SEO Fórum

Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum!

Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk!

Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd)

Vissza   SEO Fórum > Webfejlesztés > Webfejlesztő sarok

Webfejlesztő sarok Beszéljünk meg mindent beleértve a webdesignt is

Intel Xeon szerver gépek raktárról!

Válaszol

Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-07-15, 09:58   #1
Tótnéni
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 6
Kiosztott köszönetek: 17
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
Tótnéni ismeretlen jelenleg
Alapbeállítás Kezdő, alap weboldalt szeretnék gyártani

Üdv Mindenkinek !

Kérdésem volna, mégpedig:

Egy teljesen kezdő, alap, de azért tetszetős és könnyen bővíthető weboldalt szeretnék elkészíteni, az első önálló oldalamat.
Egy kis segítségre volna szükségem a webfejlesztés mestereitől, hogy milyen tudásra volna szükség ezen cél teljes mértékben történő megvalósításához, hogy ilyen egyszerűen fejezzem ki magamat. A HTML & CSS páros elég ezen dologhoz, vagy netán bele kell ásnom mélyebben is magamat a sokféle és színes programozási nyelvek mély bugyraiba ?

Lelkes és segítő hozzászólásaitokat előre is tisztelettel megköszönve,

Üdvözlettel,
Tótnéni
Tótnéni nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálás a hozzászólás írójának
hatasu (2009-07-16)
Google hirdetés
Régi 2009-07-15, 10:02   #2
oszti
Bölcs

Összes hozzászólás: 987
Kiosztott köszönetek: 140
Begyũjtött 278 köszönetet 195 hozzászólással
oszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útjánoszti elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás re: Kezdő, alap weboldalt szeretnék gyártani

Azt hiszem ez a cikk elég jól összefoglalja a dolgokat:
http://tttweb.hu/iras.php?id=27
oszti nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 10:05   #3
Chati
Buherátor

Chati logója

Hely: Mohács
Összes hozzászólás: 2.003
Kiosztott köszönetek: 221
Begyũjtött 572 köszönetet 406 hozzászólással
Chati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugárChati dicsőséges fénysugár

Én csak egy buherátor vagyok, de a saját véleményem az, hogy fogj egy CMS-t és azzal csináld... Ajánlom a WordPress-t, Joomla-t...de a Drupal-hoz is találsz segítséget...
Chati elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának
Agaras (2009-07-15), Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 10:08   #4
Tibi
állandó tag

Tibi logója

Hely: ojjektum
Összes hozzászólás: 1.673
Kiosztott köszönetek: 53
Begyũjtött 137 köszönetet 106 hozzászólással
Tibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedvesTibi kimondottan kedves

Idézet:
Chati eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én csak egy buherátor vagyok, de a saját véleményem az, hogy fogj egy CMS-t és azzal csináld... Ajánlom a WordPress-t, Joomla-t...de a Drupal-hoz is találsz segítséget...
Chatinak lesz igaza, a joomla könnyen kezelhető CMS. Én is ezt ajánlanám.
Tibi nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 10:19   #5
Tótnéni
Új tag

Idézet:
Tibi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Chatinak lesz igaza, a joomla könnyen kezelhető CMS. Én is ezt ajánlanám.
Szeretem a szabadságot, nem nagyon akarnék CMS-t használni.
De azért köszi.
Régi 2009-07-15, 10:38   #6
bubu001
insert_click

bubu001 logója

Összes hozzászólás: 1.146
Kiosztott köszönetek: 710
Begyũjtött 299 köszönetet 245 hozzászólással
bubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezikbubu001 különleges adottságokkal rendelkezik

Idézet:
Tótnéni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szeretem a szabadságot, nem nagyon akarnék CMS-t használni.
De azért köszi.
Milyen sűrűn fog változni a tartalom? Ha ritkán, akkor szerintem bőven elég a html+css.
Ha sűrűn, akkor cms vagy php tanulás.
bubu001 nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 10:39   #7
nemvalid
Mentor

nemvalid logója

Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 486
Kiosztott köszönetek: 210
Begyũjtött 223 köszönetet 156 hozzászólással
nemvalid elindult a közkedveltség útjánnemvalid elindult a közkedveltség útjánnemvalid elindult a közkedveltség útjánnemvalid elindult a közkedveltség útjánnemvalid elindult a közkedveltség útjánnemvalid elindult a közkedveltség útján
Üzenetküldés Skype™-on keresztül nemvalid részére

Szia! Attól függ, hogy áll a css+xhtml tudásod. Ha kezdő szinten vagy, akkor eléggé melós lehet, sokáig fog tartani mire elkészülsz mindennel, amit szeretnél. Ennek viszont meglesz az az eredménye, hogy munka közben szépen megtanulod a dolgokat (máshogy ezt nem is lehetne).
CMS-sel gyorsan szép eredményed lehet. (Persze azok sem egyszerűek, inkább más téma)
Tehát az a kérdés, hogy mik a terveid a jövőre nézve, mennyire szeretnél elmélyülni html-ileg.
Ha elakadsz, html-css ügyben bármikor kereshetsz privátban vagy mailben, szívesen segítek amiben tudok.

