![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Blogsarok Blogolással kapcsolatos témák tárháza, WordPress, Blogspot |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#21 |
|
Bölcs
Blog: 8 bizarr testmódosítás
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.108
Kiosztott köszönetek: 45
Begyũjtött 257 köszönetet 150 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mit értesz az alatt, hogy "inteligensebben jeleníti meg a tartalmat" és mik azok a komoly hibák?
|
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#22 |
|
Google 'n' Roll Man
Hely: Tárnok és Budapest
Összes hozzászólás: 2.031
Kiosztott köszönetek: 403
Begyũjtött 676 köszönetet 375 hozzászólással
Csak röviden, van egy DIV amiben egy menüsor van. Ha a DIV-nek nem adom meg a fix magasságát, a FF akkor is szépen megjeleníti a menüpontokat a teljes magasságban, az IE -ben meg nem látszott semmi, amíg a megfelelő helyre a "height=" ki nem került.
Hozzáteszem ez az első munkám amit egy már meglévő template átszabásával készítek. Egyenlőre minden nap tanulok valami újat: hxxp://www.sharepointscanner.com/ Már rengeteget dolgoztam a forráskód és a CSS átírásával. IE-6 ban a felső menüsor alatt még mindíg látok egy kb 10 pixeles sávot, ami FF-ben és IE 7-ben nincs. Amúgy mint mondtam FF-ben tökéletesen nézett ki eredetileg, amig IE-7 ben pusztán a KODAK logó feléig jelent meg a felső sáv.... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Bölcs
Kijavítottam a menüs hibát, feltettem ide a cuccot (szólj ha már nem kell, törlöm)
hxxp://www.tutorial.hu/temp/kodak/ hxxp://www.tutorial.hu/temp/kodak/kodak.zip FF, IE6-8 rendben, teszteltem. A gond nem a böngészővel volt, hanem hogy egyrészt a navmenu-container -nek 55px-t adtál magasságként, miközben csak 45px kellett volna. Aztán asszem az UL-nek is adtam egy fix 45px magasságot meg egy overflow: hidden -t hasonlítsd össze a css-t a tiéddel, azt az 1-2 sort szerintem meg fogod találni ami a gond volt (képek URL-ét átirtam, szal nehogy felmásold egy az egyben a tárhelyedre). A logós probléma meg valszeg azért volt, mert egy inline A elembe blokk DIV-t raktál tartalom nélkül, ez így nem igazán jó. A DIV eleve nem is igazán kellene ilyen formában a logóhoz (nincs értelme): Kód:
<A href="./index_files/index.html"><DIV id="logo"></DIV></A> Kód:
<a href="./index_files/index.html" title="" id="logo">ide irsz vmi jo szoveget</a>
CSS:
a#logo {
display:block;
width:200px;
height:50px;
background-image:url(images/kodak-logo.jpg);
background-repeat:no-repeat;
float:left;
text-indent:-9000px;
}
Kód:
<a href="./index_files/index.html" title="" id="logo"><span>ide irsz vmi jo szoveget</span></a>
CSS:
a#logo {
display:block;
width:200px;
height:50px;
background-image:url(images/kodak-logo.jpg);
background-repeat:no-repeat;
float:left;
}
a#logo span { display:none; }
Utoljára módosítva: Harder által : 2009-07-24 01:40 |
|
|
|
| Hálás a hozzászólás írójának | sbs (2009-07-24) |
|
|
#24 |
|
Bölcs
Blog: Mood for Dance
Hely: Székesfehérvár
Összes hozzászólás: 3.185
Kiosztott köszönetek: 477
Begyũjtött 648 köszönetet 474 hozzászólással
Én általában az FF-fel szoktam megszívni. IE-re megcsinálom az oldalt, megnézem FF-ben, és akkor kapok szívrohamot
Persze, ha nem felejtem el, akkor közben is nézem ff-el, akkor picit jobb a helyzet, mert egyből lehet korrigálni.Sajnos azt tapasztalom, hogy bizonyos templétek annak ellenére, hogy jól jelennek meg FF, IE7, Chrome alatt, koránt sem lesz jó IE8, vagy ie6 alatt. És most már főleg az IE8 kezd elterjedni, főleg, hogy sok vistás gépet azzal adnak el. Erre a legegyszerűbb megoldást itt a fórumon írták le, de megosztom itt is, hátha nem mindenki találja meg: head részbe: <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" /> Arni |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Google 'n' Roll Man
törölheted leszedtem.
