SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Keresők > SEO

SEO Keresőoptimalizálási tapasztalatok megosztásának helye

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-03-09, 19:44   #11
VChris
Bölcs

Hely: A Dél-Alföld közepe...
Összes hozzászólás: 1.872
Kiosztott köszönetek: 571
Begyũjtött 537 köszönetet 375 hozzászólással
VChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezik
Alapbeállítás re: Miért ez az első a találati listán?

Idézet:
Hamar lekerül az, ami nem oda illik.
Tegnapelőtt erre írtam, hogy számos ellenpéldával tudnám igazolni.

Írok is egyet. Egy érintett téma, nyílászáró. Fa ajtó keresés, harmadik hely, difa.hu

Az oldal kritikán aluli minőségű. Tartalom gyakorlatilag nulla rajta. A címben olyan kulcsszóhalmozás van, amiért egy induló oldalt a p***ba büntetne. És nem lehet kirobbantani a harmadik helyről egy olyan versenyben, ahol igen komoly minőségű tartalmi oldalak vannak, többek között az enyém is

Csak azért tartja ott, mert 10 éves domain, jókor volt jó helyen. Tehát nem igaz az, hogy lekerül az, ami nem oda illik.

Erről egyszer Stef-fel beszéltünk egy sörözésnél, pontosabban én voltam - és vagyok is - kiakadva, hogy ezért sz*r az algoritmus. Értem, és el is fogadom, hogy egyfajta status quo-t igyekszik fenntartani, és védi a találati lista régebbi oldalait az új törekvőkkel szemben. Na de nem mindegy, milyen áron.

Sajnos ha valaki 7-8 éve bekerült az első oldalra, tök mindegy mi van vele, ottmarad. Stef-nek akkor említettem példát, hogy egy szintén régi oldal, ahol a cég is megszűnt a válság idején a csőd miatt, a honlap lekerült, de a domain maradt. Tiszta üres fehér lap. Fél évig volt a találati listában a legfontosabb kulcsszóra a második helyen... Csak a Google bizalom miatt. Nulla tartalommal fél évig. Szerintem ez így nagyon nincsen jól.

Visszatérve a fa ajtó témára: amióta odaértem mögé a negyedik helyre, azóta 30, azaz harminc gépelt Word oldalnyi teljesen egyedi tartalmat készítettünk az oldalra. Közel 80 linket szereztünk rá, kulcsszavasan. És nem tudjuk megelőzni azt az oldalt, ami nulla tartalommal, a 90-es évek elejét idéző minőséggel van a harmadik helyen. Ez több, mint elfogadhatatlan.

Utoljára módosítva: VChris által : 2010-03-09 19:48
VChris nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
Sasa (2010-03-11)
Google hirdetés
Régi 2010-03-09, 20:40   #12
danosh
Törzsvendég

danosh logója

Hely: Albertirsa
Összes hozzászólás: 137
Kiosztott köszönetek: 39
Begyũjtött 11 köszönetet 7 hozzászólással
danosh ismeretlen jelenleg

difa.hu 2000-06-03 3566.04 nap
delvidek-kft.hu 2005-05-17 1757.04 nap

Hát igen minőségbeli különbségeket nem mérlegel a google az biztos .
Jó lenne egyszer felállítani valami mutató számot a helyezések és a domainek kora között.
Ez fura azért mert a jelenlegi első helyezett a kifejezésre : 2006-11-07 1218 napos.
danosh nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-09, 20:54   #13
VChris
Bölcs

VChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezikVChris különleges adottságokkal rendelkezik

Idézet:
Hát igen minőségbeli különbségeket nem mérlegel a google az biztos.
Itt most nem csak a minőségbeli különbségekről van szó, hanem a tartalomról is. A difa esetén hol a releváns tartalom? Mert én sehol nem látom. Az egész oldal szöveges tartalma nincs egy gépelt A4-es oldal, szinte csak képek.

