SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Webfejlesztés > CMS - Content Management System

CMS - Content Management System Avagy milyen tartalomkezelő rendszert használjunk

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-04-22, 21:18   #1
w8MYm8
Tag

Összes hozzászólás: 79
Kiosztott köszönetek: 15
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
w8MYm8 ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás html kód beillesztési hiba a joomla-ban

Sziasztok!

Olyan problémám van a joomla-val, hogy mikor megpróbálok egy flash alapú lejátszót beilleszteni egy cikkbe, akkor nem menti el a html kódot. Megnyitom a cikket html nézetben, beillesztem a kódot, updatelek, de nem történik semmi. Amikor újra megnyitom, akkor nincs benne a html nézetben. Mi lehet a hiba?

Ezt a lejátszót akarom beilleszteni az oldalba: http://creativetechs.com/tipsblog/em...-on-your-blog/

Előre is köszönöm a segítségeket!

Üdv.
w8MYm8 nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2009-04-22, 23:26   #2
Stefan Weinenberger
ifjú padavan

Stefan Weinenberger logója

Hely: Közös többszörös
Összes hozzászólás: 4.707
Kiosztott köszönetek: 813
Begyũjtött 1.151 köszönetet 727 hozzászólással
Stefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevetStefan Weinenberger hírneve túlszárnyal minden hírnevet
Üzenetküldés MSN-en keresztül Stefan Weinenberger részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Stefan Weinenberger részére
Alapbeállítás re: html kód beillesztési hiba a joomla-ban

Használj olyan editort, ami nem a default joomla editor. WysiwygPro és társai. Az alap joomla szövegszerkesztő egy herélt rosszul működő cucc.

stef
w8MYm8 (2009-04-23)
Régi 2009-04-23, 00:39   #3
w8MYm8
Tag

Összes hozzászólás: 79
Kiosztott köszönetek: 15
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
w8MYm8 ismeretlen jelenleg

Idézet:
Stefan Weinenberger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Használj olyan editort, ami nem a default joomla editor. WysiwygPro és társai. Az alap joomla szövegszerkesztő egy herélt rosszul működő cucc.

stef
Lecseréltem a szerkesztőt, de nem segített. Aztán megpróbáltam, hogy kicsit módosítom a lejátszó html kódját úgy, hogy embed-del kezdődjön és így elfogadja.

Köszönöm a javaslatot!
w8MYm8 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-03, 07:51   #4
Joomlaguru
Új tag

Joomlaguru logója

Blog:
Hely: Leányfalu
Összes hozzászólás: 45
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 12 köszönetet 11 hozzászólással
Joomlaguru ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül Joomlaguru részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Joomlaguru részére

Be kell menned a felhasználó kezelőbe, és ott kikapcsolni a szerkesztőt. (No editor, nincs szerkesztő beállítás). Így lehet olyan kódokat beilleszteni, amit egyébként a Joomla kapásból szűr.
Joomlaguru nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-09, 12:11   #5
sajtos
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 162
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 60 köszönetet 34 hozzászólással
sajtos ismeretlen jelenlegsajtos ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül sajtos részére

Idézet:
Joomlaguru eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Be kell menned a felhasználó kezelőbe, és ott kikapcsolni a szerkesztőt. (No editor, nincs szerkesztő beállítás). Így lehet olyan kódokat beilleszteni, amit egyébként a Joomla kapásból szűr.

A szűrést ki lehet kapcsolni, ha rámégy a cikk kezelőre és a jobb fölső sarokban van egy paraméterek gomb.

A fekete lista azokat szűri ki amiket beállítasz alatta:
Alapértelmezésben:
'applet', 'body', 'bgsound', 'base', 'basefont', 'embed', 'frame', 'frameset', 'head', 'html', 'id', 'iframe', 'ilayer', 'layer', 'link', 'meta', 'name', 'object', 'script', 'style', 'title', 'xml'

A fehér lista meg pont fordítva működik , azokat engedélyezi amiket megadsz neki.

A nincs HTML meg szerintem érthető.

Remélem tudtam valakinek segíteni
sajtos nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
tibi1987 (2010-03-09)
Régi 2010-03-10, 05:39   #6
Joomlaguru
Új tag

Joomlaguru logója

Blog:
Hely: Leányfalu
Összes hozzászólás: 45
Begyũjtött 12 köszönetet 11 hozzászólással
Joomlaguru ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül Joomlaguru részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Joomlaguru részére

Idézet:
sajtos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A szűrést ki lehet kapcsolni, ha rámégy a cikk kezelőre és a jobb fölső sarokban van egy paraméterek gomb.

A fekete lista azokat szűri ki amiket beállítasz alatta:
Alapértelmezésben:
'applet', 'body', 'bgsound', 'base', 'basefont', 'embed', 'frame', 'frameset', 'head', 'html', 'id', 'iframe', 'ilayer', 'layer', 'link', 'meta', 'name', 'object', 'script', 'style', 'title', 'xml'

A fehér lista meg pont fordítva működik , azokat engedélyezi amiket megadsz neki.

A nincs HTML meg szerintem érthető.