IE6-ban tökéletes lett, a 45-el az én 55-ön helyett, viszont FF-ban és IE7-ben most nem jó. azaz külön CSS kéne, de még ebben sem utazom nagyon. .... (itt most dolgozom nagyon) Na kész és mindháromban jó.. a franc se érti, de az egyik konténernek mégis 55 kellett !!! Utoljára módosítva: sbs által : 2009-07-24 11:40 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Bölcs
Valszeg vmelyik részletet nem írtad át a css-ben, azért lehetett még rossz, mert az előbb törlés előtt végigfutottam mindegyik böngészőben és megfelelőnek tűnt. Most az 55px magasság azért kell, mert benne egy 45px magas div-ed van aminek adtál 10px-es padding-top-t
|
|
|
|
| Hálás a hozzászólás írójának | sbs (2009-07-27) |
|
|
#27 |
|
Google szelídítő
Blog: On-site SEO training!
Hely: Erdély.MArosvásárhely
Összes hozzászólás: 1.802
Kiosztott köszönetek: 1.046
Begyũjtött 767 köszönetet 542 hozzászólással
Szerintem nagyon fontos egy WP / Joomla / Drupal templatenél:
1. táblázatmentes layout, li menükkel 2. IE6 kompatibilitás 3. szép forráskód. ez alatt azt értem, hogy egyrészt valid xhtml 1.1 (én mindig erre törekszem újabban, de legalább 1.0 strict legyen) és css 2.1, másrészt pedig a layoutban a törzsszöveg ne a 300. sornál kezdődjön. Sajnos nagyon sok ilyet láttam. +1. szerintem a Thesis jó, de semmi olyan forradalmi nincs benne, amiért a Thesis Theme Developer's Option $164.00 lehetne. Hasonló poént akar elsütni a YOOtheme csapat Joomlához Warp framework (Phoenix) néven. Én megkaptam amúgy is, mivel előfizetőjük vagyok, de azért nem estem hanyat. Vannak benne jó ötletek, de csak ezért előfizetni nem éri meg. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Google 'n' Roll Man
Ahhh... látom még idő kell mire mindent apró bokrot meglátok ami az erdőben van..... köszi
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Tag
Összes hozzászólás: 53
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 8 köszönetet 7 hozzászólással
![]() |
A Thesis-t használja valaki? Matt Cutts is azt használja a blogján, de vajon a SEO képességei miatt, vagy csak megtetszett neki?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Bölcs
Blog: Hitelkalkulátor
Összes hozzászólás: 903
Kiosztott köszönetek: 134
Begyũjtött 225 köszönetet 160 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szerintem Matt Cutts nem különösebben optimalizál, inkább csak ír. Aztán akármilyen marhaságot ír, 10.000 -en átveszik, meg hivatkozzák innentől fogva használhat ő akármilyen template -t, sose lesz rossz helyen.
|
| Hálás a hozzászólás írójának | mahone (2010-01-12) |
![]() |
| Címkék |
| kiválasztása, template, wordpress |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| ja_teline_iii template | dry | Design sarok | 4 | 2010-01-13 08:28 |
| virtuemart template | Bálint | CMS - Content Management System | 6 | 2009-10-27 14:58 |
| xhtml template-ek | kow | Programozás | 5 | 2009-08-24 14:59 |
| Web-Template.hu | BooBooCheck | Honlap kritika | 11 | 2009-01-27 20:23 |
| css help joomla 1.5 template | tiborg | Programozás | 13 | 2008-10-29 16:43 |