg a szerver konfig dolgait megúszod
És még pár howto...
http://www.howtoforge.org/perfect-server-centos-5.4-x86_64-ispconfig-3
http://www.howtoforge.org/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3
http://www.howtoforge.org/
itt egyébként sok mindenre találhatsz megoldást.
És még pár howto...
ISPConfig jó rendszer, kellemes tulajdonságokkal. A 3-as verziót telepítjük mi is már a következő szerverre, de ahogy elnéztem ezt a leírást, azért itt már pár dolgot variáltak.
Az admin rendszer sokat fejlődött 2.x -től 3.x-ig, és végre egyik hátrányát is leküzdötte, hogy eddig document root-ot nem lehetett tárhelyenként állítani, ha csak manualisan hoztad létre a virtualhostot.
newhosting.hu-ról mi a véleményetek?
Én nagyon nem ajánlom. Igaz ingyenes, de ha eléred a napi 100 látogatót hamar blokkolják az oldaladat. Nekem 3 oldalamat kapcsolták le aminek alig volt vmi forgalma...
Én nagyon nem ajánlom. Igaz ingyenes, de ha eléred a napi 100 látogatót hamar blokkolják az oldaladat. Nekem 3 oldalamat kapcsolták le aminek alig volt vmi forgalma...
Csak azért kérdezem, mert ellenkezőjére is hallottam példát, hogy 3 weboldala is tökéletesen megy az illetőnek. Bár forgalmat nem tudok, mindjárt rákérdezek. :) Egy másik esetben hallottam, hogy 30giga adatforgalom felett korlátozták be.
Bár napi 100 látogatónak már nagyon örülnék kezdetben, épp eggyel lejjebbi webtárhely topicba írtam egy másik kérdést, hogy annak az ötletnek milyen technikai igénye lehet?
Cyberslider 2010-01-17, 22:36 Nekem van ott egy lapom, kezdésnek nem rossz, végülis működik. Persze az én lapomra nem jönnek többszázan naponta, nemtudom olyankor mi van.
Leállások előfordultak, ilyenkor egy ideig nem megy, aztán helyrejön. Persze nem percek kérdése, szóval üzleti weblapra természetesen nem ajánlom. De mint mondtam, kezdetnek jó. Aztán át kell térni fizetősre.
Igen 2 hetente leszokott állni 1-1.5 napra :)
Cyberslider 2010-01-18, 11:31 Na azért ne túlozzunk :) Mostanában naponta ránézek és - kopp kopp - megy.. Igaz most állt le nemrég pár napra vmi hw hiba miatt.
Azért persze szerintem sem éri meg azt az 5-10e Ft-ot/év megspórolni.
Ha serverkiesésük van, az még "jó" (vagy jobb) hír (nekem), mintha bizonyos (minimális) forgalom felett bekorlátoznak.
Honlapukon a naplóban írták is folyamatosan a karbantartásokat, kieséseket, szerintem túl gyorsan növekedtek. Be is zárták most a regisztrációt (legalábbis domainreg nélkül), talán megpróbálják utolérni magukat :) Nem védem őket, nem értek hozzá.:o
pl. bind config:
http://www.debian.org/doc/manuals/network-administrator/ch-bind.html
http://www.debian-administration.org/article/Two-in-one_DNS_server_with_BIND9
http://linux.justinhartman.com/DNS_Installation_and_Setup_using_BIND9
De amit TLoF említett admin felületi megoldást is jó ötlet. Egyszer kell felinstallálnod, beállítani rendesen, utána webes felületről kattintgatással mehet a dolog.
Egy ilyen adminfelület hogyan működik? Olyan, mint a phpmyadmin, hogy csak felteszem és utána arról a felületról tudok egerészni?
A szerver konfig rabszolga részével. Nekem kb 4 óra nulláról felhúzni egy teljes LAMP rendszert debian alatt, úgy hogy néhány konfig file-t már hozok máshonnan.
Egy directadmin telepítés kb 1 óra. És a végén készen kapsz mindent ami a müködéshez kell, ráadásul elég biztonságos formában.
Igy a későbiekben a weblap készítésre, és az ehhez kapcsolódó részekre gyúrhatsz, míg a szerver konfig dolgait megúszod
Igen, egyik munkatársam (az informatikusunk) mondta, hogy adott hw-re elég egyszer elkészíteni a konfigokat és elmenteni, utána esetleges hiba, vagy újratelepítés után elég csak a configokat másolgatni. ez a directadmin fizetős?
És még pár howto...
Köszi mindenkinek a linkeket, elmentegettem őket :)
edem: A directadmin fizetős 300$ a lifetime licensz. Ezt utánna tudod magaddal vinni elég sokat. Nekem van olyan licenszem, amit már 4-ik éve hurcolok.
A rendszer egyszer feltelepül, utánna weben keresztül tudod intézni az összes dolgot, ami ahhoz kell, hogy egy új weblapot / ftpaccot / e-mail fiókot létrehoz.
Edem:
Nem olyan mint egy phpmyadmin, mert az egy fix rendszerhez van írva... viszont egy ilyen admin felületnél minden egyes szolgáltatás amit vezérel, pontosan kell hogy illeszkedjen. Tehát nem mindegy, hogy ha legenerál neked vhost-ot, és reload-olja webszervert, akkor az include-odik-e, illetve, hogy éppen milyen webszervered van fent és azt kezeli-e. Ugyanez a többi szolgáltatásra is igaz, vagyis a speciben meghatározott szolgáltatásokkal képes együtt működni, valamint esetlegesen Ő is futtat egy daemon-t. Persze mivel nyílt a forrása, könnyebben lehet belelátni a lelkébe, és hozzátenni ezt-azt.
Én csak ISPConfig-ról tudok véleményt alkotni, kezdetben a mellé tettük le a voksot, és kellemes vele együtt dolgozni. Persze vannak kötöttségek, de 3-asban már ahogy a hírlevélben olvasgatom, ez a helyzet is változik.
De röviden is válaszolva a kérdésedre:
Igen.
viacomkft 2010-01-19, 20:35 Sziasztok!
Pár hete jártam itt utoljára, látom sokat írtatok. ;) Mivel megemlítettétek a különböző tárhely rendszereket is. (ISPCP, CPanel, stb...) Kíváncsi lennék, hogy felhasználói szinten ki melyiket használja és mennyire elégedett vele? Szolgáltatói szemszögből sajnos azt kell mondanom, hogy egyik megoldás sem tűnik mindenhatónak, a cpanel például nagyobb látogatottságú oldalak számára kifejezetten sután tud viselkedni, ezért kevés domain is nagy terhelést tud okozni rajta pillanatok alatt.
Részemről semmiféleképp nem tartom nyerőnek, hogy az összes említett megoldásnál a mysql, levelezés és a web is egy szerveren van összeházasítva. Egy példát mondok, -az, hogy miért érzik a nagy marketingesek, hogy a hírlevélküldés a gazdasági válság nagy megoldója és új piacot is csak így lehet szerezni akár egy külön témát érdemel- a kedves ügyfél egyszercsak nekiáll és kiküld mondjuk 5000 levelet, természetesen csúcsidőben, mert máskor nem lehet... Ha a rendszeren be van állítva a spam és víruskeresés a rendszer szinte összes erőforrása átvándorol a levélküldés kifejezetten halaszthatatlan (irónia) feladatának ellátására. Az, hogy a manapság alapfelszereltségű 4 vagy 8 processzormag éppen csak a levelezéssel van elfoglalva a hasznos dolgok helyett sajnos picit a linux sajátja, hiszen egy már futó processz még mindig nagyobb prioritással rendelkezik, mint az, ami éppen csak töltődik, értsd itt például az adott oldalt kiszolgáló php interpretert. Lényegében az történik, hogy igen hamar az összes számítási erőforrás használhatatlan lesz az oldalak kiszolgálása érdekében, A két SATA winchester, amit a legtöbb szolgáltató rááldoz a minőségi és világszinvonalon való szolgáltatásra nem fogja bírni a véletlenszerű irás/olvasást, így a helyzetet tovább fogja súlyosbítani az a tény, hogy a CPU magok a hasznos számítások helyett az adatokra várva toporzékolnak a hardware előtt.
