SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Online Marketing > Domain

Domain Domain választással kapcsolatos beszélgetések

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-06-18, 17:54   #21
zimbo
Tag

Összes hozzászólás: 60
Kiosztott köszönetek: 42
Begyũjtött 4 köszönetet 4 hozzászólással
zimbo ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás re: hu regisztráció

Sziasztok! Felhozom ezt a témát, mert nekem aktuális. Régen megkérdeztem egyik topicba, hogy hol olcsó a magyar domain. Az akkori legjobb javaslat szerint eddig az Abrom-nál vásároltam, mert ott olcsó volt, de most új weboldalt csináltam maguknak, és felment a domainek ára is.
A kérdés, hogy hol a legolcsóbb a hu domain jelenleg?
Tárhely máshol van, szóval az árban ugye benne van az is, hogy átirányítsák a tárhelyemre az új domaint, mert sajnos van ahol ez is külön tételnek számít, és felszámolnak érte x forintot!
zimbo nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2009-06-18, 19:35   #22
adash
Törzsvendég

adash logója

Összes hozzászólás: 134
Kiosztott köszönetek: 16
Begyũjtött 37 köszönetet 37 hozzászólással
adash ismeretlen jelenlegadash ismeretlen jelenlegadash ismeretlen jelenleg

Jómagam a mediacenter-nél vettem domaint. Az áruk átlagosnak mondható... illetve a vásárlás alatt meggyőztek róla hogy nem egy kókler cég. Én személy szerint legközelebb is náluk fogok vásárolni.
De ez csak egy vélemény! Hallgass meg még párat és utána dönts
adash nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
zimbo (2009-06-18)
Régi 2009-06-18, 19:47   #23
magic
Bölcs

magic logója

Összes hozzászólás: 1.006
Kiosztott köszönetek: 455
Begyũjtött 207 köszönetet 151 hozzászólással
magic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útjánmagic elindult a közkedveltség útján

Árban szerintem a forpsi nagyon jó, ott 3000 ft/2 év. De a többi szolgáltatása.....
magic elérhető   Válaszol idézettel
zimbo (2009-06-18)
Régi 2009-06-19, 00:23   #24
Zool
Timeline Manager

Zool logója

Hely: Kiskunhalas
Összes hozzászólás: 524
Kiosztott köszönetek: 41
Begyũjtött 116 köszönetet 70 hozzászólással
Zool elindult a közkedveltség útjánZool elindult a közkedveltség útjánZool elindult a közkedveltség útjánZool elindult a közkedveltség útjánZool elindult a közkedveltség útjánZool elindult a közkedveltség útján

dotroll-nál tervezek majd néhányat regelni.
Zool elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-06-19, 06:34   #25
Kefe
ENTER gomb nyomó

Kefe logója

Összes hozzászólás: 838
Kiosztott köszönetek: 87
Begyũjtött 131 köszönetet 73 hozzászólással
Kefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevetKefe hírneve túlszárnyal minden hírnevet

A Zuriel ostoba számlázási rendje miatt a domaineket átköltöztettem a Dotroll-hoz. Nagyon sokáig nem volt online DNS szerkesztő felület, de már van, jól működik.

Jó a kapcsolatom a Dotroll-lal, továbbra is náluk regisztrálok domaineket.
Viszont ha egy fontos domaint kell regizni, amire várhatóan sokan jelentkeznek, akkor TLoF!!!
Kefe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-06-19, 11:19   #26
adash
Törzsvendég

adash logója

Összes hozzászólás: 134
Begyũjtött 37 köszönetet 37 hozzászólással
adash ismeretlen jelenlegadash ismeretlen jelenlegadash ismeretlen jelenleg

TLoF ilyesmivel is foglalkozik?
adash nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-08, 00:08   #27
rendszergazda
Törzsvendég

rendszergazda logója

Összes hozzászólás: 192
Kiosztott köszönetek: 29
Begyũjtött 138 köszönetet 95 hozzászólással
rendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útjánrendszergazda elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás Nagykorúvá vált a magyar Internet