Ui.: A fentiek persze "csak" statikus oldalra vonatkoznak. Ha dinamikus oldalt tervezel alkotni, akkor még rájön egy adag php is, az meg megint más tészta
nemvalid nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 11:32   #8
Tótnéni
Új tag

Sziasztok,

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a válaszokat !

Számomra rendkívül hasznos volt, hiszen megtudtam, hogy bőven elég nekem a HTML és a CSS, mert a honlap nem fog sűrűn változni. Nem probléma a tanulás, úgy gondoltam, hogy három hetet adok magamnak HTML-re, utána két hét CSS, és majd gyakorlat közben összeérlelődik a kettő.

Nemvalid! Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, biztos, hogy élni fogok vele, előre bocsátom, hogy rendkívül hülye kérdéseim szoktak lenni, úgyhogy gondold át jól, most még visszavonhatod !!!

CMS-ekkel sem volna semmi bajom, de beleolvastam pl. a Wordpress doksijába, és úgy látom, hogy adatbázisra épül a blogmotor, az adatbázis felhasználói név+jelszó pedig a főkönyvtárban van letárolva, olvasható formában. Ez nekem picit ( NAGYON ) meredek.

Most pedig eljött a köszönetosztás ideje, de sajna nem találom a gombot, ami megindítaná a hálaadást ...
Ha valaki rávezetne, bizonyára hálás szívvel gondolnék réá ....

Üdv.
Tótnéni
Régi 2009-07-15, 11:37   #9
syshost
A kis Stefan

syshost logója

Hely: Zalaegerszeg
Összes hozzászólás: 427
Kiosztott köszönetek: 580
Begyũjtött 451 köszönetet 174 hozzászólással
syshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozbansyshost egy ékszer a dobozban
Üzenetküldés ICQ-n keresztül syshost részére Üzenetküldés MSN-en keresztül syshost részére Üzenetküldés Yahoo-n keresztül syshost részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül syshost részére

Üdw a fórumon! Érezd jól magad!
syshost nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Régi 2009-07-15, 11:56   #10
WSzP
Google szelídítő

WSzP logója

Hely: Erdély.MArosvásárhely
Összes hozzászólás: 1.802
Kiosztott köszönetek: 1.046
Begyũjtött 767 köszönetet 542 hozzászólással
WSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezikWSzP különleges adottságokkal rendelkezik
Üzenetküldés Yahoo-n keresztül WSzP részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül WSzP részére
Király re: Kezdő, alap weboldalt szeretnék gyártani

Idézet:
Tótnéni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
CMS-ekkel sem volna semmi bajom, de beleolvastam pl. a Wordpress doksijába, és úgy látom, hogy adatbázisra épül a blogmotor, az adatbázis felhasználói név+jelszó pedig a főkönyvtárban van letárolva, olvasható formában. Ez nekem picit ( NAGYON ) meredek.
Igen, a Joomla és a Wordpress, meg a legtöbb megoldás egy fileban tárolja ezt. Ez adatbázisban nem tárolható, mivel ez pont ahhoz kell, hogy kapcsolódj az adatbázishoz. Viszont amit te nem tudsz azok az unix chmod, ami miatt csak a Joomla/WP/akármi fogja olvasni az adott filet, mások nem. Hidd el, ez teljesen biztonságos.

Például az én egyik oldalam adatbázis jelszavait tartalmazó file ez: h**p://seomarketing.ro/configuration.php
Na megtudtad, hogy mi a jelszó?
Ez azért van, mert ezeknek a fileoknak 644-es CHMOD-ja van unix alatt.
WSzP nem elérhető   Válaszol idézettel
Tótnéni (2009-07-16)
Válaszol

Címkék
alap, gyártani, kezdő, szeretnék, weboldalt

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Fórum ugrás

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Bevételt termelő weboldalt vásárolnék ariel Honlap piac 120 2010-04-13 19:25
Te milyen weboldalt szeretnél, ami még nincs? spontan Általános beszélgetés 88 2009-11-22 12:11
Weboldalt Csináltatnék !!! keret: 40.000 Ft Arconporges Honlap piac 32 2009-09-08 11:57
Építsünk várat! Itt is érvényes: szikla alap = stabil vár g-easy SEO 28 2008-11-10 17:04
Egy kis alap SEO kérdés ezaz SEO 17 2007-10-14 16:00

A pontos idő 16:02 , a GMT +2 időzóna szerint.