Az 5000 levél kiküldése egy dominó effektust indít el, belassul a mysql is, ami hatására egyre több php interpreter kezd el várakozni a mysql válaszára, így az értékes memória is elfogy, amikor az okosan megírt linux nekiesik a swap-nek, ami további, már amúgy sem létező disk i/o-t fog igényelni. Ez az a pont, ahol mindenki elkezd panaszkodni a szerver eseti lassúságára. Sajnos itt a szolgáltató hanyagságáról és az ügyfelek türelmetlenségéről is beszélhetünk, mint kiváltó ok.
A fenti példával csak arra szerettem volna utalni, hogy egy ilyen összeházasított rendszerbe mennyire nem férhetnek meg a házastársak néha, a hírlevél csak egy dolog, amivel a rendszer exponenciális lassulását el lehet érni! Egyszóval nem jó megoldás.
Mielőtt bárki megkérdezné, a fentieket nem személyes panaszként kell értelmezni, mert nálunk történetesen külön szerverek vannak az egyes szolgáltatásokra, mitöbb hírlevélküldésre dedikált szerverünk van, hogy az esetlegesen lassan kivándorló levelek ne akadályozzák a normális, napi levélváltásokat, továbbá SATA winchestereket sem használunk;)
Van-e olyan szolgáltató -rajtunk- kívül, aki saját rendszer fejlesztésére és optimalizálására adja fejét?
a cpanel például nagyobb látogatottságú oldalak számára kifejezetten sután tud viselkedni, ezért kevés domain is nagy terhelést tud okozni rajta pillanatok alatt.
ne haragudj de ez elég nagy hozzánemértésről tesz tanubizonyságot, mert a cpanel az egy hosting admin felület ahol egyszerűbb beállításokat el tudsz végezni, de nem sok köze van ahhoz hogy a server hogyan működik.
esetleg gondolhattál a whm-re ami a cpanel fölött van és egy komolyabb server adminpanel, de jól konfigurálva szerintem az élvonalba tartozik és sokkal kényelmesebb mind mindenért parancsorba gépelni az esetenként több 10 sorokat.
viacomkft 2010-01-19, 21:20 ne haragudj de ez elég nagy hozzánemértésről tesz tanubizonyságot, mert a cpanel az egy hosting admin felület ahol egyszerűbb beállításokat el tudsz végezni, de nem sok köze van ahhoz hogy a server hogyan működik.
esetleg gondolhattál a whm-re ami a cpanel fölött van és egy komolyabb server adminpanel, de jól konfigurálva szerintem az élvonalba tartozik és sokkal kényelmesebb mind mindenért parancsorba gépelni az esetenként több 10 sorokat.
Szia, Lehet, hogy nem értek hozzá, de inkább csak rosszul fogalmaztam. A cpanel az egy teljes megoldás, természetesen magát a szolgáltatást továbbra is a nyílt forrású apache, named, mysql, exim, stb fogja végezni, de nem mindegy, hogy ezek milyen beállítással fognak dolgozni, márpedig ezeket a cpanel telepítésével kapod. A cpanel valóban rátelepül a centos v. redhat disztribúcióra, de onnan át is veszi a vezérlést, amit nem feltétlenül végez optimálisan, hiszen arra lett tervezve, hogy mindenhol működjön, ami nem minden igényhez praktikus. A cpanel nem csak az, amit a felhasználó az orra előtt lát, hanem az is, ami a háttérben dolgozik. Hívhatjuk whm-nek meg tudja még minek, de ezért ne kövezzetek meg, nevezzétek úgy, ahogy a nagy cpanel marketingesei kitalálták.
Nem ismerem Cpanel-t de pl. ISPConfig képes több szerver irányítására, kezelésére, stb.
Saját admin fejlesztése pedig óriási költség, és csak a nagy cégek engedhetik meg (20 munkanap tervezés, 200-300 munkanapnyi fejlesztés, 100 munkanap tesztelés?). Az Ügyfelek 1% aki konkrétan Cpanelt keres, és másik 1%-nak kb. az angol nyelvű admin felület nem felel meg, csak magyart keres.
edem: A directadmin fizetős 300$ a lifetime licensz. Ezt utánna tudod magaddal vinni elég sokat. Nekem van olyan licenszem, amit már 4-ik éve hurcolok.
A rendszer egyszer feltelepül, utánna weben keresztül tudod intézni az összes dolgot, ami ahhoz kell, hogy egy új weblapot / ftpaccot / e-mail fiókot létrehoz.
Áháááá. Kicsit borsos, de ha beleszámolom, hogy hány munkaórától és mennyi fejvakargatástól kímélem meg magamat, akkro mindenképpen megéri, bár elsőre szeretnék én szívni mindennel, hogy megtanuljam mi is történik a háttérben, aztán áttérek valami ilyesmire.
Edem:
Nem olyan mint egy phpmyadmin, mert az egy fix rendszerhez van írva... viszont egy ilyen admin felületnél minden egyes szolgáltatás amit vezérel, pontosan kell hogy illeszkedjen. Tehát nem mindegy, hogy ha legenerál neked vhost-ot, és reload-olja webszervert, akkor az include-odik-e, illetve, hogy éppen milyen webszervered van fent és azt kezeli-e. Ugyanez a többi szolgáltatásra is igaz, vagyis a speciben meghatározott szolgáltatásokkal képes együtt működni, valamint esetlegesen Ő is futtat egy daemon-t. Persze mivel nyílt a forrása, könnyebben lehet belelátni a lelkébe, és hozzátenni ezt-azt.
Én csak ISPConfig-ról tudok véleményt alkotni, kezdetben a mellé tettük le a voksot, és kellemes vele együtt dolgozni. Persze vannak kötöttségek, de 3-asban már ahogy a hírlevélben olvasgatom, ez a helyzet is változik.
De röviden is válaszolva a kérdésedre:
Igen.
Köszi :)
Nekem a majdani virtuális gépemre szerintem nem fog kelleni semmi extra, mivel az én oldalaim lesznek csak fent amiket én adminisztrálok, de utána olvasok még a témának.
viacomkft 2010-01-19, 21:42 Nem ismerem Cpanel-t de pl. ISPConfig képes több szerver irányítására, kezelésére, stb.
Saját admin fejlesztése pedig óriási költség, és csak a nagy cégek engedhetik meg (20 munkanap tervezés, 200-300 munkanapnyi fejlesztés, 100 munkanap tesztelés?). Az Ügyfelek 1% aki konkrétan Cpanelt keres, és másik 1%-nak kb. az angol nyelvű admin felület nem felel meg, csak magyart keres.
Szerintem ezeket a munkanapokat simán növelheted, hiszen mire le is fejleszt mindent, addigra folytathatja, a közben frissülő komponensek tesztelésével és frissítésével, ez a körforgás a végtelenségig érvényes. Szerintem a kész megoldások licenszdíja jóval elmarad az esetleges fejlesztési költségekről, ezt pedig tapasztalatból mondhatom.
egyébként ez az adminpanel ellenes dolog olyan mit az amikor valaki jegyzettömbben programozik. én inkább használok valamilyen editort(komodo,netbeans) mert megkönnyíti a munkámat. ugyanez van a cpanellel is. minek parancsorban irogatni ha pár van egy GUI amivel ugyanazt pár kattintással megcsinálom?
hamlet79 2010-01-19, 22:19 Jó dolog a panel szerintem is, de nem adnék 425 dollárt egy évre egy cpanelre. Webmin tökéletesen elég lehet mindenre (bár nem használtam még). Egy - két átlagos weboldalnál amúgy sem használod a panelt túl gyakran - az utóbbi fél évben a bandwith és phpmyadmin linkeken kivül elő se vettem a többit inkább ssh -n.
Vannak ingyenes megoldások, régebben találtam egy összehasonlító táblázatot is az ismertebb rendszerekről.