Azon a bizonyos sörözésen Stef elmondta erről a véleményét, amire azt kell mondjam, hogy igaz, mert a tapasztalat is igazolja. De ettől ez még nem jó, nagyon nem jó.
Régi 2010-03-10, 15:09   #14
Kati
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 141
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 22 köszönetet 20 hozzászólással
Kati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útjánKati elindult a közkedveltség útján

Véleményünk az lehet de tenni ellene nagyon nehéz, nap mint nap találkozunk
ehhez hasonlókkal.
Kati nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 20:03   #15
Marchello
Mentor

Marchello logója

Összes hozzászólás: 345
Kiosztott köszönetek: 81
Begyũjtött 104 köszönetet 56 hozzászólással
Marchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útjánMarchello elindult a közkedveltség útján

Előre elnézést, hogy ide írok, de nem akartam neki új topikot nyitni, mert tuti foglalkoztatok már vele, de sehol sem találtam, pedig keresem már egy ideje.

Kellene nekem egy olyan seo eszköz, amivel meg tudok nézni egy adott oldal milyen kulcsszavakra hányadik. Tehát NEM, úgy, hogy megadom a kulcsszót, és hányadik (bár ilyet is adhattok, mert amiket eddig próbáltam egyik sem a valós értéket adta), hanem pl. beírom, hogy XYZ.hu és ő kidobja, hogy mire hányadik, most, vagy hányadik volt. Múlt héten találkoztam egy ilyennel, de sehol nem találom. Előre is köszönöm.
Régi 2010-03-10, 20:21   #16
kgc
kgc for president

kgc logója

Hely: Ouagadougou...
Összes hozzászólás: 2.180
Kiosztott köszönetek: 453
Begyũjtött 547 köszönetet 309 hozzászólással
kgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevet

Az ominózus lap Bagi Zolika ismerősének lapja amit úgy emlékszem, Zolika szerint a tulaj elég sokáig és nagyon megtolt linkekkel és azóta ott van.

Az adott keresőkifejezés szerintem nem egy nagy fénytörés, így simán le lehet nyomni egy kis munkával meg egy jó lappal, ám az aldomain kora ebben az eseteben tényleg nagy szerepet játszik, hiszen hiába toltam le, ha a domain-em megkapta az első helynek kijáró figyelmetlenséget // az az aldomain mindíg visszamászott oda.

De ahogy mondom, simán le lehet onnan lökni...

Linkatalógus.net - Redir.hu - E-mailcím védelem a spam-ektől
kgc nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 21:24   #17
VChris
Bölcs

kgc,
ezt melyik oldalra írtad? Difa?
Régi 2010-03-10, 21:31   #18
kgc
kgc for president

kgc logója

Hely: Ouagadougou...
Összes hozzászólás: 2.180
Kiosztott köszönetek: 453
Begyũjtött 547 köszönetet 309 hozzászólással
kgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevetkgc hírneve túlszárnyal minden hírnevet

A topikindító hsz-ben említett lapra.
kgc nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 22:14   #19
VChris
Bölcs

Köszi, értem. Nem volt egyértelmű, ezért kérdeztem rá.
Régi 2010-03-11, 07:39   #20
Sasa
Mentor

Sasa logója

Hely: Pécs
Összes hozzászólás: 328
Kiosztott köszönetek: 132
Begyũjtött 64 köszönetet 54 hozzászólással
Sasa ismeretlen jelenlegSasa ismeretlen jelenlegSasa ismeretlen jelenlegSasa ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Sasa részére

Idézet:
danosh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
difa.hu 2000-06-03 3566.04 nap
delvidek-kft.hu 2005-05-17 1757.04 nap

Hát igen minőségbeli különbségeket nem mérlegel a google az biztos .
Jó lenne egyszer felállítani valami mutató számot a helyezések és a domainek kora között.
Ez fura azért mert a jelenlegi első helyezett a kifejezésre : 2006-11-07 1218 napos.

2004 es az a domain csak valamiért a domain.hu-n rossz a bejegyzés dátuma!
Sasa nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
listán, találati

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Ugráló oldalak a találati listán DaveeD SEO 44 2010-03-17 21:40
Zuhanás a találati listán csuky Google 4 2010-03-05 17:17
0. helyen a találati listán Chati SEO 14 2009-11-11 10:41
Mit jelent ez a találati listán? mahone Google 31 2009-06-14 09:42
Legyen-e telefonszám a találati listán? etalon Google 9 2008-12-14 08:12

A pontos idő 16:14 , a GMT +2 időzóna szerint.