![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| SEO Keresőoptimalizálási tapasztalatok megosztásának helye |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1 |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Hello hello!
Az lenne a kérdésem hogy szeretnénk csinálni egy oldalt ahol linkeket gyűjtűnk össze egy bizonyos témában... a téma egész jó, teljesen white hat minden... Jó lenne hogyha valahogy be tudnánk hozni legalább a költségeket reklámokból vagy ahogy lehet... és persze azért készítenénk hogy látogassák. Seoról tényleg csak az alapokat tudom tehát onsite meg offsite aztán úgy ki is merült a dolog ennyiben... (egyelőre) Na a lényeg hogy kerestem googleben link directory, link farm stb.-re és elég negatív dolgokat találtam... nem lehet helyezni, bünteti a google stb. stb. De ha annyira bünteti akkor nem értem hogy pl. a startlap.hu vagy a linkfarm.hu(!) hogy helyezhet jól... startlap első majdnem mindig... Tehát summázva, amit tervezek link farm-é, és ha az akkor van-e értelme elkészíteni, mire számíthatok a keresőktől szerintetek... A kérdés másik része ha mehet akkor hogy lehet seozni "link farmot", mert ugye egy oldalról van szó, nincs kontent stb... Tehát hogy lehet link gyűjteményt seozni? hm...zavaros ha esetleg felkérnék valakit seozni akkor az hogy szokott kinézni? |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#2 |
|
Bölcs
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.076
Kiosztott köszönetek: 244
Begyũjtött 359 köszönetet 265 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A linkfarmok lejárt dolgok
és tényleg büntetés alatt vannak, melyek nem rendelkeznek egyedi és saját tartalommal...Linkgyűjteményeket és linkkatalógusokat kell készíteni. Ezeknek nagyon sok és remek fajtája létezik. Ha egy egyszerű és remekül SEO -zható linkgyűjteményt szeretnél, akkor készíts egy blog szerű aloldalas linkkatalógust, nagyon szépen kategorizálva. Sőt, ha a jövő felé tekintgetünk, akkor pedig már csak cikkgyűjteményekben érdemes gondolkodni. Hogy hogyan lehet egy linkgyűjteményt SEO -zni? ![]() Elkezded linkgyűjteményekből, cikkgyűjteményekből és linkkatalógusokból linkelni. Miután elég ereje lett ezzel, elkezdheted a fórum commentelést, aláírás linkekkel. És aki ügyes az még PR -t is szerez linkgyűjteményének, hiszen nagyon sok ajánló ezt tekinti fő szempontnak... A lap.hu pedig szimpla authority, öreg domain, átfogó szerkesztéssel... de sajnos (vagy hála az égnek) a lap.hu évei is nagyon erősen meg vannak számlálva emlékezzünk csak az alta vizsla korára meg mikor még a gólát futott... pedig ki hitte volna, hogy ezek egyszer leáldoznak.Cheers,
|
|
|
#3 |
|
Új tag
![]() |
ühü értem én hogy non-stop de mikor nyit...
és hirdetőoldalt ugyanígy? közben olvasgattam a forúmot vannak jó topicok |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Google szelídítő
Blog: On-site SEO training!
Hely: Erdély.MArosvásárhely
Összes hozzászólás: 1.938
Kiosztott köszönetek: 1.132
Begyũjtött 831 köszönetet 589 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szerintem itt enyhe fogalomzavar van.
A linkfarm azt jelenti, hogy van X darab oldalad, amit szeretnél felfuttatni, e mellett van egy szerver oldali scripted, ami linkkatalógusokat hoz létre irdatlan mennyiségben, amik egymást és a felfuttatandó oldalaid linkelik (néha többek között a könnyű felismerhetőséget elkerülendő). Nyilván kézzel is meg lehet csinálni, de az elég időigényes. Tíz-tizenkét éve még működött is ez a facsel. Ma már felejtős. Mondanom sem kell, hogy ez full blackhat. A linkkatalógus az egy nagyon pozitív dolog, a fél SEO fórumnak van és a másik fele is legalább is használja. Nyilván ezt lehet csinálni kicsiben, főleg SEO céllal, lehet csinálni blackhat (linkfarm, meg egyéb blackhat megoldássokkal), lehet csinálni úgy, hogy a lap.hu-t szeretnéd megverni, stb... Hidd el, én mindeniket próbáltam, és mindenik lehetséges, de egy biztos, még mielőtt nekifognál a projektnek el kell döntened. Út közben nehéz, szinte lehetetlen váltani. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 563
Kiosztott köszönetek: 274
Begyũjtött 128 köszönetet 95 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() |
Most azt még hozzátenném,hogy linkgyűjteményből egy az egyben pénz elég kevés jön be, persze lehet jó üzleti modellt felállítani, de arra ne számíts, hogy kiteszele gy adsense-t és meggazdagszol, habár ha ügyesen illeszted a design-ba és érdekes a tartalom, akkor azért lehet vele pénzt keresni, de nem a legkönnyebb módja az biztos
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bölcs
Hely: Székesfehérvár
Összes hozzászólás: 3.251
Kiosztott köszönetek: 501
Begyũjtött 685 köszönetet 493 hozzászólással
Azért nem kell leszólni az olyan jellegű oldalakat sem, melyek csak abból állnak, hogy kifelé mutató linkek vannak rajta optimális mennyiségben. Mint például lap.hu, weblink.hu, stb..