No!
Karesz76 hozzászólása nyomán gondoltam kipróbálom a WebDigital.hu szolgáltatását és egy levelet küldtem a WebDigital.hu honlapján keresztül nekik.
Miután pár hét alatt sem érkezett semmi válasz, gondoltam írok karesz76-nak itt a fórumon.
Reakció erre sem érkezett, pedig kb. 1 hónapja küldtem az első levelet.
Ha egy szolgáltató ennyire nem reagál a potenciális új ügyfelek megkereséseire, akkor feltételezem a már meglévő ügyfelek panaszaira sem méltóztatnak nagyon válaszolni.
Innentől viszont egy tárhelyszolgáltató a legdurvább WARNING kategóriába tartozik!
Mindenki vonja le maga a következtetéseket!
Hihetetlen ami ezen a piacon zajlik.
Nem igaz, hogy idehaza nincs egy olyan szolgáltató, aki Hostgator-nak versenytársa lehetne, pedig azonnal hoznám haza az oldalaim, ha végre találnék egy megfelelő tárhely szolgáltatót.
Aki esetleg tud ilyet ajánlani annak hálás lennék.
ui: plusz ha valakinek direkt e-mail címe van a WebDigital-hoz, azt kérem írja meg nekem. A kapcsolat menüpontjuk lehet csak simán nem működik, ami mondjuk nem vet rájuk jobb fényt, mint ha egyszerűen nem reagálnának, de azért most már csak beszélnék velük.
viacomkft 2010-01-20, 11:35 No!
Karesz76 hozzászólása nyomán gondoltam kipróbálom a WebDigital.hu szolgáltatását és egy levelet küldtem a WebDigital.hu honlapján keresztül nekik.
Miután pár hét alatt sem érkezett semmi válasz, gondoltam írok karesz76-nak itt a fórumon.
Reakció erre sem érkezett, pedig kb. 1 hónapja küldtem az első levelet.
Ha egy szolgáltató ennyire nem reagál a potenciális új ügyfelek megkereséseire, akkor feltételezem a már meglévő ügyfelek panaszaira sem méltóztatnak nagyon válaszolni.
Innentől viszont egy tárhelyszolgáltató a legdurvább WARNING kategóriába tartozik!
Mindenki vonja le maga a következtetéseket!
Hihetetlen ami ezen a piacon zajlik.
Nem igaz, hogy idehaza nincs egy olyan szolgáltató, aki Hostgator-nak versenytársa lehetne, pedig azonnal hoznám haza az oldalaim, ha végre találnék egy megfelelő tárhely szolgáltatót.
Aki esetleg tud ilyet ajánlani annak hálás lennék.
ui: plusz ha valakinek direkt e-mail címe van a WebDigital-hoz, azt kérem írja meg nekem. A kapcsolat menüpontjuk lehet csak simán nem működik, ami mondjuk nem vet rájuk jobb fényt, mint ha egyszerűen nem reagálnának, de azért most már csak beszélnék velük.
Szia, nem lehet, hogy valami miatt nem érkezett meg hozzájuk az üzented, például spamszűrő álldásos agyszüleménye miatt?
Szerintem próbáld meg a biztos módszert, hívd fel őket, ha arra sem válaszolnak akkor tényleg nagy baj van a marketingjükkel! Esetleg említsd meg nekik, hogy eleve egy fekete ponttal kezdenek :)
Nem teljesen értem egyébként, hogy minek három csomag náluk, ha a tárhely korlátlan ;) Arra is kíváncsi lennék, ha a szerverükre feltöltesz mondjuk 1tbyte-nyi üres file-t, akkor mikor szólnának hogy nem tudnak fenntartani egy dedikált szervert neked havi 990ft-ból;) Ugyan ez igaz arra az esetre is, ha mondjuk párszáz domaint feltöltesz hozzájuk és elviszed a teljes szerverkapacitást. Két lehetőség van, az egyik az, hogy szólnak, de akkor a tárhely nem korlátlan a másik lehetőség, hogy valami furcsa módot találtak, hogy ennyiből tudnak szervert venni és co-loc díjat is fizetni. (Hacsak abból kiindulok, hogy egy szerver áramfogyasztása Magyarországon 4e forint körül van havonta, valamint nem sok megújuló energiaforrást használó cég van még, akkor azt kell mondanom, hogy kételkedek.)
Nem teljesen értem egyébként, hogy minek három csomag náluk, ha a tárhely korlátlan ;) Arra is kíváncsi lennék, ha a szerverükre feltöltesz mondjuk 1tbyte-nyi üres file-t,
ki van ez találva :). egy ekkora fájlt egyben nem bírsz feltölteni(vagy igen?),mert megszakadhat a kapcsolat, és van náluk egy maximálisan feltölthető fájldarabszám. ha azt eléred akkor elfogyott a korlátlan tárhelyed. és írták már itt többen is hogy bizonyos adatforgalom és szerverterhelés felett lekapcsolták az accountját(bár nekem nem volt gondom amig náluk voltam)
Miután a saját űrlapjuk segítségével küldtem a levelet igen nagy amatőrségre vall, ha az fennakad a spamszűrőjükön.
Amúgy meg olyan sok kérdést tettem fel a levélben, hogy eszem ágában sincs telefonon ugyanezt eljátszani.
Lusta vagyok na! Ja és én vagyok az ügyfél, kínálati piac van... Én nem rohanok utánuk. Az az ő dolguk lenne.
viacomkft 2010-01-20, 17:05 ki van ez találva :). egy ekkora fájlt egyben nem bírsz feltölteni(vagy igen?),mert megszakadhat a kapcsolat, és van náluk egy maximálisan feltölthető fájldarabszám. ha azt eléred akkor elfogyott a korlátlan tárhelyed. és írták már itt többen is hogy bizonyos adatforgalom és szerverterhelés felett lekapcsolták az accountját(bár nekem nem volt gondom amig náluk voltam)
Szia, elméleti akadálya nincs, gyakorlatilag persze már lehet, nagyon sok függ attól, hogy mit engednek meg és mit nem. Én még mindig azt mondom, hogy ha azt ígérik, hogy akár lehet 1TByte helyed is, akkor a gyakorlatban miért mondják, hogy mégsem, de legyen mondjuk 1000 darab 1 gigabyte-os file...
Érdekes, hogy Magyarország az a hely, ahol a korlátlan szónak nem az a jelentése, ami máshol, hanem az, hogy korlátlan a korlátok erejéig.
Ez olyan fajta marketing, hogy adok Nektek korlátlan*** mennyiségű tárhelyet.
*** (nagyon apró betűkkel), az ajánlat 1gbyte-ig érvényes.
Az a gond, hogy ez kitolás azon szolgáltatókkal, akik kiírják a korlátot becsületesen, hiszen ez csak sima marketing hazugság, a fogyasztó becsalogatása olcsó paradicsommal dolog.
viacomkft 2010-01-20, 17:08 Miután a saját űrlapjuk segítségével küldtem a levelet igen nagy amatőrségre vall, ha az fennakad a spamszűrőjükön.
Amúgy meg olyan sok kérdést tettem fel a levélben, hogy eszem ágában sincs telefonon ugyanezt eljátszani.
Lusta vagyok na! Ja és én vagyok az ügyfél, kínálati piac van... Én nem rohanok utánuk. Az az ő dolguk lenne.
Lehet, hogy Ők mégis azt várják, hogy Te rohanj utánuk;) Egyébként tényleg buta dolog, hogy nem válaszolnak, hiszen így nem csak egy ügyfelet veszíthetnek, hanem azokat is, akik olvassák a véleményed...
Na leírom én is az eddigi tapasztalataimat...
