![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a SEO Webmester Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. (kérlek, csak regisztrációs problémára használd) |
|
|||||||
| Webtárhely Minden, ami egy stabil weboldal működéséhez szükséges |

![]() |
|
|
Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#21 | |
|
Törzsvendég
Összes hozzászólás: 117
Kiosztott köszönetek: 5
Begyũjtött 50 köszönetet 31 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Igazán kíváncsi lennék egyébként arra, hogy ilyenkor a többi szerverlakó számára mit mondanak! Gyanítom, hogy a hibát nem Te követted el, hanem valamelyik másik oldal lefárasztotta a szervert, esetleg DoS támadás áldozata lett? Sajnos azok a válaszok, amit fent említettél nagyon gyakoriak, nem biztos, hogy azért nem kapsz választ, mert nem merik elmondani, hanem inkább azért, mert halovány sejtésük sincs róla, hogy mi okozza a hibát! Nem akarom hibáztatni Őket, mert néha mi is találkozunk olyan jelenségekkel, amiknek a papírforma és elmélet alapján sosem szabadna megtörténnie, de mégis megtörténik. Sokszor van olyan, hogy egyes programok a nagy terhelés alatt hibákat vétenek. Aki nyílt forrású rendszereket használ fel kell készülnie arra, hogy amit ingyen kapott az nem tökéletes és néha neki kell hibát keresnie esetleg kijavítania! Kérdés az, hogy tud-e kezdeni valamit vele, ugyanis egy admin felületes szolgáltatást manapság már bárki el tud indítani és tudja is üzemeltetni, minden programozói sőt esetleg nagyon csekély linux ismerettel is! Az is biztos, hogy sok cégnél ügyfélszolgálat gyanánt olyanok ülnek ott, akik inkább csak nyugtatni próbálják az ügyfelek haragját,de egyértelműen nem tudnak segítséget nyújtani. A rendszer üzemeltetőit pedig érthető módon kár ilyenkor hívogatni, mert ha az ügyfelekkel kell törődniük a hibajavítás helyett igen nehéz a problémára koncentrálni és a gyors javításból nem lesz semmi. Ezekre a problémákra szerintem tökéletes megoldás lenne egy olyan üzenőfal, ami minden szerverhibától függetlenül tud üzemelni, így az ügyfelek is láthatják a hibaelhárítási folyamatot és az üzemeltetők is tudnak a feladatra koncentrálni. Esetleg twitter? Szerintetek ez nyújthat megoldást? Végezetül pedig a programozó válasz szeretne dologra egy vicc jutott eszembe; mit mond a villanyszerelő az alkatrészboltban? "nekem biztosíték kell nem ígéret!" P.Ü.-ben meg tudnád írni, ha nem titok hogy ki volt ez a szolgáltató? |
|
|
|
|
| Google hirdetés |
|
|
#22 |
|
Törzsvendég
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Meridian
Hely: Csongrád
Összes hozzászólás: 1.560
Kiosztott köszönetek: 1.612
Begyũjtött 527 köszönetet 327 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#24 |
|
human being
Blog: Rails var_dump
Hely: Middle of nowhere
Összes hozzászólás: 2.368
Kiosztott köszönetek: 289
Begyũjtött 591 köszönetet 441 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nem erre lenne szükségem, hanem a lekérdezéseket elemezni finomhangolás miatt. a query analyzerről eddig sok jót hallottam, de fizetős(bár az árát nem néztem), és annyira nincs rá szükségem hogy megvegyem.
|
|
|
#25 |
|
Törzsvendég
|
Ne írják le a következő mondatot: Korlátlan adatforgalom - ameddig a többi felhasználót nem zavarja.
Inkább írják le, hogy mennyi forgalom lehet havonta Gb-ban. A korlátlan adatforgalom olyan igéret, mint a házassági fogadalom. Az is egy életre szól, de csak addig működik ténylegesen, ameddig a másik felhasználót (házastársat) nem zavarja.
