SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Blogolás > Blogsarok

Blogsarok Blogolással kapcsolatos témák tárháza, WordPress, Blogspot

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-01-08, 11:44   #1
takashi
Új tag

Hely: budapest
Összes hozzászólás: 20
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
takashi ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás Wordpress oldalam túlterheli a rendszert

Sziasztok.

A tanácsotokat szeretném kérni, mivel a tárhelyszolgáltatóm megkeresett, hogy az oldalam (fotópályázatok) túlterheli a szervert.
Azt állítják, hogy a processzor teljesítményét jelentősen terheli, ami miatt már rövid leállások is történtek.

A wordpress 2.9.1 verzióját használom, comfy sablonnal, az oldal napi látogatottsága 2-300 látogató között mozog.
Ezt okozhatja a thumbnail-ek, vagy a kommentek kezelése?
Mivel az oldal viszonylag sok kis képet (200px)jelenít meg, arra is gondoltam, hogy a főoldal betöltődése lehet ennyire erőforrás igényes.
Érdemes lenne a super cache,delete revision pluginok telepítése? Előre is köszönöm a segítséget.
takashi nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2010-01-08, 12:35   #2
TLoF
Bölcs

Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
TLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugár
Alapbeállítás re: Wordpress oldalam túlterheli a rendszert

Ha jól látom, akkor a főoldal kb 20 wp query objektumot tartalmaz, és mivel elég statikus igy simán megcsinálnám, hogy valamilyen cache rendszert telepítsek.

Ajánlom a wp-supercache rendszerét, hiszen az jelentősen csökkenti a szerverre jutó terhelést, illetve ha sok egyedi plugint használsz, akkor a pluginok kicsi átirásával egy belső cache rendszer használatával jelentős teljesitményt takarithatsz meg.
TLoF nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-08, 12:52   #3
kgc
kgc for president

kgc logója

Hely: Ouagadougou...
Összes hozzászólás: 2.180
Kiosztott köszönetek: 453
Begyũjtött 547 köszönetet 309 hozzászólással
kgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevet

Hát nem tudom, nem értek a szerverekhez de azt gondolom, elég gáz, hogy egy szervert egy wp alapon futtatott lap napi 300 körüli látogatóval kiakaszt. Tudom, hogy az oldalletöltések által generált forgalom fontosabb adat lenne mint a látogatók száma, de elég sok wp alapú lapot csináltam már és azokhoz elég sok plugint is szoktam feltelepíteni, mégis ennél nagyobb forgalom mellett sosem volt panasz még alsókategóriás szerveren sem a lajaimra.

A delete revision úgy tudom, hogy nem csinál mást csak a wp által a post írása közben automatikusan lementett állapotokat, menétseket tiltja le és távolítja el az adatbázisból.

A szuperkess plug-ot nem ismerem, de többen dicsérik.

A helyedben átvinném valami normálisabb szolgáltatóhoz az anyagomat.

frissítés: megkattogtattam a lapodat és szerintem blőd, hogy az a weboldal kiakaszt egyszervert.
Megerősítem a fenti, jobb szolgáltató választásáró szóló javaslatomat

Linkatalógus.net - Redir.hu - E-mailcím védelem a spam-ektől

Utoljára módosítva: kgc által : 2010-01-08 12:56
kgc nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának
Netallica (2010-03-04), Stefan Weinenberger (2010-01-08)
Régi 2010-01-08, 13:09   #4
mahone
Jack Bauerrel vagyok :)

mahone logója

Összes hozzászólás: 3.334
Kiosztott köszönetek: 831
Begyũjtött 1.044 köszönetet 711 hozzászólással
mahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehetmahone sok mindenre büszke lehet

Hogy mit bír a szerver ahhoz nem értek, de egy ilyen méretben látogatott oldal miatt nem szabadna megállni a vasnak szerintem. Valami csúnya probléma lesz ott, válts amíg nem késő. Láttam jópár nagyobb látogatottságú WP oldalt, és még megy a szerver alatta.

KGC, a delete revision plugin nem tiltja le, csak kitörli az eddigi revisionokat. Van külön tiltó is, de hirtelen nem ugrik be a neve.
mahone elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
kgc (2010-01-08)
Régi 2010-01-08, 13:14   #5
opera11
Szerkesztő

opera11 logója

Blog: StarDict
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 248
Kiosztott köszönetek: 23
Begyũjtött 65 köszönetet 34 hozzászólással
opera11 ismeretlen jelenlegopera11 ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül opera11 részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül opera11 részére

Ha nem bírja a szerver, az valóban gáz, de attól még lehetne optimalizálni az oldalt bőven.