Eddig 3 tárhelyhez volt szerencsém. Ebből igazából az első az érdekesebb... Tehát az első, név szerint a Getnet Kft. volt. Na őket senkinek sem ajánlom. Kizárólag önpusztítóknak kategória. Volt egy komolyabb adatvesztésünk olyan 800+ blogbejegyzés pusztult le, a mi hibánkból, ezt is hozzá kell tennem. Itt a probléma az volt, hogy nem volt beállítva az adatmentés az oldalunkra... Kb. 10 napig ment a huzavona, amire kiderült, hogy mi a szituáció. Szóval ott elvérzett egy oldalunk, majd rá néhány hónapra mennék fel egy másik náluk tárolt oldalra, se kép, se hang. Kb. 2-3 napon át hívogattam őket nulla sikerrel, már feltelefonáltam egy másik kuncsaftukat is, ő sem tudott semmit, hogy mi lehet. Asszem a 4. napon helyreálltak a dolgok, kiderült, h költöztek... ezzel nem is lett volna probléma, amennyiben kiküldenek egy mailt v. felveszik a telefont.. Utána költöztem is egyből.
Van egy Syshost féle német tárhelyem is, arra a célra amire használom, arra kiválóan megfelel. Abszolút ajánlott kategória.
Az általam jelenleg is használt másik, az ismerősnél van, ők inkább az ügyfeleiknek szánják, mint kieg. szolgáltatást ezért nem ragoznám..
Ami pedig aktuális, hogy a közeljövőben szükségem lesz vps-re ezért a napokban szemezgettem a szolgáltatások között. A Viacom oldalán aztán meglepetésemre szembetalálkoztam egy chat ablakkal, ami köszönt nekem :). Mivel még nem igazán láttam ilyet - este 8-9 lehetett - kicsit meg is lepett. Gyors leírtam, hogy mi a szitu és egész jót faggatóztam, aztán villant vmi, hogy láttam már itt vmi ilyesmi nevet gyors szét is néztem, aztán látom , hogy fórumtagok ezután már közvetlenebb lett a beszélgetés. Ennyi alapján nyilván nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, viszont abszolút szimpatikus volt a dolog főleg, hogy az elején ismeretlenül mentek a dolgok. El is döntöttem, hogy az első próbát náluk teszem majd. Bár nem tudom, hogy mi alapján vadásszák le azokat, akikkel kapcsolatba lépnek az online ügyfélszolgálaton/chaten - vagymittoménmin - , de javaslom próbáljátok ki ti is, mint "ismeretlen". Amúgy szimpatizálok még a Médiacenterrel ill. TloF szolgáltatásaival is, lehet párhuzamosan kipróbálok még a kettő közül egyet..
Mennyire segítőkész a Viacom support?
Joomla oldalamnál volt egy hiba a htaccess rewrite-el. Hazai Joomla közösség sem tudott segíteni rajtam, több száz próbálkozásom volt. Ők tovább próbálkoztak éjjel 22 után és megcsinálták!
Gond volt aztán a phpbb-mmel, frissítéskor összeomlott. Kikeresték nekem a log file-ból mi a hiba és megcsinálták....
Egy hátrányuk van csak, amit az elmúlt 2-3 hónapban lett zavaró. Nincs 468*60 pixel méretű bannerük amit kitehetnék. :D
Van valakinek tapasztalata a hosting55.hu-val?
Kicsit értetlenül állok a "biztonsági mentésről ön gondoskodik, ezek automatizálhatók és a tárhelyen elhelyezhetők" megjegyzés mellett.
Magyarul ugyanarra a szerverre mentenek, amin a weboldal van?!
Én a megacp-t használom, megvagyok velük elégedve. Kérdésekre szinte azonnal jött válasz. Van külföldi szerverük is. És egy domain áráért, kettőt adtak. (Nem egy dollárosakat.)
Tarhely . com szolgágtatásáról van valakinek tapasztalata. Első ránézésre pont olyan amilyet keresek.
Esetleg tud vki ajánlani megbizható szolgáltatót az alábbi tulajdonságokkal:
-Több weboldalt is lehessen hostolni
-Megbízható
-500Mb-2Gb közötti tráhely
-Cpanel
-Korlátlan havi adatforgalom
-gyors ügyfélszogálat
-Csak tárhely kell ajándék domain nem fontos
Eddig a dima . hu, a tarhely . com, mediacenter . hu vannak versenyben.
viacomkft 2010-01-25, 15:06 Mennyire segítőkész a Viacom support?
Joomla oldalamnál volt egy hiba a htaccess rewrite-el. Hazai Joomla közösség sem tudott segíteni rajtam, több száz próbálkozásom volt. Ők tovább próbálkoztak éjjel 22 után és megcsinálták!
Gond volt aztán a phpbb-mmel, frissítéskor összeomlott. Kikeresték nekem a log file-ból mi a hiba és megcsinálták....
Egy hátrányuk van csak, amit az elmúlt 2-3 hónapban lett zavaró. Nincs 468*60 pixel méretű bannerük amit kitehetnék. :D
Szia,
A végén még zavarba hoztok! ;) Amit tettünk nem volt nagy ördöngösség csak bele kellett kukkantani a .htaccess fileodba és kijavítnai a logikai hibát:) Tény, hogy ezek az apró szívességek nem feltétlenül kötelezőek a szolgáltatók számára, ugyanakkor szerintem emberileg ennyit mindenféleképpen segíthetnek, jobb lesz az ügyfél kedve tőle és jóval olcsóbb, mint a google adwords, ha értitek mire célzok...!
Mielőtt megvádolna bárki is a fórumon nem ingyen marketing miatt vagyunk, persze nem baj, ha jó hírnevünk itt is terjed, de nem az eladás a fő cél, hanem a segítségnyújtás. Ahogy látom több versenytárs is van errefelé ;)
viacomkft 2010-01-25, 15:10 Van valakinek tapasztalata a hosting55.hu-val?
Kicsit értetlenül állok a "biztonsági mentésről ön gondoskodik, ezek automatizálhatók és a tárhelyen elhelyezhetők" megjegyzés mellett.
Magyarul ugyanarra a szerverre mentenek, amin a weboldal van?!
Szia, lelkileg jobb ha felkészülsz, rengeteg szolgáltatónál van ugyan azon a gépen a mentés, hiszen sokkal költséghatékonyabb, legtöbb esetben a software hibák ellen jó, hardware hibák esetén már megkérdőjelezhető.
Az oldalt értelmezve inkább azt akarták írni, hogy Te állíthatod be, hogy milyen időközönként történjen mentés, de lehet, hogy tévedek... Rajuk kell kérdezni!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az interlink.hu szolgáltatóról milyen tapasztalatok vannak?
Én sajnos itt vagyok, de nem sok jó tapasztalatom van. Azért kérdezem mert lehet csak én nem vagyok elégedett...
Gyorsaság, ügyfélbarátság, levelező minősége, stb.
Szükség lenne egy több domaint kiszolgáló csomagra. Itt ált kis méretű, egyszerű (stat/dinamikus(kevés)) oldalakról lenne szó. Nem nagy látogatottsággal. 1-2 postafiók/domain.
Mediacenterre gondoltam, mint befutó.
viacomkft 2010-02-04, 14:26 Sziasztok!
Én sajnos itt vagyok, de nem sok jó tapasztalatom van. Azért kérdezem mert lehet csak én nem vagyok elégedett...
Szükség lenne egy több domaint kiszolgáló csomagra. Itt ált kis méretű, egyszerű (stat/dinamikus(kevés)) oldalakról lenne szó. Nem nagy látogatottsággal. 1-2 postafiók/domain.
Szia, gondolhatsz a viacom kft-re is ;)
Én lehet belevágnék (mármint egy Viacom Kft féle tárhelybe), de az a baj, hogy sok a kis vicik-vacak domain nevem, ami miatt még kivárok. Hátha találok olyan szolgáltatót, ahol kicsit több domainem is elfér.
Sziasztok!
Nekem is van jonehany oldalam az interlinknel, es ellent kell mondanom Neked.
A support mindig elerheto, a domainek az igenylo elkuldeset koveto frissiteskor mar kint vannak a varolistan, es a levelek kuldesevel valoban voltak problemak - sokszor kerult spamlistara az IP cimunk - de amiota van naluk kulon smtp, mar tokeletesen megerkezik minden level amit a php kuld.
