Kulcsszó: seonyár2008
Ezennel kezdetét vette a 2. Magyar Díjazásos Keresőoptimalizáló Verseny.
Az optimalizálandó kulcsszó “seonyár2008″, amely jelenleg nem szerepel a találati listán. Kellemes versenyzést és sok izgalmat kívánok minden indulónak. Ha csak fele annyira jó lesz a verseny, mint az előző volt, nagyon sok élménnyel és gyakorlattal fogtok gazdagodni.
Az időzítés véletlen, de pont jól jött ki. A mai napon zárul a ukwebmasterworld által kiírt seocontest2008 verseny. Szerintem érdemes megvizsgálni az ott élen végzett oldalakat
.
A rangsor scriptet még néhány napig nem teszem publikussá, majd ha már lesz mit rangsorolni.
Várhatóan 1 hét fog kelleni, míg feláll a valós mezőny, fix lesz a nyeremény.
Mindenkit megkérek a tiszta, spam és tiltott technika mentes versenyzésre. Ha csalást veszünk észre (ebben sok segítség lesz), csak bizonyítékot (pl. screenshot) és “szemtanukat” gyűjtünk. NEM SZÓLUNK a versenyzőnek. Azonban az eredményhirdetésen, automatikusan az alatta végző veszi át a helyét. Remélem ilyenre nem lesz szükség.
Akkor hát kellemes tavaszt, míg el nem jön a seonyár2008
. Vidám (kora) reggeleket, amikor az első utatok még a kávé előtt a géphez vezet, hogy bepötyögjétek a kezdőbetűket.

41 hozzászólás a(z) “Kulcsszó: seonyár2008” című bejegyzéshez.
Sajnos a szerverünk még téli időszámításban van, de az időt atomóráról néztem. Valamint örömmel tapasztaltam, hogy sokan voltak a blogon éjfélkor
..
Te jó ég!
Páran meg vannak zuhanva! Mire beregisztráltam volna magam valahova, már minden foglalt lett! Tényleg meg kellett volna tanulnom gyorsírni:)
Sőt, ahogy a fórumon néztem, már minden domain is le van foglalva. Na, azért még biztos van valami bíztató.
Hát én is néztem ezt azt, de nem nagyon vannak szabad dolgok …
És már négy oldalt hoz is a Google index. Nem aprózza el az sem a sebességet. Reggelre tele lesz..
mindenki szurkoljon a funkymaffiának,és ügyeljen a funkyságra.
akinek belefér amatőröket támogatni, helyezzen el egy seonyár2008 linket ami fenti linkünkre mutat. a szabadság, egyenlőség, testvériség jegyében.
de ha autógumi, vagy szervízszponzort hoztok, az is jó lesz
hajrá mindenkinek!
támad a funkymaffia!
nem arról van szó, hogy itt nem lehet reklámozni az oldalt? :$
Te látsz itt oldalcímet?
Hajrá seonyár2008
én igen látok
a funkymaffia neve alatt a linkje van 
no mindenkinek szép estét, remélem a google barátom jár majd az én oldalam felé is :).
holnap reggel találkozunk :).
Már a magyar domain nevek is bejegyzés alatt vannak. Ékezettel, meg anélkül is. Kíváncsi leszek, hogy vajon megtérül a 2 hét várakozás a .hu végződésért cserébe?
Kedves Kiíró!
A kiírás pontosítását kérem és javaslom.
1) Nincs befejező dátum, ami az áprilisi tréfa tényét erősíti.
2) A spam fogalmának precíz leírása! Ugyanis ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezhetjük! Az én ezt gondoltam, ő meg azt gondolta típusú viták csak megmérgezik a levegőt, a versenyszellemet. Precízen meg kell fogalmazni a játékszabályokat, ha komolyan akarjuk venni!
Miért ne lehetne a Googlera bízni? Az úgyis bünteti - hosszú távon kiderül minden - a csalást. Abban a pillanatban, amikor szubjektív elem kerül az értékelésbe, elcsúszik a verseny!
Miért kellene egymás feljelentgetésére, tanuskodásra, egyebekre bíztatni magunkat, amikor van egy nemzetközileg elfogadott szabályrendszer, amely érvényesül is a keresőkben? Ki akarna itt bírót játszani, főnökösködni? - ugye senki!
A “nem szólunk a versenyzőnek” - hanem jól leégetjük eredményhirdetéskor: hát ez egyfelől gyerekes, másfelől meg rosszindalatú. Kérlek, ezt gondold végig újra!