Ilyet is lehet jól csinálni, csak kellenek minőségi linkek az oldalra, hogy működjön. További előnyt jelent, ha az adott oldal nem globális téma, és nem tartalmaz minden féle linket, hanem egy speciális, egyedi téma köré épül, így maguk a linkek adják a releváns tartalmat. Lehet cikkezni is, leírásos linkkatalógust készíteni. Bármelyiket is választjuk, a google jobban odafigyel az ilyen oldalakra, és szigorúbb elbirálás alá kerülnek, ezért már az indulásnál el lehet rontani az egész projektet, ami végül örökre kukázható. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Új tag
![]() |
Jó rendben, mondtatok jó dolgokat...
1. készítsem el a katalógust 2. csináljak on-site seot (title, kulcsszavak, belső linkek, leírások, anchor-text-ek, h1-h3, akár még stron tagok, sitemap) 3. regeljek lapokra 4. kezdjem el a linkbuildinget ? a 3-4. lépés } így összekapcsozva és oda még hogy a google indexeljen egyátalán előszőr így valahogy? és kérdezem hogy pl. ha pr1-es oldalam van és pr1 es linkeket gyűjtök akkor ha 2-es leszek mi lesz ezekkel a linkekkel? és ez inkább olyan oldal amiért azért látogatnák mert jó, nem azért mert elöl val (tehát szájról szájra + más oldalról látalálnak és úgy jönnek) Drupal alkalmas erre, csak mert evvel készül? Köszi! mit tudok elrontani djarni? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 4 köszönetet 4 hozzászólással
![]() |
Ha jó az oldal előbb utóbb elől is lessz.A keresők nem azért helyezik előre az oldalad mert sok linkkatalógusba van beküldve, hanem azért mert szerintük jó.
"és kérdezem hogy pl. ha pr1-es oldalam van és pr1 es linkeket gyűjtök akkor ha 2-es leszek mi lesz ezekkel a linkekkel?" Na ezt nem igazán értem...Ha pr 2 es leszel nem fog változni semmi, legfelljebb kicsit előbre kerülsz a talalati listában, nem kell ezzel túl sokat foglalkozni.Folytasd azután is a linképitést. Elsőnek regisztrálj a linkatalógusokban, amit találsz, irj minnél jobb leirást az oldaladról, aztán a fórum aláirásába is beteheted a linked, és cikkeket is irhatsz más weboldalakra. Egyre több magyar oldalra lehet cikkeket beküldeni, persze a linkeddel. Ezután jönnek a linkcserék más oldalakkal, stb |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Új tag
![]() |
nem csak linkkatalogus. amúgy ahogy nézegetem némlelyik linket a forúmból úgymond igazi marketinghez brandinghez az érzek pár helyen 0, szerintem azért az is számít... ha magamból indulok ki
a pagerankkel annyit akartam hogy olvastam hogy azonos pr -es oldalakról kell kérni linkeket... de mondjuk induló oldal pr-ja 0?... és mi a -1 hú de sok kérdés |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bölcs
Blog: Rss linképítés
Hely: Göd
Összes hozzászólás: 1.301
Kiosztott köszönetek: 239
Begyũjtött 290 köszönetet 218 hozzászólással
-1 pr nem létezik. Az maximum néhány helyen az "unranked" értéket helyettesíti.
Nem kell először feltétlen pr1-es linkekkel kezdeni, sőt szerintem jobb először magasabb pr, és bizalmi értékkel rendelkező linkekkel kezdeni, hogy kicsit erősítse a bizalmat (azért valószínűleg túlzásba sem jó esni). Gondolok itt pr2-3-4 linkekre első sorban. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| farm, link |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| http://www.farmprojekt.hu - FARM projekt - Állati! :) | rendszergazda | Honlap kritika | 11 | 2010-02-21 10:13 |
| Sok link egy oldalról vagy egy link 10 oldalról? | dassad | SEO | 15 | 2007-07-12 14:24 |
| Egy link vagy több link | Tomiszka | Marketing stratégiák | 6 | 2007-07-05 10:15 |
| Jó link, a rossz link és a csúf | Human | Marketing stratégiák | 10 | 2007-06-25 19:10 |