![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Katalógusok Linkgyűjteményekhez, nagyobb katalógusokhoz kötődő témák |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#11 |
|
Google szelídítő
Blog: On-site SEO training!
Hely: Erdély.MArosvásárhely
Összes hozzászólás: 1.802
Kiosztott köszönetek: 1.046
Begyũjtött 767 köszönetet 542 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ez eléggé városi legenda. Egy kemény délután meg lehet csinálni valamilyen framework scaffoldinggal.
De akár három sornyi „programozással” is megvan egy saját motor alapja, csak megfelelő keretrendszer kell. És itt nem csak a Railsre gondolok, szerintem a Symfony is képes erre. Az emberekben valamiért olyan elképzelés él a programozásról, minta legalább is ANSI C-ben kellene katalógusmotort írni. Szerencsére nem ez a helyzet. Most komolyan az egész adatbázis struktúra nagyságrendekkel egyszerűbb, mint szinte bármi. Egy katalógusnál gyakorlatilag elég két tábla. Az egyik a category (has_many :websites) A másik a website ( belongs_to :category) Ennyi az egész. Még many-to-many kapcsolat nélkül is megoldható. (vagy ahogy Railsül mondják has_and_belongs_to_many nélkül) Szerintem érdemes belevágni, még előzetes programozási ismeretek nélkül is. Egy frameworkról írt könyv első pár fejezete után már menni fog. |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#12 |
|
Bölcs
Blog: Hitelkalkulátor
Összes hozzászólás: 903
Kiosztott köszönetek: 134
Begyũjtött 225 köszönetet 160 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hát, tudod ez olyan dolog, ha valaki programozó, akkor annak ez egyszerű.
Az én szakmám számomra egyszerű, az ügyfeleim számára meg lehetetlen. Gondolom ha valaki beesik egy webfejlesztő céghez nem azzal kezdik, hogy ugyan már, ezt egy délután meg lehet csinálni, az alap meg úgyis megvan hozzá, szinte ingyen lesz.
|
| Hálás a hozzászólás írójának | sbs (2010-03-06) |
|
|
#13 | |
|
De MICSINÁLSZ!
|
Idézet:
h0w |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bölcs
Blog:
Korlátlan webtárhely
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 992
Kiosztott köszönetek: 218
Begyũjtött 315 köszönetet 231 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Én is mindig az egyedi és saját készítésű motorok híve vagyok. MERT:
Lehet, hogy lassabb felállítani, viszont BÁRMIT fejleszthetsz vele. Nincs olyan, hogy ilyet nem lehet beletenni. Azt készítesz és fejlesztesz hozzá, amit csak akarsz, nincs határ. Másik: Nagy pénzt hozó projektek nem ingyenes motorokon készültek. Valamilyen okból kifolyólag. Tudni fogom bármikor javítani, és ismerem. Ez nagy előny a gyors munkához. Sorolhatnám még ![]() Cheers,
|
|
|
#15 | |
|
Google szelídítő
Idézet:
failblog.org WP alapon van és elég nagy pénz van benne és társaiban, amik szintén WP alapúak. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Bölcs
Blog:
Korlátlan webtárhely
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 992
Kiosztott köszönetek: 218
Begyũjtött 315 köszönetet 231 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
, de lehetne azért jobb a teljesítmény. Túl moddingolt, akárhogy nézem.Persze ez csak személyes vélemény, és még nem találkoztam olyan keretrendszerrel, mely nem okozott volna csalódást jobba bízom a saját tudásomban. Nem azt mondom, hogy rossz a wp és társai, csak hát ami volt itt seo fórumon is:Pirospötty válság, változtatni kéne, nincs plugin G-easy széttárja a kezét és a történet lezárva, amíg nincs plugin hozzá.
|
|
|
|
#17 | |
|
Google szelídítő
Idézet:
Utoljára módosítva: WSzP által : 2010-03-06 01:06 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Google 'n' Roll Man
Hely: Tárnok és Budapest
Összes hozzászólás: 2.031
Kiosztott köszönetek: 403
Begyũjtött 676 köszönetet 375 hozzászólással
Mindenkinek az a legjobb motor amelyiket a legjobban ismeri.
PHPLD Kétségtelen a PHPLD kissé szemet szúr már a google-nak, de azonnal használható cucc MINDEN ELŐKÉPZETTSÉG és TANULÁS nélkül. Szóval olyan hülyebarát (ezért van nekem is pár ebből). Én kifejezetten szeretem, főleg SEOBÁZIS barátomnak köszönhetően akinek segítségével jobban megismertem a hátterét. Azonban a PHPLD is csak akkor lesz jó kártya a kezedben, ha megismered a belső szerkezetét és tudsz belenyúlni ott ahol szükséges. DRUPAL Drupalban nagyon jó katalógusokat lehet összehozni, de ehhez nem csak a DRUPAL-t magát kell ismerned, hanem az ezzel kapcsolatos kiegészítő modulok rengetegében is el kell igazodj. Viszont DRUPALT már tanulni kell ha komolyan akarod használni WORDPRESS Világbajnok azt hiszem. Nem igazából katalógus kinézete van, de napjainkban nem is ez a követendő irány. Ami itt kissé megnehezítis az életet, hogy a sok BUTA nem tud megfelelően posztolni benne, fingja sincs mi ez az egész, igy csak kevés százalék tud valóban JÓ linkajánlást tenni bele. (ezek általában mi vagyunk a fórumról....) Azért ezt a hármat említettem, mert ezekkel rendelkezem jómagam is. Szóval ha elfogadsz egy jó tanácsot: 1. először indíts egy PHPLD katalógust. Itt megtapasztalhatod a linkajánlók sötét világát. 2. Közben végy erőt magadon és merülj el a WP vagy DRUPAL-ban és ess neki a másodiknak. Véleményem szerint saját motort csak PROGRAMOZÓI tudással lehet készíteni és a belefektetett energiád egyenértékű lesz azzal, hogy közben a másik 2 katalógusod már 3 hónapja ÜZEMEL....
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Új tag
Hely: Global
Összes hozzászólás: 21
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 37 köszönetet 7 hozzászólással
![]() |
Sziasztok
Milyen modulok kellenek Drupalban ahhoz, hogy összerakjak egy katalógust? Sajna CMS-ek közül eddig Drupallal nagyon keveset dolgoztam. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Tag
Hely: Kolozsvár
Összes hozzászólás: 85
Kiosztott köszönetek: 14
Begyũjtött 20 köszönetet 14 hozzászólással
![]() |
Tanuld ki a Views-t és a CCK-t, ez a kettő mindennek az alapja. Ha már kiismered magad bennük, simán összedobod a katalógust. Olvasni kell a drupal.hu forumot és a drupal.org-on a különböző leírásokat - itt arra gondolok, amelyek bemutatják, hogy milyen honlapot miként dobtak össze.
Idézet:
|
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| katalógus, legjobb, legmegfelelőbb, linkkatalógus, linkkatalógus motor, motor |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Melyik a legjobb 10 magyar tárhely szolgáltató? | Stefan Weinenberger | Webtárhely | 335 | 2010-07-15 07:58 |
| Melyik a legjobb .com, .net, stb. (nemzetközi (nem .hu)) domain regisztrátor? | laszloberndt | Domain | 69 | 2010-07-02 12:08 |
| Melyik framework a legjobb? | Geri | PHP | 19 | 2010-02-24 11:22 |
| Melyik a legjobb fizetős CMS? | SzG | Általános beszélgetés | 12 | 2008-08-28 15:08 |