![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Tutorialok Hasznos leírások, gyakorlati megközelítés |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1 |
|
Törzsvendég
|
Üdv kedves fórumozók! Ne húzzuk tovább az időt lássunk is neki a weboldal készítésnek. A demo oldal a #törött link volt# oldalon lesz elérhető.
Mint minden php alapú weboldalt maga az oldal tervezésen kívül az adatbázis tervezéssel kezdünk. A következő kód az alap adatbázist fogja tartalmazni. Ezt a kódot a phpmyadminon belül dumpoljok, amint kész van az "aprohirdetes" adatbázisunk. PHP kód:
PHP kód:
Utoljára módosítva: bardi.peter által : 2010-01-31 18:11 |
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#2 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 637
Kiosztott köszönetek: 85
Begyũjtött 148 köszönetet 114 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() |
mikor lesz elérhető a demo oldal? mert még nem elérhető
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
human being
Blog: Rails var_dump
Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
az adatbázishoz két megjegyzésem lenne:
a karakterkódolást én utf8-ra állítanám az indexek mintha lemaradtak volna. pl a hirdetok tábla username mezőjére én raknék egy indexet, mert gondolom a logonnál ezen kérdezel le és ezzel gyorsabbá teszed a lekérdezést. a fájlszerkezetből pedig az látszik hogy nem fogsz bootstrap megoldást használni, ami szerintem hiba, mert ha már oop akkor én egy magasabb szintű programozást várok és a bootstrap annak az alapja
|
|
|
#4 |
|
KowDerMei$ter
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.467
Kiosztott köszönetek: 68
Begyũjtött 300 köszönetet 206 hozzászólással
Ezt nem eresztetted túl szószátyárra
Nagyon pozitív és tiszteletre méltó, hogy szeretnél mutatni valamit az OOP programozásból, de ez így egyelőre semmi.Javaslom tényleg az OOP-ra hegyezd ki, mert eddig csak annyit tudunk, hogy lesz majd egy -tékozló- adatbázisod és pár file, semmi más konkrétat. Ha már a DB tervezéssel kezdted nagyon helyesen, akkor legalább egy rövid magyarázat mehetne a mezőkhöz, táblákhoz, hogy mit miért csináltál esetleg, hogy hogy szeretnéd ezt később valami DB layeren elérni. Amit hozni kéne szerintem, az minimum a net.tutsplus.com színvonala. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Mentor
Blog: Kérdések és válaszok
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 486
Kiosztott köszönetek: 210
Begyũjtött 223 köszönetet 156 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Várjuk meg a folytatást, srácok!
![]() Már maga az is dicséretes, hogy a szabadidejéből áldoz erre a kezdeményezésre. Valószínű, hogy nem mesterkurzus lesz, de az viszont biztos, hogy sokan tanulhatnak belőle, ha folytatódik. Ki ezt, ki azt...
|
|
|
#6 |
|
Törzsvendég
|
Ezen hozzászólásom az előttem lévőkhöz szól, persze majdan a következőkhöz. Tehát mint már egyszer leszögeztem nem célom profi php-opp programozás tanórát tartani, hanem azon kezdők számára akik eddig nem tudtak saját működő rendszert írni vagy nem tudják mi hogy működik az oldalon belül, azok részére készítem az anyagot, így a lehető legegyszerűbben szeretném ezt bemutatni számukra...persze fognak még jönni kritikák hogy ez túl egyszerű, meg hogy nem is lényeges, de van aki számára ez pontosan megfelelő az elinduláshoz...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
human being
Blog: Rails var_dump
Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
Idézet:
Kód:
select password from hirdetok where username = 'akármi' limit 1 ne vedd rossz néven hogy rávilágítok a hibákra mert csak segíteni akarok. egyébként valóban becsülendő hogy erre szánod a szabadidődet, de ha valmit csinálsz akkor vagy jól, vagy sehogy. rengeteg tutoriál van a neten, és csak igazán jókkal lehet kitűnni.
|
|
|
|
#8 |
|
Bölcs
Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
Ha tutorialt irsz OOP szellemben akkor legalább pár alap fogalmat tisztázzunk.
Mostanában divatos dolog, és van is értelme a webfejlesztésben az az MVC mint kódszervezési réteg. A KISS és DRY mint vezérlő elv. Mind a kettőnek vannak hátrányai, de azért illene ilyen szenpontokra is figyelni.
|
|
|
#9 |
|
Törzsvendég
Összes hozzászólás: 127
Kiosztott köszönetek: 28
Begyũjtött 20 köszönetet 15 hozzászólással
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Szerkesztő
|
Idézet:
Vagy PHPMyAdmin-on keresztül kattintgatva... |
|
|
|
|
| Hálás a hozzászólás írójának | hetes (2010-02-01) |
![]() |
| Címkék |
| 1rész, alapon, phpoop, weboldalkészítés |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Új SBS katalógus SYSHOST alapon | sbs | Katalógusok | 14 | 2010-01-19 17:59 |
| Weboldalkészítés legálisan | Edu | Webfejlesztő sarok | 22 | 2008-10-01 16:41 |
| Hirdetés megjelenés alapon | petrence | Marketing stratégiák | 5 | 2008-06-02 18:27 |