A Yslow FF kiegészítő pl azt mondja, hogy 330kb JS-et, 50kb css-t és 170kb képet nyomsz át a felhasználónak, ez sok, főleg a JS.

Ezt egy fájlba gyúrással 250 kb-ra lelehet vinni, ha pedig használnál gzip tömörítést, akkor szerintem ilyen 80 kb lenne.

Nekem a Google WT mondott mindenféle sebességi gondokat, ezért csinálgattam mostanában ilyeneket, igaz Drupallal, de nyilván megvannak a megfelelő WP pluginok:

http://klap.hu/blog/drupal-cache-felturbozas

A különböző cache megoldások jótékony hatásai miatt érdemes megnézegetni a számokat...

Egyébként most semmilyen gyorsítótárazás, cache nincs?
Régi 2010-01-08, 13:40   #6
AnagyZ
Cartman, the Drummer

AnagyZ logója

Hely: London - Dunaújváros
Összes hozzászólás: 1.127
Kiosztott köszönetek: 117
Begyũjtött 307 köszönetet 228 hozzászólással
AnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt lesz

kíváncsi lennék egy magento mit csinálna ott.

de témánál maradva gyere el onnan gyorsan
AnagyZ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-08, 13:53   #7
Nero
Bölcs

Nero logója

Hely: USA
Összes hozzászólás: 705
Kiosztott köszönetek: 61
Begyũjtött 165 köszönetet 130 hozzászólással
Nero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útjánNero elindult a közkedveltség útján
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Nero részére

A kerdes az is, hogy most mennyit fizetsz a tarhelyert, de ez a par latogato akkor sem dogleszthetne be a szervert. Nekem szinten wp alapon fut napi 5-7e latogato nagykepek toltenek le es no problem szerencsere...
Az optimalizalas mellett en is a szolgaltatovaltast javaslom.
Régi 2010-01-08, 14:14   #8
Geri
human being

Geri logója

Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
Geri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüli

ez nem biztos hogy a tárhely hibája. lehet hogy esetedben a wp minden képhez a kimenetezés előtt generálja a thumbnail-t, ami ha gd-t használsz akkor az leterhelhet egy normális szervert is (pl 40 képhez generálni thumbnail-t egy oldal előállításához). de a szolgáltatónak ezt látnia kellene a log-okban hogy melyik process eszi a processzort és ki lehetne deríteni ha ez a gond.

No Pain, No Gain
hírek ma
When your head is hurting from trying to solve a problem, stop standing on it.
Geri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-08, 14:23   #9
charlie
Tag

charlie logója

Hely: Szombathely
Összes hozzászólás: 83
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 10 köszönetet 10 hozzászólással
charlie ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés ICQ-n keresztül charlie részére Üzenetküldés MSN-en keresztül charlie részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül charlie részére

naja, tudni kéne, hogy pontosan hogyan épül fel az oldalad. mert meg lehet csinálni olyan szarul is, hogy pár száz látogató bedöntse. plusz ki tudja mennyi bot látogatja...
charlie nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-08, 14:44   #10
AnagyZ
Cartman, the Drummer

AnagyZ logója

Hely: London - Dunaújváros
Összes hozzászólás: 1.127
Kiosztott köszönetek: 117
Begyũjtött 307 köszönetet 228 hozzászólással
AnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt leszAnagyZ hamarosan közkedvelt lesz

kgc kolléga a wp-config.php-ba a lang HU-hu sor után ezt a sort alkalmazza:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

ne búsulj ez letiltja

úgy nézem nem egyedi a kialakítása akkor minden ezzel a designel készült oldalt üldöznének??
sima magazin tipusu cucc nem döglik bele egy szerver se

Utoljára módosítva: AnagyZ által : 2010-01-08 14:48
AnagyZ nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
oldalam, rendszert, túlterheli, wordpress

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
SHP.hu-hoz hasonló rendszert keresek! Marchello CMS - Content Management System 7 2010-07-14 17:43
WordPress vírus, WordPress biztonság gorgo08 Blogsarok 33 2009-10-21 13:39
Új oldalam.net Bidu Honlap kritika 26 2008-07-07 12:08
Flash Sharing rendszert keresek Bidu Általános beszélgetés 9 2007-12-23 01:35

A pontos idő 16:09 , a GMT +2 időzóna szerint.