A mediacentert pedig nyugodt szivvel ajanlom, ugyan naluk a hirlevel szolgaltatast hasznalom csak, de maximalisan azt kapom amiert fizetek, es a kommunikaciojuk is korrekt.
Udv: t4p
Nekem is van jonehany oldalam az interlinknel, es ellent kell mondanom Neked.
A support mindig elerheto, a domainek az igenylo elkuldeset koveto frissiteskor mar kint vannak a varolistan, es a levelek kuldesevel valoban voltak problemak - sokszor kerult spamlistara az IP cimunk - de amiota van naluk kulon smtp, mar tokeletesen megerkezik minden level amit a php kuld.
A mediacentert pedig nyugodt szivvel ajanlom, ugyan naluk a hirlevel szolgaltatast hasznalom csak, de maximalisan azt kapom amiert fizetek, es a kommunikaciojuk is korrekt.
Udv: t4p
A support mindig elérhető, az jelen esetben: h-p 10.00-16.00
Ez a 16.00ig elég harmat ü.f.szolg... Legalább 8ig legyen este
Sok esetben kértünk ilyen-olyan beállítást (email méret, ftp, stb), sokszor napok teltek mire elkészült. A megrendelők miatt meg a mi pofánk égett.
levélszerver gyakran nem megy, ilyenkor rövid időre igérik a visszaállítást, hát ált. ez sem igazolódik. Ügyfelek persze (jogosan) ilyenkor folyamatosan érdeklődnek, hogy mizu..
Ezért gondolkodunk váltáson.
Felmerült még külf-i szolgáltató, csak az meg a levelező felület nem magyarsága miatt kérdéses, mármint ü.f-k miatt.
Mielőtt megvádolna bárki is a fórumon nem ingyen marketing miatt vagyunk, persze nem baj, ha jó hírnevünk itt is terjed, de nem az eladás a fő cél, hanem a segítségnyújtás. Ahogy látom több versenytárs is van errefelé ;)
A bejegyzéseidből látszódik, hogy törődtök az ügyfelekkel és jól értetek hostinghoz. Nincs ebben semmi ciki, szerintem pozitív dolog ha ki mernek állni a publikum elé.
Hostingal foglalkozunk mi is, bár csak saját megrendelőknek/ismerősöknek/magunknak és a saját CMS rendszerünkkel (Java-JSP, php kizárva :wink:) saját szerverekkel, saját szerverhelységben. Megőszülnék gyorsan ha mindenféle programokat telepítgetnének a szervereinkre vagy általam ismeretlen arcok járkálgatnának a szerverek körül. Nem irígylem a szolgáltatókat ebből a szempontból, stresszes munka ez :D
rendszergazda 2010-02-04, 19:17 Mediacenterre gondoltam, mint befutó.
Szerintem a Mediacenter nem rossz választás, régi, tapasztalt, öreg rókák már a tárhelyszolgáltatók között, és értenek is ahhoz amit csinálnak. Régebben még láttam itt a fórumon őket is Kővári Ádám képviseletében, nem tudom még olvassa-e a fórumot.
viacomkft 2010-02-04, 21:11 Én lehet belevágnék (mármint egy Viacom Kft féle tárhelybe), de az a baj, hogy sok a kis vicik-vacak domain nevem, ami miatt még kivárok. Hátha találok olyan szolgáltatót, ahol kicsit több domainem is elfér.
Szia, ha gondolod gondolkozhatunk a dolgon ;) Írd le P.Ü.-ben hogy nagyjából hány domain, illetve mekkora tárterületre lenne szükséged és kitalálunk valamit. Fórumtársaknak egyedi megoldás jár :) Bár senkiről sem feltételezem a fórumon, és úgy tapasztaltam, hogy nem is kell, annyit tudni kell rólunk, hogy kizárólag teljesen jogtiszta oldalakkal foglalkozunk.
Stefan Weinenberger 2010-02-04, 21:22 Kővári Ádám képviseletében, nem tudom még olvassa-e a fórumot.
Profi csapat, korrekt árak. Szerintem olvassa, csak hát mivel megy a szekér, így nehéz a topic követése:)
stef
viacomkft 2010-02-04, 21:24 A bejegyzéseidből látszódik, hogy törődtök az ügyfelekkel és jól értetek hostinghoz. Nincs ebben semmi ciki, szerintem pozitív dolog ha ki mernek állni a publikum elé.
Hostingal foglalkozunk mi is, bár csak saját megrendelőknek/ismerősöknek/magunknak és a saját CMS rendszerünkkel (Java-JSP, php kizárva :wink:) saját szerverekkel, saját szerverhelységben. Megőszülnék gyorsan ha mindenféle programokat telepítgetnének a szervereinkre vagy általam ismeretlen arcok járkálgatnának a szerverek körül. Nem irígylem a szolgáltatókat ebből a szempontból, stresszes munka ez :D
Szia, köszönjük a bizalmat Neked is és mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy érdemesek vagyunk rá. Cégünk törekszik a lehető legnagyobb szakértelemmel szolgálni ügyfeleit. Természetesen gondok, nálunk is ugyan úgy előfordulnak, mint másnál, kérdés, hogy mennyire tudjuk úgy megoldani ezeket, hogy az ügyfelek munkájában ez semmi fennakadást ne okozzon. Mindezek mellett pedig saját rendszert fejlesztünk, ami remélhetően egyre kimagaslóbb gyorsaságot és elérhetőséget fog nyújtani. Sajnos a mai cpanel-es világban, amikor mindenki webhosztingot indít, sok esetben nagyon kevés tudással nagyon nehéz az árakkal versenyezni és minőségi szolgáltatást nyújtani.
Örülök egyébként, hogy több szolgáltató is van itt a fórumon, ez teszi lehetővé, hogy a vélemények egyensúlyban legyenek, mitöbb az okos ember sokat tanul belőle, hogy mit érdemes jobban csinálni!
Azért ezzel nem értek egyet. A mai cPaneles világban is lehet jól szolgáltatni cPanellel is, és lehet rosszúl csinálni cPanel nélkül is... Az hogy ki miért csinál saját rendszert az nagyon változó, de legfőként az anagiak dominálnak. Ahoz hogy jó legyen a saját rendszer, kell egy állandó fejlesztő csapat. Azt kell hogy mondjam ez így már drágább lesz mint a cPanel licencet kifizetni. Másrészt meg ha te magad vagy a fejlesztő, a rendszergazda, a seo guy, és az ügyfélszolgálatos, akkor gyakorlatilag semmire sem marad időd, de legfőbbképpen a piac szerzésre nem. Ráadásúl ha rengeteg fejlesztési időt beleölsz is a saját rendszeredbe, még akkor is csak max ugyan annyira jót csinálsz mint ami dobozban megvehető.
A magyar piac kicsi piac, a nemzetközi piacon meg nagyon erős a verseny. Szóval véleményem szerint sokkal jobb szolgáltató az a cég, aki inkább a piac/ügyfél szerzésben erős és használja a felhasználók által tesztelt/bevált/ismert/kipróbált népszerű kontrollpaneleket.
Továbbá véleményem szerint a jó szolgáltatóhoz, sok ügyfél kell, és sok pénz, hogy legyen minden nap akció, legyen tartalék HW a rendelkezésreálláshoz, legyen 24/7 ügyfélszolgálat és felügyelet.
Szerintem a magyarok nagy része is külföldön hosztoltatja a honlapjait fillérekért, és cPanele-en.
viacomkft 2010-02-05, 19:03 Szia,
Abban teljesen igazad van, hogy a saját rendszer fejlesztése sokkal drágább, illetve folyamatosan több munka van vele, legalábbis eleinte. Az, hogy minőségileg milyen lesz az a fejlesztő csapattól függ, de azt ne feledd a cpanel nem egy hibátlan dolog, ezekből a hibákból lehet tanulni és ki lehet javítani. A cpanel fejlesztői is úgy kezdték, ahogy mi, utána pedig eladható terméket csináltak belőle.