|
|
|
#26 | |
|
Törzsvendég
Idézet:
Adatforgalmi korlátok eddig sem voltak, nem tudom, hogy most miért találták ki, hogy bevezetik, hogy utána nagy önfényezés keretében korlátlanná tegyék. Így lehet eladni a levegőt is! Az viszont mindenki érdeke, hogy ne túlterhelt szervereken legyen a weblapja, amihez pedig valami féle korlátozást ki kell találni! Javaslat? |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Bölcs
Blog:
Korlátlan webtárhely
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 992
Kiosztott köszönetek: 218
Begyũjtött 315 köszönetet 231 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sajnos megint lemaradtam egy kicsit a mai nap, de válaszolva a kérdésekre és felmerült gondokra:
A beléptető rendszer már stabilan üzemelt fél éve. SOHA SEM használok CMS -t és egyéb motort. Mindet magam írom és fejlesztem. Csakis ezekben bízom és ismerem teljesen. A hiba csakis a servernek köszönhető. Egyszerűen leállt és többszöri újra indírást igényelt. A telefonközpontjukban dolgozóktól nem is várom el (naív lennék ha igen ) hogy egyáltalán azt tudja mi az a router és switch. De ha már van egy gond, valaki igazán mondhatna egy olyat nekik, hogy pl: kiment a biztosíték. DOS támadás, hack, egyéb. Egy mondat elejéig kellene csak, mert ha állandóan jön az, hogy biztosíték, akkor küldök nekik egy pár amperrel nagyobbat , de mivel még vasfogóval sem lehet kihúzni és hét pecsétes és 666lakatos egy ilyen leállás oka, én nekem ez VALAMIÉRT nem megnyugtató.És eszembe jutott, egy kellemes 3-4 hónappal ezelőtti eset ...Megyek fel myadminba, nézném át a cookie azonosítók tároló tábláját, hogy éppen a felhasználók miket tekintgetek meg és milyen URL ekkel is próbálkoznak, erre kiírja, hogy (sajnos a pontosat már nem tudom): A kiválasztott tábla sérült, kéjük forduljon a weblap üzemeltetőjéhez. Forduljak magamhoz? Jó gondolat, felhívom őket, mifeneegyemegmármegintmiértkellettkihúzniaserverta kvlefőzéséhez?... Sikerült DB visszaállításkor (hogy minek állították helyre egyszer az adatbázisát a tárhelynek, nem tudom) sikerült megint lekapcsolniuk az egészet. És kiderült, hogy bezony a DB végén lévő tábláim mind megsemmisültek az éterben. DE SEBAJ!!! Mert az ÁSZF -ben naponta történő adatmentést ÍGÉRTEK!!! Akkor már kérném is, erre megkapom a választ, hogy sajnos a backupért felelős gép is hibás már 3 napja... Többet tényleg nem kívánok írni a már lassan egy éve tartó rémálomról, mert kegyetlen miket kell elszenvednem miattuk és a főnököm nem akar cserélni, mivel hamarosan saját üzemű serverekre térünk át, addig még lesznek itt halottak a csatamezőn. Ilyet sem kéne igazándiból tenni az ügyfelekkel ![]() Cheers,
|
|
|
#28 | |
|
Szerkesztő
|
Idézet:
Az sem mindegy, hogy mysql hogy van beállítva... néhány konkurenciánál láttam, hogy pár GB memóriával rendelkeznek a szervereik, amik hát őszintén harmat gyenge, mivel MySQL is szereti a select-ek eredményeit cache-ből kiszolgálni, na de ahhoz jó beállítás kell. Így egy nagyon sok változós rész leszűkítése csak slow query-re nem túl biztos, hogy a hiba forrását találod meg vele. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Szerkesztő
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Bölcs
Blog:
Korlátlan webtárhely
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 992
Kiosztott köszönetek: 218
Begyũjtött 315 köszönetet 231 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nem hozzáférhetőséggel nincs gond, mert lényegében soha sem tudom használni, mikor kéne
Murphi törvény. Igazából az idegesít, hogy nem tudom meddig lesz még ilyen kaotikus állapot és mitől van mindez...Cheers,
|
![]() |
| Címkék |
| belföldi tárhely, javaslatok, külföldi tárhely, szolgáltatóknak, tárhely |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| pokerstation.hu - vélemények / javaslatok | pokerstation | Honlap kritika | 86 | 2010-06-23 14:47 |
| URL struktúra változtatás WP-ben - javaslatok? | Merras | Blogsarok | 7 | 2009-09-23 10:56 |
| Keresési javaslatok találattal | g-easy | 6 | 2009-01-29 15:32 | |
| már a google.hu-n is vannak keresési javaslatok | i-Store | 13 | 2008-12-12 12:36 | |
| Egyszerűsítő javaslatok | NetBandita | Fórummal kapcsolatos javaslatok | 46 | 2008-08-22 17:28 |