SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Webfejlesztés > Programozás > PHP

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-12-29, 16:12   #11
SzZ
Új tag

SzZ logója

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
SzZ ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás re: PHP framework

persze, hogy vannak helperek...
meg csomo mas very useful dolog

minden objektmokon (amiken jol definialt az interfaceuk) keresztul tortenik, tehat, ha
te rdbmst akarsz cserelni, akkor az csak konfig beallitas.
ha a sessiont adatbazisban akarod tarolni, akkor csak az interfacenak megfelelo objektumot kell elkeszitened.
gyarilag kiralyul mukodik a cacheles, debugolas, stb
SzZ nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2009-12-29, 17:00   #12
TLoF
Bölcs

Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
TLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugár

Én néztem CodeIgniter-t. a php4 támogatása miatt nem használ olyan kényelmes dolgokat, amik sokat segitenének.

A kohana ami a CodeIgniter php5-ös forkja már igen jó.
A Zend eszméletlen jó fügvénytár, de egy mvc-és alkalmazás már igen sok file-t és memóriát igényel az én izlésemnek.

A cake-et toltam még kicsit, a "kisütés" nem egy rossz dolog, de nekem valahogy nem eset kézre.

Ami tetszik még az yii rendszere, meg az elf-php nevü cucc.

A végeredmény az lett, hogy az elmúlt években szépen csendben irtam egy saját php5-re optimalizált bővitett mvc modellel rendelkező rendszert, ahol az admin felületet ugyan úgy ki lehet sütni, mint a cake-nél, a rendszer laza szervezetségü, és kevés file-t, és kevés memóriát igényel.

A 2-es rendszer megy cuba lapja alatt, meg jónéhány live cam weboldal alatt, illetve az 1-es változat egy módosított változata hajtja az OGC site-jait.
TLoF nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-29, 17:49   #13
todi
Tag

todi logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 53
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 7 köszönetet 6 hozzászólással
todi csak javítani tud

TLOF: megtudhatjuk mi a Te framework-öd neve?
esetleg van letölthető verziója, és doksija?
todi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-30, 05:05   #14
todi
Tag

todi logója

Összes hozzászólás: 53
Kiosztott köszönetek: 9
Begyũjtött 7 köszönetet 6 hozzászólással
todi csak javítani tud

van a symfony-hoz is konzolos generálás,mint a cakephp-hpz?
todi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-30, 13:52   #15
NPeti
Törzsvendég

NPeti logója

Hely: Dunakeszi
Összes hozzászólás: 127
Kiosztott köszönetek: 20
Begyũjtött 28 köszönetet 22 hozzászólással
NPeti ismeretlen jelenlegNPeti ismeretlen jelenlegNPeti ismeretlen jelenlegNPeti ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés AIM-en keresztül NPeti részére Üzenetküldés MSN-en keresztül NPeti részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül NPeti részére

Nekem a CodeIgniter lett szimpatikus, tehát most épp azt nézegetem
Az egyszerűsége tetszik elsősorban. Persze fejlesztési tapasztalatokat még nem tudok mondani, majd kiderül mennyire marad szimpatikus megoldás.
NPeti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-30, 19:43   #16
huncyrus
Mentor
Támogató

huncyrus logója

Hely: EU :)
Összes hozzászólás: 381
Kiosztott köszönetek: 31
Begyũjtött 33 köszönetet 29 hozzászólással
huncyrus elindult a közkedveltség útjánhuncyrus elindult a közkedveltség útjánhuncyrus elindult a közkedveltség útjánhuncyrus elindult a közkedveltség útjánhuncyrus elindult a közkedveltség útjánhuncyrus elindult a közkedveltség útján

Én is saját cuccot írtam, bár eléggé fapadosra. Csak azokat a modulokat hagytam benne, illetve pont annyit tud, amennyit az adott probléma miatt kell tudnia.
A cake és a smartyt sőt code integert is használtam már projectben (nomeg drupalt ^^) de maradok inkább az ilyen saját izlésficamos kis keretemnél gyors, pici, sablon-webshop-megjelenítésre optimalizált okosság semmi csillivilli fölöslegesen. (amúgy meg light-cw-engine a neve : D : D : D )
Régi 2009-12-31, 13:07   #17
SzZ
Új tag