A saját rendszernek van egy marha nagy előnye a cpanelhez képest, ha esetleg bármi féle igény felmerül vagy esetleg probléma van, a fejlesztő csapatod nagyságrendekkel hamarabb fogja a problémát megoldani, mint a cpaneles rendszergazdáid, akik legtöbb esetben nem fogják tudni, hogy a cpanel fejlesztők mit és miért úgy csináltak, ahogy. Sok cpanel hosztingos meg van lőve amint a grafikus felület mögé kell kukkantani picit.
Személy szerint engem például kiráz a hideg attól, hogy fogalmam sincs, arról, mik történnek a csicsás színfalak mögött. Bár minden hoszting az ASZF jótékony védelme mögé bújik, miszerint nem vállal felelősséget az ügyfelek adataiért és weblapjaiért, egy jó érzésű és magával szemben magas követelményeket állító szolgáltató megtesz mindent annak érdekében, hogy ügyfele biztonságba tudja oldalait. A biztonságon nem csak azt értem, hogy mindenről mentés készül, hanem azt is, hogy ne szivárogjanak ki a szolgáltató hibájából az ügyfelek bizalmas adatai.
Ami a magyar piacot illeti, tényleg nem egyszerű dolog, ugyanis valóban nem egy nagy piac, szinte minden versenytárs ismeri a másikat, továbbá az árak is nagyon alacsonyan vannak, az adók is jóval magasabbak, mint a külföldi hosztingok esetében, így pedig a tőke is alacsonyabb. Ugyanakkor a legtöbb magyar ügyfél igényei sokszor jóval nagyobbak, mint a külföldieké. Vannak hungarikumok, amit most nem kezdenék el sorolni.
A sok pénz és sok ügyfél nem feltétlenül jelent kifinomult kiszolgálást, inkább azt, hogy kevesebb figyelemre számíthatsz. Cégünk hozzáállása egyébként az, hogy inkább legyen kevesebb ügyfelünk, de azokat maximális elégedettséggel ki tudjuk szolgálni, persze ez a főnökség döntése, de ez a munkatársakra is átterjed idővel. Ami a hardware-t illeti nálunk jelenleg több, mint 100%-os a redundancia. Tény, hogy a cég tulajdonosai evvel a politikával letettek a gyors meggazdagodás esélyéről, de az ügyfelek elvándorlása például közel nulla, ami hosszú távon valószínűleg eredményesebb lesz.
A Te hozzászólásod egyébként egy sikeres üzletember véleményéhez közelít, aki valószínűleg hamar indulhat el a meggazdagodás ösvényén, viszont a viacomkft tulajdonosai inkább mérnökök, mint üzletemberek, ezért sok döntés alapját inkább a kompromisszum nélküli minőség, mint a nagyobb nyereség határozza meg.
Összegezve, más-más üzletpolitikát képviselnek a cégek, van aki gyorsan akar meggazdagodni, van aki pedig szeretne egy picit többet is adni ennél. Lehet cpanel-lel is jól szolgáltatni, de az esetek nagy részében inkább a gyors megtérülés lesz a szem előtt.
Azért ezzel nem értek egyet. A mai cPaneles világban is lehet jól szolgáltatni cPanellel is, és lehet rosszúl csinálni cPanel nélkül is... Az hogy ki miért csinál saját rendszert az nagyon változó, de legfőként az anagiak dominálnak. Ahoz hogy jó legyen a saját rendszer, kell egy állandó fejlesztő csapat. Azt kell hogy mondjam ez így már drágább lesz mint a cPanel licencet kifizetni. Másrészt meg ha te magad vagy a fejlesztő, a rendszergazda, a seo guy, és az ügyfélszolgálatos, akkor gyakorlatilag semmire sem marad időd, de legfőbbképpen a piac szerzésre nem. Ráadásúl ha rengeteg fejlesztési időt beleölsz is a saját rendszeredbe, még akkor is csak max ugyan annyira jót csinálsz mint ami dobozban megvehető.
A magyar piac kicsi piac, a nemzetközi piacon meg nagyon erős a verseny. Szóval véleményem szerint sokkal jobb szolgáltató az a cég, aki inkább a piac/ügyfél szerzésben erős és használja a felhasználók által tesztelt/bevált/ismert/kipróbált népszerű kontrollpaneleket.
Továbbá véleményem szerint a jó szolgáltatóhoz, sok ügyfél kell, és sok pénz, hogy legyen minden nap akció, legyen tartalék HW a rendelkezésreálláshoz, legyen 24/7 ügyfélszolgálat és felügyelet.
Szerintem a magyarok nagy része is külföldön hosztoltatja a honlapjait fillérekért, és cPanele-en.
egyébként ez az adminpanel ellenes dolog olyan mit az amikor valaki jegyzettömbben programozik. én inkább használok valamilyen editort(komodo,netbeans) mert megkönnyíti a munkámat. ugyanez van a cpanellel is. minek parancsorban irogatni ha pár van egy GUI amivel ugyanazt pár kattintással megcsinálom?
Persze, ezek jó dolgok, de nem árt, ha tudod, hogy hogyan kell megcsinálni ilyenek nélkül. Bármikor előfordulhat egy olyan szituáció, hogy ezek nélkül kell boldogulni. Anno a linux tanárom sulykolta ezt belénk, de igaza van, volt már olyan, hogy távolról kellett SSH-zni és nem volt grafikus felület csak parancssor (pl).
Személy szerint engem például kiráz a hideg attól, hogy fogalmam sincs, arról, mik történnek a csicsás színfalak mögött. Bár minden hoszting az ASZF jótékony védelme mögé bújik, miszerint nem vállal felelősséget az ügyfelek adataiért és weblapjaiért, egy jó érzésű és magával szemben magas követelményeket állító szolgáltató megtesz mindent annak érdekében, hogy ügyfele biztonságba tudja oldalait. A biztonságon nem csak azt értem, hogy mindenről mentés készül, hanem azt is, hogy ne szivárogjanak ki a szolgáltató hibájából az ügyfelek bizalmas adatai.
A Te hozzászólásod egyébként egy sikeres üzletember véleményéhez közelít, aki valószínűleg hamar indulhat el a meggazdagodás ösvényén, viszont a viacomkft tulajdonosai inkább mérnökök, mint üzletemberek, ezért sok döntés alapját inkább a kompromisszum nélküli minőség, mint a nagyobb nyereség határozza meg.
Hát azt azért eltudom mondani, hogy a színfalak mögé egy szakértő mérnöki szem belát. Persze rá kell szánni az időt az angol nyelvű dokumentációk elolvasására, a rendzser megismerésére, és szakértő válik egy átlagos képességű átlagos szorgalmú mérnökemberből is. Azok akik használják a cPanelt többé-kevésbbé (de inkább alaposan) ismerik a rendszert a fülétől a farkáig. Minden rendszergazda minden dolgot először teszt környezetben próbál ki, és nem az éles rendszeren szívatja magát és az ügyfeleket.
Azon kívűl minden informatikai cégnél, bizony nem elég a jó szoftver birtoklása, de bizony a minőségbiztosítási rendszerükben van használható dokumentáció katasztrófa helyzetek elhárítására is. Remélem nálatok is létezik valamiféle minőségbiztosítási rendszer.
Az hogy a cégvezetők nem üzletemberek, annak leginkább az adott cég látja kárát. Nyilván nincs cégvezető, aki életben tudna tartani egy vállakozást csupán csak a "gyorsmeggazdagodás" motivációjával. Még azok is akik úgy tűnnek, hogy túl gyorsan gazdagogdnak, azok is rengeteg munkát tesznek bele a sikerbe.
Abban is biztos lehetsz hogy más cégeknél is jó mérnökemberek dolgoznak, tehát ebben sem üstökös a viacomkft a hosztingcégek között, sőt Ők is megpróbálják a legjobbat adni az ügyfélnek.