Remélem tudtam valakinek segíteni
Köszönöm a segítséget! Hiába, vannak a Joomlának olyan funkciói, amit több év után sem ismer az ember.
A fekete lista hol van egyébként? Hogyan tudom szerkeszteni?
A joomla leírásában pedig ezt találtam:
In Joomla! 1.5.8 and later, a default filtering choice is in place for those who have not selected an Article Filter option. The default applied for those who have not made a selection implements "black list" filtering as a security precaution against possible XSS. In version 1.5.8, all users, including members of the Super Admin group, have this set by default. In versions 1.5.9 and later, users in the Super Admin group do not have any filtering by default.

Ezek szerint a Super admint nem érintené a szűrés - legalábbis nem a Joomla motor felől. Viszont én JCE editort használok, ami meg ugye saját maga szűr bizonyos dolgokat. Szripteket pl. nem tudok betenni, és hiába keresgéltem erre beállítást a szerkesztőben, nem tudtam engedélyezni. Ezért szoktam kikapcsolni a szerkesztőtl
Joomlaguru nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 08:59   #7
sajtos
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 162
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 60 köszönetet 34 hozzászólással
sajtos ismeretlen jelenlegsajtos ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül sajtos részére

Idézet:
Joomlaguru eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm a segítséget! Hiába, vannak a Joomlának olyan funkciói, amit több év után sem ismer az ember.
A fekete lista hol van egyébként? Hogyan tudom szerkeszteni?
A joomla leírásában pedig ezt találtam:
In Joomla! 1.5.8 and later, a default filtering choice is in place for those who have not selected an Article Filter option. The default applied for those who have not made a selection implements "black list" filtering as a security precaution against possible XSS. In version 1.5.8, all users, including members of the Super Admin group, have this set by default. In versions 1.5.9 and later, users in the Super Admin group do not have any filtering by default.

Ezek szerint a Super admint nem érintené a szűrés - legalábbis nem a Joomla motor felől. Viszont én JCE editort használok, ami meg ugye saját maga szűr bizonyos dolgokat. Szripteket pl. nem tudok betenni, és hiába keresgéltem erre beállítást a szerkesztőben, nem tudtam engedélyezni. Ezért szoktam kikapcsolni a szerkesztőtl
Közvetlenül ezek az opciók alatt van 2 beviteli mező. Oda kell beírni a szűrendő tagokat
sajtos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-15, 18:53   #8
zoliric
Új tag

zoliric logója

Összes hozzászólás: 8
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
zoliric ismeretlen jelenleg

Idézet:
Stefan Weinenberger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

stef
Igen a Joomla fejlesztő az a néhány száz. Biztos rosszul dolgoznak. Szerintem egy seo és egy fél talán "negyed se" profi szakember biztos bírálhatja a Joomla fejlesztéseket .

Nos . TinyMCE szerkesztő " beépülő modulkezelő" Kódtisztítás indításkor ki Kódtisztítás mentéskor be
Majd Cikk kezelő Paraméterek >>Feketelista kijelöl ! >> És állítsd a Regisztráltakra. "vagy semmire"

Menni fog ! Ennyit a herélt szövegszerkesztőkről

" A kód tisztítás főleg azért van mert a felhasználók által is engedélyezett szerkeszthetőség. Gondokat okozhat.Ha van ilyen ! Pl : Rosszindulatú kódok.stb
zoliric nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-16, 10:28   #9
bubu001
insert_click

bubu001 logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.146
Kiosztott köszönetek: 710
Begyũjtött 299 köszönetet 245 hozzászólással
bubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezik

Idézet:
zoliric eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen a Joomla fejlesztő az a néhány száz. Biztos rosszul dolgoznak. Szerintem egy seo és egy fél talán "negyed se" profi szakember biztos bírálhatja a Joomla fejlesztéseket .

Nos . TinyMCE szerkesztő " beépülő modulkezelő" Kódtisztítás indításkor ki Kódtisztítás mentéskor be
Majd Cikk kezelő Paraméterek >>Feketelista kijelöl ! >> És állítsd a Regisztráltakra. "vagy semmire"

Menni fog ! Ennyit a herélt szövegszerkesztőkről

" A kód tisztítás főleg azért van mert a felhasználók által is engedélyezett szerkeszthetőség. Gondokat okozhat.Ha van ilyen ! Pl : Rosszindulatú kódok.stb
7 hozzászólással bírálni valakit, negyed se szakembernek nevezni...
no comment.
bubu001 nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
beillesztési, hiba, html, joomlában, kód

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Joomla components, Joomla modules, Joomla mambots g-easy CMS - Content Management System 267 2010-07-12 15:19
joomla template - hiba g-easy CMS - Content Management System 5 2010-06-15 23:46
index.html+Joomla+SMF mekkmester CMS - Content Management System 0 2010-04-01 20:37
hiba a keresőbarát URL-ek használata esetén (joomla) w8MYm8 CMS - Content Management System 5 2009-04-23 00:06
Html vagy Joomla kocka SEO 11 2008-01-28 07:52

A pontos idő 16:08 , a GMT +2 időzóna szerint.