Ha mindenáron bíróságosdit akarsz, tehát szubjektív elemeket belevinni a játékba, akkor az azonnali kizárás a korrekt, nem pedig ez az óvodista “tanárbácsiskodás”.
Köszönöm, hogy meghallgattál.
Baráti üdvözlettel:
El Lobo - A farkas
Szia!
Ez nem értem, kérlek figyelmesebben nézd át a kiírást, ne óvodás módjára.
A versenykiírásnál a kezdetek óta ott a dátum. Július 1. déli 12 óra.
A spam elég egyértelmű. Kéretlen emailben megkérni ismeretleneket, hogy támogassák. Valamint kommentspam, amikor is nem a versenyről szóló postot kommentelve a végére pedig odabiggyesztve a linket, mintha aláírás lenne.
Nem tanuskodásra bíztatok senkit sem, hanem a szervezőkkel együtt megvitatjuk a csalás tényét, arról egyértelmű “felvételt” készítünk.
Nem főnökösködök, hanem egyszerűen én vagyok a szervező, aki ezért nem is indul a versenyen. Egy olimpián is vannak bírók, akik bizony kizárják a versenyzőt, ha csaláson, szabálytalanságon kapják. Ez pont ilyen egyszerű.
Azzal, hogy nem szólunk a versenyzőnek nem mi égetjük le, hanem ő saját magát. Azok a technikák amik kizárással járnak nem olyanok, hogy “jaj véletlenül írtam egy scriptet ami elrejt 300 kulcsszót, majd a keresőrobot pásztázza, míg te az érdekes, változatos írásomat olvasod”. Azt egy amatőr blackhat-es nem tudja megcsinálni, csak egy olyan, aki pontosan tudja, hogy mit miért tesz. Ha ilyet tesz, nem érdemel mást.
Szeretnék felajánlani minden versenyzőnek egy free linket a marketingoázis fórumról. Aki akarja, elhelyezheti linkjét itt: http://marketingoazis.hu/viewtopic.php?f=16&t=49
Hajrá mindenkinek!
Kedves El Lobo!
A 301es átirányítást engedi a Google? Igen! A szabályzat engedi? Nem! Tudod, miért? Azért, mert a verseny tisztaságát befolyásolja és az esélyegyenlőséget alapjaiban rombolja. Hát, ezért kell “főnökösködni”.
Azt gondolod, hogy napi 24órában a netet fogjuk szúrni átirányítások után kutatava? Nem tartom reális elvárásnak. Majd a versenyzők tudatni fogják velünk, hogy ki az aki nem a szabályok szerint játszik.
Aki elindul a versenyen, elfogadja a szabályokat. Akinek problémája van velük NE INDULJON!
Köszönettel:
Zoli
Szerintem fújjuk le most, egész jól állok.
kedves g-easy a nevem mellé belinkelni ér a seos oldalamat? :), csak mert ha igen, akkor én is linkelgetem.
De úgy emlékszem hogy ide nem szabad belinkelni :B
Kedves g-easy!
Nem bántani akartalak, nyugodj meg!
Ám!
1) Arról olvastam, hogy éjfélkor itt megjelenik: mi a teendő. És itt nincs e posztban befejező dátum. Akkor most hol van a kiírás? Egyben minden tudnivalóval. Ha van ilyen, kérlek add meg a helyét. Ha nincs, akkor kérlek, legyen ilyen.
2) Véleményem változatlan. A kizárás azonnali legyen, ha nem bízod a Google-ra. Nincs joga senkinek másokat megszégyeníteni, nem javaslom ezt az eljárásmódot, viták fészke lesz a védekezés lehetősége nélkül!
Ezt kérlek, gondold végig, kérdezz meg másokat is, kivűlállókat, akár etikai kérdésekkel foglalkozó szakembert is. Nagyon komoly fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban. (Pl. te is hallottál már szerverfeltörésről, ilyesmikről - ha nem azonnali a tájékoztatás, akkor lehet szívatni bárkit.)
Tehát etikai, erkölcsi és technikai értelemben is lehet olyan, amire nem gondoltál!
És hangsúlyozom, nem bántó szándékkal mondtam, amit mondtam!
Üdv: El Lobo - A farkas
Villám verseny.. jahh, úgy kellett volna, hogy 00.00-kor start, 00.02-kor end. És akkor nyertes hiányában khöm, a szervezők egymásközt elosztják a nyereményt.
El Lobo!
Az a post, csak egy post, hogy indulás után is legyen hol beszélgetni, mert a korábbit április 1-ig kértem kommentelni. A versenykiírást, meg mindent a fejlécen találsz.