Bocs hogy ezt írom, de azzal hogy általánosságban beszélsz a "rossz" hoszting cégekről, és belefűzöd azt hogy ti mennyivel jobbak vagytok sok szimpátiát nem váltasz ki bennem. Teljesen tárgyilagosan mondom, hogy kétélű fegyver viacomkft névvel fórumokon megjelenned. Javaslom inkább rakj be az aláírásodba egy linket az oldalatokra, ez seo szempontjából hasznosabb, és az olvasók sem fogják a Te véleményedet a cégedhez kapcsolni ha nem értenek velled egyett. Ha hivataolos álláspontot akarsz a közölni teljesen tárgyilagosan saját ügyeidben csak akkor használd ezt a nevet, de pl. a web-server-es topicban ezzel a néven postolni nem etikus a szememben. A google mindent talál, és reflexből rákeresek a cégnevekre is...
Hogy áll ez a lista? Valahol van egyben frissítve? Nekem kb 1-2 gb tárhely kellene korlátlan domainnel és admin felülettel, de a domaineket csak rá szeretném irányítani az új tárhelyre, nem akarok névszervert váltani. Mit ajánlotok?
persze legyen gyors, megbízható és olcsó
viacomkft 2010-02-05, 22:20 Szia,
Nem érzem feladatomnak azt, hogy mindenki megszeressen, arról már régen letettem én is és kollégáim is. Nem vonom kétségbe, hogy máshol is mérnök emberek dolgoznak, de arra is bőven van példa, hogy vagy nem is érdekli őket (talán belefásultak?) vagy nem is akarnak foglalkozni a rendszerrel.
Linket éppen azért nem tettem az aláírásba, hogy ne az a vád érjen, hogy csak SEO célokra használom a fórumot, tudom sikeres ember nem lehetek... Nézz körül a többi hozzászólásaim között is, szerintem nem annak kell lejönnie, hogy mindenkit le akarok járatni, sőt, amikor a web-server témában írtam, annak is megvan az oka, például az, hogy valóban szóltam nekik, hogy nézzék meg, mert van egy ügyfelük, akinek gondja van és segítsenek rajta. (no meg persze magukon is, hogy ne veszítsék el) Azt sosem írtam, hogy ennél meg annál jobbak vagyunk, de mások vagyunk, persze elfogadom a véleményed, hogy jobb, ha befogom a számat. Azt írtad, hogy web-server ügyben nem volt etikus, amit írtam, de kérlek áruld, el, hogy mi nem etikus abban, ha nekik is és az ügyfélnek is segíteni próbáltam?
Szép dolog egyébként a minőségbiztosítási rendszer, illetve a kidolgozott eljárások katasztrófák esetére, de szerinted hány cégnél van ilyen? Nagyobb kérdés az, hogy hánynál tartják is be?
A google ténylegesen mindent megtalál, nem csoda, az a dolga. Nem vagyunk egyformák, nekünk ez a véleményünk, bizonyára megvan az okunk is arra, hogy miért épp így gondolkozunk, aki szeretné megérteni az megkérdezi, aki nem az pedig a felületes információk alapján fog megítélni.
Mindenesetre sajnálom, hogy ennyire ellenszenvesnek találsz minket, remélem ez idővel, ha jobban megismersz, akkor megváltozik.
Hát azt azért eltudom mondani, hogy a színfalak mögé egy szakértő mérnöki szem belát. Persze rá kell szánni az időt az angol nyelvű dokumentációk elolvasására, a rendzser megismerésére, és szakértő válik egy átlagos képességű átlagos szorgalmú mérnökemberből is. Azok akik használják a cPanelt többé-kevésbbé (de inkább alaposan) ismerik a rendszert a fülétől a farkáig. Minden rendszergazda minden dolgot először teszt környezetben próbál ki, és nem az éles rendszeren szívatja magát és az ügyfeleket.
Azon kívűl minden informatikai cégnél, bizony nem elég a jó szoftver birtoklása, de bizony a minőségbiztosítási rendszerükben van használható dokumentáció katasztrófa helyzetek elhárítására is. Remélem nálatok is létezik valamiféle minőségbiztosítási rendszer.
Az hogy a cégvezetők nem üzletemberek, annak leginkább az adott cég látja kárát. Nyilván nincs cégvezető, aki életben tudna tartani egy vállakozást csupán csak a "gyorsmeggazdagodás" motivációjával. Még azok is akik úgy tűnnek, hogy túl gyorsan gazdagogdnak, azok is rengeteg munkát tesznek bele a sikerbe.
Abban is biztos lehetsz hogy más cégeknél is jó mérnökemberek dolgoznak, tehát ebben sem üstökös a viacomkft a hosztingcégek között, sőt Ők is megpróbálják a legjobbat adni az ügyfélnek.
Bocs hogy ezt írom, de azzal hogy általánosságban beszélsz a "rossz" hoszting cégekről, és belefűzöd azt hogy ti mennyivel jobbak vagytok sok szimpátiát nem váltasz ki bennem. Teljesen tárgyilagosan mondom, hogy kétélű fegyver viacomkft névvel fórumokon megjelenned. Javaslom inkább rakj be az aláírásodba egy linket az oldalatokra, ez seo szempontjából hasznosabb, és az olvasók sem fogják a Te véleményedet a cégedhez kapcsolni ha nem értenek velled egyett. Ha hivataolos álláspontot akarsz a közölni teljesen tárgyilagosan saját ügyeidben csak akkor használd ezt a nevet, de pl. a web-server-es topicban ezzel a néven postolni nem etikus a szememben. A google mindent talál, és reflexből rákeresek a cégnevekre is...
Stefan Weinenberger 2010-02-05, 22:42 Mindenesetre sajnálom, hogy ennyire ellenszenvesnek találsz minket, remélem ez idővel, ha jobban megismersz, akkor megváltozik.
nem hiszem hogy erről lenne szó, csak a cégnév és post párosítás nem a legjobb dolog:)
stef
viacomkft 2010-02-05, 23:21 nem hiszem hogy erről lenne szó, csak a cégnév és post párosítás nem a legjobb dolog:)
stef
Szia, lehet igazad van, bár ha más néven és egy linkkel teszem ugyan ezt, akkor sem vagyok előrébb ;)
Tényleg sajnálom, ha valaki azt hiszi, hogy rossz indulat vezérel, egyszerűen csak az a helyzet, a véleményéből egyértelműen az látszik, hogy két véglet van: ha egy cég frissen kezd, akkor még nem tudja, hogy hogy kell kezelni az ügyfeleket (például, ha valami nem működik) vagy a másik véglet, amikor már nem tartják fontosnak egy-egy ügyfél megtartását. Jobb ezekre odafigyelni! Egyébként ha van egy-egy panaszos írás, akkor inkább gondolkozok azon, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát, minthogy azon mesterkedjek, hogy átcsábítsam. A web-server-es hozzászólásomról pedig csak annyit, hogy ott sem gonoszkodás volt, hanem szóltam, Zsoltnak (web-server), hogy gond van, elküldtem az URL-t neki, az, hogy innentől Ő hogy kezelte az ügyet már nem rám tartozik, számomra viszont hajnalban visszajelezte, hogy utánanéz a problémának.
Ahogy Joske is írta az egyik postjában, az ügyfeleket Ő is úgy szerezte, hogy teljesítette az ügyfelek kéréseit és válaszolt a kérdéseikre. Nos én is ezt teszem, a fórumon is.
Van itt több szolgáltató is rajtam kívül, sokról nem is tudjuk, hogy az, én felvállalom, hogy a viacomkft-t képviselem. Lehet más módja sikeresebb lenne, hirtelen ötlet volt...
