![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Programozás PHP, MySQL, Perl, HTML, XHTML, CSS és JavaScript témák |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1 |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 30
Kiosztott köszönetek: 13
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Van egy kódom. Van benne egy kötelezően fix magasságú 'nagy háttérkép' DIV-em (itt az egyszerűség kedvéért piros) és egy olyan alsó háttérkép DIV-em (ez pedig sárga), amely kitölti a fentmaradt teret (tehát ha változtatgatom az ablak magasságát vagy a képernyő felbontását akkor is).
Ha a tartalom (itt kék) DIV magassága nem ér túl az alsó háttéren, akkor az alsó háttér DIV "hozzáragad" a böngésző aljához (ahogy akartam): felbontástól és ablakmérettől függetlenül mindig a leér a böngésző aljáig. Sajnos, ha a tartalom DIV-be túl sok minden kerül (beszúrtok még vagy 50 sort) akkor túlnyúlik a sárga alján (megjelenik alatta egy fehér rész), akkor a sárga DIV már nem ér le a böngésző aljáig. Hogyan lehet ezt a problémát megoldani? Nem jó ha a BODY-nak is ilyen háttérszínt adok, mert itt ismétlődő háttér lesz. Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "h ... strict.dtd"> <html> <head> <title>Weblap struktúra</title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> </head> <body style="margin: 0; padding: 0; text-align: center"> <div style="width: 100%; height: 600px; margin: 0 auto; background-color: red;">Nagy háttérkép (no-repeat)</div> <div style="position: absolute; left: 0px; right: 0px; bottom: 0px; top: 600px; width: 100%; margin: 0 auto; background-color: yellow;">Alsó háttérkép (repeat)</div> <div style="position: absolute; width: 700px; left: 0px; right: 0px; top: 50px; margin: 0px auto; background-color: blue"> 1. Weboldal tartalom (eredetileg background-color: transparent)<BR> 2. Weboldal tartalom<BR> 3. Weboldal tartalom<BR> 4. Weboldal tartalom<BR> 5. Weboldal tartalom<BR> 6. Weboldal tartalom<BR> 7. Weboldal tartalom<BR> 8. Weboldal tartalom<BR> 9. Weboldal tartalom<BR> 10. Weboldal tartalom<BR> 11. Weboldal tartalom<BR> 12. Weboldal tartalom<BR> 13. Weboldal tartalom<BR> 14. Weboldal tartalom<BR> 15. Weboldal tartalom<BR> </div> </body> </html> |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#2 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 634
Kiosztott köszönetek: 96
Begyũjtött 184 köszönetet 145 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() |
sárga: <div style="position: fixed ....
de még lesz min javítanod
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Törzsvendég
Hely: Debrecen
Összes hozzászólás: 133
Kiosztott köszönetek: 126
Begyũjtött 50 köszönetet 35 hozzászólással
![]() ![]() |
Szia!
Strukturális átalakítással oldanám meg a dolgot, divek egymásba ágyazásával és nem a pozicionálással, úgy sokkal egyszerűbb. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Új tag
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 634
Kiosztott köszönetek: 96
Begyũjtött 184 köszönetet 145 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
MinderBinder
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 824
Kiosztott köszönetek: 155
Begyũjtött 171 köszönetet 136 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szerintem meg töröld az egészet és írjad újra, de úgy, hogy nem inline css-t használsz, hanem külön stíluslapot. Akkor nem lesz ennyire kusza és talán rájösz a hibára is.
|
|
|
|
#7 |
|
Új tag
![]() |
Megcsináltam úgy, hogy töröltem az alsó DIV-et, amely csak a tartalom túlcsordulás miatt kellet, ha több a tartalom mint a felső DIV nagyméretű háttere.
Szóval betettem a lábháttérnek szánt ismétlődő képet a BODY hátterének, de úgy hogy függőlegesen annyival el legyen tolva, hogy a nagyméretű háttérkép aljához passzoljon (azaz annak a folytatásának tűnjön, mivel ez a lábháttér is annak egy alsó, sematikusabb részéből lett kivágva). Köszi mindenkinek |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| alsó, amely, div, fennmaradt, kitölti, mindig, teret |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Hozzászólások megválaszolása? Mindig? | laszloberndt | Általános beszélgetés | 51 | 2009-08-25 16:33 |
| C# .net stb. progamozó vagyok. A kérdés mindig hogy mi is a kérdés ? hehe | zoltanka | Bemutatkozás | 4 | 2009-08-12 22:54 |
| Még mindig nem értem ezeket a linkeket | Ashtor | 14 | 2008-03-04 08:53 | |
| Online pénz amely müködik | dassad | Honlap kritika | 19 | 2007-07-04 11:59 |