SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Webfejlesztés > Webfejlesztő sarok > Tutorialok

Tutorialok Hasznos leírások, gyakorlati megközelítés

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-01-31, 21:29   #11
gzoli
Szerkesztő

Összes hozzászólás: 234
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 46 köszönetet 40 hozzászólással
gzoli ismeretlen jelenleggzoli ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül gzoli részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül gzoli részére
Alapbeállítás re: Weboldalkészítés php-opp alapon. 1.rész

Idézet:
Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kód:
select password from hirdetok where username = 'akármi' limit 1
Szerintem sosem szabad visszaolvasni adatbázisból a jelszót, vagy annak bármilyen tárolt formáját. Úgy gondolom, sokkal biztonságosabb, ha mi adjuk be a megadott jelszót, és megvizsgáljuk van-e ilyen sor. Esetlegesen ennél a megoldásnál ha jól vannak kezelve a " ' jelek, akkor egy próbálkozásnál biztosan nem fogja megtudni a tárolt jelszót vagy annak valamilyen kódolt változatát.
gzoli nem elérhető   Válaszol idézettel
Google hirdetés
Régi 2010-01-31, 21:32   #12
Geri
human being

Geri logója

Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
Geri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüli

Idézet:
hetes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hogyan lehet utólag indexet csinálni egy mezőnek?
Mert erre én sem figyeltem amikor a sajátomat tákoltam. Most viszont elkezdett hirtelen nagy szükségem lenni rá.
a legegyszerűbb phpmyadminban. a mezők sorának a végén vannak ikonok amivel index-eket lehet adni a mezőkhöz. ha nincs myadmin akkor itt a leírás:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/...ate-index.html

No Pain, No Gain
hírek ma
When your head is hurting from trying to solve a problem, stop standing on it.

Utoljára módosítva: Geri által : 2010-02-01 08:12
Geri nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
hetes (2010-02-01)
Régi 2010-01-31, 21:35   #13
Geri
human being

Geri logója

Geri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüliGeri az egyetlen és egyedüli

Idézet:
gzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem sosem szabad visszaolvasni adatbázisból a jelszót, vagy annak bármilyen tárolt formáját. Úgy gondolom, sokkal biztonságosabb, ha mi adjuk be a megadott jelszót, és megvizsgáljuk van-e ilyen sor. Esetlegesen ennél a megoldásnál ha jól vannak kezelve a " ' jelek, akkor egy próbálkozásnál biztosan nem fogja megtudni a tárolt jelszót vagy annak valamilyen kódolt változatát.
ebben az esetben a jelszónak egyedinek kellene lenni, ami nem igazán jó megoldás. azt pedig még nem tudjuk hogy a jelszót fogja e péter tárolni vagy a hashelt változatát amit nyugodtan lekérdezhetünk

No Pain, No Gain
hírek ma
When your head is hurting from trying to solve a problem, stop standing on it.
Régi 2010-02-01, 05:20   #14
bardi.peter
Törzsvendég

bardi.peter logója

Hely: Nyíregyháza
Összes hozzászólás: 163
Kiosztott köszönetek: 23
Begyũjtött 40 köszönetet 34 hozzászólással
bardi.peter ismeretlen jelenlegbardi.peter ismeretlen jelenleg
Üzenetküldés MSN-en keresztül bardi.peter részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül bardi.peter részére

Idézet:
azt pedig még nem tudjuk hogy a jelszót fogja e péter tárolni vagy a hashelt változatát...
A jelszót mint mindig MD5-l lesz lekódolva, és Geri figyelemfelkeltő tanácsára INDEX-k fogok elhelyezni az adatbázisban amit utólag itt is frissítek...
bardi.peter nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 08:30   #15
edem
MinderBinder

edem logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 809
Kiosztott köszönetek: 153
Begyũjtött 161 köszönetet 129 hozzászólással
edem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útjánedem elindult a közkedveltség útján

Idézet:
gzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem az adatbázisban nem a jelszót kéne tárolni, hanem egy md5-el titkosított kódot, és amikor valaki beír valamit, akkor azt is md5-ölöd és összehasonlítod az md5-öket. Nem vagyok profi, de nekem ez tűnik logikusnak.
edem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 09:34   #16
TLoF
Bölcs

Összes hozzászólás: 559
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 204 köszönetet 141 hozzászólással
TLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugárTLoF dicsőséges fénysugár

Akkor gyorsan tegyük hozzá még azt, hogy a publikus rainbow táblák kora óta nem tárolunk jelszót egyszerű md5 hasheléssel, hiszen igy pár másodperc alatt vissza fejthető.

A jobb megoldás az, hogy a legalább egy egyedi stringet bele rakunk mondjuk a weblap nevét.
Kód:
$passwd_hash = md5('weboldalcim' . $_POST['passwd']);
Ez sem rossz módszer, de azért még mindig sérülékenyebb az md5 táblákra, hiszen állandó a kódolási algoritmus.

A másik módszer, hogy valami változó stringet használunk kódoláshoz. Ha kikötöd, hogy a felhasználó nem cserélhet login name-t. akkor jó megoldás a következő:
Kód:
$passwd_hash = md5($_POST['user'] . $_POST['passwd']);
Ezzel sikerült elérned, hogy minden jelszó egyedi hashelést tartalmaz, vissza fejtése elég macerás.

Lehet arra hivatkozni, hogy az sha1 es hosszabb stringeket generál, és az biztonságosabb, viszont a rainbow táblás módszer ellen ez a tényező nem számit.
TLoF nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 12:32   #17
House
Szerkesztő

House logója

Hely: Tinnye
Összes hozzászólás: 209
Kiosztott köszönetek: 63
Begyũjtött 55 köszönetet 40 hozzászólással
House ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenleg

Én nem érteni ezen téma, de tudtommal:
OOP = Obektum Orientált Programozás
OPP= ?

Mivel többször is szerepel a topicnyitó h.sz.-eiben, gondolom nem elírás.
House nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 12:46   #18
Geri
human being

Geri logója

Idézet:
House eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én nem érteni ezen téma, de tudtommal:
OOP = Obektum Orientált Programozás
OPP= ?

Mivel többször is szerepel a topicnyitó h.sz.-eiben, gondolom nem elírás.
szerintem elirás. a címet javítottam.
Régi 2010-02-01, 13:58   #19
House
Szerkesztő

House logója

Hely: Tinnye
Összes hozzászólás: 209
Kiosztott köszönetek: 63
Begyũjtött 55 köszönetet 40 hozzászólással
House ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenlegHouse ismeretlen jelenleg

Idézet:
szerintem elirás. a címet javítottam.
Mivel sok helyen, látszólag következetesen volt így írva, ezért gondoltam, hogy nem elírás.

Persze a lényeg az, hogy most már legalább a cím stimmel.
House nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 14:20   #20
Geri
human being

Geri logója

Idézet:
House eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel sok helyen, látszólag következetesen volt így írva, ezért gondoltam, hogy nem elírás.

Persze a lényeg az, hogy most már legalább a cím stimmel.
látom amit írsz, de szerintem elírás. aztán ha mégsem akkor a topicnyitó majd jelzi
Válaszol

Címkék
1rész, alapon, phpoop, weboldalkészítés

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Új SBS katalógus SYSHOST alapon sbs Katalógusok 14 2010-01-19 17:59
Weboldalkészítés legálisan Edu Webfejlesztő sarok 22 2008-10-01 16:41
Hirdetés megjelenés alapon petrence Marketing stratégiák 5 2008-06-02 18:27

A pontos idő 16:08 , a GMT +2 időzóna szerint.