SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Online Marketing > Marketing stratégiák

Marketing stratégiák Oszd meg online marketing stratégiádat

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-12-13, 10:53   #11
Davidoff
Új tag

Davidoff logója

Összes hozzászólás: 22
Kiosztott köszönetek: 5
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
Davidoff ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás re: A H1 tagek kihasználása

Igen, az a "baj" hogy a h1 és h2 túl nagy lenne. Próbálgattam a lehetőségeket, és az első kettő úgy néz ki, mint a... na, erre példát se tudok mondani.

A CSS-ben csak annyit módosítottam, hogy a betűszínt adtam meg. A mérethez nem mertem nyúlni. Annak az átírása nem számít sumákságnak a keresők felé?

Valamit támpontot tudsz adni légyszi, hogy a h1 méretét milyen határok között lehet módosítani? Kicsire, illetve a(z oldalamon) normál méretűre nem akarom, mert tényleg a kiemelés a cél.
Amúgyis, a szabályszerű dolgok híve vagyok. Még akkor is, ha a nők néha nem így látják.
Davidoff nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2009-12-13, 11:30   #12
yatoo
Bölcs

yatoo logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 558
Kiosztott köszönetek: 391
Begyũjtött 262 köszönetet 155 hozzászólással
yatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útjányatoo elindult a közkedveltség útján
Üzenetküldés Skype™-on keresztül yatoo részére

A H2 tag-ből sem érdemes egynél többet használni egy oldalon, ha normális struktúrája van az oldalnak akkor H1 a cím H2 az alcím és a többi ami szerinted még fontos lehet az mehet H3 és H4 alá fontossági sorrend szerint. Ezeket csak így érdemes használni, másképp nincs értelme.
Davidoff (2009-12-13), sitebuilder (2009-12-13)
Régi 2009-12-13, 11:55   #13
sitebuilder
Bölcs

sitebuilder logója

Hely: Pest
Összes hozzászólás: 655
Kiosztott köszönetek: 139
Begyũjtött 143 köszönetet 107 hozzászólással
sitebuilder ismeretlen jelenlegsitebuilder ismeretlen jelenlegsitebuilder ismeretlen jelenlegsitebuilder ismeretlen jelenlegsitebuilder ismeretlen jelenleg

Idézet:
Davidoff eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen, az a "baj" hogy a h1 és h2 túl nagy lenne. Próbálgattam a lehetőségeket, és az első kettő úgy néz ki, mint a... na, erre példát se tudok mondani.

A CSS-ben csak annyit módosítottam, hogy a betűszínt adtam meg. A mérethez nem mertem nyúlni. Annak az átírása nem számít sumákságnak a keresők felé?

Valamit támpontot tudsz adni légyszi, hogy a h1 méretét milyen határok között lehet módosítani? Kicsire, illetve a(z oldalamon) normál méretűre nem akarom, mert tényleg a kiemelés a cél.
Amúgyis, a szabályszerű dolgok híve vagyok. Még akkor is, ha a nők néha nem így látják.

Szerintem az a sumákság, ha pár pixel magasra veszed. Ha elüt a háttértől, és jól látható helyen van, akkor nem lehet belőle baj.

Utoljára módosítva: sitebuilder által : 2009-12-13 12:40
sitebuilder nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
Davidoff (2009-12-13)
Régi 2009-12-13, 12:31   #14
Davidoff
Új tag

Davidoff logója

Összes hozzászólás: 22
Kiosztott köszönetek: 5
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
Davidoff ismeretlen jelenleg

Oké, köszönöm a segítséget!

Igen, egységesre készítem és "normálisan", tehát a címsor valóban címsor.
Davidoff nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-14, 07:52   #15
edem
MinderBinder

edem logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 809
Kiosztott köszönetek: 153
Begyũjtött 161 köszönetet 129 hozzászólással
edem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útján

Én úgy szoktam csinálni, hogy a főcím az h1, alcím h2, utána a navigációban a kategóriák nevei h3-ak és a tartalomban a főcím h4. Szerintetek ez így mennyire nyerő? A betűméreten amúgy nem szoktam általában váltaoztatni, csak a body-hoz teszem hozzá a font 85%-ot. (vagy valami hasonlót)
edem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-14, 10:16   #16
MAG
Bölcs

MAG logója

Összes hozzászólás: 533
Kiosztott köszönetek: 80
Begyũjtött 253 köszönetet 135 hozzászólással
MAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útján

Idézet:
yatoo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A H2 tag-ből sem érdemes egynél többet használni egy oldalon
Tényleg így van? Akkor ez így nem ok?

