![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#11 |
|
Új tag
Hely: Bp
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
persze, hogy vannak helperek...
meg csomo mas very useful dolog minden objektmokon (amiken jol definialt az interfaceuk) keresztul tortenik, tehat, ha te rdbmst akarsz cserelni, akkor az csak konfig beallitas. ha a sessiont adatbazisban akarod tarolni, akkor csak az interfacenak megfelelo objektumot kell elkeszitened. gyarilag kiralyul mukodik a cacheles, debugolas, stb |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#12 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Én néztem CodeIgniter-t. a php4 támogatása miatt nem használ olyan kényelmes dolgokat, amik sokat segitenének.
A kohana ami a CodeIgniter php5-ös forkja már igen jó. A Zend eszméletlen jó fügvénytár, de egy mvc-és alkalmazás már igen sok file-t és memóriát igényel az én izlésemnek. A cake-et toltam még kicsit, a "kisütés" nem egy rossz dolog, de nekem valahogy nem eset kézre. Ami tetszik még az yii rendszere, meg az elf-php nevü cucc. A végeredmény az lett, hogy az elmúlt években szépen csendben irtam egy saját php5-re optimalizált bővitett mvc modellel rendelkező rendszert, ahol az admin felületet ugyan úgy ki lehet sütni, mint a cake-nél, a rendszer laza szervezetségü, és kevés file-t, és kevés memóriát igényel. A 2-es rendszer megy cuba lapja alatt, meg jónéhány live cam weboldal alatt, illetve az 1-es változat egy módosított változata hajtja az OGC site-jait.
|
|
|
#13 |
|
Tag
Blog: 2010. március
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 53
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 7 köszönetet 6 hozzászólással
![]() |
TLOF: megtudhatjuk mi a Te framework-öd neve?
![]() esetleg van letölthető verziója, és doksija?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Tag
Blog: 2010. március
Összes hozzászólás: 53
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 7 köszönetet 6 hozzászólással
![]() |
van a symfony-hoz is konzolos generálás,mint a cakephp-hpz?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Törzsvendég
|
Nekem a CodeIgniter lett szimpatikus, tehát most épp azt nézegetem
![]() Az egyszerűsége tetszik elsősorban. Persze fejlesztési tapasztalatokat még nem tudok mondani, majd kiderül mennyire marad szimpatikus megoldás. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Mentor
Támogató
Blog: A-Team (2010)
Hely: EU :)
Összes hozzászólás: 381
Kiosztott köszönetek: 31
Begyũjtött 33 köszönetet 29 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Én is saját cuccot írtam, bár eléggé fapadosra. Csak azokat a modulokat hagytam benne, illetve pont annyit tud, amennyit az adott probléma miatt kell tudnia.
A cake és a smartyt sőt code integert is használtam már projectben (nomeg drupalt ^^) de maradok inkább az ilyen saját izlésficamos kis keretemnél gyors, pici, sablon-webshop-megjelenítésre optimalizált okosság semmi csillivilli fölöslegesen. (amúgy meg light-cw-engine a neve : D : D : D )
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Új tag
Hely: Bp
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
persze, hogy van, sot!
taskoknak hivjak oket, amik hivhatok magukbol a symfonybol is, tehat ha pl cachet akarsz torolni, akkor az is megy siman ![]() olvasd el a doksit, mert ez meg semmi ahhoz kepest amit out of the box tudIdézet:
en dobtam a symfony miatt a sajat keszitesu fgv konyvtarat, illetve amit kellett azt atemeltem sfbe (pl soap osztaly) . szerintem a legjobb phps fw a symfony, jo mint a ror vagy a django, de meg jopar enterspajz redi java fwot is ut. szvsz |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
SzZ: Én maradnék a framework titulusnál, Hiszen van saját pluginezhető routuing rendszerem, dinamikus autoload kód, debuger rendszer, templatemotor, helperek, minden amit szerinted a symfony nagy előnye. Ami nem úgy müködik az a generátorok, szerintem egy webes framework müködéséhez ne kelljen már shell-ben matatnom.
A zend az függvény könyvtár igen, de ebből a könyvtárból gyárilag rakható össze egy mvc alapú rendszer. Sőt az 1.9.x -es ágban már a bootsrap részeként adják is.
|
|
|
#19 |
|
KowDerMei$ter
Összes hozzászólás: 1.467
Kiosztott köszönetek: 68
Begyũjtött 300 köszönetet 206 hozzászólással
Pár nap mulva elkészül egy CRUD generáló rendszerem CodeIgniter-hez, ami automatikusan legyártja a forráskódot az adatbázis sémádhoz, gyakorlatilag kapsz egy személyre szabott PhpMyAdmin-t egyedi kóddal.
Itt van a fícsör lista: http://tibor.szasz.hu/post/iscaffold-20-preview/28 TLoF: A Zend libraryket megcsináltuk, hogy működjenek codeigniter alatt, elég baba dolog, nem igényelt különösebb varázslást, ajánlom neked is. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Mentor
|
Ezek szerint kow te CodeIgniter párti vagy?!
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| framework, php |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Melyik framework a legjobb? | Geri | PHP | 19 | 2010-02-24 11:22 |
| PHP programozó, joomla / zend framework tapasztalattal | gargatok | Fejvadászat | 0 | 2009-08-09 19:08 |
| Symfony PHP Framework | szaboferee | Webfejlesztő sarok | 3 | 2008-04-04 10:43 |