Nem értem, hogy mi a különbség, ha azonnal szólok és ha csak a verseny végén? Így is, úgy is “szégyen”. Vagyis tudom, hogy mi a különbség, amiért csak a végén szólok.. Az, hogy az a versenyző annak a tévhitének köszönhetően, hogy azt hiszi, még versenyben van, NEM indul és kisérel meg újabb csalást egy másik oldallal. Ha közben szólok, azzal ki sem zárom, mert más néven újra jön. Nem ismerek mindenkit személyesen. De, ha úgy jó, akkor majd csak a verseny vége felé kezdem el ellenőrizni, így valószínűleg csak akkor is fogom észrevenni
Még mielőtt átbillenünk. Nagyon remélem, hogy nem kerül ilyenre sor. Ezt csak a lelkiismeretes versenyzők védelmében írtam és teszem. Szerintem azért ez a közösség nem az a közösség, akik blackhat technikákkal operálnak.
Szia!
Most már megtaláltam és elolvastam a kiírást.
1) Kérdem: az iménti hozzászólásomhoz odatettem a nevemre a versenyoldal elérési címét. Ezzel akkor ki is zártam magam, vagy ahhoz az kellett volna, hogy a hozzászólás szövegébe tegyek linket?
2) Mint bizonytalan státusú versenyző leszögezném: javaslatommal nem a csalást pártolom, de nagyon komoly aggályom van a szubjektív elemek behozatalával és a pedellus szerepkörrel. Nem hiszem, hogy erre a szerepre szükséged van, azt gondolom inkább - nem érzékeled, hogy kívülről ez annak látszik!
1)Hasogathatjuk a szőrszálakat még 2015-ben is. Természetesen, ha a “helyére” írod a webcímet, az nem spam. Szerintem ez világos, józan paraszti ésszel fogható, magyarázatra nem szoruló, egyértelmű dolog. Tehetünk úgy, mint egy tárgyaláson, ahol mindenki tudja ki a gyilkos, ám bizonyíték hiányában felmentik. Meg tehetünk úgy, mint egy 2008-ban élő, civilizált, rugalmas felnőtt közösség. Remélem érződik mit akarok kihozni ebből.
2) Pontosan tudom, hogy annak látszik. Szerintem te nem érzékeled, hogy én itt nem versenyző szerepkörben, hanem szervező szerepkörben vagyok.
3) Lassan úgy érzem, hogy te kevered -magadat illetően- ezt a kettőt.
Jahh 2008ban is vannak még betegek ….. jó sokan, sajnos !
Akinek nem inge ne vegye magára
Ok., ez is egy értelmezése a dolognak. Mivel átirányítgatni nem szoktam, meg is nyugodtam! Remélem ezzel a véleménycserénk ezügyben véget is ért és átadjuk magunkat a versenynek.
(A nem azonnali “észrevételezés”, hanem a pedagógiai célzatú késleltetett leckéztetés tárgyában viszont baráti javaslatomat továbbra is fenntartom!)
A szervező munkádért pedig köszönet!
Üdv: El Lobo - A farkas
Ok., akkor sikerült tisztázni mindent. Én is köszönöm a kritikát.
Jó versenyzést kívánok!
Tényleg a nyeremények adókötelesek?
Jól értettem tehát, hogy nem lehet a domaint átirányítani egy létező oldalra?
na, akkor én most szabálytalankodtam és ki vagyok zárva a versenyből?
A lényeg: csak N/A értékű (tehát új) oldallal indulhatsz. Ha átirányítod a régi (nem N/A-s) oldalt az újra, vagy az újat a régire úgy az megkapja annak a fake státuszát, erejét. Tehát nem új oldalnak számít.
Sziasztok! Örülök ennek a versenynek, nagyon remek, hogy megrendeztétek, azonban van egy észrevételem.
Olvastam a kiírást és nem igazán értek pár dolgot. Én magam egy lelkes amatőr vagyok és nem értem a következő kifejezéseket: “spam és tiltott technika”. Tiltott technika még rendben van, viszont ezzel a spam szóval nem tudok mit kezdeni. Kerestem az oldalon szabályzatot, ilyet sajnos nem találtam, ezért beírtam a keresőbe, hogy mit is jelenthet ez.
Első találat (http://hu.wikipedia.org/wiki/Spam): “A spam a fogadó által nem kért, elektronikusan, pl. e-mailen keresztül tömegesen küldött hirdetés, felhívás.