<h1>Főcím</h1>

<h2>Alcím 1</h2>
<p>szöveg</p>

<h2>Alcím 2</h2>
<p>szöveg</p>

<h2>Alcím 3</h2>
<p>szöveg</p>

A méretezés nem hiszem, hogy jelente valamit. Ha a CSS elejére beteszed a body-ba, hogy: font-size: 62.5%; ami a 10 px-elt jelent akkor a H tagoknál em-ben vagy %-ban érdemes adni értéket. Így globálisan arányaiban megváltoztatható a betűméret az egész szájton. pl: a H1 lesz 160%, a H2 meg 140%
yatoo (2009-12-14)
Régi 2009-12-14, 10:20   #17
Geri
human being

Geri logója

Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
Geri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüli

Idézet:
yatoo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A H2 tag-ből sem érdemes egynél többet használni egy oldalon, ha normális struktúrája van az oldalnak akkor H1 a cím H2 az alcím és a többi ami szerinted még fontos lehet az mehet H3 és H4 alá fontossági sorrend szerint. Ezeket csak így érdemes használni, másképp nincs értelme.
én ezzel vitatkoznék. a h1 a címsor amiből logikus hogy egy van . viszont a h2 az alcimsor amiből már lehet több is.
pl az oldalon a kenyérről van szó. ekkor a kenyér szót rakom a h1 be mert erről szól az oldal. de írok a sütésről ezt berakom h2 -be(Kenyérsütés) alatta blokkban a szöveg. aztán írok a fajtákról ez is berakom h2-be(Kenyérfajták). aztán még írok bármiről az lapon belül ami kenyérhez kapcsolódó táma akkor az h2-be rakom.

No Pain, No Gain
hírek ma
When your head is hurting from trying to solve a problem, stop standing on it.
Geri nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
smekker (2009-12-14)
Régi 2009-12-14, 14:21   #18
Marchello
Mentor

Marchello logója

Összes hozzászólás: 345
Kiosztott köszönetek: 81
Begyũjtött 104 köszönetet 56 hozzászólással
Marchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útján

Én egy N1-et írnék bele. Pont aktuális
Marchello elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-14, 15:23   #19
MAG
Bölcs

MAG logója

Összes hozzászólás: 533
Kiosztott köszönetek: 80
Begyũjtött 253 köszönetet 135 hozzászólással
MAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útjánMAG elindult a közkedveltség útján

Idézet:
Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
én ezzel vitatkoznék. a h1 a címsor amiből logikus hogy egy van . viszont a h2 az alcimsor amiből már lehet több is.
pl az oldalon a kenyérről van szó. ekkor a kenyér szót rakom a h1 be mert erről szól az oldal. de írok a sütésről ezt berakom h2 -be(Kenyérsütés) alatta blokkban a szöveg. aztán írok a fajtákról ez is berakom h2-be(Kenyérfajták). aztán még írok bármiről az lapon belül ami kenyérhez kapcsolódó táma akkor az h2-be rakom.
Pont így tenném én is, de azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

A h3-ba meg a kifli-zsemle-kalács menne, a h4-be meg kiflisütés, zsemlefajták stb
Geri (2009-12-14)
Régi 2009-12-14, 19:10   #20
abc
Bölcs

abc logója

Összes hozzászólás: 687
Kiosztott köszönetek: 278
Begyũjtött 243 köszönetet 200 hozzászólással
abc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt leszabc hamarosan közkedvelt lesz

Én is Gerivel értek egyet. H3-ra és attól lefelé pedig általában semmi szükség nincs szerintem.
A csak h1, csak h2, h1 és h2 is- tesztekben semmi különbséget nem tapasztaltam egyébként SERP helyezések tekintetében(gyengébb kulcsszavak esetén sem).
abc nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
csel, h1 tag, kihasználása, tagek, trükk

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
<h tagek menipulálása fecobp SEO 7 2010-01-29 22:31
Short tagek hápi Helpdesk 3 2009-03-29 21:19
Add a kedvencekhez Blog tagek Lightning Webfejlesztő sarok 3 2008-10-23 21:03
<a> tagek megkülönböztetése (CSS) Hattori Hanzo Webfejlesztő sarok 7 2007-08-14 17:54

A pontos idő 15:56 , a GMT +2 időzóna szerint.