Stefan Weinenberger 2010-02-05, 23:40 Szia, lehet igazad van, bár ha más néven és egy linkkel teszem ugyan ezt, akkor sem vagyok előrébb
Sokan nézik a fórumot, konkurensek nem éppen etikus emberkék, akik nem írnak, viszont cselekednek. Minden esetben érdemes úgy csinálni, hogy fantázianévvel és nem cégnévvel posztolsz és megosztod a véleményedet. Sokan vannak akik rosszindulatúak - nem úgy használják a közösségi erőt ahogy használni kellene, és itt nem a fórum közösségről beszélek, akik aktívan posztolnak:)
stef
viacomkft 2010-02-05, 23:46 Sokan nézik a fórumot, konkurensek nem éppen etikus emberkék, akik nem írnak, viszont cselekednek. Minden esetben érdemes úgy csinálni, hogy fantázianévvel és nem cégnévvel posztolsz és megosztod a véleményedet. Sokan vannak akik rosszindulatúak - nem úgy használják a közösségi erőt ahogy használni kellene, és itt nem a fórum közösségről beszélek, akik aktívan posztolnak:)
stef
Szia,
Ezen nem múljék :) Lehet nicket változtatni, vagy nyissak egy újat a régi hozzászólásokat és hozzáférést töröljem?
Stefan Weinenberger 2010-02-05, 23:50 ment privi:)
2525252525
stef
Lehet nicket változtatni, vagy nyissak egy újat a régi hozzászólásokat és hozzáférést töröljem?
Szerintem beszéld meg Bagi Zoliékkal, és regelj még vagy 20 nicket a mostani mellé. Utána írj így is, meg úgy is. Sőt, vitatkozz magaddal! :)
Mi is ezt tesszük Steffel. Valójában én és ő ugyanaz a személy vagyunk. A viták csak látszatnak vannak. De psszt! ;-)
"Zavard össze az ellenséget!" ;)
Szerintem beszéld meg Bagi Zoliékkal, és regelj még vagy 20 nicket a mostani mellé. Utána írj így is, meg úgy is. Sőt, vitatkozz magaddal! :)
Mi is ezt tesszük Steffel. Valójában én és ő ugyanaz a személy vagyunk. A viták csak látszatnak vannak. De psszt! ;-)
"Zavard össze az ellenséget!" ;)
Ebben a topikban kiderül az igazság:
http://seo.forum.hu/bemutatkozas-f2/csak-nehogy-en-is-lebukjak-hogy-46-neven-t6956/
:)
ui.: Engem személy szerint nem érdekel hogy cégneves nickenel, becenéven, vagy a polgári nevén tolja valaki. A lényeg hogy mondja frankót!
Szia, lehet igazad van, bár ha más néven és egy linkkel teszem ugyan ezt, akkor sem vagyok előrébb ;)
Tényleg sajnálom, ha valaki azt hiszi, hogy rossz indulat vezérel, egyszerűen csak az a helyzet, a véleményéből egyértelműen az látszik, hogy két véglet van: ha egy cég frissen kezd, akkor még nem tudja, hogy hogy kell kezelni az ügyfeleket (például, ha valami nem működik) vagy a másik véglet, amikor már nem tartják fontosnak egy-egy ügyfél megtartását. Jobb ezekre odafigyelni! Egyébként ha van egy-egy panaszos írás, akkor inkább gondolkozok azon, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát, minthogy azon mesterkedjek, hogy átcsábítsam. A web-server-es hozzászólásomról pedig csak annyit, hogy ott sem gonoszkodás volt, hanem szóltam, Zsoltnak (web-server), hogy gond van, elküldtem az URL-t neki, az, hogy innentől Ő hogy kezelte az ügyet már nem rám tartozik, számomra viszont hajnalban visszajelezte, hogy utánanéz a problémának.
Ahogy Joske is írta az egyik postjában, az ügyfeleket Ő is úgy szerezte, hogy teljesítette az ügyfelek kéréseit és válaszolt a kérdéseikre. Nos én is ezt teszem, a fórumon is.
Van itt több szolgáltató is rajtam kívül, sokról nem is tudjuk, hogy az, én felvállalom, hogy a viacomkft-t képviselem. Lehet más módja sikeresebb lenne, hirtelen ötlet volt...
Most erről (http://seo.forum.hu/webtarhely-f48/web-server-t5129/post151440.html) beszélünk? Engem személy szerint nem érdekel, hogy ha nyilvános fórumokon ostorozol másokat és megmondod hogy bezzeg ti mit csináltok jobban, de a cég renoméjának többet ártasz vele mint használsz. Nem akarom megvédeni a web-servert, de ők jóval régebben vannak a piacon mint ti, és jóval több ügyfelük "fogfájását" kell kezelniük. Kimaradások, és technikai problémák még a legjobb helyen is előfordulhatnak, és a viacomkft-nek is lesznek hasonló problémái. Az ügyfelek meg nem buták, hogy ha valami nem tetszik neki akkor ne kapják elő a google-t és keresnek másik szolgáltatót... A Te "nyomulós" posztod alapján sokan nem a viacomkft-t fogják választani.
Persze lehet hogy tévedek, de nekem hányingerem van attól, hogy ha egy nyilvános fórumot reklámozásra használnak fel. Szvsz ez is SPAM és sokakat megbotránkoztat.
Nem akarom megvédeni a web-servert, de ők jóval régebben vannak a piacon mint ti, és jóval több ügyfelük "fogfájását" kell kezelniük.
a web server az egyik leggagyibb és legrosszabb szolgáltató a hazai a piacon. a világ szégyene hogy ennyi ügyfelük van(na persze az egyéves hűségnyilatkozat, ami jól el van dugva az ÁSZF-ben sokat lendít ezen).
Kimaradások, és technikai problémák még a legjobb helyen is előfordulhatnak, és a viacomkft-nek is lesznek hasonló problémái.
ez így igaz. technikai, vagy bármilyen gondok előfordulhatnak, ezzel nincs is gond, de ez a web server-nél olyan méreteket ért el pl ennek a fórumnak az esetében, amikor el kellett volna gondolkozniuk, hogy van e keresnivalójuk a hostingpiacon.
viacomkft 2010-02-06, 17:38 Most erről (http://seo.forum.hu/webtarhely-f48/web-server-t5129/post151440.html) beszélünk? Engem személy szerint nem érdekel, hogy ha nyilvános fórumokon ostorozol másokat és megmondod hogy bezzeg ti mit csináltok jobban, de a cég renoméjának többet ártasz vele mint használsz. Nem akarom megvédeni a web-servert, de ők jóval régebben vannak a piacon mint ti, és jóval több ügyfelük "fogfájását" kell kezelniük. Kimaradások, és technikai problémák még a legjobb helyen is előfordulhatnak, és a viacomkft-nek is lesznek hasonló problémái. Az ügyfelek meg nem buták, hogy ha valami nem tetszik neki akkor ne kapják elő a google-t és keresnek másik szolgáltatót... A Te "nyomulós" posztod alapján sokan nem a viacomkft-t fogják választani.
Persze lehet hogy tévedek, de nekem hányingerem van attól, hogy ha egy nyilvános fórumot reklámozásra használnak fel. Szvsz ez is SPAM és sokakat megbotránkoztat.
Szia,
Ne haragudj, de Te most miért beszélsz arról, hogy lejáratnám a web-szerver-t? Nekem semmi gondom nem volt velük, nem én írtam, hogy gondok vannak, hanem egy ügyfelük, én csak segíteni próbáltam Nekik. (Mivel ismerem Zsoltot és kollégáját is, a kapcsolatunk sem rossz, szerinted miért tennék keresztbe egy ilyen ismeretségnek? ennyire buta embernek tűnök a szemedben?) Egyébként pedig most éppen Te alkotsz véleményt úgy rólunk, hogy nem is ismersz! Persze az fel se merüljön benned, hogy esetleg van pár dolog, amit lehet, hogy totál véletlenül de másként csinálhatunk, mert bizonyára nem is értünk semmihez. Ha pedig szerinted csak ostorozok, olvasd el az összes hozzászólásomat!
Véleményem szerint ez a beszélgetés is kezd nem ide illő lenni, ha van kedved folytassuk privátban vagy akár telefonon, mivel szerintem az, hogy Te miért gondolod, hogy hányni való cég vagyunk lehet, hogy inkább a kettőnk ügye. Elfogadom, hogy Te sokkal sikeresebb és okosabb ember vagy nálam, de attól még ne alkoss véleményt rólam pár hozzászólás alapján.
|
|