SzZ logója

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
SzZ ismeretlen jelenleg

Idézet:
todi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
van a symfony-hoz is konzolos generálás,mint a cakephp-hpz?
persze, hogy van, sot!

taskoknak hivjak oket, amik hivhatok magukbol a symfonybol is, tehat ha pl cachet akarsz torolni, akkor az is megy siman

olvasd el a doksit, mert ez meg semmi ahhoz kepest amit out of the box tud

Idézet:
TLoF eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A végeredmény az lett, hogy az elmúlt években szépen csendben irtam egy saját php5-re optimalizált bővitett mvc modellel rendelkező rendszert, ahol az admin felületet ugyan úgy ki lehet sütni, mint a cake-nél, a rendszer laza szervezetségü, és kevés file-t, és kevés memóriát igényel.
az a baj, hgoy amit te csinaltal az nem framework, hanem fuggvenykonyvtar. imho. kb mint a zend. az is inkabb fgvkt mint framework -kis tulzassal.

en dobtam a symfony miatt a sajat keszitesu fgv konyvtarat, illetve amit kellett azt atemeltem sfbe (pl soap osztaly) .

szerintem a legjobb phps fw a symfony, jo mint a ror vagy a django, de meg jopar enterspajz redi java fwot is ut.
szvsz
SzZ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-31, 15:17   #18
TLoF
Bölcs

Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
TLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugár

SzZ: Én maradnék a framework titulusnál, Hiszen van saját pluginezhető routuing rendszerem, dinamikus autoload kód, debuger rendszer, templatemotor, helperek, minden amit szerinted a symfony nagy előnye. Ami nem úgy müködik az a generátorok, szerintem egy webes framework müködéséhez ne kelljen már shell-ben matatnom.

A zend az függvény könyvtár igen, de ebből a könyvtárból gyárilag rakható össze egy mvc alapú rendszer. Sőt az 1.9.x -es ágban már a bootsrap részeként adják is.
TLoF nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-31, 17:39   #19
kow
KowDerMei$ter

kow logója

Összes hozzászólás: 1.467
Kiosztott köszönetek: 68
Begyũjtött 300 köszönetet 206 hozzászólással
kow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevetkow hírneve túlszárnyal minden hírnevet
Üzenetküldés MSN-en keresztül kow részére

Pár nap mulva elkészül egy CRUD generáló rendszerem CodeIgniter-hez, ami automatikusan legyártja a forráskódot az adatbázis sémádhoz, gyakorlatilag kapsz egy személyre szabott PhpMyAdmin-t egyedi kóddal.

Itt van a fícsör lista: http://tibor.szasz.hu/post/iscaffold-20-preview/28

TLoF: A Zend libraryket megcsináltuk, hogy működjenek codeigniter alatt, elég baba dolog, nem igényelt különösebb varázslást, ajánlom neked is.
kow nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának
huncyrus (2010-03-11), NPeti (2009-12-31)
Régi 2009-12-31, 22:42   #20
manobolt
Mentor

manobolt logója

Blog:
Összes hozzászólás: 384
Kiosztott köszönetek: 59
Begyũjtött 42 köszönetet 37 hozzászólással
manobolt elindult a közkedveltség útjánmanobolt elindult a közkedveltség útjánmanobolt elindult a közkedveltség útjánmanobolt elindult a közkedveltség útjánmanobolt elindult a közkedveltség útjánmanobolt elindult a közkedveltség útján

Ezek szerint kow te CodeIgniter párti vagy?!
manobolt nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
framework, php

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Melyik framework a legjobb? Geri PHP 19 2010-02-24 11:22
PHP programozó, joomla / zend framework tapasztalattal gargatok Fejvadászat 0 2009-08-09 19:08
Symfony PHP Framework szaboferee Webfejlesztő sarok 3 2008-04-04 10:43

A pontos idő 16:17 , a GMT +2 időzóna szerint.