![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Blogsarok Blogolással kapcsolatos témák tárháza, WordPress, Blogspot |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1 |
|
Új tag
Hely: budapest
Összes hozzászólás: 20
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Sziasztok.
A tanácsotokat szeretném kérni, mivel a tárhelyszolgáltatóm megkeresett, hogy az oldalam (fotópályázatok) túlterheli a szervert. Azt állítják, hogy a processzor teljesítményét jelentősen terheli, ami miatt már rövid leállások is történtek. A wordpress 2.9.1 verzióját használom, comfy sablonnal, az oldal napi látogatottsága 2-300 látogató között mozog. Ezt okozhatja a thumbnail-ek, vagy a kommentek kezelése? Mivel az oldal viszonylag sok kis képet (200px)jelenít meg, arra is gondoltam, hogy a főoldal betöltődése lehet ennyire erőforrás igényes. Érdemes lenne a super cache,delete revision pluginok telepítése? Előre is köszönöm a segítséget. |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#2 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ha jól látom, akkor a főoldal kb 20 wp query objektumot tartalmaz, és mivel elég statikus igy simán megcsinálnám, hogy valamilyen cache rendszert telepítsek.
Ajánlom a wp-supercache rendszerét, hiszen az jelentősen csökkenti a szerverre jutó terhelést, illetve ha sok egyedi plugint használsz, akkor a pluginok kicsi átirásával egy belső cache rendszer használatával jelentős teljesitményt takarithatsz meg.
|
|
|
#3 |
|
kgc for president
Blog: A Parasidose.hu honlapja
Hely: Ouagadougou...
Összes hozzászólás: 2.180
Kiosztott köszönetek: 453
Begyũjtött 547 köszönetet 309 hozzászólással
Hát nem tudom, nem értek a szerverekhez de azt gondolom, elég gáz, hogy egy szervert egy wp alapon futtatott lap napi 300 körüli látogatóval kiakaszt. Tudom, hogy az oldalletöltések által generált forgalom fontosabb adat lenne mint a látogatók száma, de elég sok wp alapú lapot csináltam már és azokhoz elég sok plugint is szoktam feltelepíteni, mégis ennél nagyobb forgalom mellett sosem volt panasz még alsókategóriás szerveren sem a lajaimra.
A delete revision úgy tudom, hogy nem csinál mást csak a wp által a post írása közben automatikusan lementett állapotokat, menétseket tiltja le és távolítja el az adatbázisból. A szuperkess plug-ot nem ismerem, de többen dicsérik. A helyedben átvinném valami normálisabb szolgáltatóhoz az anyagomat. frissítés: megkattogtattam a lapodat és szerintem blőd, hogy az a weboldal kiakaszt egyszervert. Megerősítem a fenti, jobb szolgáltató választásáró szóló javaslatomat
Te szpemmelsz, én bannolok! Linkatalógus.net - Redir.hu - E-mailcím védelem a spam-ektől Utoljára módosítva: kgc által : 2010-01-08 12:56 |
|
|
|
| Hálásak a hozzászólás írójának | Netallica (2010-03-04), Stefan Weinenberger (2010-01-08) |
|
|
#4 |
|
Jack Bauerrel vagyok :)
Összes hozzászólás: 3.334
Kiosztott köszönetek: 831
Begyũjtött 1.044 köszönetet 711 hozzászólással
Hogy mit bír a szerver ahhoz nem értek, de egy ilyen méretben látogatott oldal miatt nem szabadna megállni a vasnak szerintem. Valami csúnya probléma lesz ott, válts amíg nem késő. Láttam jópár nagyobb látogatottságú WP oldalt, és még megy a szerver alatta.