Egy kis érdekesség amit most találtam a a .hu-ról:
Idézet:
18 évvel ezelőtt bejegyezték az első .hu domaint

1991. október 7-én hajnali kettő óra számít a hazai domain regisztrációs időszámítás kezdetének, mert akkor vették nyilvántartásba a .hu domaintér első webcímét, a sztaki.hu-t. Alig 12 órát kellett várni, amíg a második domain is megszületett, az elektronikus levelezés céljaira létrehozott ella.hu-t szintén a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete számára vették nyilvántartásba. Közel egy évig újabb webcím lefoglalására nem került sor, azonban 1992. szeptemberében, a tanév kezdetének napján megkapta domain nevét Veszprémi Egyetem (vein.hu), majd 9 nap múlva az ELTE is kezelési jogot kapott az elte.hu-ra. Meglepő módon ötödikként egy gazdasági társaság, az AB-AEGON Általános Biztosító Rt. kérte a domainjének (ab-aegon.hu) lefoglalását.
1993-ban gyorsultak fel az események. Ebben az évben 41 .hu webcímet vettek nyilvántartásba, 1994-ben pedig a bejegyzett domain nevek száma duplája volt az előző évinek.
Az általunk közreadott első 100 domain listáját tartalmazó kimutatásból kierül, hogy a domaintér első 3 évégben többségében állami, vagy állami finanszírozású intézmények kérték neveik bejegyzését, azonban néhány vállalkozás is igyekezett az akkor még a nagyközönségnek ismeretlennek számító Internetes megjelenéshez közelebb kerülni.
Az első hazainak nevezhető gazdasági társaság, a 7+ Számítógép Hálózati Kft. a 15. volt a sorban a plus7.hu megigénylésével.
"Közel voltunk >>hivatalból<< az Internethez, mert hálózati rendszerek kialakításával foglalkoztunk már akkor is. A külföldi szakirodalmat olvasva nyilvánvaló volt az Internet várható térnyerése, ezért egyfajta szakmai presztízs volt számunkra az elsők között lenni." - nyilatkozta munkatársunknak a 7+ Kft. ügyvezető igazgatója, Lábodi Albert.

Olaszország legyőzte Amerikát

Az Internet akkori amerikai dominanciájának ellenére, az első külföldi "kézbe kerülő" magyar domain Olaszországhoz köthető. Az itemb.hu-t az Olasz Nagykövetség kérte, amely az 53. hazai webcím lett.
Az első olyan domain, amely nem egy intézmény nevéhez kapcsolható, hanem inkább befektetési célzatra utal, az a zene.hu volt. Ezt a domaint az azóta Synergon Rt-vé átalakult Rolitron Informatics Kft. foglalta le és 2002-ben szerezte meg a jelenlegi kezelője.

Pártosodás a Neten is

A parlamenti pártok közül az akkori legnagyobb politikai tömörülés kérte elsőként webcímének bejegyzését. A tulipánosok 2004. májusában foglalták le az mdf.hu-t. Meglepő, hogy a jelenleg legnagyobb négy politikai párt közül a jelenlegi erősorrenddel pont ellentétes időrendben foglalták le domainjeiket. Az mdf.hu-t az szdsz.hu követte 1996 áprilisában, három hónappal később a fidesz.hu, majd további 4 hónap múlva az mszp.hu került be a domain nyilvántartási adatbázisba.

Városok versenye

A városok között folyó "versenyben" - 1996 októberében - Sopron volt az első település, amely megszerezte a nevével azonos webcímet. A második Pécs volt 2007. márciusában, majd Szombathely májusban. A tétlenségére több hazai megyeszékhely is ráfizetett. Győr, Veszprém és Szeged elől is elhalászták gazdasági társaságok a domain nevüket. Bár előbbi kettő hivatalos honlapja jelenik meg a gyor.hu, illetve a veszprem.hu beírásakor a domain név ennek ellenére a Bázis H&S Kft. (Győr) és a Domainteam Kft. (Veszprém) kezelésében van. Szeged a mai napig nem tudott megegyezni a szeged.hu kezelőjével, így a címen egy nem hivatalos szeged portál található. A település a megegyezés hiányában kénytelen a szegedvaros.hu címen üzemeltetni honlapját.