Az így kapott információk a fogadók túlnyomó része szempontjából érdektelenek, így fölösleges sávszélességet, tárhelyet, szellemi ráfordítást igényelnek a fogadótól. Mivel a spameket a feladóik milliós nagyságrendben képesek rövid idő alatt kiküldeni, ez jelentős terhelést jelent az internet használói számára. A spamek egy része tudatosan megtévesztő, a fogadó kihasználására törekszik.”
Gondolom nem erre gondoltatok, szeretnék pontosítást kapni, hogy mik is a szabályok ebben a versenyben.
Semmiképpen sem szeretném azt, hogy az elkészült oldalammal bármilyen (általam nem ismert) szabályt is megszegjek.
Sok sikert mindenkinek!
Szia Laci!
Spam a verseny és az én szemszögemből:
- e-mail spam, nem tömeges (az is), de ismeretlen embernek küldött, kéretlen levél.
- komment spam, amikor csak azért szól hozzá az illető egy témához, hogy elhelyezhesse a linkjét, keresőben való pozíció javítás céljából.
Lényeg, nem szeretném, ha az adott blog/fórum stb. tulajdonos következő postja arról szóljon, hogy elege van a versenyből, mert folyamatosan a szemtelen linkeket kell törölgetnie.
P. Laci indul a versenyben?
Kiszáltam - mert így esélyem sincs.
Olyan szabály nem lehet, hogy profik nem indulhatnak? Naaaa, kérlek benneteket, naaaa, csak most az egyszer!
Igérem jó leszek, csak Lacit neeee :))))))))
hitetlen, profi az, aki pénzt keres ezzel?
(apro megjegyz: nem lehetne a milyen napot a küldő gomb, mit ad isten a textbox fölé tenni?
folyamatosan nem veszem eszre….
Üdv, igazából még csak hobbi szinten, magyarul: esélytelen foglalokoztam ilyesmivel, de érdekesnek tartom (amit éppen meg kellett oldani), tehát az lenne a kérdésem, hogy valahol levannak írva a szabályok? Alapdolgokkal tisztában vagyok (pl. fehér háttérre nemtszünk fehér betüt
), de mégis, valahol ez levan írva?
megtaláltam, bocsi
a Freeblog spamnak tekinti a seonyár2008 versenyben elindított blogokat, ezért törölte a rendszeréből.
Igen, sajnos egy motor a buzzal (nem tudom más mi van még közös, de biztos van) és a buzzon valakinek szúrta a szemét. Akkor adott, hogy mennyire használhatóak a free rendszerek. Ennyire. Az Origo még a címlapra is kitette. Nem vagyunk egyformák.
Kedves g-easy !
A 2008. 04. 01. - 18:48 -as bejegyzésed igen frappáns, rövid és ésszerű. Azt hiszem ezt a tanácsot az elsők között veszem figyelembe!
Összegezve: Ha tucatnyi, vagy akár csak egy seonyár2008 kommentet teszek bármely ismerős vagy ismeretlen blogba az spam. - Ez teljesen jogos, mert értelmetlen.
De megdolgozni gondolom szabad a sikerért, s mondjuk többet kommunikálni az átlagos napi szintnél?! - vagyis arra használni a blogot, amire való, - egy téma kifejtésére, elemezgetésére.
Elismerésem a koordinálásodért, amit csak a három nap alatt tapasztaltam, már az sem semmi!
Kedves Netmester Produkció!
Ha a webhely megadásra érted, hogy többet komentelsz.. Az teljsen mind1, már sok helyen (legtöbb helyen) a kommentben is nofollow kerül rá, a webcím megadásnál meg mindig. Tehát eleve értelmetlen ebbe nagyon belemenni. Az linkszerzés céljából haszontalan tevékenység, amit írsz. Spam: nem témába vágó, öncélú link elhelyezése. Tehát nehéz egyéb témákban a versennyel kapcsolatos linket beszúrni. Szinte csak a konkurens versenyzőnél lesz releváns.
Személy szerint én minden link beszúrást spamnek tekintek, ami nem link baiting. Tehát ami haza mutat. Arra ott a webcím helye. De ez az én saját véleményem.
Köszi az elismerő szavakat, tényleg fárasztó sokszor. Viszont amit láttam, (bár ebben is, mint a politikában, két tábor van) mindenhol szóba került már. Csúcs
Milyen elhagyatott lett eza poszt, pedíg, jó így 1 év múlva a verseny körüli bonyodalmakat olvasgatni. Volt mit tanulni belőle. Elismerésem a versenyszervezésért, lesz még következö……….. ?
Szólj hozzá te is