KGC, a delete revision plugin nem tiltja le, csak kitörli az eddigi revisionokat. Van külön tiltó is, de hirtelen nem ugrik be a neve.
|
| Hálás a hozzászólás írójának | kgc (2010-01-08) |
|
|
#5 |
|
Szerkesztő
Blog: StarDict
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 248
Kiosztott köszönetek: 23
Begyũjtött 65 köszönetet 34 hozzászólással
![]() ![]() |
Ha nem bírja a szerver, az valóban gáz, de attól még lehetne optimalizálni az oldalt bőven.
A Yslow FF kiegészítő pl azt mondja, hogy 330kb JS-et, 50kb css-t és 170kb képet nyomsz át a felhasználónak, ez sok, főleg a JS. Ezt egy fájlba gyúrással 250 kb-ra lelehet vinni, ha pedig használnál gzip tömörítést, akkor szerintem ilyen 80 kb lenne. Nekem a Google WT mondott mindenféle sebességi gondokat, ezért csinálgattam mostanában ilyeneket, igaz Drupallal, de nyilván megvannak a megfelelő WP pluginok: http://klap.hu/blog/drupal-cache-felturbozas A különböző cache megoldások jótékony hatásai miatt érdemes megnézegetni a számokat... Egyébként most semmilyen gyorsítótárazás, cache nincs? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cartman, the Drummer
Hely: London - Dunaújváros
Összes hozzászólás: 1.127
Kiosztott köszönetek: 117
Begyũjtött 307 köszönetet 228 hozzászólással
kíváncsi lennék egy magento mit csinálna ott.
de témánál maradva gyere el onnan gyorsan |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bölcs
Hely: USA
Összes hozzászólás: 705
Kiosztott köszönetek: 61
Begyũjtött 165 köszönetet 130 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A kerdes az is, hogy most mennyit fizetsz a tarhelyert, de ez a par latogato akkor sem dogleszthetne be a szervert. Nekem szinten wp alapon fut napi 5-7e latogato nagykepek toltenek le es no problem szerencsere...
Az optimalizalas mellett en is a szolgaltatovaltast javaslom. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
human being
Blog: Rails var_dump
Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
ez nem biztos hogy a tárhely hibája. lehet hogy esetedben a wp minden képhez a kimenetezés előtt generálja a thumbnail-t, ami ha gd-t használsz akkor az leterhelhet egy normális szervert is (pl 40 képhez generálni thumbnail-t egy oldal előállításához). de a szolgáltatónak ezt látnia kellene a log-okban hogy melyik process eszi a processzort és ki lehetne deríteni ha ez a gond.
|
|
|
#9 |
|
Tag
Hely: Szombathely
Összes hozzászólás: 83
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 10 köszönetet 10 hozzászólással
![]() |
naja, tudni kéne, hogy pontosan hogyan épül fel az oldalad. mert meg lehet csinálni olyan szarul is, hogy pár száz látogató bedöntse. plusz ki tudja mennyi bot látogatja...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cartman, the Drummer
Hely: London - Dunaújváros
Összes hozzászólás: 1.127
Kiosztott köszönetek: 117
Begyũjtött 307 köszönetet 228 hozzászólással
kgc kolléga a wp-config.php-ba a lang HU-hu sor után ezt a sort alkalmazza:
define('WP_POST_REVISIONS', false); ne búsulj ez letiltja ![]() ![]() úgy nézem nem egyedi a kialakítása akkor minden ezzel a designel készült oldalt üldöznének?? sima magazin tipusu cucc nem döglik bele egy szerver se Utoljára módosítva: AnagyZ által : 2010-01-08 14:48 |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| oldalam, rendszert, túlterheli, wordpress |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| SHP.hu-hoz hasonló rendszert keresek! | Marchello | CMS - Content Management System | 7 | 2010-07-14 17:43 |
| WordPress vírus, WordPress biztonság | gorgo08 | Blogsarok | 33 | 2009-10-21 13:39 |
| Új oldalam.net | Bidu | Honlap kritika | 26 | 2008-07-07 12:08 |
| Flash Sharing rendszert keresek | Bidu | Általános beszélgetés | 9 | 2007-12-23 01:35 |