Százból csak egy

A 100 elsőként bejegyzett .hu domain névből egy kivételével a mai napig mind működik is. Egyedül a tizennyolcadikként lefoglalt cdk-cgx.hu lett törölve, az akkori igénylő, a CompuDrug Chemistry Kft. megszűnése miatt, azonban a domain 2006-ban újra bejegyzésre került.
Az első 100 domain névből sok megszűnése nem is várható, mert a 15 évvel ezelőtt érvényes regisztrációs szabályzat nem kötelezte a domain nevek kezelőit éves díj megfizetésére, ilyen teher bevezetése pedig utólagosan jogi aggályokat eredményez.
forrás: Fodor Ákos - domainabc.hu (a cikk teljes terjedelmében a hxxp://www.domainabc.hu/hu-ugyek/nagykoruva-valt-a-magyar-internet/1416/ címen olvasható el)
rendszergazda nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-08, 08:04   #28
jannesz
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 30
Begyũjtött 13 köszönetet 12 hozzászólással
jannesz ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás re: Nagykorúvá vált a magyar Internet

Idézet:
rendszergazda eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy kis érdekesség amit most találtam a a .hu-ról:
A szerzőnek néha mintha gondjai lennének az évszámokkal (MDF, Pécs)

A városdomainek történelméből meg kimaradt Budapest, ha jól emlékszem itt is volt némi huzavona, míg végül a fővárosé nem lett a budapest.hu név.

Manapság meg már eleve nem is lehet településnevet lefoglalni (ha jól tudom, mert nem vagyok szakértője a témának).
jannesz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-09, 14:11   #29
WSzP
Google szelídítő

WSzP logója

Hely: Erdély.MArosvásárhely
Összes hozzászólás: 1.802
Kiosztott köszönetek: 1.046
Begyũjtött 767 köszönetet 542 hozzászólással
WSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezik
Üzenetküldés Yahoo-n keresztül WSzP részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül WSzP részére

Próbáltam én is létrehozni egy felhasználót a dotroll-nál .hu regisztráció miatt. Romániai (.ro) e-mailcímem nem fogadta el. Kipróbáltam egy .com végűt. Ott is hiba. Na gondoltam beszélek az ügyfélszolgálattal, az meg azt mondta, hogy írjam meg a problémám e-mailben. Erre én azt feleltem, hogy köszönöm, de inkább keresek egy másik regisztrátort. Nem dolgoznék olyan regisztrátorral, amihez felhasználó létrehozása fél óra alatt se sikerül.
Régi 2009-10-09, 14:29   #30
zsolti
Coolfox

zsolti logója

Összes hozzászólás: 482
Kiosztott köszönetek: 53
Begyũjtött 48 köszönetet 38 hozzászólással
zsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útjánzsolti elindult a közkedveltség útján
Üzenetküldés MSN-en keresztül zsolti részére

én .com email címmel regeltem dotrollhoz és semmi ilyet nem tapasztaltam. ügyfélszolgálat emailben és chaten is gyors és segítőkész volt ha vmivel felzargattam őket. lehet nálad tényleg vmi egyéb probléma volt.
zsolti nem elérhető   Válaszol idézettel
WSzP (2009-10-09)
Válaszol

Címkék
regisztráció

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Web nélküli regisztráció hitelesítés passatgt Webfejlesztő sarok 12 2009-01-19 13:25
Regisztráció érdekké tétele pestaa Fórummal kapcsolatos javaslatok 20 2008-05-19 19:26

A pontos idő 16:15 , a GMT +2 időzóna szerint.